Dodaj do ulubionych

Czarna lista szkół.............

IP: *.chello.pl 08.04.03, 10:12
Proponuję utworzyć "czarną listę" szkół, taką przed którymi nalezy
przestrzegać.
Moje zgłoszenie to Zespół Prywatnych Szkół przy ul Świętojerskiej nr 34
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: Czarna lista szkół............. 08.04.03, 20:21
      Jakieś szczegóły poproszę.
      Rozważamy posłanie do tej szkoły córki. Wszystko wyglądało tak ładnie - 8
      godzin angielskiego tygodniowo, czesne 600 zł (za tyle uważana za dobrą
      STO "11" oferuje 3 godziny)...
      • Gość: Malinka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 09.04.03, 10:33
        W klasie III ( obecnej) jest już 4 nauczyciel języka angielskiego. Angielski na
        dobrym poziomie jest tylko i wyłącznie w klasach w których pobierają nauke
        synowie pana Dyrektora! Angliści zmieniają sie jak w kalejdoskopie ( oprócz
        jednej nauczycielki).Native speakerzy sa w teorii ( nie ma ich w bieżącym roku
        chyba od stycznia). Szkoła nie dysponuje bufetem ani świetlica z prawdziwego
        zdarzenia. Z opinia rodziców dyrektor się nie liczy, nie ma żadnych propozycji
        na "po lekcjach". Zajęcia taneczne i ruchowe są tylko dla młodszych klas, w
        ramach WF i dodatkowo płatne ( a więc czesne to już nie 600 PLN a więcej). W
        ramach czesnego NIE mieszczą się wyjścia ( kino, teatr itp) - więc znowu
        więcej. Nigdy nie ma gwarancji ile dzieci będzie w klasie ( jak sie tylko
        zgłosi chętny dyrektor natychmiast przyjmuje). Procedura zapisów to jedna
        wielka mistyfikacja - i tak wszyscy chętni będą przyjęci. Z nauczycielami
        kontakty są mocno utrudnione - nie przyjmują uwag ani opinii na żaden temat.
        Nie ma wywiadówek(!) ani dni otwartych. Spotkania z wychowawcą są o .......7.30
        rano(!!!!!!!!). Zwykle Pani śpieszy sie na lekcje i zostaje dużo spraw
        niewyjaśnionych. Szkoła nie ma psychologa ( z kimś tam podobno współpracuje)
        ani reedukatora ( jeśli z dzieckiem są kłopoty to jest to problem rodziców).
        Sporo lekcji się po prostu nie odbywa ( z różnych przyczyn). Szwankuje program
        wychowawczy.W szkole rodzice są jedynie do płacenia czesnego!
        Bardzo bym sie zastanowiła nad wysłaniem tam dziecka. Radzę porozmawiać z
        dyrektorem, zadawać mu "podchwytliwe" pytania i zobaczyć czy nie mija sie z
        prawdą. Pamiętać, że raz złapany na kłamstwie będzie kłamał zawsze.
        Zyczę przemyślanej decyzji.
        P.S. Angielski - mimo, że w 7 ( nie 8) godzin odbywa sie bez podziału na grupy
        ( nawet w 21 osobowej zróżnicowanej pod względem poziomu zaawansowania klasie),
        bez użycia nowoczenych np. multimedialnych metod. Może lepiej 3 godziny w
        tygodniu w mniejszej grupie. Proszę to sprawdzić ( niech dyrektor pokaże gdzie
        odbywają się lekcje), proszę zaproponować mu rozmowę z anglistką np. z III
        klasy.
        • Gość: Magda Re: Czarna lista szkół............. IP: *.computerland.pl 09.04.03, 14:11
          Pani Malinko - serdecznie dziękuję za wypowiedź na którą natrafiłam
          przypadkiem, pomysł co do listy szkół i ostrzeżenia rodziców bardzo dobry.
          Ja miałam bardzo wątpliwą przyjemność rozmawiać z dyrektorem tej szkoły, na
          szczęście już podczas rozmowy zauważyłam wyjątkową płytkość wypowiedzi na
          tematy zwiazane z rozwojem dzieci - poza sloganami nic tam nie było. Na moją
          prośbę że chciałabym otrzymać dokładniejsze informacje dotyczące kwalifikacji
          osób uczących dzieci ( czy są to osoby, które ukończyły studia w danym kierunku
          i jakie mają doświadczenie w pracy z dziećmi) i na tej podstawie zdecydować czy
          jestem zainteresowana tą szkołą usłyszałam arogancką wypowiedź że to pan
          dyrektor podejmie decyzję czy moje dziecko będzie chodziło do tej szkoły czy
          nie . Pomyślałam, że muszą być słabi skoro tak nerwowo reagują na trochę
          bardziej wnikliwe pytania. Usłyszałam że chętnych do szkoły jest tylu że to
          szkoła będzie wybierała a nie kandydaci więc albo się poddam procedurze
          weryfikacji mojego dziecka albo nie ma o czym mówic - nie ma też odpowiedzi na
          pytania co szkoła zapewnia.
          Zastanawia mnie tylko jaka jest kontrola nad takim dyrektorem szkoły .
          • Gość: Rodzic Re: Czarna lista szkół............. IP: *.acn.waw.pl 16.04.03, 23:45
            Gość portalu: Magda napisał(a):

> Pani Malinko - serdecznie dziękuję za wypowiedź na którą natrafiłam
            > przypadkiem, pomysł co do listy szkół i ostrzeżenia rodziców bardzo dobry.
            > Ja miałam bardzo wątpliwą przyjemność rozmawiać z dyrektorem tej szkoły, na
            > szczęście już podczas rozmowy zauważyłam wyjątkową płytkość wypowiedzi na
            > tematy zwiazane z rozwojem dzieci - poza sloganami nic tam nie było. Na moją
            > prośbę że chciałabym otrzymać dokładniejsze informacje dotyczące kwalifikacji
            > osób uczących dzieci ( czy są to osoby, które ukończyły studia w danym
            kierunku
            >
            > i jakie mają doświadczenie w pracy z dziećmi) i na tej podstawie zdecydować
            czy
            >
            > jestem zainteresowana tą szkołą usłyszałam arogancką wypowiedź że to pan
            > dyrektor podejmie decyzję czy moje dziecko będzie chodziło do tej szkoły czy
            > nie . Pomyślałam, że muszą być słabi skoro tak nerwowo reagują na trochę
            > bardziej wnikliwe pytania. Usłyszałam że chętnych do szkoły jest tylu że to
            > szkoła będzie wybierała a nie kandydaci więc albo się poddam procedurze
            > weryfikacji mojego dziecka albo nie ma o czym mówic - nie ma też odpowiedzi
            na
            > pytania co szkoła zapewnia.
            > Zastanawia mnie tylko jaka jest kontrola nad takim dyrektorem szkoły .

Miałem podobne (nieprzyjemne) doświadczenia. Gdybyśmy dogadali się wcześniej
            można by było opisać sprawę do kuratorium. Oznaczałoby to jednak konieczność
            zabrania dzieci z tej placówki.

Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych przez dyrektora tej szkoły.
            • Gość: Malinka [...] IP: *.chello.pl 17.04.03, 08:15
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: uczennica Re: Czarna lista szkół............. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 14:12
                ostatnio klasa 3 gimnazjum pisała test po zakończeniu gimnazjum. podobno
                zeszłoroczny wypadł bardzo dobrze. moi rodzice rozważają posłanie mnie tam od
                nastepnego roku i chciałabym się dowiedzieć jak naprawde przedstawiają sie
                wyniki testu. w kuratorium otrzymałąm informacje że szkoła na teście
                humanistycznym wypadła porównywalnie do gimnazjum na Stafa z matematyki poszlo
                troche gorzej . czy ktoś móglby mi udzielić wiarygodnych informacji na ten
                temat?? proszę o szybką odpowiedz
                • Gość: Ktoś Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 14.05.03, 16:35
                  Wyniki nie zostały podane do publicznej wiadomości. Pamietaj jednak, że wynik
                  egzaminu to nie tylko osiągnięcie szkoły.Podaję wyniki z ubiegłego roku- cz.
                  humanistyczna- 73 pkt, część matematyczno-przyrodnicza 68 pkt. ( Dało to na 58
                  szkół niepublicznych 37 miejsce z cz. humanistcznej i 31 w cz. matematyczno
                  przyrodniczej.
        • Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.visp.energis.pl 14.04.03, 20:25
          Sprostowanie do jednego z listów - Świętojerska 24, a nie 34.
          Tak poza tym, jestem drugą nauczycielką jęz. angielskiego, która pracowała w
          tej szkole 5 lat. Przez pewien okres czasu były w tej szkole również moje
          dzieci. Uczyłam przez rok w wymienionej klasie 3SP. Na szczęście, z końcem
          ubiegłego roku szkolnego, wymieniony wielokrotnie właśiciel tej szkoły wyrzucił
          mnie, uzasadniając to przeczytanym psalmem z Biblii. Innego uzasadnienia nie
          znalazł. Jestem szczęśliwa pracując w zupełnie innym miejscu. Moje dzieci
          chodzą do państwowej szkoły. Zarówno synowie jak i my z mężem, jesteśmy bardzo
          zadowoleni. A mało kto wie ile zdrowia zmarnowałam. Czasami tylko tęsknię za
          dziećmi, które uczyłam.
          • Gość: Malinka [...] IP: *.chello.pl 16.04.03, 10:39
            • Gość: anmanika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.03, 11:23
              • Gość: Cenzor [***] IP: *.chello.pl 21.06.03, 20:31
                Jak widać cenzura ma się dobrze. Nawet u pana Michnika wielkiego działacza i
                bojownika o wolność słowa. Jak widać wolność słowa jest potrzebna do zdobywania
                władzy i majątku. Jak już się to i owo ma potrzebna jest cenzura i zawód
                cenzora powraca.
          • Gość: uczenica Re: Czarna lista szkół............. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 14:18
            przed chwileczką przeczytałam list anglistki i chiałabym zadać pani kilka
            pytań. czy w tym gimnazjum jest coraz niższy poziom ? czy to prawda że połowa
            lekcji z angielskiego przepada? jeśli była pani tam nauczycielką przed rokiem
            to powinna sie pani w tym orientować. prosze o pomoc! nie chce uczeszczeć do
            zlej szkoły a gimnazjum pana Jopka jest jednym z rozważanych
            • Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.visp.energis.pl 15.05.03, 22:14
              Uczennico,
              Trudno jest mi w tej chwili podać Ci informacje wiarygodne. Nie pracuję tam od
              prawie roku. Nie można powiedzieć, że poziom nauczania się ciągle obniża. Wielu
              nauczycieli traktowało i pewnie nadal traktuje swe obowiązki rzetelnie i wiele
              można się od nich nauczyć. Wiele zależy od podejścia uczniów - jeśli chcą się
              czegoś nauczyć, to jest to wykonalne niezależnie od szkoły i nauczyciela.
              Poruszyłaś sprawę j. angielskiego. Zawsze był w tej szkole na bardzo dobrym
              poziomie. W klasach, w których uczyłam, miałam wiele godzin i nieprawdą jest,że
              połowa zaplanowanych zajęć nie odbywała się. Myślę, że przede wszystkim
              powinniście (Ty i rodzice) zapoznać się bliżej ze szkołą, a ja w tej chwili nie
              jestem właściwym źródłem informacji, bo tam nawet nie bywam i nie utrzymuję
              kontaktu.

Pozdrawiam serdecznie,
              EN
    • Gość: Grom(ek) Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 14.04.03, 10:09
      Szkołę pana Jopka wpisuję na pierwsze miesce tej listy!To szkoła nastawiona
      tylko i wyłącznie na zysk jej właściciela.Facet opowiada same slogany. Nic
      konkretnego. Jak najdalej od takiej szkoły!
    • Gość: ojciec Re: Czarna lista szkół............. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 12:06
      Mam z tą szkołą jak najgorsze doświadczenia. Dyrektor opowiada same slogany-
      żadnych konkretów. W tym roku szkolnym w klasie mojej córki nie odbyło się z
      różnych przyczyn aż 113 godzin lekcyjnych za które płacimy! Nie wszyscy
      nauczyciele mają odpowiednie kwalifikacje do nauczania . Dyrektor nie
      przyjmuje do wiadomości jakichkolwiek uwag krytycznych - w szkole nie ma zajęć
      wyrównawczych.Wystrzegajcie się tej szkoły!
      • Gość: Wkurzona Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 29.04.03, 16:33
        Nie chciałam źle o tej szkole pisać, nie chciałam pisać o niej jakkolwiek, ale
        staje się ona coraz gorsza z tygodnia na tydzień. Nauczyciele lekceważą sobie
        zajęcia - są już na wakacjach.Bardzo dużo lekcji wogóle sie nie odbywa, bo
        trudno nazwać lekcjami zastępstwa. Uczniowie zachowuja się dziko i
        niebezpiecznie. Kilka dni temu pod szkołą doszło do wypadku. Pod koła dostała
        się uczennica z klasy mojej córki. Dziewczynka wbiegła pod koła na czerwonym
        swietle. Formalnie szkoła jest "czysta", moralnie nie. Nie zapewnia żadnej
        opieki po lekcjach. Nikt nie pilnuje, żeby dzieci samodzielnie nie opuszczały
        szkolnego budynku ( woźne siedzące w holu są pracownicami szkoły muzycznej i
        nie obchodzą je dzieci z podstawówki pana. J).Maluchy bawią się przy dwóch
        bardzo ruchliwych ulicach. C i e s z ę się, że opuszczamy tą szkołę. Psuła się
        z roku na rok. Osobiście uważam, że splajtuje, gdy ostatni z synów właściciela
        opuści jej mury ( panu J. na niczym już nie będdzie zależało). Przestrzegam
        przed nią. Wkurzona.
    • kasinik Re: Czarna lista szkół............. 23.04.03, 18:55
      Czy ktoś może powiedzieć coś pozytywnego o Prywatnym Gimnazjum Nr 10 Pana
      J.M.Jopka , ul.Świętojerska 24 ?

A może jest komuś znane Społeczne Gimnazjum Nr 32, Al.Solidarności 101 D,
      lub może Społeczne Gimnazjum Nr 30 STO, ul.S.Witkiewicz 16 - przy dawnym Daewoo
      FSO ? Może o jednym z nich dowiem się czegos dobrego!

• Gość: Dama pik Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 24.04.03, 09:43
        Co jest pozytywne a co nie to kwestia wyboru. Opowiem historie mojej córki.
        Przez lata ( podstawówka+ gimnazjum) byliśmy dumni z jej ocen i laurów. Zimny
        prysznic przyszedł gdy nie dostała się do wymarzonego liceum. Lodowaty
        natomiast gdy w tym gorszym oceny spadły i pojawiło sie zagrożenie. Po prawie
        roku ciężkiej harówy - korepetycji, nerwów, płaczu, stresu,córka jest uczennicą
        trójkowo-czwórkową. Nadrobiła zaległości.
        • Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: 195.94.206.* 30.04.03, 17:53
          Przeczytałam list Damy Pik i domyślam się, że jest to uczennica, która była w
          mojej klasie wychowawczej. Nie jest odosobniona. Wielu absolwentów tej klasy ma
          podobne problemy. Mam nadzieję, że z j. angielskiego, którego ich uczyłam, nie
          mają problemów. Córka Damy pik (domyślam się o kogo chodzi) była naprawdę dobra
          z angielskiego, w 2 kl. gim. zdała FCE opierając swoje umiejętności wyłącznie
          na wiedzy wyniesionej z nauki w szkole. Życzę powodzenia i serdecznie
          pozdrawiam. A co do listu 'Wkurzonej', to mam podobne przeczucia jeśli chodzi o
          przyszłość tej szkoły. Jak dobrze, że mnie tam już nie ma.......
          • Gość: Dama Pik Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 30.04.03, 18:49
            Z językiem angielskim jest ok a nawet lepiej. I jest to jedyny przedmiot,
            zktórym nie ma problemów. Ludzie uikajcie tej szkoły jeśli chcecie uniknąć w
            przyszłości kłopotów. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
            • Gość: kajetankaja Re: Czarna lista szkół............. IP: *.eurolot.com.pl / 192.168.2.* 06.05.03, 10:58
              Jestem przerażona tym co przeczytałam, zwłaszcza, że ja niestety dałabym się
              nabrać p. Jopek. W Warszawie niestety krąży dobra opinia o Świętojerskiej.
              Malinko i Anglistko dokąd zabrałyście swoje dzieci, która szkoła jest godna
              polecenia?!
              pozdrowienia Kaja
              • Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: 195.94.206.* 06.05.03, 19:00
                Moje dzieci są w szkole na ul. Drewnianej (róg Dobrej) - jest tam SP i
                gimnazjum.
                Wspaniale wyposażone pracownie, sala gimnastyczna, nie ma rotacji jeśli chodzi
                o nauczycieli. Są jak wszędzie różni, ale większość ucząca mojego starszego
                syna - bardzo dobra! Młodszy syn jest w 2 kl. nauczania zintegrowanego - Pani
                jest wspaniała. Korzysta również ze świetlicy (3 sale o różnym przeznaczeniu) i
                często ma pretensje, że za wcześnie jest zabierany stamtąd. Gorąco pozdrawiam i
                życzę powodzenia.
                • monikam14 Re: Czarna lista szkół............. 07.11.03, 14:25
                  Gość portalu: anglistka napisał(a):

> Moje dzieci są w szkole na ul. Drewnianej (róg Dobrej) - jest tam SP i
                  > gimnazjum.
                  > Wspaniale wyposażone pracownie, sala gimnastyczna, nie ma rotacji jeśli
                  chodzi
                  > o nauczycieli. Są jak wszędzie różni, ale większość ucząca mojego starszego
                  > syna - bardzo dobra! Młodszy syn jest w 2 kl. nauczania zintegrowanego - Pani
                  > jest wspaniała. Korzysta również ze świetlicy (3 sale o różnym przeznaczeniu)
                  i
                  >
                  > często ma pretensje, że za wcześnie jest zabierany stamtąd. Gorąco pozdrawiam
                  i
                  >
                  > życzę powodzenia.

W której klasie jest starszy syn? Czy mogłabym liczyvc na konkretne uwagi
                  dotyczące poziomu nauczania i radzenia sobie z konfliktami pomiędzy dziećmi?
                  Poważnie rozważam przeniesienie mojego syna, ucznia klasy V-tej szkoły
                  społecznej do innej szkoły. Powód to niski poziom nauki, brak konsekwencji ze
                  storny nauczycieli, traktowanie lekcji wylacznie jako czasu na przerobienie
                  materiału. Fikcja jest indywidualne podejście do ucznia - to po co za to
                  płacić.

Serdecznie pozdrawiam

mama
              • Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: 195.94.206.* 06.05.03, 19:02
                I zapomniałam napisać, że jest stołówka, gdzie są wspaniałe obiady. Synowie
                często sobie opowiadają jaki to pyszny był obiad w szkole.....
                • Gość: uczennica Re: Czarna lista szkół............. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 14:25
                  przed chwileczka przeczytałam wypowiedz pani ktora uczyla w tej szkole
                  angielskiego, i jesli moge to chcialabym pani zadać kilka pytań.czy
                  rzeczywiście z każdym rokiem jest niższy poziom nauczania? czy to prawda ze
                  odbywa sie tylko połowa lekcji angielskiego? myśle ze jesli pani pracowala tam
                  przed rokiem moze pani mi pomoc. nie chce pojsc do zlego gimnazjum a szkoła
                  pana Jopka jest jedna z rozwazanych
              • Gość: Malinka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 07.05.03, 09:29
                A ja polecam także SP nr 12 ul. Górnośląska.Szkoła jest publiczna, bardzo
                rozsądny dyrektor,mili nauczyciele. Szkoła jest bardzo dobrze wyposażona i
                nastawiona na uczniów a nie zbijanie kasy.
                Dobra opinia szkoły przy Świętojerskiej bierze się z krótkowzroczności
                rodziców, którzy za pieniądze kupuja sobie święty spokój i dobre stopnie. Nawet
                największy tuman nie ma większych problemów z nauka( czyt, ze stopniami) i
                przechodzi z klasy do klasy. Co będzie potem to juz inna sprawa. Teraz jest
                spokój.
                Szkoła przy Górnośląskiej tym różni się także od tej naŚwietojerskiej, że
                dyrektor posiada wyższe wykształcenie, rozumie co się do niego mówi, dyskutuje,
                potrafi przekonać uzywając argumentów a nie podpierając się Biblią.
                Wszyscy uczniowie traktowani są życzliwie - nastawienie nauczycieli zalezy nie
                od grubości portfela czy zawodu wykonywanego przez rodziców.
                Obaj dyrektorzy różnią sie jeszcze tym, że pan ze Świętojerskiej dużo mówi,
                powołuje się na rozliczne znajomości, równiez w kuratorium, a mało robi. Pan z
                Górnośląskiej nie jest rozmowny, nikt nie zna jego powiązań natomiast rzetelnie
                traktuje pracę.
                O Drewnianej także słyszałam same dobre rzeczy ( nie tylko od Anglistki) .
                • Gość: kajetankaja Re: Czarna lista szkół............. IP: *.eurolot.com.pl / 192.168.2.* 07.05.03, 09:35
                  Anglistko i Malinko dziękuję przeogromnie za informacje, ja ze swojej
                  strony "puszczam w obieg" to, czego dowiedziałam się od Was na temat
                  Świętojerskiej. Pozdrawiam Kaja
                  • Gość: Sekretariat Akcji Re: Czarna lista szkół............. IP: *.stacje.agora.pl 08.05.03, 17:05
                    Szanowni Państwo
                    Ideą publicznego forum dyskusyjnego jest wymiana poglądów. Biorąc pod uwagę, że
                    większość wypowiedzi w tym wątku jest negatywna, zwracamy się z prośbą do
                    wszystkich osób zadowolonych z funkcjonowania opisywanych szkół, żeby zabrały
                    głos w dyskusji i podzieliły się swoimi pozytywnymi doświadczeniami.
                    Internet powinien spełniać swoją rolę służąc wymianie opinii, ale nie należy
                    zapominać, iż często dyskusja zdominowana jest przez niechętnych szkołom
                    użytkowników sieci.

Sekretariat Akcji
                    Szkoła z klasą
                    • Gość: ada Re: Czarna lista szkół............. IP: 195.94.206.* 08.05.03, 18:34
                      Sądząc z przeczytanych opinii, takie jest zdanie ludzi na temat tej szkoły. Nie
                      rozumiem dlaczego narzucone jest zachwalanie, jeśli nikt nie jest zadowolony.
                      Gwoli ścisłości, nieprawdą jest, że na Świętojerskiej bez trudu zdobywa się
                      dobre oceny. Niektórzy mają słabe oceny i u wielu nauczycieli trzeba się bardzo
                      napracować, aby mieć dobre świadectwo. Z drugiej strony, niektórzy nauczyciele
                      mają swoich pupilków i tym jest znacznie łatwiej - często jadą po opinii.
                      Pozostałe zarzuty pod adresem p. Jopka nie są mi obce, ale jak komuś coś nie
                      odpowiada, wybór szkół jest przeogromny. Szkoda tylko, że szkoła, która tak
                      wspaniale zaczęła, zeszła na psy.
                    • chaladia Re: Czarna lista szkół............. 09.05.03, 13:50
                      Gość portalu: Sekretariat Akcji napisał:

> Ideą publicznego forum dyskusyjnego jest wymiana poglądów. Biorąc pod uwagę,
                      że większość wypowiedzi w tym wątku jest negatywna, zwracamy się z prośbą do
                      wszystkich osób zadowolonych z funkcjonowania opisywanych szkół, żeby zabrały
                      głos w dyskusji i podzieliły się swoimi pozytywnymi doświadczeniami.

Proponuję Szanownemu Sekretariatowi zobaczyć taki wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=4817401&a=4817401&v=2&strona=0

Ciekawe, że są szkoły, o których ludzie piszą dobrze, I to spod zalogowanego
                      nicka, o którym bywalcy Forum wiedzą, o kogo chodzi.
                • marialudwika Re: Czarna lista szkół............. 19.10.03, 09:36
                  Jak to milo czytac o mojej kochanej szkole!!!!Chodzilam do niej dawno,dawno/bo
                  jestem juz babcia/,chodzil do niej rowniez moj syn i synowa.Szkola byla i jest
                  i z pewnoscia bedzie DOBRA.Pozdrawiam
                  ml
    • Gość: Iza Re: Czarna lista szkół............. IP: *.proxy.lucent.com 16.05.03, 11:02
      Przestrzegam przed szkołą na Grochowskiej, policealana szkoła biznesu, mieści
      się w centrum optyki. Porażka
    • Gość: mama Re: Czarna lista szkół............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 13:43
      Również nie polecam tej szkoły. (ul. Świętojerska)
      Mam przykre doświadczenia po rozmowie z dyrektorem.
      • Gość: Marek Re: Czarna lista szkół............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:06
        Gość portalu: mama napisał(a):

> Również nie polecam tej szkoły. (ul. Świętojerska)
        > Mam przykre doświadczenia po rozmowie z dyrektorem.

Dobra szkoła to taka, w której dzieci i rodzice traktowani są podmiotowo,
        w której dyrektor i kadra pełnią rolę słuzebną wobec w/w , bez kumoterstwa
        nepotyzmu no i oczywiscie nauczyciele z powołania, zdarzają sie takie szkoły,
        częściej publiczne niż prywatne czy społeczne.
        Dobra szkoła to taka, do której posyłamy nasze pociechy bez obawy,że stanie sie
        coś złego.
        CZy znacie takie?
        • Gość: Jotka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 26.10.03, 12:50
          Sama takiej szukam. Próbowałam tej na Świętojerskiej, ale po rozmowie z
          dyrektorem zrezygnowałam. Było dużo słów, ale gdy doszło do konkretów, pan
          dyrektor bardzo się zdenerwował!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka