Dodaj do ulubionych

TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:10
No wiec tak po kroitce napisze :) Czlowiek sobie odklada kaske na urlop czekac
caly rok pozniej placi gruba kase za wakacje w Bulgarii z Triada i na dzien
przed wylotem dowiaduje sie ze nasz samolot zamiast wylatywac o 17 z Katowic
bedzie wylatywal o 1 w nocy. Forma przekazania tej informacji przez pania z
Triady na 24 h przed odlotem sprowadzala sie mniej wiecej do kwesti
przekazywanej przez pania na peronie o 60 min opoznieniu pociagu do Koluszek
pomijam to ze moze wymagalo by w tej bezplciowej kwestii umiejscowic gdzies
slowo przepraszam pomijam to ze na takie wycieczki wylatuja rodziny z malymi
dziecmii i pewnie gdyby wiedzialy o takiej sytuacji wczesniej to podobnie jak
ja zrezynowali by z tego wyjazdu... Zastanawia mnie tylko bezkarnosc biura z
wyksztalcenia jestem prawnikiem wiec zaraz sobie siade do tej umowy i ja
przewertuje bo jak znam zycie biuro podrozy TRIADA do zadnej rekompensaty za
utracony dzien (pierwotnie mielismy byc o 20 a teraz bedzie dobrze jak
bedziemy o 5 nad ranem) sie nie bedzie poczuwalo... Juz widze jutro atmosfere
w Pyrzowicach pewnie zrobi sie jakas zbiorowa reklamacje ciekawy jestem
waszych opini, moze sami mieliscie podobny problem (kumpel mi opowiadal ze
kiedys mieli zbiorke o 23:50 i liczyli im to jako jeden dzien bo liczy sie
termin wylotu) czy skladaliscie reklamacje i jakie byly efekty

pozdrowienia dla wszystkich walczacych z niesprawiedliwoscia
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 21:19
      Prawnik z wykształcenia, a tyle błędów ortograficznych...
      Dziwne.
      • Gość: esox Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:24
        sorry bo nie za bardzo rozumiem co ma wyksztalcenie do ortografii ? a mozej
        jestem dyslektykiem ? Poza tym jezeli nie masz nic madrego do powiedzenia to nie
        zasmiecaj mi watku i nie rob off-topa
        • Gość: anka Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:40
          nie przejmuj się, troli na forum sporo. ja z itaką też leciałam o debilnej
          porze a wracałam o arcy debilnej bo wylatywalismy z girony o .... 2.35 w nocy.
          dodam ze bylam z mężem i dwojką dzieci (corka 8 miesięcy) ale dowiedziałam sie
          o tym wcześniej i dlugo lamałam się ale jednak polecieliśmy. z itaką jest tak,
          ze jezeli termin wylotu zmienia się o więcej niż zdaje się 24 g to można
          rezygnować. u nas też ten nocleg jak zalecielismy się liczył ( w hotelu bylismy
          o 3.00 w nocy) .... uff cale szczescie wakacje były udane ale na przyszlosc to
          nie korzystam z zadnego biura, piernicze, lecę rejsówką o normalnej porze i z
          darmową kawą a hotel to chyba sobie potrafie zarezerwować. raz tak zrobiłam
          przez biuro ale tak sobie myslę po co, no chyba nie chodzi o tego rezydenta co
          sie raz pojawił.
        • Gość: odAdoZ@poczta.onrt Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:57
          Triada "poszła" na ilość a nie na jakość.Wszystkich ostrzegam.
          Właśnie wróciliśmy z Grecji - prawie codziennie spotykały nas przykre
          niespodzianki. Odnieśliśmy wrażenie , że jak "złapali" klienta , który zapłacił
          (już w styczniu, na wyjazd czerwcowy) to rola dobrego usługodawcy już się
          skończyła.
      • Gość: inses Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.07, 14:28
        Wlasnie! jak czytał umowe??? tam jest dokladna informacja,ze do dwoch dni
        przed rozpoczeciem imprezy przewoznik ma prawo zmienic godzine zbiorki i
        odlotu!!!
        co za.............
    • Gość: Oleńka Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: 212.160.138.* 22.06.07, 11:56
      A jaki wpływ na godzine odlotu i jej zmianę ma biuro podrózy drogi prawniku?
      Reklamacje to sobie możecie pisać ale raczej do lini lotniczych
      • Gość: esox Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:44
        Fakt jest taki ze zadne ale po pierwsze jezeli to jest nagminnie stosowane i
        pierwotne godziny odlotu podawane prz podpisywaniu umowy sa z gory "sciemnione"
        to w tym momencie dochodzi do oszustwa i zatajenia informacji, fakt jest taki ze
        gdyby ta oferta wygladala tak jak jest teraz to 80 % lecacych by z niej
        zrezygnowalo i biuro ponioslo by straty ale juz nawet nie o to chodzi mi
        bardziej zalezy na ustosunkowaniu sie biura do kwaterunku od 5 nad ranem i
        obowiazkowemu powstaniu bodajze do 9:30 bo chyba do wtedy wydaja sniadania i
        liczeniu tego jako jeden pelny dzien, zdaje sobie sprawe ze to sie moze okazac
        walka z wiatrakami ale jednak takim praktykom powinien sie przyjrzec urzad
        ochrony konsumenta bo wg. mnie to jest jawne naciaganie klienta... Zreszta
        napewno jak wrócimy pójdzie reklamacja...
        • maat7 Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 22.06.07, 14:17
          Faktem jest, że BP często praktykują podawanie informacji o lotach z
          zastrzeżeniem możliwości ew. zmian. Faktem jest również, że jeśli wydarzy się
          coś "brzydkiego" na lotnisku (np. wielogodzinne spóźnienie itp.) BP odrzuca
          wszelkie reklamacje powołując się na winę przewoźnika. I najczęściej jest to
          wina przewoźnika, ale ... Jest to trochę patowa sytuacja, bo w biurze podróży
          kupuję komplet wycieczkowy, tzn. i wypoczynek w hotelu i opiekę rezydenta i
          ubezpieczenie i ten nieszczęsny przelot - wpływ mam jedynie na hotel (choć i to
          czasami jest złudne :) Wszystkie pozostałe elementy narzucane są przez
          Organizatora = BPodróży i mogę je przyjąć lub wybrać inną ofertę. Z tego też
          powodu uważam, że składając reklamację powinnam ją kierować do Organizatora, a
          ten może regulować zasadność lub bezsasadność reklamacji z podwykonawcami, bo
          za takowych mam i przewoźników i ubezpieczycieli i hotelarzy. Niestety nie jest
          to prawnie uściślone i uregulowane dlatego też pozostaje tak duże pole manewru,
          które jest skrzętnie przez BP wykorzystywane. I dlatego też sporo słusznych
          reklamacji na przewoźników ląduje od razu do kosza i nie usłyszy się nawet
          słowa przepraszam.
          • Gość: kuba Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: 212.160.143.* 22.06.07, 15:13
            Triada oszukuje swoich klientów w żywe oczy i z całą premedytacją podaje
            nieprawdziwe informacje żeby skusić klientów. Reklamacje trzeba koniecznie
            złożyc w formie pisemnej ale i tak całkowicie ją zlekceważą. Będziecie musieli
            pozwać Triadę do sądu. Powodzenia.Pomocna strona www.elbe.byd.pl
        • iberia.pl Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 13.07.07, 18:49
          Gość portalu: esox napisał(a):

>Zreszta napewno jak wrócimy pójdzie reklamacja...

"uwielbiam" takich klientow, jeszcze na urlop nie pojechal a juz reklamacje
          pisze...
          A swoja droga to troche mnie zastanawia, ze Pan prawnik jedzie na urlop z
          Triada...a nie z lepszym biurem..."tanie mieso psi jedza".

Poza tym szwec bez butkow chodzi, skoro prawnik wertuje umowe post factum...?

No coz jak to mowia:"glupich nie sieja".

Na drugi raz polecam wyczarterowac sobie awionetke to nie bedziesz marudzil, ze
          ktos Ci godziny lotow zmienil :-DDDDD
    • toma002 [...] 22.06.07, 15:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: esox Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:31
        No spoko taki mam zamiar i thanks za odpowiedz :) Widzisz wczesniej dokladnie
        chyba nie doczytales bo pisalem ze kolega mial podobny problem i pozostaje tylko
        kwestia interpretacji umowy czy "dniem rozpoczecia umowy jest dzien stawienia
        sie na zbiórke na lotnisku" czy "dzien wylotu" jesli jest tak jak mowisz to
        automatycznie umowa która podpisalem jest nieadekwatna do swiadczenia i na tej
        podstawie mozna domagac sie roszczeń. Wczoraj jeszcze tak z ciekawosci wszedlem
        na stronke Triady i przy ofercie mojej wycieczki jest jak wół napisane "8 dni" a
        w rzeczywistosci bedzie 6 i niech mi ktos powie ze oni z ludzi normalnych wałów
        nie robią...
        • Gość: Dora19791 Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:21
          Nam tez zmienili godziny wylotu bardzo na niekorzysc,ale w alfa star,w
          maju.Mileismy wyleciec o 14z minutami,byc w Hurghadzie o 19,miec jeszcze
          obiadokolacje no i nocleg.Zmienili nam 2dni przed wylotem na 22.15,potem doszlo
          godzinne opoznienie.Po 23 wylecielismy,zakwaterowali nas o 7 rano na drugi
          dzien!!!Polezelismy godzinke i poszlismy na sniadanie,bo szkoda nam bylo
          marnowac dzien(i tak ziewalismy)tym bardziej,ze rezerwowalismy sobie
          fakultatywna wycieczke na miejscu wczesniej i rano mielismy na nia jechac!Potem
          juz nie bylo czasu,bo byly inne tez wczesniej zaplanowane(a to byl Egipt od A
          do Z).Powrot tez nam zmienili,ale gdzie tam nie na pozniej...tylko jeszcze pare
          godzin wczesniej i rano trzeba bylo juz wracac,znow pare godzin zabrali!Na
          miejscu nic sie nie udalo wyegzekwowac od rezydenta.Poprosilam go wiec na
          miejscu o napisanie na kartce i podpis,o ktorej nas zakwaterowali(tak radzila
          pani w biurze moim,na wszelki wypadek-wczesniej)zrobil to,ale byl
          bezczelny,mowil z drwina i z usmieszkiem,ze i tak nam to nic nie da,bo doba
          hotelowa jest do 12,wiec bylo jeszcze 5godzin!Mielismy skladac po powrocie
          reklamacje,ale nie chce nam sie na razie znow denerwowac(na sama mysl)no i
          wiemy juz,ze to nic nowego,normalna praktyka takich biur.Alfa caly czas zmienia
          te wyloty sobie,obserwuje czasem na ich stronie(wtedy tez)wiec pewnie duzo nam
          by to nie pomoglo,zreszta jeszcze pomyslimy.A tak apropo to jest jakis
          konkretny termin skladania reklamacj po powrocie?Poza tymi wylotami i
          naciagnietymi hotelami 4*(mielismy opcje fortuna)wycieczka byla super i
          polecam.Rezydent na Nilu tez fajny:)W nastepne wakacje polecimy chyba z alfy na
          Egipt-Jordania-Izrael,mimo tych wylotow(bo widzimy ze w innych biurach podobnie
          moze byc)a reszta byla ok.Udanych wakacji zycze:)
          • agatha61 Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 22.06.07, 17:29
            Jak jestes prawnikiem to trzeba bylo umowe wertowac przed podpisaniem.
            A w kazdej umowie turystycznej jest zapis, ze nie ponosza odpowiedzialnosci za
            zmiany godzin i mozecie sobie skladac reklamacje...
            poza tym nikt powazny Triady nie wybiera i ot tyle
            • Gość: Dora19791 Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:46
              Wlasnie wiem,ze moga sobie robic co chca z godzinami wylotow...i dlatego mi juz
              nie tak spieszno z reklamacja:)Ale moja agentka,u ktorej kupowalam
              wycieczke,sama tak doradzala,na forum tez juz o tym bylo wczesniej i niektorzy
              szczesciarze dostali jakies"zadoscuczynienie":)np w postaci jakiegos
              dodatkowego fakultetu na miejscu,nam sie to nie udalo.My akurat polecilismy z
              alfa star,bo bralismy wlasnie pod uwage opinie o biurach na forum...Polecimy z
              nimi pewnie jeszcze raz,bo na Triade nie zmienimy a na lepsze-drogie biura
              sobie na razie nie pozwolimy:)Poza tym pisalam,ze reszta byla ok.Pozdrawiam
              • deoand Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 22.06.07, 19:11
                hej ostatnio pisano na forim wakacje pl , że wskutek awarii samolotu
                klientow Tui i Neckermana trzymano w samolocie przez ponad godzinę i
                gdy prawie padali z upału ... szczęśliwie zasłabło dziecko i
                podstawiono karetke co umożliwiło wydostanie sie klientom Tui i
                Neckermana na płyte lotniska ...

więc jednak czasem lepiej mdleć z Triadą za 2000 pln niż z Tui i
                Neckermanem za 6000 pln

pzdr deo
                • Gość: Lena Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: 83.136.224.* 22.06.07, 20:19
                  Wolałabym jednak 1000 razy z TUI i Neckermannem i do tego najlepiej z Niemiec
                  bo prawdopodobieństwo siedzenia w samolocie przez godzinę (jakos nie wyobrażam
                  sobie tego mdlenia z upału przez godznię :))) jest dużo dużo mniejsze
                  niż "kiwania" mnie przez polskie biuro. To przykre :(
        • Gość: Ester Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.c247.petrotel.pl 26.06.07, 18:32
          Potwierdzam robia z ludzi... własnie wróciłam z Grecji zakwaterowali nas we wsi
          z marketem o wielkosci 20m2 temperatura 45 st.ale klimy ani widu ani słychu w
          umowie było 7 noclegów a nie nocy nie jedzcie na riwiere z Triada wielkie
          rozczarowanie
        • Gość: tomek Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:13
          nie przejmuj się że będziesz krócej Bułgaria jest tak beznadziejna że nie
          będziesz żałować to postkomunistyczny moloch który jest lansowany przez biura
          ze względu na cenę i tandetę
    • Gość: mareczek Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:24
      Ludzie, elementarna zasada: Zawsze sprawdzajcie
      kto jest przewoźnikiem (chodzi o linie lotnicze).
      Tanie bura biorą tanich przewoźników, którzy zmieniają
      godziny w ostatniej chwili, mają zbyt mało samolotów, pilotów itp.
      Ludzie się dziwią, ze potem czekają na lotnisku 5 godzin lub więcej
      z małymi dziećmi, pracownik biura przeprasza, mówi, ze to lotnisko itp.
      a bardzo często jest tak, ze samoloty tanich linii mają awarię i te 5 czy 7 godzin to właśnie czas oczekiwania na nowy samolot lub usunięcie usterki.
      Ja częst latam do Turcji i tutaj bardzo czesto trzeba uważać na przewoźników.
      Tania wycieczka to najczęściej tanie linie i dłuugie oczekwanie na lotnisku.
    • Gość: Gaja Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.07, 01:09
      Witam,
      niestety jak większość naszych podróżników, nie macie Panstwo racji.
      zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem ( i unijnym także) biuro podróży, które
      jest organizatorem wyjazdu zorganizowanego odpowiada za wykonanie umowy przez
      swoich podwykonawców. W tym także za linie lotnicze. I macie Państwo pełne
      prawo domagać się rekompensat w przypadku zmian godzion wylotów, w wyniku
      których zmniejsza się ilość świadczeń, określonych w umowie. jeśli byłó np 7
      noclegów, a zmiana godz, wylotów zmniejsza ilość noclegow do 6, to należy się
      rekompensata za niewykorzystane z winy organizatora świadczenia.
      I nie można dać się zbywać. Kierować sprawę do sądu. Tylko zdecydowana postawa
      Klientów, zmusi wreszcie biura do zaprzestania oszukańczej praktyki.
      Poza tym, biura doskonale znają godz. wylotów, bo zaiewrają umowy. jezeli godzą
      się na tak daleko idące zmiany w godz. wylotów to tylko dlatego, ze oplaca się
      im to finansowo.
      W przypadku opóźnień samolotów, to zgodnie z prawem opdowiada przewoźnik (
      należne Klientom świadczenia są jasni tu określone).
      odpowiada także organizator.
      W zasadzie poza UOiKK tylko "Rzeczpospolita" opisuje prawa przysługujące
      Klientom biur podróży.
      Warto jednak znać swoje prawa. I nie dać się oszukiwać!!!
      • deoand Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 26.06.07, 09:45
        Lena ty sobie nie wyobrażasz mdlenia przez godzinę a premier
        Kaczyńskie też nie wyobraża sobie , że nie zjedzenie kolacji może
        jakieś tam pielęgniarce zaszkodzić ...

i może ma racje bo kobiety to nawet Triada nie dobije !!!!!!!!!!!!
    • Gość: M Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:29
      Niestety jest to normalna praktyka biur podrozy, bolesna dla wycieczkowiczow
      ale nagminnie stosowana. Powod - loty w nocy sa tansze.
      • Gość: al Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: 80.54.62.* 03.07.07, 11:33
        życze powodzenia w dochodzeniu roszczeń.
        Jak składałem reklamację, którą potwierdził i zaakceptował rezydent, który
        opiekował sie grupą turystów.
        Centrala w Warszawie podwazyła i odrzuciła rekalmację. Okazuje się że
        pracownicy Centrali wiedzą lepiej niż rezydent i turyści będący na wypoczynku.
        Takich pracowników traidzie tylko pozazdroscić, znają się lepiej na temat
        warunków niż osoby, które je zaznały.
        Szkoda mi było tracić czas na to biuro, więcej z nimi nie pojadę.
        Miałem dochodzić praw w Izbie Turystryki, ale odpusciłem, strata czasu i
        nerwów. Myślę, że większość osób tak robi, abiuro sie bogaci bo nie wypłaca
        rekomensat.

• Gość: Arek Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:14
          Triada ma Wszystkich w... Sa to bardzo zadowoleni Prezesi i właśnie na masówce
          opierają swoje finansowe sukcesy
          Ile osób zgłosi reklamacje 1% 0,5% a oni wyjda na swoje
          Ja raz byłem z TRIADA i nigdy więcej
          To jest biuro dla dzieci skapych rodziców chociaż trzeba przyznać, że ok 5%
          jest zadowolonych i sa stałymi odbiorcami usług Triady
          Ile osób czyta forum a ile GW i na tym polega sukces tego najgorszego z biur
          Inne biura mają wpadki ale to sa jednostkowe a Triada przewaznie
          Jechałem do Włoch zapłaciłem w grudniu a dopiero na lotnisku po przylocie
          dowiedziałem się w jakim bede mieszkał hotelu. Miał to byc hotel *** ale to
          były gwiazdki Triady w skali miedzynarodowej to hotel *
          • Gość: wczasowicz Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:02
            Byłam z biurem podróży Triada w Turcji ale skończylo się to wszystko sprawa w sadzie. Wygralismy ale już nigdy z nimi nie pojadę. Pozdrowienia
    • Gość: ewa Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:08
      ja miałam podobną sytuację z Exim Tour gdy leciałam do Tunezji 2 lata temu i
      biuro bez żadnych reklamacji i wezwań po miesiącu przysłało mi zwrot za 1 dobę
      ponieważ uległa zmniana daty wylotu ( miałam lecieć o 19 godź. a wylot nastąpił
      o 3 w nocy )
    • moni2000 Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 06.07.07, 21:35
      Esox, sorki że się czepiam ale widzę pewną hmm nieścisłość. To jest trochę
      off-topic, ale może dasz radę odpowiedzieć. Gdy pisałeś swoje posty byłeś na
      wakacjach za granicą, bodaj w Bułgarii? Możesz mi wytłumaczyć jakim sposobem
      miałeś adres IP z Neostrady? Nie jestem informatykiem i być może jest to
      mozliwe, ale dla mnie jakby zaskakujące...
      • nutka_re Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 08.07.07, 23:58
        Nie, on pisał swoje posty z Polski. Wtraźnie pisze,że dzień przed wylotem
        dowiedział się, że samolot zamiast po południu wyleci o 1 w nocy.
        • Gość: esox Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:09
          No to Ci nutka odpowiedziala :) wylecielismy 23.06 ok 2 w nocy :) wiec 21
          jeszcze sie spokojnie denerwowalem w kraju :) Swoja droga w dalszym ciagu nie
          udalo mi sie ustalic czy czas rozpoczecia wycieczki liczy sie od odlotu czy od
          momentu zbiórki... reklamacja poszla jak mi nie uznaja to sie na powaznie tym
          zajme :)
          • Gość: pawel Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: 212.2.101.* 13.07.07, 14:30
            Bardzo dobrze, że walczysz o swoje. Moim skromnym zdaniem zmiana godziny wylotu
            a co za tym idzie skrócenie pobytu jest zmianą istotnych warunków umowy. W
            związku z tym strona takiej umowy ma prawo żądać obniżenia ceny. Strona umowy
            nie może uchylać się od odpowiedzialności za działania podwykonawców a co by
            było gdyby nastąpiło przesunięcie terminu wylotu np o 2 czy o 3 dni? Czy w tym
            wypadku też biuro podróży może zasłonić się tym że to wina lini lotniczych?
            Biuro podróży zawierając umowę z klientem bierze na siebie ryzyko niewykonania
            umowy zgodnie z jej treścią i jeżeli jedna ze stron nie nie wypełnia swoich
            zobowiązań to druga strona ma prawo żądać rekompensaty. Skandaliczne jest też
            powiadomienie w tak krótkim terminie. Wylot o godzinie 1 w nocy może być dla
            niektórych problematyczny, zwłaszcza jeżeli ktoś jest z innego miasta bo np na
            17 jest łatwo dotrzeć do Katowic na lotnisko ale o 1 w nocy to już może być
            problem i dodatkowe koszty które też biuro powinno pokryć. Warto dokładnie
            przeczytać umowę ale nawet jeżeli są tam przepisy mówiące o braku
            odpowiedzialności biura podróży w przypadku takich zmian to i tak sąd może
            uznać je za niedozwolone klauzule umowne i tym samym przyznać rację klientowi
            który walczy o swoje prawa.
            • asja2 Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 13.07.07, 18:40
              esox Ty przynajmniej dowiedziałes się dzien wczesniej, a co mam ja powiedziec,
              gdy w dniu wylotu przyjechalam z dwojką malutkich dzieci na godz, 9 na lotnisko-
              wylot mial byc o 10.35, a pania z biura z usmiechem oznajmila, ze samolot
              bedzie najwczesniej o 17.00 , po czym przez caly dzien byly klamstwa,
              krętactwa, nawolywania do natychmiastowego przybycia na lotnisku, bo samolot
              zaraz startuje, a tymczasem wyecielismy o 1.35, i tym samym zamiast o 14.00 w
              czwartek bylismy o 7.oo rano w piątek i g... to biuro obchodzi ze stracilismy
              caly dzien + noc na lotnisku,,,a to wszytko zafundowalo nam eccoholiday
          • Gość: Anuta Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 14.07.07, 10:18
            Miałm podobny problem -tzn.przesunięcie godziny wylotu, Triada
            tłumaczy,że:wykupiona impreza zaczyna się od zbiórki na lotnisku a nie od
            przybycia na miejsce, dodam oczywiście,że taką informację uzyskałam
            potwierdzając swoje uczestnictwo na dwa dni przed odlotem.W innych biurach,z
            którymi jeździłam wszystkie dokumenty przysyłane były do domu i w razie jakiś
            zmian to biuro miało obowiązek mnie o nich poinformować.Była to dla naszej
            rodziny nauczka - pierwszy i ostatni raz z oszustami.Nie warto sobie marnować
            wakacji.
            Pozdrawiam.
            • malini Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! 16.07.07, 08:56
              Integralną częścią umowy z TRIADĄ jest np. plan podróży, w którym jest dość
              wyraźnie napisane, który dzień jest pierwszy, a który ostatni:
              np.15 dnia jest:
              a) wykwaterowanie
              b)transfer na lotnisko (tu Triada "zapomina" powiadomić,że wykwaterowanie jest
              o godz.12.00 a transfer ...następnego dnia - patrz wakacje Egipt+Rejs po Nilu)
              c) i wylot (a w Triadzie bywa wylot 16 dnia,czyli już mamy niezgodność z umową).
              Terminy naszej wycieczki są określone umową. Jeżeli mam np.8 sierpnia jako
              pierwszy dzień, to ten dzień powinien być poświęcony na podróż a nie np. 9
              sierpnia.
              • Gość: Andrzej Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: 212.160.143.* 17.07.07, 10:27
                Jedynym skutecznym sposobem na rekompensatę pieniężną jest sąd. Jest jeszcze
                jeden lepszy "nie jeździć z nimi" i przestrzegac znajomych.
                • Gość: Zenobi Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: 212.160.143.* 23.07.07, 07:59
                  Całkowicie zgadzam się z Andrzejem, trzeba się ich wystrzegać to albo zaczną
                  klientów traktować trochę poważniej albo zwiną interes. Już niejedni tacy
                  aroganci i oszuści na rynku byli i już ich nie ma.
                  • Gość: gras Re: andrzej,zenobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 02:09
                    andrzej-ip komputera 212 160 143

zenobi-ip komputera 212 160 143

jaki z tego wniosek
    • Gość: jaszczur Re: TRIADA => Nie Polecam!!!! Prosba o Pomoc! IP: *.toya.net.pl 24.07.07, 23:19

Na temat Triady powiem tylko , że byłem z nią dwa razy - pierwszy i ostatni . A
      Ty wspaniały prawniku , nie znam Cię i nie chcę Cię znać , najpierw
      podpisujesz umowę
      a potem ( jak się okazuje że jest coś nie tak ) ją czytasz . GRATULACJE !!!!!
      Reklamację to możesz do Pana Boga napisać - tylko adresu nie znam .
      P/S Dobrych prawników stać na dobre biura , ale Ty wydajesz dużo na leczenie
      dyslekcji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka