Dodaj do ulubionych

apartamenty ze strony www.homelidays.com

IP: *.chello.pl 13.02.07, 21:14
Czy ktoś korzystał z apartamentów dostępnych na tej stronie? Interesuje mnie
jak wygląda przekazanie kluczy, i czy to prawda, że jeżeli chce się odebrać
klucze po godz. 20 to za każdą godzinę trzeba płacić 20 euro. Jak wygląda
zwrot kaucji wpłaconej za mieszkanie?. Czy otrzymuje się tę kwotę od razu,
czy dopiero po jakimś czasie (po sprawdzeniu przez właściciela czy wszystko
jest w porządku)? A może ktoś z Was może polecić fajny apartament dla 4 osób?
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc Re: apartamenty ze strony www.homelidays.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:43
      polecam kwaterę o numerze 108569 - w Paryżu - nie podałaś miasta, a ja jeszcze
      żyję wspomnieniami ;-) więc polecam Paryż; znajdziesz ją w wyszukiwarce,
      korzystałam na początku lutego - własciciela na oczy nie widziałam, klucze
      odbierane i oddawane w miejscu podanym mailem, połowa wpłaty przy rezerwacji,
      druga - przy odbiorze kluczy. Bezstresowo, super! Ale pewnie kazdy włascciel
      ma swoje obyczaje, zadaj pytanie, to każdy własciciel ci powie co i jak.
      Przeszukaj tez forum - ktos jeszcze polecał homelidays.
      • Gość: ewa_bla Re: apartamenty ze strony www.homelidays.com IP: *.chello.pl 13.02.07, 22:11
        Dzięki za informację. Rzeczywiście nie podałam miasta, a chodzi mi o Paryż.
        Moje pytania nasunęły się po zapoznaniu się z regulaminem wynajmu apartamentów,
        a ponieważ w Paryżu będę około 22 więc stąd interesuje mne sposób odbioru
        kluczy.
    • Gość: podróże kształcą : Re: apartamenty ze strony www.homelidays.com IP: *.197.88.19.edial.pl 07.05.13, 14:13
      W marcu 2013 ktoś z tego forum zarekomendował noclegi w Paryżu za pośrednictwem Homeliday.uk, postanowiłam spróbować.Poszło gładko, nasze zapytanie na stronie i szybka odpowiedź wynajmującego mieszkanko.Przesłaliśmy zaliczkę 168 Euro z wymaganych 560 Euro,reszta w gotówce na miejscu.Mimo zastrzeżenia w kontrakcie ,własciciel nie pobrał zaliczki w wysokości 200 Euro.Udało się nam!Może nie wyglądaliśmy na takich cio zrobią"demolkę" w mieszkaniu? ;) W mieszkanku kuchnia wyposażona kompletnie, pralka do dyspozycji i proszek,zmywarka i tabletki.Na koniec szampan z właścicielami.SUperPolecam wszystkim Homeliday.Teraz chcemy w 2014 roku pojechać do Londynu.
      p.s Uwaga na kieszonkowców w metro,pełno takich dziwnych typów lustrujących podróżnych,przemieszczających się w wagonach
      • Gość: mona Re: apartamenty ze strony www.homelidays.com IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.05.13, 18:39
        Właśnie wróciłam i także mieszkałam w mieszkaniu ze stronki Homeliday.uk. Oferta o numerze 447873. Po porównianiu wyszło mi, że to tańsze, niż inne opcje i byliśmy z rodziną (4 osoby) dość zadowoleni. Klucze były pod wycieraczką, więc nie wiem, skąd ta informacja o jakiejś opłacie po 22. Całe 8 dni nie widzieliśmy właściciela. Na koniec klucz zostawiliśmy na stole i drzwi zatrzasnęliśmy. I tyle.
        Właściwie, oprócz zużycia mieszkania, to nie widzę w nim żadnych mankamentów (nadbite lustro w łazience, popękany blat w kuchni, nadszczerbione niektóre naczynia). Ale bardzo czysto, z wyposażeniem, no i bardzo dobrze skomunikowane: blisko stacji Denfert - Rochereau, 14 dzielnica. Tylko to 5-te piętro bez windy :( Za to widok typowo paryski - jak z pocztówek o dachach Paryża. Za 7 noclegów zapłaciłam 640 EUR. Uprałam 1 pranie, ogrzewanie rozkręciliśmy na maxa, bo pogoda nas nie rozpieszczała. Było OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka