Gość: Malinka IP: *.chello.pl 08.04.03, 10:12 Proponuję utworzyć "czarną listę" szkół, taką przed którymi nalezy przestrzegać. Moje zgłoszenie to Zespół Prywatnych Szkół przy ul Świętojerskiej nr 34 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaladia Re: Czarna lista szkół............. 08.04.03, 20:21 Jakieś szczegóły poproszę. Rozważamy posłanie do tej szkoły córki. Wszystko wyglądało tak ładnie - 8 godzin angielskiego tygodniowo, czesne 600 zł (za tyle uważana za dobrą STO "11" oferuje 3 godziny)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 09.04.03, 10:33 W klasie III ( obecnej) jest już 4 nauczyciel języka angielskiego. Angielski na dobrym poziomie jest tylko i wyłącznie w klasach w których pobierają nauke synowie pana Dyrektora! Angliści zmieniają sie jak w kalejdoskopie ( oprócz jednej nauczycielki).Native speakerzy sa w teorii ( nie ma ich w bieżącym roku chyba od stycznia). Szkoła nie dysponuje bufetem ani świetlica z prawdziwego zdarzenia. Z opinia rodziców dyrektor się nie liczy, nie ma żadnych propozycji na "po lekcjach". Zajęcia taneczne i ruchowe są tylko dla młodszych klas, w ramach WF i dodatkowo płatne ( a więc czesne to już nie 600 PLN a więcej). W ramach czesnego NIE mieszczą się wyjścia ( kino, teatr itp) - więc znowu więcej. Nigdy nie ma gwarancji ile dzieci będzie w klasie ( jak sie tylko zgłosi chętny dyrektor natychmiast przyjmuje). Procedura zapisów to jedna wielka mistyfikacja - i tak wszyscy chętni będą przyjęci. Z nauczycielami kontakty są mocno utrudnione - nie przyjmują uwag ani opinii na żaden temat. Nie ma wywiadówek(!) ani dni otwartych. Spotkania z wychowawcą są o .......7.30 rano(!!!!!!!!). Zwykle Pani śpieszy sie na lekcje i zostaje dużo spraw niewyjaśnionych. Szkoła nie ma psychologa ( z kimś tam podobno współpracuje) ani reedukatora ( jeśli z dzieckiem są kłopoty to jest to problem rodziców). Sporo lekcji się po prostu nie odbywa ( z różnych przyczyn). Szwankuje program wychowawczy.W szkole rodzice są jedynie do płacenia czesnego! Bardzo bym sie zastanowiła nad wysłaniem tam dziecka. Radzę porozmawiać z dyrektorem, zadawać mu "podchwytliwe" pytania i zobaczyć czy nie mija sie z prawdą. Pamiętać, że raz złapany na kłamstwie będzie kłamał zawsze. Zyczę przemyślanej decyzji. P.S. Angielski - mimo, że w 7 ( nie 8) godzin odbywa sie bez podziału na grupy ( nawet w 21 osobowej zróżnicowanej pod względem poziomu zaawansowania klasie), bez użycia nowoczenych np. multimedialnych metod. Może lepiej 3 godziny w tygodniu w mniejszej grupie. Proszę to sprawdzić ( niech dyrektor pokaże gdzie odbywają się lekcje), proszę zaproponować mu rozmowę z anglistką np. z III klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Czarna lista szkół............. IP: *.computerland.pl 09.04.03, 14:11 Pani Malinko - serdecznie dziękuję za wypowiedź na którą natrafiłam przypadkiem, pomysł co do listy szkół i ostrzeżenia rodziców bardzo dobry. Ja miałam bardzo wątpliwą przyjemność rozmawiać z dyrektorem tej szkoły, na szczęście już podczas rozmowy zauważyłam wyjątkową płytkość wypowiedzi na tematy zwiazane z rozwojem dzieci - poza sloganami nic tam nie było. Na moją prośbę że chciałabym otrzymać dokładniejsze informacje dotyczące kwalifikacji osób uczących dzieci ( czy są to osoby, które ukończyły studia w danym kierunku i jakie mają doświadczenie w pracy z dziećmi) i na tej podstawie zdecydować czy jestem zainteresowana tą szkołą usłyszałam arogancką wypowiedź że to pan dyrektor podejmie decyzję czy moje dziecko będzie chodziło do tej szkoły czy nie . Pomyślałam, że muszą być słabi skoro tak nerwowo reagują na trochę bardziej wnikliwe pytania. Usłyszałam że chętnych do szkoły jest tylu że to szkoła będzie wybierała a nie kandydaci więc albo się poddam procedurze weryfikacji mojego dziecka albo nie ma o czym mówic - nie ma też odpowiedzi na pytania co szkoła zapewnia. Zastanawia mnie tylko jaka jest kontrola nad takim dyrektorem szkoły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Czarna lista szkół............. IP: *.acn.waw.pl 16.04.03, 23:45 Gość portalu: Magda napisał(a): > Pani Malinko - serdecznie dziękuję za wypowiedź na którą natrafiłam > przypadkiem, pomysł co do listy szkół i ostrzeżenia rodziców bardzo dobry. > Ja miałam bardzo wątpliwą przyjemność rozmawiać z dyrektorem tej szkoły, na > szczęście już podczas rozmowy zauważyłam wyjątkową płytkość wypowiedzi na > tematy zwiazane z rozwojem dzieci - poza sloganami nic tam nie było. Na moją > prośbę że chciałabym otrzymać dokładniejsze informacje dotyczące kwalifikacji > osób uczących dzieci ( czy są to osoby, które ukończyły studia w danym kierunku > > i jakie mają doświadczenie w pracy z dziećmi) i na tej podstawie zdecydować czy > > jestem zainteresowana tą szkołą usłyszałam arogancką wypowiedź że to pan > dyrektor podejmie decyzję czy moje dziecko będzie chodziło do tej szkoły czy > nie . Pomyślałam, że muszą być słabi skoro tak nerwowo reagują na trochę > bardziej wnikliwe pytania. Usłyszałam że chętnych do szkoły jest tylu że to > szkoła będzie wybierała a nie kandydaci więc albo się poddam procedurze > weryfikacji mojego dziecka albo nie ma o czym mówic - nie ma też odpowiedzi na > pytania co szkoła zapewnia. > Zastanawia mnie tylko jaka jest kontrola nad takim dyrektorem szkoły . Miałem podobne (nieprzyjemne) doświadczenia. Gdybyśmy dogadali się wcześniej można by było opisać sprawę do kuratorium. Oznaczałoby to jednak konieczność zabrania dzieci z tej placówki. Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych przez dyrektora tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka [...] IP: *.chello.pl 17.04.03, 08:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Czarna lista szkół............. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 14:12 ostatnio klasa 3 gimnazjum pisała test po zakończeniu gimnazjum. podobno zeszłoroczny wypadł bardzo dobrze. moi rodzice rozważają posłanie mnie tam od nastepnego roku i chciałabym się dowiedzieć jak naprawde przedstawiają sie wyniki testu. w kuratorium otrzymałąm informacje że szkoła na teście humanistycznym wypadła porównywalnie do gimnazjum na Stafa z matematyki poszlo troche gorzej . czy ktoś móglby mi udzielić wiarygodnych informacji na ten temat?? proszę o szybką odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 14.05.03, 16:35 Wyniki nie zostały podane do publicznej wiadomości. Pamietaj jednak, że wynik egzaminu to nie tylko osiągnięcie szkoły.Podaję wyniki z ubiegłego roku- cz. humanistyczna- 73 pkt, część matematyczno-przyrodnicza 68 pkt. ( Dało to na 58 szkół niepublicznych 37 miejsce z cz. humanistcznej i 31 w cz. matematyczno przyrodniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.visp.energis.pl 14.04.03, 20:25 Sprostowanie do jednego z listów - Świętojerska 24, a nie 34. Tak poza tym, jestem drugą nauczycielką jęz. angielskiego, która pracowała w tej szkole 5 lat. Przez pewien okres czasu były w tej szkole również moje dzieci. Uczyłam przez rok w wymienionej klasie 3SP. Na szczęście, z końcem ubiegłego roku szkolnego, wymieniony wielokrotnie właśiciel tej szkoły wyrzucił mnie, uzasadniając to przeczytanym psalmem z Biblii. Innego uzasadnienia nie znalazł. Jestem szczęśliwa pracując w zupełnie innym miejscu. Moje dzieci chodzą do państwowej szkoły. Zarówno synowie jak i my z mężem, jesteśmy bardzo zadowoleni. A mało kto wie ile zdrowia zmarnowałam. Czasami tylko tęsknię za dziećmi, które uczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka [...] IP: *.chello.pl 16.04.03, 10:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.03, 11:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cenzor [***] IP: *.chello.pl 21.06.03, 20:31 Jak widać cenzura ma się dobrze. Nawet u pana Michnika wielkiego działacza i bojownika o wolność słowa. Jak widać wolność słowa jest potrzebna do zdobywania władzy i majątku. Jak już się to i owo ma potrzebna jest cenzura i zawód cenzora powraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczenica Re: Czarna lista szkół............. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 14:18 przed chwileczką przeczytałam list anglistki i chiałabym zadać pani kilka pytań. czy w tym gimnazjum jest coraz niższy poziom ? czy to prawda że połowa lekcji z angielskiego przepada? jeśli była pani tam nauczycielką przed rokiem to powinna sie pani w tym orientować. prosze o pomoc! nie chce uczeszczeć do zlej szkoły a gimnazjum pana Jopka jest jednym z rozważanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.visp.energis.pl 15.05.03, 22:14 Uczennico, Trudno jest mi w tej chwili podać Ci informacje wiarygodne. Nie pracuję tam od prawie roku. Nie można powiedzieć, że poziom nauczania się ciągle obniża. Wielu nauczycieli traktowało i pewnie nadal traktuje swe obowiązki rzetelnie i wiele można się od nich nauczyć. Wiele zależy od podejścia uczniów - jeśli chcą się czegoś nauczyć, to jest to wykonalne niezależnie od szkoły i nauczyciela. Poruszyłaś sprawę j. angielskiego. Zawsze był w tej szkole na bardzo dobrym poziomie. W klasach, w których uczyłam, miałam wiele godzin i nieprawdą jest,że połowa zaplanowanych zajęć nie odbywała się. Myślę, że przede wszystkim powinniście (Ty i rodzice) zapoznać się bliżej ze szkołą, a ja w tej chwili nie jestem właściwym źródłem informacji, bo tam nawet nie bywam i nie utrzymuję kontaktu. Pozdrawiam serdecznie, EN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom(ek) Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 14.04.03, 10:09 Szkołę pana Jopka wpisuję na pierwsze miesce tej listy!To szkoła nastawiona tylko i wyłącznie na zysk jej właściciela.Facet opowiada same slogany. Nic konkretnego. Jak najdalej od takiej szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Czarna lista szkół............. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 12:06 Mam z tą szkołą jak najgorsze doświadczenia. Dyrektor opowiada same slogany- żadnych konkretów. W tym roku szkolnym w klasie mojej córki nie odbyło się z różnych przyczyn aż 113 godzin lekcyjnych za które płacimy! Nie wszyscy nauczyciele mają odpowiednie kwalifikacje do nauczania . Dyrektor nie przyjmuje do wiadomości jakichkolwiek uwag krytycznych - w szkole nie ma zajęć wyrównawczych.Wystrzegajcie się tej szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 29.04.03, 16:33 Nie chciałam źle o tej szkole pisać, nie chciałam pisać o niej jakkolwiek, ale staje się ona coraz gorsza z tygodnia na tydzień. Nauczyciele lekceważą sobie zajęcia - są już na wakacjach.Bardzo dużo lekcji wogóle sie nie odbywa, bo trudno nazwać lekcjami zastępstwa. Uczniowie zachowuja się dziko i niebezpiecznie. Kilka dni temu pod szkołą doszło do wypadku. Pod koła dostała się uczennica z klasy mojej córki. Dziewczynka wbiegła pod koła na czerwonym swietle. Formalnie szkoła jest "czysta", moralnie nie. Nie zapewnia żadnej opieki po lekcjach. Nikt nie pilnuje, żeby dzieci samodzielnie nie opuszczały szkolnego budynku ( woźne siedzące w holu są pracownicami szkoły muzycznej i nie obchodzą je dzieci z podstawówki pana. J).Maluchy bawią się przy dwóch bardzo ruchliwych ulicach. C i e s z ę się, że opuszczamy tą szkołę. Psuła się z roku na rok. Osobiście uważam, że splajtuje, gdy ostatni z synów właściciela opuści jej mury ( panu J. na niczym już nie będdzie zależało). Przestrzegam przed nią. Wkurzona. Odpowiedz Link Zgłoś
kasinik Re: Czarna lista szkół............. 23.04.03, 18:55 Czy ktoś może powiedzieć coś pozytywnego o Prywatnym Gimnazjum Nr 10 Pana J.M.Jopka , ul.Świętojerska 24 ? A może jest komuś znane Społeczne Gimnazjum Nr 32, Al.Solidarności 101 D, lub może Społeczne Gimnazjum Nr 30 STO, ul.S.Witkiewicz 16 - przy dawnym Daewoo FSO ? Może o jednym z nich dowiem się czegos dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dama pik Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 24.04.03, 09:43 Co jest pozytywne a co nie to kwestia wyboru. Opowiem historie mojej córki. Przez lata ( podstawówka+ gimnazjum) byliśmy dumni z jej ocen i laurów. Zimny prysznic przyszedł gdy nie dostała się do wymarzonego liceum. Lodowaty natomiast gdy w tym gorszym oceny spadły i pojawiło sie zagrożenie. Po prawie roku ciężkiej harówy - korepetycji, nerwów, płaczu, stresu,córka jest uczennicą trójkowo-czwórkową. Nadrobiła zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: 195.94.206.* 30.04.03, 17:53 Przeczytałam list Damy Pik i domyślam się, że jest to uczennica, która była w mojej klasie wychowawczej. Nie jest odosobniona. Wielu absolwentów tej klasy ma podobne problemy. Mam nadzieję, że z j. angielskiego, którego ich uczyłam, nie mają problemów. Córka Damy pik (domyślam się o kogo chodzi) była naprawdę dobra z angielskiego, w 2 kl. gim. zdała FCE opierając swoje umiejętności wyłącznie na wiedzy wyniesionej z nauki w szkole. Życzę powodzenia i serdecznie pozdrawiam. A co do listu 'Wkurzonej', to mam podobne przeczucia jeśli chodzi o przyszłość tej szkoły. Jak dobrze, że mnie tam już nie ma....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dama Pik Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 30.04.03, 18:49 Z językiem angielskim jest ok a nawet lepiej. I jest to jedyny przedmiot, zktórym nie ma problemów. Ludzie uikajcie tej szkoły jeśli chcecie uniknąć w przyszłości kłopotów. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajetankaja Re: Czarna lista szkół............. IP: *.eurolot.com.pl / 192.168.2.* 06.05.03, 10:58 Jestem przerażona tym co przeczytałam, zwłaszcza, że ja niestety dałabym się nabrać p. Jopek. W Warszawie niestety krąży dobra opinia o Świętojerskiej. Malinko i Anglistko dokąd zabrałyście swoje dzieci, która szkoła jest godna polecenia?! pozdrowienia Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: 195.94.206.* 06.05.03, 19:00 Moje dzieci są w szkole na ul. Drewnianej (róg Dobrej) - jest tam SP i gimnazjum. Wspaniale wyposażone pracownie, sala gimnastyczna, nie ma rotacji jeśli chodzi o nauczycieli. Są jak wszędzie różni, ale większość ucząca mojego starszego syna - bardzo dobra! Młodszy syn jest w 2 kl. nauczania zintegrowanego - Pani jest wspaniała. Korzysta również ze świetlicy (3 sale o różnym przeznaczeniu) i często ma pretensje, że za wcześnie jest zabierany stamtąd. Gorąco pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
monikam14 Re: Czarna lista szkół............. 07.11.03, 14:25 Gość portalu: anglistka napisał(a): > Moje dzieci są w szkole na ul. Drewnianej (róg Dobrej) - jest tam SP i > gimnazjum. > Wspaniale wyposażone pracownie, sala gimnastyczna, nie ma rotacji jeśli chodzi > o nauczycieli. Są jak wszędzie różni, ale większość ucząca mojego starszego > syna - bardzo dobra! Młodszy syn jest w 2 kl. nauczania zintegrowanego - Pani > jest wspaniała. Korzysta również ze świetlicy (3 sale o różnym przeznaczeniu) i > > często ma pretensje, że za wcześnie jest zabierany stamtąd. Gorąco pozdrawiam i > > życzę powodzenia. W której klasie jest starszy syn? Czy mogłabym liczyvc na konkretne uwagi dotyczące poziomu nauczania i radzenia sobie z konfliktami pomiędzy dziećmi? Poważnie rozważam przeniesienie mojego syna, ucznia klasy V-tej szkoły społecznej do innej szkoły. Powód to niski poziom nauki, brak konsekwencji ze storny nauczycieli, traktowanie lekcji wylacznie jako czasu na przerobienie materiału. Fikcja jest indywidualne podejście do ucznia - to po co za to płacić. Serdecznie pozdrawiam mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka Re: Czarna lista szkół............. IP: 195.94.206.* 06.05.03, 19:02 I zapomniałam napisać, że jest stołówka, gdzie są wspaniałe obiady. Synowie często sobie opowiadają jaki to pyszny był obiad w szkole..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Czarna lista szkół............. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 14:25 przed chwileczka przeczytałam wypowiedz pani ktora uczyla w tej szkole angielskiego, i jesli moge to chcialabym pani zadać kilka pytań.czy rzeczywiście z każdym rokiem jest niższy poziom nauczania? czy to prawda ze odbywa sie tylko połowa lekcji angielskiego? myśle ze jesli pani pracowala tam przed rokiem moze pani mi pomoc. nie chce pojsc do zlego gimnazjum a szkoła pana Jopka jest jedna z rozwazanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 07.05.03, 09:29 A ja polecam także SP nr 12 ul. Górnośląska.Szkoła jest publiczna, bardzo rozsądny dyrektor,mili nauczyciele. Szkoła jest bardzo dobrze wyposażona i nastawiona na uczniów a nie zbijanie kasy. Dobra opinia szkoły przy Świętojerskiej bierze się z krótkowzroczności rodziców, którzy za pieniądze kupuja sobie święty spokój i dobre stopnie. Nawet największy tuman nie ma większych problemów z nauka( czyt, ze stopniami) i przechodzi z klasy do klasy. Co będzie potem to juz inna sprawa. Teraz jest spokój. Szkoła przy Górnośląskiej tym różni się także od tej naŚwietojerskiej, że dyrektor posiada wyższe wykształcenie, rozumie co się do niego mówi, dyskutuje, potrafi przekonać uzywając argumentów a nie podpierając się Biblią. Wszyscy uczniowie traktowani są życzliwie - nastawienie nauczycieli zalezy nie od grubości portfela czy zawodu wykonywanego przez rodziców. Obaj dyrektorzy różnią sie jeszcze tym, że pan ze Świętojerskiej dużo mówi, powołuje się na rozliczne znajomości, równiez w kuratorium, a mało robi. Pan z Górnośląskiej nie jest rozmowny, nikt nie zna jego powiązań natomiast rzetelnie traktuje pracę. O Drewnianej także słyszałam same dobre rzeczy ( nie tylko od Anglistki) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajetankaja Re: Czarna lista szkół............. IP: *.eurolot.com.pl / 192.168.2.* 07.05.03, 09:35 Anglistko i Malinko dziękuję przeogromnie za informacje, ja ze swojej strony "puszczam w obieg" to, czego dowiedziałam się od Was na temat Świętojerskiej. Pozdrawiam Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sekretariat Akcji Re: Czarna lista szkół............. IP: *.stacje.agora.pl 08.05.03, 17:05 Szanowni Państwo Ideą publicznego forum dyskusyjnego jest wymiana poglądów. Biorąc pod uwagę, że większość wypowiedzi w tym wątku jest negatywna, zwracamy się z prośbą do wszystkich osób zadowolonych z funkcjonowania opisywanych szkół, żeby zabrały głos w dyskusji i podzieliły się swoimi pozytywnymi doświadczeniami. Internet powinien spełniać swoją rolę służąc wymianie opinii, ale nie należy zapominać, iż często dyskusja zdominowana jest przez niechętnych szkołom użytkowników sieci. Sekretariat Akcji Szkoła z klasą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Czarna lista szkół............. IP: 195.94.206.* 08.05.03, 18:34 Sądząc z przeczytanych opinii, takie jest zdanie ludzi na temat tej szkoły. Nie rozumiem dlaczego narzucone jest zachwalanie, jeśli nikt nie jest zadowolony. Gwoli ścisłości, nieprawdą jest, że na Świętojerskiej bez trudu zdobywa się dobre oceny. Niektórzy mają słabe oceny i u wielu nauczycieli trzeba się bardzo napracować, aby mieć dobre świadectwo. Z drugiej strony, niektórzy nauczyciele mają swoich pupilków i tym jest znacznie łatwiej - często jadą po opinii. Pozostałe zarzuty pod adresem p. Jopka nie są mi obce, ale jak komuś coś nie odpowiada, wybór szkół jest przeogromny. Szkoda tylko, że szkoła, która tak wspaniale zaczęła, zeszła na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Czarna lista szkół............. 09.05.03, 13:50 Gość portalu: Sekretariat Akcji napisał: > Ideą publicznego forum dyskusyjnego jest wymiana poglądów. Biorąc pod uwagę, że większość wypowiedzi w tym wątku jest negatywna, zwracamy się z prośbą do wszystkich osób zadowolonych z funkcjonowania opisywanych szkół, żeby zabrały głos w dyskusji i podzieliły się swoimi pozytywnymi doświadczeniami. Proponuję Szanownemu Sekretariatowi zobaczyć taki wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=4817401&a=4817401&v=2&strona=0 Ciekawe, że są szkoły, o których ludzie piszą dobrze, I to spod zalogowanego nicka, o którym bywalcy Forum wiedzą, o kogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Czarna lista szkół............. 19.10.03, 09:36 Jak to milo czytac o mojej kochanej szkole!!!!Chodzilam do niej dawno,dawno/bo jestem juz babcia/,chodzil do niej rowniez moj syn i synowa.Szkola byla i jest i z pewnoscia bedzie DOBRA.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Czarna lista szkół............. IP: *.proxy.lucent.com 16.05.03, 11:02 Przestrzegam przed szkołą na Grochowskiej, policealana szkoła biznesu, mieści się w centrum optyki. Porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Czarna lista szkół............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 13:43 Również nie polecam tej szkoły. (ul. Świętojerska) Mam przykre doświadczenia po rozmowie z dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Czarna lista szkół............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:06 Gość portalu: mama napisał(a): > Również nie polecam tej szkoły. (ul. Świętojerska) > Mam przykre doświadczenia po rozmowie z dyrektorem. Dobra szkoła to taka, w której dzieci i rodzice traktowani są podmiotowo, w której dyrektor i kadra pełnią rolę słuzebną wobec w/w , bez kumoterstwa nepotyzmu no i oczywiscie nauczyciele z powołania, zdarzają sie takie szkoły, częściej publiczne niż prywatne czy społeczne. Dobra szkoła to taka, do której posyłamy nasze pociechy bez obawy,że stanie sie coś złego. CZy znacie takie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jotka Re: Czarna lista szkół............. IP: *.chello.pl 26.10.03, 12:50 Sama takiej szukam. Próbowałam tej na Świętojerskiej, ale po rozmowie z dyrektorem zrezygnowałam. Było dużo słów, ale gdy doszło do konkretów, pan dyrektor bardzo się zdenerwował! Odpowiedz Link Zgłoś