Dodaj do ulubionych

dolargan/ketonal przy porodzie-wasze odczucia

13.09.06, 22:42
czy ktores dostawaly te srodki przy porodzie napiszcie jakie skutki byly,czy
pomogly przy zniesieniu bolu jak wasze odczucia zalecacie czy przeciwnie??
Obserwuj wątek
    • amber2005 Re: dolargan/ketonal przy porodzie-wasze odczucia 13.09.06, 22:48
      Przy pierwszym porodzie dostałam dolargan przy drugim nie zdążyli mi go podać...
      Ból przy obu porodach odczuwałam jednakowo, po dolarganie przez cały dzień po
      porodzie miałam takie zawroty głowy, że nie mogłam nawet usiąść na łóżku; a po
      drugim porodzie po 3 godzinach wstałam i poszłam się umyć...
    • phantomka Re: dolargan/ketonal przy porodzie-wasze odczucia 13.09.06, 22:58
      Dostalam dolargan i bylo fajowobig_grin...po tym, jak przestal dzialac, prosilam o
      powtorke, ale juz sie nie zgodzono. Bol byl taki sam, ale odlecialam na tyle,
      ze bylo mi wszystko jednosmile
    • dorianne.gray Re: dolargan/ketonal przy porodzie-wasze odczucia 13.09.06, 23:00
      Dostałam dwie dawki dolarganu, jedną w trakcie porodu, a drugą do szycia.
      Pierwsze odczucie - baaardzo kręciło mi sie w głowie i trochę się wyluzowałam smile
      Ból odczuwałam tak samo jak przed zastrzykiem, ale podchodziłam do niego z
      większym dystansem - lepiej go znosiłam. Paplałam też głupoty straszliwe,
      wychodząc z założenia, że skoro mnie naćpali, to teraz muszą moje paplanie
      znosić wink
      Przeszło mi po godzinie.
      Ale wolałabym zzo smile
    • gianka Re: dolargan/ketonal przy porodzie-wasze odczucia 13.09.06, 23:49
      Jeśli moge, to odradzam dolargan - jest to wszak "narkotyk", dziecko przezeń
      może urodzić się wiotkie, miękkie... I trudno ocenic potem, czy to tylko lek,
      czy może coś jeszcze... Lepsze jest zzo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka