sprawiedliwyyy Re: Czego chcielibyście dowiedzieć się na WZ? 10.05.03, 17:46 Witajcie, Pewnie jesteście ciekawi wielu spraw dotyczących naszego osiedla i chcielibyście dowiedzieć się o nich na Walnym - napiszcie - może niektóre osoby zrozumieją sens słowa "konstruktywna rozmowa" - a inne "odrobią lekcje" i jeśli nie planowały o tych sprawach mówić - powiedzą po naszych prośbach (nie groźbach) Ja jestem ciekawy tego: ********************** SPRAWY BIEŻĄCE ******************************* -> kiedy zostanie przeprowadzona ekspertyza budowlana mająca na celu ocenę przestrzegania norm budowlanych dot. bezpieczeństwa i innych spraw związanych z poprawnym wykonaniem robót, za które zapłaciliśmy (np. garaż, barierki, elewacja)? -> czy są jakieś szanse na obniżenie kosztów -> czynsz!!!? -> jakie plany dotyczące zieleni, ławek, placu zabaw, śmietników, trzepaka (wirtualnego), dokończenia elewacji, usuwania usterek... -> czy zmieni się otoczenie od strony Ratusza (parking czy trawnik?) -> jakie dalsze plany dotyczące ochrony (m.in. monitoring video, ochrona w garażach i patrole od zewnątrz - w nocy) -> jak wyglądają stawki czynszowe lokali użytkowych - czy mieszkania użytkowane przez firmy na terenie osiedla mają stawki czynszu dla lokali użytkowych? -> jaki jest status prawno/własnościowy tego co zostało do sprzedania (mieszkania/lokale) - co z nimi zamierzamy/możemy zrobić? ************************** SPRAWY PRZESZŁE: ********************************* -> jak wygląda sprawa ścigania poprzednich władz SBM i wykonawców, czy prokuratura będzie przyglądała się także sprawom nadużyć dokonanych zapewne przez niektórych nabywców powiązanych rodzinnie/biznesowo z głównymi podejrzanymi? -> ile osób ma niepewne wpłaty wkładów - na ile kasy? - czy mają mimo to akty? -> ile osób zgromadziło wkład - a nie zrobiło dopłat i nie ma aktów? -> ile osób zgromadziło wkład, dopłaciło i ma akt? -> jakie będzie postępowanie wobec tych, co nie mają niepewne wkłady? -> co będzie z osobami, które nie chcą zrobić dopłat? -> czy jest możliwe, że ktoś będzie mieszkać bez dopłat/rzeczywistego zgromadzenia całości wkładu? ------------------------------------------------------------------------------- Lista całkiem otwarta - każdego co innego interesuje/boli Piszcie!!!! może dowiemy się na WZ też o tym co nas interesuje! Miejmy nadzieje, że Zarząd nas czyta a czasu jest jeszcze na tyle dużo, że omówienie pytań chyba będzie mogło zostać ujęte w podanych punktach planu WZ! To tyle co "konstruktywnie" można zrobić! Lepiej TERAZ i TU spokojnie napisać - niż TAM krzyczeć! I niech nikt nie mówi, że nawołujemy do amnezji... po prostu chcemy zamiast krzyczceć coś załatwić! Pzdr. Odpowiedz Link
sprawiedliwyyy Re: Czego chcielibyście dowiedzieć się na WZ? 12.05.03, 10:12 J napisał: "Szanowny Panie, żadnych spraw wniesionych na WZ ad hoc dotychczas nie udało się załatwić. Nie ma zatem żadnych materialnych i logicznych podstaw do tego, aby sądzić, że tym razem będzie inaczej." A jeśli tak będzie - to mnie niezmiernie zmartwi! Nie wiem czy tylko ja - ale chciałbym się o tych sprawach dowiedzieć - i wolałbym, by Zarząd i RN wypowiedziały się w tej sprawie całkiem dobrowolnie i nie w atmosferze oskarżeń. Wg mnie to ważne sprawy, nie można udawać, że wskazanych wyżej problemów nie ma... A ich wyjaśnianie nie powinno też odbywać się w atmosferze oskarżania i walki. Czego sobie i wszystkim życzę!!! Odpowiedz Link