sq9dde 29.08.07, 11:56 Kazdy z nas ma jakis pomysl .Po pewnym czasie dochodzi do wniosku ,ze nic z tego .Ale takie mysli moga byc inspiracja dla innych .Napiszmy o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
li13 Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 10:27 To jest dokladnie tak jak z pomyslem ktory chcemy zrealizowac. Teraz nie zamierzamy, ale w przyszlosci... Zeby miec swoj pomysl trzeba sie napracowac i pozastanawiac a nie podpuszczac ludzi na forum zeby za darmo oddawali swoje pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_wronski Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 18:57 To nie jest tak jak kolega pisze.Moj pomysl byl taki ,zeby otworzyc kawiarenke internetowa inna jak istniejace.Miala by sie nazywac "Klub Diogenesa" i wewnatrz mial byc wystroj morski.A wiec akwarium z rybami ,duzo ryb .Atmosfera spokoju .Jednym slowej\m atmosfera tajemniczosci.Mysle ,ze by interes poszedl .Ale..trzeba ok 300 tys ,lokal w dobrym miejscu.Kto ma ochote ? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka282882 Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 19:10 Witam czytam wszystkie wypowiedzi i się dziwie konkurs jest ogólnopolski więc jak ktoś napisze jaki ma pomysł na firme to mało prawdo podobne aby dwie takie same firmy powstały w tym samym mieście w tym samym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
cranfan Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 19:39 Napiszmy chociaż ile stron miały nasze biznesplany :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_wronski Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 20:48 Moj bizens plan mial 31 stron i generalnie zwiazany byl z uslugami w technice grzewczej Odpowiedz Link Zgłoś
piqulina Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 02.09.07, 08:15 20 stron :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_groznyj Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 21:54 Moj biznes plan ma 67 stron .Uwazam ,ze nie ma sensu sciemniac .Zawsze jest tak ,ze jak ktos wymysli cos dobrego to zaraz jest konkurencja.Moj pomysl na firme to przedstawicielstwo i handel piernikami z Torunia.Mam lokal w dobrym miejscu w Krakowie.Jest teraz w trakcie remontu.Same koszty witryny okiennej to ok 20 tys zl.A co bedzie jak sasiad zrobi to samo ? Genialnie ! Sami sie domyslcie o co mi chodzi ? Ja po prostu obserwuje terezniejszosc i sie szybko ucze.A konkurencie mam jedna - sklep na Grodzkiej .A Krakow ma duuuzo mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka282882 Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 22:08 Mam pytanko do Pana Iwana Groznego - co ten biznes plan zawierał ze zajęło to 67 stron Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_groznyj Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 22:51 Juz odpowiadam .Sam biznes plan z opisem planowanej firmy mial 37 stron.Do tego zalczniki : swiadectwa ukonczenia szkoly handlowej i ukonczonych kursow ,scany dokumentow szkoleniowych swoich i przyszlych pracownikow,zaswiadczenia z Urzedu o lokalu ,plany remontu ,kosztorys remontu,odpisy z ksiegi wieczystej ,projekt wystroju wnetrza ,projekt witryny wejsciowej ,opis inwestycji komputerowej - trzeba 3 kompy .W sumie zebralo sie tyle ile jest.Kiedys staralem sie o kredyt w Banku i zrobilem tak ,jak to bylo wymaganedla kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 01.09.07, 23:45 Hmmm... moj biznes plan nie zawiera zalacznikow, bo uznalam, ze gdy zaprosza na rozmowe to wowczas bedzie mozna wszystko przedstawic - tym bardziej, ze nie mam jeszcze lokalu (wiem, jakie w okolicy sa na sprzedaz). W tej chwili zakladam firme i bedzie ona zwiazana z projektem opisanym w biznesplanie na wieksza skale. Za 100tys. moj interes bylby bezkonkurencyjny na rynku, a tak startuje z dotacja z PUP w wysokosci 8tys. Biznes plan jaki wyslalam ma 28 stron - z wiekoma rzeczami stykalam sie po raz pierwszy, ale od czego mam Internet :-)) Pozdrawiam, Iwona. P.S. Pomysl z piernikami dobry, choc trudno powiedziec, ze nowatorski i oparty na nowych technologiach :-)) Z tym, ze nie wypobrazam sobie, aby torunskie peirniki mogly wedrowac po calym kraju - to tak jak jest oscypek nad morzem. Ale to tylko moje zdanie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_groznyj Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 02.09.07, 00:06 Witam ponownie. Zalozenia firmy sa takie ,ze nalezy podjac wspolprace z duza firma.A zechce ona wspolpracowac jak bede mial dobry lokal.Najwiekszy nacisk klade na wyglad witryny sklepowej i wnetrza.W calosci bedzie to kosztowac ok 70 tys. Fabryka Kopernik ma swoje sklepy patronackie w calej Polsce. wejdz : www.kopernik.com.pl/index2.php?id=nasze_sklepy&jezyk=1 Rozmawialem z nimi ale do konca nic nie zalatwione. Jak mozna zauwazyc ,w kazdym z tych miast jest tylko jeden sklep. A w Krakowie bylbym drugim . Oczywiscie mam tez plan awaryjny - inna duza firma wyrazila wstepna zgode na wspolprace.Warunek - musze miec eksponowany lokal w dobry mmiejscu. Mam lokal o bardzo dobrej lokalizacji ( nie jest to scisle centrum ale dobre miejsce)i po prostu brakuje mi kasy na dokonczenie remontu.Kredyt kosztuje 20 % .To dla mnie bardzo duzo.Jak nic z tego nie wyjdzie to sprobuje dogadac sie z o kredycie ale od firmy a nie banku.Nawiasem mowiac ,raczej mam male szanse.Pewnie wygraja pomysly z warszawy . Odpowiedz Link Zgłoś
cranfan Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 02.09.07, 01:06 "Pewnie wygraja pomysly z warszawy." Czyli już węszysz spisek?? Ja myślę że wygra biznesplan absolutnie nietypowy... Jestem prawie pewien, że dzięki konkursowi nie powstanie żadna pizzeria, żaden bar, żadna franczyza, a to z jednego prostego powodu: ilość odwołań i zażaleń co do wyniku konkursu byłaby przeogromna!! Takich pomysłów jest milion pięćset. Wybiorą pizzerię, to będzie od razu pytanie "dlaczego nie moja pizzeria?? Też miałem taki biznesplan". Wydaje mi się że pomysłów nadesłano tyle i że fantazja ludzi jest tak wielka, że problemu z wyborem unikalnego i realnego do zrealizowaniu projektu nie będzie. Skłaniam się bardziej w kierunku produkcji lub usług nie związanych ściśle z miejscem zamieszkania, a oferowanych albo przez internet, albo w inny "nowoczesny" sposób. Aha...jeśli to co mówię okaże się prawdą, to mój pomysł przepadł w przedbiegach :) Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 02.09.07, 18:01 Jeśli to co piszesz, okaże się prawdą, to mam szansę:) 18 stron:) Odpowiedz Link Zgłoś
hanryc1 Re: To napiszmy ,czego nie bedziemy realizowac a. 03.09.07, 12:12 moj biznesplan ma 25 str... 2 str. to foto.. mysle ze moze zadziwic pomysl i spowoduje usmiech na twarzy ale tym sie nie zrazam bo tak na prawde fakty i liczby mowia ZA ... ale... sami wiecie. Zycze powodzenia każdemu Odpowiedz Link Zgłoś