Dodaj do ulubionych

dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:39
witam wszystkich forumowiczów, mój syn jest w szóstej klasie no i stoimy
przed problemem wyboru gimnazjum, co polecacie? co sądzicie o gimnazjum na
staffa (na samym początku ulicy,nie znam numeru) pozdrawiam i dziękuję za
porady
Obserwuj wątek
    • jota.40 Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 16.09.06, 22:33
      Na Staffa jest bardzo dobre gimnazjum, ale zaporowe warunki przyjęć - średnia
      minimum okolice szóstki, jednak to nie wystarczy, trzeba mieć olimpiady,
      konkursy i obficie udokumentowaną działalność, świadczącą o wczesnym starcie w
      wyścigu szczurów.
      Bardzo dobre - ciut niżej poprzeczka - jest gimnazjum Czartoryskiego na
      Elbląskiej. Świetne - przy Sempołowskiej, tam jednak jest na wstępie test,
      sprawdzający predyspozycje językowe.
      • Gość: epa Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 09:45
        aha, dzięki, a na czym taki test polega?
        • rakkar5 Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 17.09.06, 11:12
          To Sempołowska, więc chyba chodzi o władanie jezykiem po francusku.
          • jota.40 Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 17.09.06, 15:15
            Nie, z tego, co wiem, nie tyle chodzi o sam francuski, co o zbadanie zdolności
            dziecka do nauki języka obcego.
            • Gość: allw Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 18:22
              Odradzam Sempołowską. Wiele postów - również na forum Żoliborza - pokazuje
              dlaczego.
              • roxy361 Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 18.09.06, 19:09
                zanim sam nie spróbujesz to nie wiesz więc po co radzic komus innemu nie mając
                pojecia o czym sie pisze a opinie ludzi to czesto trzeba dzielić na poł albo i
                na cztery - moja córka i dzieci wielu przyjaciół chodza do Sempołowskiej i
                owszem jest to szkoła dla ludzi chcących sie uczyc ale w sumie po to chodzi sie
                do szkoły więc nie odradzaj czegos o czym nie masz pojecia a test predyspozycji
                jezykowych polega na sprawdzeniu łatwosci kojarzenia i dotyczy abstrakcyjnego
                jezyka a nie zadnego konkretnego.
                • Gość: epa Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:46
                  aha, no to wychodzi, że w grę wchodzi elbląska i sempołowska, chyba nie
                  dokładnie ci sami nauczyciele są w gimnazjum sempoł co w liceum :) dzięki
                  roxy :) jeszcze pytanie: ile godzin tygodniowo francuskiego jest w tym
                  gimnazjum? czy jest też angielski?
                  • Gość: bb Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: 165.72.200.* 20.09.06, 11:16
                    w pierwszej klasie jest 10 godzin tygodniowo języka francuskiego, nie ma
                    angielskiego;
                    dopiero w drugiej klasie jest angielski i mniej,. bo 6 godzin francuskiego
                • Gość: allw Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:39
                  wystarczy, że dodam, że część tych postów była pisana przeze mnie?
                  jestem absolwentem tego liceum i go nie polecam nikomu, co wynika z MOICH
                  doświadczeń i zgadzam się z negatywnymi opiniami o tym liceum napisanymi m.in
                  na forum Żoliborza,
                  taraz jest wszystko jasne?
                  • roxy361 Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 09.11.06, 21:35
                    a co nie chciało sie uczyc?czy tez brak umiejetności?
                    • Gość: allw Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:14
                      Skopał cię kiedyś ktoś tak, że sikałeś krwią?
                      • Gość: allew Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 15:37
                        co ty roxy jesteś przewrażliwiony? Matka się pyta o opinie na temat szkół, to
                        jej odpowiadam. To jest złe? Nie mogę napisać, że jakaś szkoła jest zła?
                        Napisałem, że wiele osób podaje konkretne zarzuty na wielu gazetowy watkach i
                        radzę je preczytać. ty chyba czytać nie umiesz. Co juz wypowiedzieć się nie
                        można? Nie mogę napisać, że zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat
                        sempołowskiej?
                        Musisz mnie obrażać? I dlaczego piszesz nie na temat? Psujesz watek pytajac
                        mnie o sprawy nieistotne. A jeśli nie mam matury to co? Mój głos się nie liczy?
                        Jaka muszę mieć średnia, żeby móc sie wypowiadać na temat szkół? A jeżeli mi
                        faktycznie nie szło w szkole, to co z tego? Nie moge sie wypowiadać, bo tobie
                        sie to nie podoba? W takim razie może nie wchodź na forum, skoro nie umiesz
                        odpowiadać na temat.

Podkreślę jeszcze raz: zgadzam się z negatywnymi opiniami o tej szkole i piszę
                        to, żeby założycielka watku mogła przeczytac negatywne opinie w watkach na
                        forum Żoliborza. Przytoczone tam KONKRETNE SYTUACJE (czyli FAKTY, a nie
                        subiektywne odczucia autora), sa prawdziwe.

I to właśnie tak przeszkadza roxy. Mam ci xerować moje świadectwo? akt
                        urodzenia? wyniki matury? każdy ma prawo wypowiadać się na dowolne tematy,
                        jeśli tego nie rozumiesz, to nie wchodź na to forum.
                  • Gość: jean Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:17
                    Osobom, które wybierają się do Sempołowskiej polecam ten wątek, bo są w nim
                    podane konkretne przykłady.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=541&w=42555671&a=42555671
                    • Gość: Marcin Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.chello.pl 08.01.07, 10:02
                      Wesprę twoją opinię - jestem absolwentem Sempołowskiej, zdałem maturę z całkiem
                      niezłym wynikiem, ale tak traumatycznych przeżyć, jak te, których doznałem w
                      tej szkole za sprawą pedagogów, nie doświadczyłem już nigdy. Ani w trakcie
                      dalszej nauki ani w pracy. Na przykład stosunki w wojsku, gdy odbywałem
                      szkolenie, były o niebo lepsze niż w Sempie (a kocenia nie brakowało). Myślę,
                      że to nie tylko osobista opinia - z mojej klasy, liczącej początkowo 28 osób,
                      do klasy maturalnej dobrneło 10. Resztę rodzice przepisali do innych liceów.
                      • Gość: jean Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:37
                        Dziękuję za wsparcie mojej opinii.

Rodzice i uczniowie, podkreślam jeszcze raz, nie warto iść do Sempołowskiej!
        • mirkalud Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 13.11.06, 18:51
          Bardzo bezpieczne gimnazjum - integracyjne nr 70 Fontany 1, 2 klasy w
          poziomie,do 22 uczniów.
    • laminja Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 10.11.06, 11:57
      AMLO na Dewajtis
    • Gość: epa Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.army.mil.pl 20.11.06, 14:07
      przepraszam za nieobecność, dziękuję za rady ;)) choć nadal nie podjęłam
      decyzji ;))
    • Gość: miranda kiedy trzeba skladac papiery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:43
      czy wiecie kiedy trzeba skladac dokumenty?Do ilu maksymalnie?Dzieki!
      • Gość: epa Re: kiedy trzeba skladac papiery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:16
        myślę,że powinni powiedzieć na wywiadówce w szkole, poza tym trzeba sprawdzac
        strony internetowe wybranych gimnazjów, na razie nic nie ma /są info
        zeszłoroczne/, co do ilości - podobno można złożyć kopię a więc można obstawić
        kilka nie wiem czy jest jakieś ograniczenie
        • Gość: epa Re: kiedy trzeba skladac papiery? IP: *.army.mil.pl 24.11.06, 14:08
          witam ponownie, zauważyłam że "lektura" stron internetowych gimnazjów też daje
          jakiś obraz, to na fontany ma taką "ciepłą i przyjazną" stronę, takie jest noje
          wrażenie przynajmniej ;)
    • sakis Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 21.11.06, 11:12
      Nie polecam Sempołowskiej ze względu na nauczycieli. Chodziłam tam pare lat
      temu do liceum i wspominam te czasy bardzo źle. Nie wiem jacy uczą w gimnazjum,
      może jacyś inni.Oczywiście teraz na pewno sporo tych starych odeszło, m.in.
      pani od polskiego, więc może nie jest teraz tak źle.
    • pgobie Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 26.11.06, 19:40
      Ja chodziłam do gimanzjum na Staffa i mimo że niektóre zwyczaje panujące tam
      dla uczniów nie są może najprzyjemniejsze, to uważam, że to bardzo dobra szkoła
      i mogę ją szczerze polecić.
      • Gość: miranda Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:56
        pgobie napisała:

i mimo że niektóre zwyczaje panujące tam
        > dla uczniów nie są może najprzyjemniejsze,

???mozesz wyjasnic?
        • pgobie Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 04.12.06, 20:59
          Np. mundurki albo zakaz najmniejszych śladów makijażu...
          • Gość: epa Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu IP: *.army.mil.pl 05.12.06, 12:41
            cóż, ja ma syna więc zakaz makijażu mnie nie dotyczy ;)) co do mundurka to ze
            strony internetowej wyczytałam, że zakłada go tzw. gospodarz szkoły a nie
            wszyscy uczniowie
            • pgobie Re: dobre gimnazjum na bielanach/żoliborzu 06.12.06, 17:00
              to prawda. Mundurki trzeba też zakładać na specjalne uroczystości i niektóre
              wyjścia. Funkcja gospodarza to też trochę głupi obyczaj. Polega to na tym, że
              uczeń (każdego dnia inny) przez cały dzień musi albo siedzieć w plastikowej
              budce przy wejściu albo biegać po klasach z różnymi ogłoszeniami.
              Ale poza tym wszystkim jednak szkoła jest bardzo dobra. Polecam szczególnie
              jeśli syn ma zdolności matematyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka