zona_mi 14.03.07, 17:22 Spotkałam się z twierdzeniem, że podczas gorączki mama nie powinna karmić piersią - powyzej 38 stopni, czy iluś tam. Moim zdaniem to nieprawda - karmiłam nawet mając ponad 39 stopni - dobrze robiłam? Dzieci żyją i są zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: Gorączka mamy a karmienie 14.03.07, 20:43 przy ponad 42 to się białko ścina i człek się przenosi do innych krain , ja karmiłam mając 39,5 - oczywiście dziecku nic - myślę że do tych 41 to można karmić o ile matka ma siłę a to inna bajka - ciekawe co na to pani ekspert ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Gorączka mamy a karmienie 16.03.07, 12:42 Bez względu na wysokość temperatury można karmić. Oczywiście jeśli kobieta jest w fatalnej kondycji i nie jest w stanie nawet pomyśleć o przystawieniu dziecka karmić nie musi. Ale tu powiedziałabym raczej o wskazaniu (wedle własnego uznania) do odpoczynku, nie o przeciwwskazaniu (z powodu podwyższonej temperatury czy wręcz gorączki) do karmienia. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś