Dodaj do ulubionych

Szczecińscy wierni o sprawie arcybiskupa Stanis...

07.01.07, 23:37
Rozmawialelem dzisiaj z przyjaciolmi z Izraela na temat wyczynow sympatykow
ojca Rydzyka pod warszawska katedra. Przypomne, ze rozgoroczkowany tlum
wykrzykiwal antysemickie hasla twierdzac, ze nagonka na arcybiskupa jest
zydowska sprawka. Mi najbardziej przypadly do gustu transparenty o
nastepujacej tresci "lapy precz od biskupow - wezcie sie za rabinow". Pobicie
fotoreportera jednej z gazet jest tutaj przyslowiowa kropka nad i.

To nie agenturalna przeszlosc jest dzisiaj najwiekszym problemem polskiego
Kosciola. To raczej jednostkowy przypadek, a musze sie zgodzic z kardynalem
Glempem, ktory mowil, ze linczuje sie czlowieka bez sadu.

Puentujac: pewien mieszkaniec Tel Avivu smiejac mi sie w twarz powiedzial cos
takiego: wiesz, nie od dzisiaj wiadomo, ze jak bida to do Zyda:))))))))
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Szczecińscy wierni o sprawie arcybiskupa Stanis... 07.01.07, 23:38
      A to do posluchania w wolnej chwili:
      media.op.org.pl/wj/ew/ewangeliarz_wj_211.mp3
    • Gość: nina Szczecińscy wierni o sprawie arcybiskupa Stanis.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 07:10
      Jak to nikogo nie skrzywdził ? 20 lat donosił . To o czym pisał , o samych
      superlatywach?
    • Gość: Krzysztof B. Episkopat Polski IP: *.chello.pl 08.01.07, 08:42
      Wierzę w Boga i chodzę do kościoła co niedzela, ale w tą niedzielę rano miałem wątpliwości i to poważne, jeden człowiek sprawił że nie straciłem zaufania do kościoła w 100%, to arcybiskup Gocłowski, podkreślam do kościoła nie do Boga. Część episkopatu dalej brnie w kłamstwie, ja ich z małymi wyjątkami przestaję szanować, najpierw bronili pedała i przestępcę co gwałcił kleryków, a teraz następnego kłamcę, kłamcę podkreślam i karierowicza, nawet Papieża w te swoje oszustwa chcieli uwikłać, ja mam taką tezę że część episkopatu nie wierzy w Boga,mnie ogarnia przerażenie, co tam się dzieje? co wy wyprawiacie? kim wy jesteście? Prymas Glemp mówi takie brednie że średnio rozgarnięty człowiek by się popukał w czoło. Świstki trzy razy odbijane to tzw. ksero proszę księdza, tam nie może być przekłamań, myśląc takimi kategoriami to co sądzić o księgach z których ksiądz cytuje słowa apostołów, które to już kopie? Albo katowanego księdza Isakowicza-Zaleskiego nazwać nad UB-owcem a kapusia który dla niskich pobudek zdradził pchać na piedestał i zrobić kardynałem,księciem Kościoła. Krótko mówiąc księże Prymasie we łbie już się księdzu wszystko pomieszało, ale wybaczam bo to mogą być zmiany miażdżycowe w mózgu. Jestem zdegustowany postawą części episkopatu,całe szczęście że kościół to nie tylko wy.
      • absztyfikant Re: Episkopat Polski 08.01.07, 08:43
        Bazan?
        • Gość: esik Re: Episkopat Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:04
          Może lepiej ty nie wypowiadaj się o sytuacji |kościoła? To conajmniej nie na
          miejscu. "Co komu do domu, jak dom nie jego"
          • sobiepan1 Re: Episkopat Polski 08.01.07, 09:12
            O co to ,to nie!
            Każdy ma prawo wypowiadać (krytycznie)sie na temat Kościoła Katolickiego.
            Natomiast na temat innych, szczególnie żydowskiej, tylko wybrani.
            Nie wiem dlaczego? ale tak jest.
            • absztyfikant Re: Episkopat Polski 08.01.07, 09:18
              Doprawdy? W dzisiejszych czasach tematy tabu de facto nie istnieja. Mozna mowic
              o wszystkim praktycznie w s z y s t k o, ale pod warunkiem, ze ma sie cos
              ciekawego dopowiedzenia.
              • Gość: czarna żaba Re: Episkopat Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:23
                Wolałbym coś mądrego zamiast ciekawego. Twoje ciekawostki mnie załamują.
                • absztyfikant Re: Episkopat Polski 08.01.07, 09:25
                  I o to chodzi:)
                  • Gość: czarna żaba Re: Episkopat Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:01
                    Pisz sobie, chłopcze, i zarabiaj na chlebek wymyślaniem nowych nicków i wpisów :)
              • sobiepan1 Re: Episkopat Polski 08.01.07, 09:35
                Zgoda.
                Jednak na temat KK te warunki nie koniecznie muszą być spełnine.
                Na dowód wskazuje wątki i treści w nim zawarte, pełne kłamstw, półprawd,
                domysłów, prowokacyjnych insynuacji, zajadłej nienawiści wyrażanej przez
                niektórych tu piszących.
                Głównie po to, aby zaaszkodzić KK.
                Zauważam, że nikt z poważnych forumowiczów tego tematu nie podejmuje, przez to
                miotają sie ze swymi wściekłymi atakami sami.
                Pod różnymi nickami robiąć tzw. 'sztuczny tłok'
                • absztyfikant Re: Episkopat Polski 08.01.07, 09:49
                  Coz, Kk juz nie jest swieta krowa. Czasy stosow minely - teraz trzeba sie
                  tlumaczyc przed owczarnia i roznymi zlosliwcami:)))) A chyba jest z czego.
                  • Gość: realny Re: Episkopat Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:57
                    Ale ty nie masz żdnych wypowiedzi poza wcinkami z googli.
                    Stosujesz się do linii GW w kraju i Szczecinie, która ma 3 wrogów:
                    1. kościół katolicki
                    2. Prawo i Sprawiedliwość
                    3. Lubińscy
                    Może ci za to płacą, a może robisz to w ramach swoich obowiązków służbowych.
                    Może to kompleks synka tatusia, który służył w bazie polsko-sowieckiej
                    Marynarki Wojennej w Świnoujściu, daje o sobie znać...?
                    • absztyfikant Re: Episkopat Polski 08.01.07, 09:59
                      2 i 3 potwierdzam.
      • beatrix13 Re: Episkopat Polski 08.01.07, 11:16
        tych pasibrzuchów należałoby wysłać na misję do Burundi w ramach pokuty,
        a Glemp powinien być przez papieża obłożony ekskomuniką za podważanie jego
        decyzji
        • Gość: vvv Re: Episkopat Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:37
          A ciebie powinno się wysłać do Biedronki. Do pracy. Jak podygasz ciężary, to ci przejdzie ochota na wymądrzanie się na każdy temat. I nie będziesz mieć dostępu do netu w godzinach pracy.
        • Gość: realny Re: Episkopat Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:39
          No widzisz, absztyfikant, 1 też potwierdziłeś...
          Nienawidzisz:
          1. kościoła katolickiego
          2. Prawa i Sprawiedliwości
          3. Lubińskich
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=55106779&a=55115675
    • krokus5 Re: Szczecińscy wierni o sprawie arcybiskupa Stan 08.01.07, 11:39
      Niestety ale dalej Glemp kompromituje nasz kościół.Porównuje Wielgusa do
      św.Piotra zamiast do Judasza.Skandal.
    • Gość: remi Biskup Nycz: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:50
      Biskup Nycz: Nie należałem do tych itd. Ale należałem do tych, którzy krzyczą o
      konieczności lustracji a następnie jadą na ingres do Warszawy. I należę do tych,
      którzy co innego mówią a co innego robią, a to co się dzieje w kościele
      koszalińsko-kołobrzeskim woła o pomstę do nieba.
      • Gość: Krzysztof B. Episkopat Polski IP: *.chello.pl 08.01.07, 13:50
        To tak jak by w Kościele nie było bardziej godnych od Wielgusa, episkopat w ten sposób ubliża innym pożądnym księżom,a znam takich. Ja mam kuzynkę,mieszka w Częstochowie i czasami społecznie pomagała w organizacji niektórych przedsięwzięć kościelnych, nie będę przytaczał co mówiła, to było jeszcze przed Pecem, ja jej nie wierzyłem Sodoma i Gomora, jak z markiza de Sade, oni się Boga nie boją, są tacy biskupi, tacy jak Pec,Wielgus i ten co go parę dni szukali po Moskwie bo nie dojechał do wiernych na Syberię a on po prostu chlał w Moskwie z dziwkami. Ja jestem człowiekiem wierzącym, w tym roku wybieram się na pielgrzymkę na Jasną Górę, ja nie chcę takich pasterzy. Apeluję do porządnych księży,takich jak Arcybiskup Gocłowski, czy biskupi Śląscy, napiszcie do Papieża, trzeba z tym skończyć,bo się Pan Bóg zdenerwuje.
        • Gość: morfeusz Re: Episkopat Polski IP: *.chello.pl 08.01.07, 15:10
          To panie Krzsztofie nie chodziło o Wielgusa ten balowicz z Moskwy co zrobił
          wypadek po pijaku jest spod ramion Gocławskiego, a wszyscy razem sa umoczeni w
          Stellę Maris, ja bym tak nie wierzył za bardzo temu cwaniakowi z Gadańska.
          Na abb powołał bym Isakowicza jedyne sumienie w kościele tylko jak to się robi?
          • Gość: Krzysztof B. Episkopat Polski IP: *.chello.pl 08.01.07, 16:27
            Zgadzam się, Isakowicz powinien być wyświęcony na biskupa, no ale tam jest sitwa i raczej to nie realne. Nie wiedziałem że ten biskup-alkocholik to z Gdańska, ale pomimo tych finansowych afer, w tej precedensowej sprawie bp. Gocłowski wykazał największą odwagę.
            • Gość: ..... Re: Episkopat Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:17
              ALKOHOLIK, nie alkoCHolik, najpierw słownik, potem wymądrzanie. NIEREALNE. Ty piszesz nie realne. Podstawówka zaocznie?
    • galoty Re: Szczecińscy wierni o sprawie arcybiskupa Stan 09.01.07, 14:39
      absztyfikant napisał:

> Rozmawialelem dzisiaj z przyjaciolmi z Izraela na temat wyczynow sympatykow
      > ojca Rydzyka pod warszawska katedra.
      Ekstremy i prymitywy są wszędzie. W Izraelu też są. Nie uogólniaj na podstawie
      ekstremalnego i marginalnego przypadku.
      • absztyfikant Re: Szczecińscy wierni o sprawie arcybiskupa Stan 09.01.07, 14:43
        Oczywiscie, ze w Izraelu tez zdarzaja sie ludzie mali, podli i glupi. Nie
        uogolniam. To dzieki Rydzykowi jednak twoje ukoachane Prawo i Sprawiedliwosc
        doszlo do wladzy. Ale Benek sie wkurzyl i chyba zrobi tym razem porzadek. Wloska
        prasa az huczy od plotek:

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8677247&rfbawp=1168349818.402
        "Radio Maryja z wściekłością przyjmuje porażkę"
        PAP 11:30
        Sprawa abp. Wielgusa do dziś szeroko komentowana we włoskiej prasie
        • sobiepan1 Re: Absztyf, czy chodzi o Twojego kota? 09.01.07, 17:09
          absztyfikant napisał:

Ale Benek sie wkurzyl i chyba zrobi tym razem porzadek.
          >

Benek? Ty to masz klasę:-(((
    • swantevit Marne, skaleczone dusze skatoliczone... 09.01.07, 21:17
      Zydowska gazeta dla polskich polinteligentow, wierna swojej linii partyjnej,
      dalej oglupia Polakow przytaczajac majaczenia, bez mala niepismiennych,
      wiernych Kosciola kat, na poparcie swojej wywrotowej misji; bezrefleksyjne
      przebaczenie bez wzgledu na rodzaj winy i nieobecnosc skruchy, bagatelizowanie
      skutkow wystepku pasterza bredniami na temat intencji, ogolne pomniejszanie
      winy za wspolprace z aparatem ucisku PRL, tych wszystkich ktorzy to czynili, a
      takze nie postawienie fundamentalnego pytania przez 17 lat; Do czego
      doprowadzono Polske nie dokonujac remanentu po PRLu.
      Hucpa naszego askenazyjskiego przyjaciela, teraz takze wsparta kumplami z
      Izraela, znow daje znac o sobie, kiedy w watku o odpowiedzialnosci KK i innych
      srodowisk skazonych zaraza michnikowszczyzny,wtrynia swoj ulubiony temat
      polskiego antysemityzmu. Jak zwykle.
      Niedlugo obok 2 lyzeczek cukru do herbaty, dodawac bedziec trzecia,
      antysemityzmu, bez ktorego zyc nie moze..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka