Dodaj do ulubionych

Społeczna Szkoła Podstawowa nr 24 STO W Warszawie

IP: *.afnorth.nato.int 15.07.03, 14:04
Szukam opinii FPP (wiem na wlasne oczy) o SP 24. Czy jacys rodzice lub
uczniowie moga zaoferowac jakis komentarz? Moje dziecko zacznie
prawdopodobnie nauke w tejze i jestem ciekaw czy jest warta tej kasy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karinthy Re: Społeczna Szkoła Podstawowa nr 24 STO W Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 21:38
      Jestem absolwentka tej szkoly (1999) i moge ja z czystym sumieniem polecic pod
      kazdym wzgledem. Odwiedzam ja pare razy w roku, tak ja dobrze wspominam :)
      Nauczyciele sa kompetentni, cierpliwi i oddani... Dzieci sa traktowane
      podmiotowo, kazde jest znane z imienia i nazwiska (nie z widzenia, czy ew. z
      klasy, do ktorej przynalezy - jak to sie dzieje w wiekszosci panstwowek),
      czuja, ze cala kadra jest tam dla nich, a nie odwrotnie.

Moglabym jeszcze dlugo uzewnetrzniac tu swoje ochy i achy, ale. :) Jak masz
      jakies konkretne pytania/watpliwosci, to pisz :) (karinthy@nospam.gazeta.pl)

BTW Biore pod uwage, ze od czasu, kiedy ja skonczylam ta szkole, troche moglo
      sie pozmieniac, ale wiem dobrze, ze atmosfera pozostala bez zmian...

Dobry wybor :)
      • Gość: jonasz Re: Społeczna Szkoła Podstawowa nr 24 STO W Warsz IP: *.afnorth.nato.int 16.07.03, 15:31
        OK, swietnie, ze sie odezwalas...dzieki...
        mam takie pytanie: na ile daja w tej szkole szanse na indywidualny rozwoj..moj
        sym mowi niezle po angielsku, w zasadzie juz jezt dwujezyczny i mysle, z moglby
        angielskiego dalej uczyc sie indywidualnie poswiecajac wiecej czasu w szkole na
        inne przedmioty...
        Jak bylo z zajeciami pozalekcyjnymi? Fajne? Jaki byl wybor? Czy mieliscie
        plywanie np.?

pozdrawiam
        jonasz
        • Gość: Karinthy Re: Społeczna Szkoła Podstawowa nr 24 STO W Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 08:03
          Co do angielskiego, to nie sadze, aby poszli na uklad i zwalniali go z
          chodzenia na te lekcje... Uczy tam swietna kobieta (p. Beata Chmielewska), jest
          straszliwie wymagajca i, co najwazniejsze, skuteczna i mysle, ze przy jej
          pomocy Twoj syn zaszedl by jeszcze dalej :) (oczywiscie mam na mysli jakies
          pozalekcyjne spotkania z nia - w ramach czesnego, bo wiadomo, ze inne dzieciaki
          moglyby nie nadazac... :))

> Jak bylo z zajeciami pozalekcyjnymi? Fajne? Jaki byl wybor? Czy mieliscie
          > plywanie np.?

Pamietam to tak, ze jezeli zebrala sie jakas ilosc chetnych, to oni
          organizowali, co sie tylko zamarzylo :) Basen byl, jezyki (najbardziej pozadany
          byl wtedy niemiecki - byl po lekcjach, nieodplatnie, jednak wymagania takie
          same jak na zajeciach lekcyjnych :), oraz francuski - nie zalezal nawet od il.
          chetnych), jest druzyna harcerska (dziala w niej sam p. dyrektor :)), zajecia
          muzyczne i plastyczne, majsterkowanie, zajecia sportowe (tu: bardziej pilka
          nozna i koszykowka; dla dziewczynek jest gimnastyka artystyczna) plus
          gimnastyka korekcyjna. Mozliwy byl tez tenis ziemny (korty w okolicy ul. Wyki);
          w kazdym roku bywalo z nim roznie, bo albo ciezko bylo zebrac te parenascie
          osob, albo zajecia byly za pozno (zaczynaly sie ok. 16).

Bedzie super, zobaczysz :)
          • konkubinka Re: Społeczna Szkoła Podstawowa nr 24 STO W Warsz 04.01.04, 21:31
            a gdzie sie miesci ta szkola?
            • Gość: anka Re: Społeczna Szkoła Podstawowa nr 24 STO W Warsz IP: *.ki.net.pl / *.ki.net.pl 20.01.04, 21:48
              opiekuję się dzwieczynką, która do czterech lat chodzi do tej szkoły i widzę
              jakie są efekty nauczania w tej szkole (a raczej ich brak). W szkole jest
              bardzo niski poziom nauki, wymagania prawie żadne. Oczywiście prace domowe są
              zadawane, ale dzici nie przejmują się za bardzo co będzie jak nie odrobią.....
              Porównuję poziom wiedzy mojej podopiecznej i jej rówieśniczek chodzących do
              szkół państwowych i muszę z przykrością stwierdzić, że dziweczynka którą się
              zajmuję ma dużo mniej wiedzy na podstawowe tematy (a w szkole ma przecież 6 i
              5). Jedynym dość dużym plusem tej szkoły są zajęcia pozalekcyjne, które
              rzeczywiście są bardzo urozmaicone, ale cóż za takie pieniądze (czesne za
              miesiąc ok 700 zł) trudno, aby było inaczej. Osobiście nie polecam szkoły.
              pozdrawiam anka
              • karinthy Re: Społeczna Szkoła Podstawowa nr 24 STO W Warsz 20.01.04, 22:43
                Faktem jest, ze sama do niej nie chodzilas, a to ze dziecko nie robi postepow
                moze rownie dobrze wynikac z roznych innych przyczyn.
                Nie chce bronic tej szkoly, bo nie mam w tym interesu, jednak rozsadnie byloby
                z Twojej strony spojrzec na temat, o ktorym tak naprawde masz znikome pojecie,
                z obiektywnej strony i nie oceniac z gory tej instytucji, a jedynie zakonczyc
                na swoich spostrzezeniach.

Pozdrawiam,
                Karinthy.
                • Gość: anka Re: Społeczna Szkoła Podstawowa nr 24 STO W Warsz IP: *.ki.net.pl 22.01.04, 18:38
                  nie oceniam tej instytucji, jednynie wyrażam moje zanie o niej. Ja również
                  myślałam, że niski poziom wiedzy dziecka jest tylko i wyłącznie jego winą, ale
                  jak już wcześniej napisałam dziecko w szkole ma 5 i 6, więc wnioskuję z tego że
                  to po prostu szkoła ma zbyt niskie wymagania co do uczniów.
                  Droga Karnithy, gdybyś nie zauważyła nei oceniłam tej szkoły tylko i wyłącznie
                  w sposób negatywny (napsałam o szerokiej ofercie zajęć pozalekcyjnych), więc