Dodaj do ulubionych

Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tabletki

IP: *.akron.net.pl 17.11.06, 12:29
Proszę, polećcie mi lekarza, który nie zignoruje tego problemu. Biorę od 5 lat
harmonet, ale ostatnio nie czuję się komfortowo. Przede wszystkim, mogłabym je
w ogóle odstawić, bo libido spadło mi do zera. Jaki lekarz zna sie na doborze
hormonów i nie zlekceważy tego, co mu powiem na zasadzie: "jak 5 lat nie
szkodziły, to po co zmieniać?". Niestety, zostałam juz potraktowana niemiło i
na swoje pytanie usłyszałam, że po hormonach tak juz jest- coś za coś!
Przecież to sie kupy nie trzyma. Pomóżcie.
Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • confused.girl Re: Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tablet 12.04.07, 09:21
      Wiem, że wątek jest sprzed roku, ale mam podobny problem.
      Chodzi mi głównie o lekarza, który wybór tabletek poprzedza skierowaniem na
      badania itp.
      Pozdrawiam
    • Gość: u Re: Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tablet IP: *.tpnet.pl 12.04.07, 09:55
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
      • confused.girl Re: Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tablet 12.04.07, 12:26
        Gość portalu: u napisał(a):

> forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090

Przejrzałam ten wątek już dużo wcześniej i nie znalazłam tam odpowiedzi na moje
        pytaniesmile
        • Gość: A Re: Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tablet IP: *.as.kn.pl 12.04.07, 13:44
          Corfamed i dr Kos- Polozynska. A moje wspomienia z tabsami byly takie,ze sama
          poprosilam o probe watrobowa i poziom hormonow ale to bylo jakies 8 lat temu...
          • Gość: confused.girl Re: Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tablet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.07, 15:09
            Dzięki, ale zlekarka zr Corfamedu to ja akurat uciekłam i nigdy więcej tam nie
            wrócęsad
            A czy ta lekarka zrobiła Ci jakieś badania? Czy dobierałą tabletki metodą prób i
            błędów?
            Pozdrawiam
            • Gość: kaja Re: Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tablet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:58
              Skierowanie na badania przed przepisaniem tabletek to obowiązek lekarza!
              Jeśli nie chce Cie skierować na nie to po prostu nie idź do niego węcej.
              Niestety, jak bierze sie tabletki to faktycznie libido sie obniza i lekarz mi
              tez o tym mowil i sama tego teraz doswiadczam
              no, moze nie do zera ale jednak

pozdr
              • ob-gynaec Re: Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tablet 12.04.07, 16:51
                To nieprawda - nie rozpowszechniaj takich bredni.
                Przed przepisaniem tabletek antykoncepcyjnych, zgodnie z rekomendacjami
                Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, lekarz ma obowiązek przeprowadzić
                badanie lekarskie, które powinno obejmować:
                - dokładny wywiad lekarski,
                - pomiar ciśnienia tętniczego krwi,
                - badanie piersi (zakres zależny od wieku pacjentki),
                - badanie ginekologiczne połączone z pobraniem wymazu cytologicznego.
                I tyle. Nie ma tu mowy o żadnych badaniach krwi, tym bardziej hormonalnych! Nie
                sposób na ich podstawie "dobrać" tabletek. Badania czynności wątroby, czy układu
                krzepnięcia można zlecić, gdy pacjentka zgłasza w wywiadzie odpowiednie
                schorzenia. Dobrze zebrany wywiad lekarski dostarcza znacznie więcej informacji
                o pacjentce niż badania laboratoryjne.
                Stężenia hormonów płciowych we krwi znacznie się różnią nie tylko w przebiegu
                cyklu, ale również w ciągu doby; dlatego pojedyncze oznaczenie danego hormonu,
                czy kilku hormonów niewiele mówi o ogólnej sytuacji hormonalnej organizmu.
              • Gość: sundry Re: Wrocław- lekarz, który DOBRZE dobierze tablet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 17:09
                I druga głupota-tabletki nie zawsze obniżają libido,tylko jeśli są źle dobrane..
            • Gość: A odpowiedź :) IP: *.as.kn.pl 12.04.07, 21:29
              Mozesz napisac dlaczego ucieklas z Corfamedu? Ja po badaniach dostalam Diane
              ale pozniej mialam znmiane na Novynet( nie pamietam juz jak sie pisze wink i
              pojawil sie problem z tyciem, zlym samopoczuciem,zatrzymywaniem wody. O 2 lat
              biore Yasmin i wszyskie olegliwosci ustapily. Tabsy zaczelam lykac ze wzgledu
              na bardzo nierugularne miesiaczki i tak 8 lat minelo. Widzisz pomimo tego,ze
              mialam badania to jakos lekarze nie potrafili dobrze dobrac m tabletek i
              szczerze mowiac to o Yasmin poprosilam, poniewaz moja przyjaciolka brala i
              mowila,ze swietnie toleruje....a prawda jest taka ,ze mialam szczescie. nawet
              po plastarch pojawialy sie te same dolegliwosci. odstawialam tez antykoncepcje
              i wtedy waga , samopoczucie wracaly do normy. Dopiero przy Yasmin nie ma zmian
              na gorsze. Zycze powodzeniasmile)

A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka