Dodaj do ulubionych

usuwanie kamienia nazębnego

15.10.07, 14:19
Kiedy podczas usuwania kamienia nazębnego odczuwamy, że stomatolog szlifuje
nam zęby wiertarką?
Czy podczas czyszczenia z kamienia ultradźwiękami jest taki efekt, czy czujemy
wyraźny ucisk wirtła na zęby?
Obserwuj wątek
    • kokolada Re: usuwanie kamienia nazębnego 15.10.07, 18:58
      tego nie robi sie wiertłem, tylko takim metalowym nożykiem.
      znam fajną higienstkę, która to robi bardzo fajnie i profesjonalnie,
      pani Dorotka z Poldentalu, polecam
      www.poldental.waw.pl/
      • 0ffka Re: usuwanie kamienia nazębnego 15.10.07, 22:01
        Mnie już usunięto kamień i podczas tego zabiegu miałam wrażenie, że zęby są
        szlifowane wiertłem! Kamień miałam tylko od strony języka na bocznych zębach a
        dentystka mi oszlifowała każdy ząb i z przodu i z tyłu :( Rok po tym czyszczeniu
        na przeglądzie miałam kilka zębów do leczenia a do tej pory na wcześniejszych
        przeglądach zawsze były zdrowe :( Zaczynam tracić zaufanie do swojej lekarki!
        • le_szek Re: usuwanie kamienia nazębnego 16.10.07, 21:05
          Możliwe, że używała gumki lub kamyka arkanzasowego (coś jakby bardzo
          drobnoziarnisty kamień szlifierski) do polerowania zębów lub usuwania osadu
        • diastema Re: usuwanie kamienia nazębnego 23.10.07, 18:33
          pewnie dopiero po usunieciu kamienia okazalo sie co sie dzieje pod nim i dlatego
          trzeba zawsze najpierw usunac kamien a potem robic przeglad.
          • 0ffka Re: usuwanie kamienia nazębnego 23.10.07, 19:49
            Mylisz się.Po usunięciu kamienia zęby były zdrowe a po roku na kolejny
            przeglądzie dwa zdrowe zęby zostały zniszczone czy też przygotowane sobie do
            leczenia...
            • diastema Re: usuwanie kamienia nazębnego 24.10.07, 11:07
              wiesz ile przez rok moze sie wydarzyc ;/ to chyba powinnas miec pretensje do
              swojej niewlasiwej metody szczotkowania lub innych zaniedban higienicznych.
              • 0ffka Re: usuwanie kamienia nazębnego 24.10.07, 19:29
                Daistema wytłumacz mi po co została mi spiłowana zdrowa górna piątka? Lekarka
                która ją spiłowała mówiła, że ząb jest zdrowy. Miała jego RTG między innymi. Sam
                pan Leszek napisał że działa nie prawidłowo zostawiając ząb bez zabezpieczenia!
                Dola piątka też mnie bolała a po rozoraniu boli i nie mogę nią nic jeść, chociaż
                lekarka twierdzi że jest z nim Ok :( Nie wszyscy lekarze są dobrzy jak w każdym
                zawodzie...
                • 0ffka Dlna piątka nie bolała* 24.10.07, 19:30
                  przepraszam za literówki ale pc mi siada :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka