Dodaj do ulubionych

krzesełko do karmienia dla ruchliwego dziecka

06.10.06, 17:19
mała ma 11 miesiecy,to zywy skarb.Chce kupic krzesełko do karmienia,ale nie
wiem jakie lepsze drewniane czy plastikowe.Jak patrze na te plasikowe to mam
wrażenie ze ono przy ruchliwym dziecku moze sie przewrócić,drewniane jest
stabilniejsze,ale gdies czytałam,że nie ma regulacji i dziecko sie
wyslizguje.Doradźcie co wybrać,mała juz mi kiedys wypadła z wózka i nie moze
to sie powtórzyć.
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: krzesełko do karmienia dla ruchliwego dziecka 06.10.06, 17:24
      Drewniane krzesełka są bardzo wywrotne. Mają dość wysoko środek ciężkości, a
      podstawa niezbyt duża. U mojej kuzynki takie krzesełko przewaliło się z
      dzieckiem gdy roczna córeczka zwiesiła się na bok.
      Plastikowe na porządnych metalowych, szeroko rozstawionych nogach są
      stabilniejsze. Moja roczna córcia potrafi w nim podskakiwać, kiwać się na boki
      itp (jest bardzo ruchliwa) a krzesełko wytrzymuje to wszystko i nie ma żadnego
      zagrożenia.
      pozdr
    • mika_p Re: krzesełko do karmienia dla ruchliwego dziecka 06.10.06, 17:32
      Drewniane, ale już nie składaj go w wieżę.
      A jakiej ty regulacji potrzebujesz?
      • anettaa1 Re: krzesełko do karmienia dla ruchliwego dziecka 06.10.06, 17:37
        podobno w plastikowych jest regulacja nachylenia siedzenia.A czy drewniane maja
        szelki?
        Co to znaczy nie składaj go w wieże?nigdy nie miałam mozliwosci blizszego
        poznania krzesełek do karmienia.
        • kurczako Re: krzesełko do karmienia dla ruchliwego dziecka 06.10.06, 17:39
          polecam plastikowe z szeroko rozstawionymi mogami z ikea!!
          bardzo stabilne,latwe do utrzymania w czystosci i lekkie przede wszystkim
        • mika_p Re: krzesełko do karmienia dla ruchliwego dziecka 06.10.06, 19:40
          Niektóre drewniane mają i szelki, i regulację kąta oparcia - aczkolwiek to
          drugie przydaje sie wg mnie u maluchów, ktore jeszcze same nie siedzą, a jeść
          im trzeba dać. Starsze niemowlę, takie jak twoje, siedzi z wyprostowanymi
          plecami, nie trzeba go pokładać do jedzenia.
          Z nieskładaniem w wieże chodziło mi o to, ze krzesłka drewniane składają się z
          krzesła i stolika, które można ustawić jedno na drugim w sposob stabilny
          (krzesło ma wtedy wlasny blacik, który odkręca sie gdy przychodzi czas na
          większą samodzielnosć). Dziecko, które już jest większe, chodzi (nawet przy
          meblach tylko) może byc wkładane do krzesełka tylko na czas posiłku, a
          przekąski, pciie, mozna postawić na blaciku krzesła stojącego na podłodze i
          dziecko się smaoobsługuje.

Moja córka ma półtora roku, w jej wypadku krzesełko w postaci wiezy uzywane
          było bardzo krótko, bo wolałam ją karmic na podłodze. W zeszłym miesiącu
          odkręciłam blacik i teraz jest pełna samoobsługa - jak chce jesc na siedzaco,
          to siada, jak chce jesć na stojąco, to stoi przy stoliku (mowa o przekąskach).

Wiesz, za kilka miesiecy i ty bedziesz musiała zacząć myslec o komplecie
          krzesło + stolik - więc po co kupować dwie rzeczy (krzesełko do karmienia i
          komplet krzesło +stolik) skoro mozna jedną?

Przy wybieraniu krzesłka drewnianego zwróc uwage, zeby blacik był szeroki, sa
          rózne (i wąskie jak spód miseczki niemalze, i prawie tak szerokie jak talerz do
          II dania)
    • agapedagozka Re: krzesełko do karmienia dla ruchliwego dziecka 06.10.06, 19:21
      My mamy plastikowe a dzieciaczek istne srebro i świetnie się sprawdza
      plastikowe. Ma pasy siedzi przypiety i nic mu się nie dzieje nawet jak
      wymachuje rączkami i nożkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka