login_tymczasowy 21.02.07, 22:13 Kto teraz zbuduje Swiatynie Opatrznosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adela Re: Znany przedsiębiorca w areszcie IP: *.aster.pl 22.02.07, 00:07 Teraz czas na fachowców skoro złodziejaszki zaczynają zapełniać miejsca im przeznaczone :) Tak trzymać panie ministrze Ziobro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euglena Zielona Re: Znany przedsiębiorca w areszcie IP: *.gorzow.mm.pl 22.02.07, 16:57 Może Ziobro (po cepersku Żebro) wie czemu KUNA nie pływa? Miała być fertig 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Znany przedsiębiorca w areszcie 22.02.07, 00:11 login_tymczasowy napisał: > Kto teraz zbuduje Swiatynie Opatrznosci? > Sie nie pytaj - tylko zgłoś się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Znany przedsiębiorca w areszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 00:12 Ponoć zarzuty w sprawie Słowianki są takie, że działano na niekorzyść gorzowskich firm. O ile mi wiadomo Marciniak S.A jest gorzowską firmą. Gdyby przetarg wygrał Interbud West, to też byłoby na niekorzyśc gorzowskich firm, np. Marciniak S.A. Czy szczecińska prokuratura kiedykolwiek poda jakieś konkretne zarzuty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Zapłacił więcej za poręczenie niż Mietek W. IP: 62.233.164.* 22.02.07, 00:29 znaczy ważniejszy od Mietka? fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spolegliwy fred Zibi M. Prezez Marciniak S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 01:04 Wiecie o kogo moze chodzić? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Znany przedsiębiorca w areszcie IP: *.gorzow.mm.pl 05.03.07, 15:08 A dobrze mu tak. Nigdy nie dawał na ZKS Stilon i to mu sie czkawką odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 16:21 wyszedl za kaucja 400 tys zl w ubieglym tygodniu howgh Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 17:28 ja zakladam ,ze oni wszyscy uczciwi sa, 400 tys. zl w ta , czy w tamta strone! jak wiedac, dla uczciwych to zaden problem. ja chyba uczciwy inaczej jestem, bo na taka kaucje nie byloby mnie stac. jakie to zycie pokrecone jest, ale i sprawiedliwe, uczciwi wychodza za kaucja 400 tys.zl, a przestepcy siedza w wiezieniach z gola dupa! Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 17:37 andrzejusa napisał: > uczciwi wychodza za kaucja 400 tys.zl, > a przestepcy siedza w wiezieniach z gola dupa! No widzisz, ekonomia przestepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 17:58 login_tymczasowy napisał: > > uczciwi wychodza za kaucja 400 tys.zl, > > a przestepcy siedza w wiezieniach z gola dupa! > No widzisz, ekonomia przestepstwa. nic nie maja, nic! znajomi zaplacili pewnie. na prezia zrzucili sie przeciez przyjaciele. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 17:59 zgadzam sie login z toba w 100%! przestepstwo musi kierowac sie ekonomia, bo inaczej siedzi sie w pudle za darmo. co ty na to login:? masz okazje ukrasc milion zl.ale stnieje duze prawdopodobienstwo ze cie policja zlapie, wiesz ze tego miliona nawet po wpadce nie oddasz, ukryjesz, zakamuflujesz ,nie znajda! wiesz ,ze dostaniesz 4 lata pudla, po 2,5 roku wyjdziesz. to co ? poszedlbys na taki numer login(wszystko jest teoretyczne)? albo ty redcloud? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 18:03 andrzejusa napisał: > masz okazje ukrasc milion zl.ale stnieje duze prawdopodobienstwo > ze cie policja zlapie, > wiesz ze tego miliona nawet po wpadce nie oddasz, > ukryjesz, zakamuflujesz ,nie znajda! > wiesz ,ze dostaniesz 4 lata pudla, po 2,5 roku wyjdziesz. > to co ? > poszedlbys na taki numer login(wszystko jest teoretyczne)? > albo ty redcloud? andrzejusa! Z loginem to i ukrasc i w pudle posiedziec :) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 18:21 no zgoda redcloud, ale wtedy trzeba by ukrasc 2 miliony, po jednym dla kazdego! jednak patrzac na psychologie przestepstwa, im wiecej postaci zamieszanych w kradziejstwo, tym wieksza szansa ze wpadna wszyscy. a jak juz wpadac to jako pierwszy i w zamian za symboliczna kare sypnac innych! to tez jakas kalkulacja. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 18:30 Na dylematy Andrzeja mam parę punktów, pasuje bodajże 7. i 10. Inne tez sa fajne (6. najmniej mi sie podoba :)) Zrób sobie ctrl+C, przyda się całość na zaś.... 1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną 2. Nie będziesz brał imienia Boga twego nadaremno 3. Pamiętaj, abyś dzień święty święcił 4. Czcij ojca swego i matkę swoją 5. Nie zabijaj 6. Nie cudzołóż 7. Nie kradnij 8. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu 9. Nie pożądaj żony bliźniego swego 10. Nie pożądaj żadnej rzeczy, która jego jest Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 18:33 pan_hrabia napisał: > Inne tez sa fajne (6. najmniej mi sie podoba :)) > No to uważaj ;) Bo w necie anonimowy nie jesteś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 18:44 Nie podoba mi się, ale nie napisalem, ze sie nie stosuje. Wszystko w swoim łóżku :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 18:46 Przeciez wiem. Dla mnie i tak jesteś wzorem cnót. :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 18:55 czesc calama, czesc pan_hrabia, cos mi sie zdaje calama , ze pan_hrabia milion juz ma, wiec rozglada sie za innymi atrakcjami!ha,ha ale uwarzaj hrabio, bo te inne atrakcje moga cie mocno zubozyc!!!!ha,ha,ha. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 19:05 andrzejusa napisał: > cos mi sie zdaje calama , ze pan_hrabia milion juz ma, > wiec rozglada sie za innymi atrakcjami!ha,ha Myślisz, ze skoro przytoczyl dekalog to ma juz milion? Bez sensu. Nie każdy się sprzeda. Ukradnie, odsiedzi, a potem pokorzysta. Nie zrobi tego ani redcloud, ani login_tymczasowy, ani pan_hrabia ani ja. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 19:15 Bravo Calama. Nie można być uczciwym człowiekiem w zależności od wysokości stawki. To skądinąd ciekawy problem. Bo jesli człowiek ma okazję na 10 tys. nie kradnie, ma okazję na 100 tys., jest dalej uczciwy, ma okazję na 1 mln, jest uczciwy, ale 2 mln i przewala. To pytanie: czy był uczciwym czło wiekiem też wtedy, gdy pierwsża okazję odrzucił? A tak wracając do biznesmena M. Że też qrva nie znajdzie sie na tym świecie człowieka co by go nie świerzbiało i by nie przewalał. Zapalam świece i wychodze na ulice sie porozglądać Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 20:02 pan_hrabia napisał: > Bravo Calama. Nie można być uczciwym człowiekiem w zależności od wysokości > stawki. Sporo czasu spedzilem rozwazajac takie problemy z adeptami sztuki hermesowej. Byli oni zgodni co do tego, ze kazdy jest do kupienia, tylko ma swoja cene. Marek Piwowski, kultowy rezyser jednego kultowego filmu sprzedal sie za paszport. Kobiety upadle sprzedaja sie za pare rajstop, producenci filmowi za miliony dolarow. Nie zdarzylo sie tak, by ktos chcial mnie kupic. Moze mam to szczescie, ze jestem bez wartosci? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 20:09 login_tymczasowy napisał: > .... kazdy jest do kupienia, tylko ma swoja cene... Jasne - tyle o sobie wiemy ile nas sprawdzono. Ale jeden sprzeda się za komórkę. Innemu trzebaby porwać dzieci. I możemy się tylko cieszyć, ze bliżej nam do tych drugich. Chyba, że mało Cię znam... Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 20:15 calama napisała: > Chyba, że mało Cię znam... Trudno powiedziec, bo sam tez sie za bardzo nie znam... Jestem Tymczasowy. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 20:16 login_tymczasowy napisał: > Jestem Tymczasowy. > Skończ z tym :P Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 19:06 hej andrzej... z tym to faktycznie trafiłeś...mam milion w wartościach bezwzględnych. To czy in plus czy in minus niech pozostanie tajemnicą. Ruletka się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 19:57 pan_hrabia napisał: > Ruletka się kręci. Byle nie rosyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Znany przedsiębiorca wolny 05.03.07, 21:02 wiecie co moi drodzy, to taka niby dyskusja akademicka. ale nie do konca! bo caly problem polega na tym ze, aby ukrasc milon ,musi sie byc na odpowiednim stanowisku, stanowisku , ktore , cos takiego moze umozliwic. nikt z nas nie pojdzie z atrapa pistoletu do banku by ukrasc milion, (bo z banku ogolnie trudno jest ukrasc milion zl. dla przykladu). nie zastanawiamy sie nad tym, bo wiemy , ze ekonomia przestepstwa, mowi nam ,ze nie oplaca sie cos takiego robic. i uwazamy sie za uczciwych! no bo tak: prezesami , dyrektorami,dycydentami pieniedzy w kwotach milionowych nie jestesmy, i nigdy nie bedziemy! ale sa ludzie , ktorzy o takich milionowych kwotach decyduja! i nagle ktos mowi,(w zaufanym towarzystwie), na tej inwestycji mozna ukrecic(ukrasc) 2 miliony zl. doda do tego ,nie wiem czy musi, ze nikt sie w papierach nie polapie, i co najwazniejsze: polozy na stole milion w gotowce!!!!! i tu ma login ,calama racje, do czasu ,do kiedy nie bedziemy zmuszeni stawic czola takiej sytuacji, uwazamy sie za uczciwych! a ja mowie co mysle, nie zagra w takiej sytuacji ekonomia przestepstwa? tylko takiej sytuacji z milionowa lapowka nam brakuje! bo gdyby byla : zaczelo by sie myslenie! i zabawa w policjantow i zlodzieji. pozdrowienia moi drodzy! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Znany przedsiębiorca wolny 06.03.07, 10:07 Herbert mówił, że... wszystko było kwestią smaku Oczywiście są ludzie których się nie kupi. A już na pewno nie zawsze sprawdza się powiedzenie, że okazja czyni złodzieja. Ale jeśli nawet rozpatrywać to w aspekcie ekonomiki to spójrzmy na sprawę z innej strony. Założmy że kradnę 1,2,3,4,5, mln i świadomie idę na parę latek do paki. (to musi być w Polsce, bo w stanach sie idzie chyba na długo) Zakładając, że po wyjściu mam kasę, to czy jest to warte ryzyka? w końcu nikt mi nie zagwarantuje, że nie jest mi pisane odejść z ziemskiego padołu np. po pół roku odbywania kary. Mogę dostać raka, mogę spaść ze schodó, albo powiesić się samemu na dolnym zaworze od kaloryfera. To na cholerę mi te miliony jak będę się smazył w piekle, zanim z nich jeszcze skorzystam... Ja tam wolę być te pół roku panem swojego losu...i oddychać wolnością. Ale to i tak nie ma znaczenia, bo nie dlatego nie kradnę. Calam: jak sie komuś porywa dzieci, to nie znaczy że ten ktoś sie sprzedaje. Chyab jest różni ca miedzy Piwo wskim za paszport, a kimś kto ratuje swoich bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarząbek Re: Znany przedsiębiorca w areszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:27 i dobrze mu tak Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Znany przedsiębiorca w areszcie 08.03.07, 21:07 czesc pan_hrabia, ja tak sobie dywagujac , czy sie oplaca ukrasc milion i potem swoje odsiedziec i z tego ukradzionego miliona sobie korzystac, mialem na mysli troche co innego. bo widzisz , ja pro rodzinnie mysle, i gdybym (teoretyzujac) ten milion ukradl, to nie dla siebie , ale dla rodziny(konkretniej dzieci). bo popatrz, niby zle mi sie nie powodzi, ale jakas wyzsza uczelnia dla moich dzieci , gdzie czesne jest smiesznie niskie,(a uczelnia znana), i ono raptem na 3 tys. dolarow sie zatrzymuje! no po prostu taniocha!! placic i dzieci ksztalcic!!! nie stac mnie na to , i normalnie do zycia podchodzac: nie bedzie mnie na to stac nigdy! ale gdybym mial milion zlotowek" tylko", to bylo by mnie stac! i o tym ja panie_hrabio myslalem. dla siebie mam poledwice wedzona, bardzo dobro golonke w pasji, piwo jakie lubie , i to mi wystarcza. ale pewnych progow bez lotka lub "innego" szczescia nie przeskocze!!!!!!! a co ciekawe , uczciwy jestem do szpiku kosci! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś