ania7711 19.03.07, 22:03 co proponujecie na sniadanie na ciepło oprócz jajecznicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: śniadanie na ciepło 19.03.07, 22:12 omlet, cieple rogaliki / bułeczki domowej z konfitura, jajka na mieko, zupa mleczka, płatki kukurydziane cze owsianka, croque monsieur, inne tosty zapiekane z serem ale śniadanie nie musi byc na ciepło aby było pełnowartościowe i pożywne . Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: śniadanie na ciepło 20.03.07, 08:44 naleśniki, muffinki, wszelkie kaszki, grzanki Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: śniadanie na ciepło 20.03.07, 08:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=59082478 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: śniadanie na ciepło IP: *.lnet.pl 20.03.07, 10:32 owsianka, manna, kasza kukurydziana na mleku z wszelkimi dodatkami(suszone owoce, dzem, sok) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: śniadanie na ciepło 20.03.07, 10:41 Parówki na gorąco - z wody, albo przysmażane z serem. Tosty, grzanki z serem i wędliną. Racuszki (placki) z jabłkiem. Jajka sadzone - same, na boczku, szynce, albo ze szpinakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
moniskap Re: śniadanie na ciepło 21.03.07, 22:10 Ja jak czasem mam zaduzo starego chleba,to kroje go na kromki,jajko roztrzepuje w naczyniu,sole to jakjo i mocze w nim chleb. potem na potelnie i smakuje jak omlety-ja jem to z cukrem ale mozna np. posypac cynamonem.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Jak to co! 21.03.07, 22:13 Jak to co, parówki! :) Albo biala kielbasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: śniadanie na ciepło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:28 ogrzewane resztki z obiadu z poprzedniego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska tylko nie parowki !!! 21.03.07, 22:28 parówki to najgorsza mieszanka nienasyconych tłuszczów, które odkładają sie w naszym ciele !!!!!!!! już lepiej zjeść czekoladę niż parówki !!! :( jeśli macie problem ze śniadaniami, choć śniadanie powinno sie zjadać w ciągu dwóch godzin o przebudzenia, to lepiej już zje rogalika czy jogurt niż parówki .. no i śniadania nie muszą być wcale " na ciepło" dobzre moze to być miska zimnego mleka z płatkami kukurydzianymi ... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noel Re: śniadanie na ciepło IP: *.237.spine.pl 21.03.07, 23:09 lubię zjeść pancakes (anglosaskie nalesniki) na śniadanie, od czasu do czasu.Spróbuj.1 szklanka mleka, 1 i 1/4 szklanki mąki (ostatnio zrobiłem z mąki z pełnego przemiału. Smakowały duzo lepiej niż zwykle), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru, szczypta soli, 3 łyzki oliwy, Wymieszaj. Zwykle smażę placki o średnicy 10cm na suchej rozgrzanej patelni(placki powinny być brązowe po usmażeniu - upieczeniu). Układam w stos na talerzu aby były gorące. Najlepiej smakują z masłem i syropem klonowym ale w sumie może być też miód albo dżem. Kawa z mlekiem pasuje do tego śniadania idealnie. Ilość uzyskanych kcal pozwoli na całodzienną pracę przy wyrębie lasu :) Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: śniadanie na ciepło 22.03.07, 00:19 Rozne zwykle zupy ( zwykle gotuje je z mysla o sniadaniu ) tosty , zapiekanki smazone pieczarki jajka sadzone , omlety na slodko lub ostro nalesniki smazona kielbasa z cebula kielbasa lub smazone parowki z fasolka z puszki i ziolami chinskie zupki kotlet mielony, kurczak na goraco z salatka Niektore potrawy wystarczy tylko odgrzac :-) Odpowiedz Link Zgłoś