Dodaj do ulubionych

Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie!

12.10.05, 11:41
Witam!

Szukam dobrego dentysty, najchętniej w pobliżu metra, na Ursynowie. Fachowca,
któremu można zaufać, bo dobrze zrobi plombę ... i nie zedrze skóry przy
okazji.

Jeśli znacie kogoś takiego, proszę o informację.

Z góry dziekuję.

Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 12.10.05, 11:51
      Proszę przeglądać forum, użyć wyszukiwarki, a nie tworzyć kolejny wątek na ten
      sam temat.
      • bejzbol Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 11:51
        Człowieku, weź na wstrzymanie nieco...
        Po to jest forum, żeby zadawać pytania, nawet jeśli ktoś kiedyś zrobił to
        wcześniej.
        Po pierwsze, nie każdy ma czas, żeby bawić się wyszukiwarką.
        Po drugie, w międzyczasie na Ursynowie mogli rozpocząć działalność nowi
        dentyści, o których wcześniej mowy nie było, a są godni polecenia.
        Myślenie nie boli, trzeba tylko nieco się wysilić.
        • lewe_oko Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 12:01
          Co prawda nie na Ursynowie, ale b.blisko - TrioDent przy m.Służew, w tym samym
          budynku co centrum Damiana. Doktor Perendyk. Nie jest tanio, ale warto. Mam też
          supergabinet, ale na Ochocie - dla nich porzuciła TrioDent.
          PS. Drogi Bejzbolu - moze Ty pomożesz autorowi watku zamiast krytkować?
          • bejzbol Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 12:08
            Nie widzę nic złego w konstruktywnej krytyce.
            Jeśli zaś chodzi o dentystów, no cóż, ja korzystam z usług swojej znajomej.
            Puławska 230/57 (o ile dobrze pamiętam, bo zawsze idę tam na pamięć:-).
            Mały, prywatny gabinecik bez supernowoczesnego sprzętu, ale z dobrym fachowcem.
            • lewe_oko Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 12:11
              Konstruktywna nie jest bo przeczy zasadom forum.
              • bejzbol Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 12:43
                Nie uważasz że przydałaby się tutaj odrobina elastyczności?
                Zadanie pytania, które ktoś kiedyś już zadał, nie jest jakimś strasznym
                naruszeniem zasad, o których tutaj wspominasz. Nikogo to nie obraża, nikomu to
                nie uwłacza i nikomu to w zasadzie nie przeszkadza (oprócz nadgorliwego
                moderatora).
                Na tle wielu zachowań sprzecznych z regulaminem forum, to akurat jest wyjątkowo
                łagodne i naprawdę można wykazać się tu nieco większą dozą tolerancji. W końcu
                po drugiej stronie znajduje się osoba, która potrzebuje pomocy.

• lewe_oko Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 12:45
                  Zgadzam się - i staram sie by te zasady stosować elastycznie. Ale wtedy jestem
                  atakowana na swój brak obiektywizmu.
                  • bejzbol Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 12:54
                    No cóż. Zawsze znajdzie się ktoś, komu nie pasuje coś.
                    Z mojej strony - w obszarze moderacji - krytyka na pewno Cię nie spotka:)
                    Zdecydowanie bardziej cenię sobie ludzi myślących, niż ślepo stosujących się do
                    odgórnie narzuconych reguł (a nie daj Boże - uważających je za święte i jedyne
                    słuszne)
                    I może na tym poprzestańmy, bo cała ta wymiana zdań niewiele ma wspólnego z
                    grzebaniem w zębach:)
          • bard_1 Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 23.10.07, 09:50
            Nie polecam dr Perendyka! beznadziejny lekarz!
      • getin Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 12:55
        Dziękuję wszystkim, którzy odpowidzieli na moje pytanie. Skorzystam z Waszych
        podpowiedzi.

A panu "Janowi-w" zwracam uwagę, że poprzedni wątek na forum dotyczący
        dentystów JUZ SIĘ ZDEZAKTUALIZOWAŁ - jest z jesieni 2004r. I jak kilku innych
        forumowiczów zalecam trochę więcej wyrozumiałości.

Pozdrawiam,

Getin
        • lewe_oko Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 23:06
          Był niedawno wątek o dentystach - ale wymieniono tam niewielu ursynowskich.
        • basia172 Re: Dobrydentysta na Ursynowie - poradźcie! 12.01.08, 21:57
          Bardzo dobrze robia w Dental Club, ul DEreniowa niedaleko kościoła św. Tomasza, doktor Czapska, Pawlikowska, Maciejewska
    • ewis Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 07:42
      Polecam MAKRODENT ul. Na Uboczu 2 tel. 649-55-77
      TYLKO brunetka (byłam u Niej), bo blondynka jest podobno mniej wrażliwa ;-) na
      ludzkie cierpienie (wiem z czyjejś relacji) :-)
    • mr.kokos Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 13.10.05, 20:28
      Polecam Gabinet Stomatologiczny K&K Dent Ul.Wańkowicza 2 lok 3A.Jestem długo
      letnim pacjetem i jest zadowolony jak najbardziej ze swiadczonych
      usług.Profesjonalnie i solidnie i co wazne w miłej atmosferze :)

Pozdrawiam :)
      • karrola1 Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 18.02.07, 21:09
        mr.kokos napisał:

> Polecam Gabinet Stomatologiczny K&K Dent Ul.Wańkowicza 2 lok 3A.Jestem długo
        > letnim pacjetem i jest zadowolony jak najbardziej ze swiadczonych
        > usług.Profesjonalnie i solidnie i co wazne w miłej atmosferze :)
        >
        > Pozdrawiam :)

A czy ma podpisaną umowę z Funduszem?
        • wodnik05 Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 24.04.07, 12:16
          odradzam gabinet K&K przy Wankowicza....mam niestety zepsute/zle zrobione/zeby
          przez p.doktor....teraz szukam kogos do poprawki...tam juz na pewno nie
          pojde....nawet po pieniadze,ktore zostaly wydane/duze pieniadze/ moze ktos mi
          poradzi naprawde dobrego dokladnego solidnego dentyste.......chodzi o
          kosmetyczne plomby .....
    • aleksandra1977 Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 14.10.05, 12:58
      dr Agnieszka Chudek
      przyjmuje: Gabniet Adam Goliński-Stomatologia, na ul. KEN 11, tel. 446 16 13
      lub 0609 487 609.
      Przeglad i znieczulenie miejscowe bezplatne!
      • kaaarolinkaa Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 14.10.05, 19:36
        A mozesz jakies przykladowe ceny podac?
        • aleksandra1977 Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 14.10.05, 22:30
          przeglad - bezplatnie
          znieczulenie miejscowe - bezplatnie
          wypelnienie 80zl-150zl. (150zl jesli trzeba bylo odbudowac zab)
          ekstrakcja zeba 90zl-120zl
          zdjecie kamienia (tzw. scaling)+ polakierowanie zebow fluorem 130 zl
          narkoza- 240 zl za pierwsza godzine, za kazde nastepne rozpoczete 30 minut- 120
          zl.

Ostatnio moj chlopak leczyl zeby u dr Agnieszki Chudek pod narkoza. Mial do
          wyleczenia az 11 zebow, w tym 2 do usuniecia. Poniewaz bardzo boi sie dentysty,
          to bylo jedyne rozwiazanie. Narkoza trwala 5 godzin. Za wyleczenie 9 zebow (w
          tym leczenie 3 zebow kanalowo)i usuniecie 2 szostek zaplacilismy 3000zl.

Do tego, zupelnie gratis, sympatyczna atmosfera, subtelna muzyka podczas wizyty
          i pelne zaangazowanie i cierpliwosc dr Agnieszki Chudek
          • lewe_oko Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 15.10.05, 02:24
            Czy to aby nie (mniej subtelna niż ta muzyka) raklama?
            • aleksandra1977 Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 15.10.05, 21:51
              jesli ktos jest naprawde dobry w tym co robi, to nie widze w tym nic zlego, ze
              poleca sie go za posrednictwem forum.
              Nikt chyba nie lubi kupowac przyslowiowego "kota w worku". Podalam informacje
              na temat cen, a to, moim zdaniem, wazna informacja, od ktorej w duzej mierze
              zalezy nasz wybor. Do tego moja uwaga odnosnie atmosfery podczas wizyty u tej
              Pani doktor, jest cenna dla tych, ktorym dentysta kojarzy sie jeszcze z bolem,
              strachem i torturami.
              • Gość: bart Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 22:52
                www.stomatologia-ken50.pl
          • vivini Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 23.11.05, 08:22
            Z całą rodziną chodzimy do dr Golińskiego (KEN 11,4461613). Spokój połączony z
            wiedzą i doświadczeniem. Ma świetny kontakt z dziećmi.
          • rabbin dobry dentysta 17.11.06, 09:11
            totalna bzdura. ceny u pani Agnieszki są troche z ksieżyca.ostatnio za 2 małe
            plamki zapłaciłam 500 zł i jak się wkrótce okazał to to nie wszystko bo jeszcze
            na styku zęba cos trzeba zrobić.wielu moich znajomych też się złapało na
            autoreklamę tej pani ale teraz to już nikt do niej nie chodzi (bynajmniej nie
            ze względu na doskonały stan uzębienia).mieliśmy dosyć słuchania jaka to ona
            rewelacyjna a wszyscy chałę odwalają. zdecydowanie nie polecam
            • qmc Re: dobry dentysta 31.07.07, 22:57
              Fakt, ceny u p. Agnieszki sa naprawde wysrubowane.
    • oskar.gawston Re: Dobry DENTYSTA na Ursynowie - poradźcie! 18.10.05, 16:13
      na Belgadzkiej 12 super :)
      • Gość: edkao Re: belgradzka 12 -sprawdzilam IP: *.aster.pl 19.10.05, 23:57
        Moge z cala odpowiedzialnoscia polecic te przychodnie/ jest zakamuflowana w
        podworku przy.belgradzkiej 12 / - swietna obsluga, maja nizsze ceny niz
        konkurencja a teraz jest jeszcze /chyba/ promocja - 20%. Ta przychodnia jest
        nowa - wiec dbaja o pacjentow i maja podpisana umowe z NZOZ wiec czesc uslug
        jest z ubezpieczenia. Mnie leczyla pani dr. Anna Owczarek i bardzo zachecam -
        zaciagnelam na sile tam moja przyjaciolke, ktora normalnie mdleje przy pobraniu
        krwi..... i po pierwszej wizycie przekonała się pomimo strachu i potem SAMA
        BIEGAŁA PĘDEM i dzięki temu ma piękne zdrowe zęby.
        • Gość: ma Re: belgradzka 12 -sprawdzilam IP: *.acn.waw.pl 20.10.05, 07:47
          a ja polece dr wóltańską w dentalu
          nie porównywałam nigdy cen ale juz prawie 10 lat korzystamy cała, wielką
          rodziną z jej usług i jest super!
          • radek0063 Re: belgradzka 12 -sprawdzilam 26.05.07, 22:00
            no tylko nie dr woltanska z dentalu na dereniowej...jest nieprzyjemna szorstka
            nie dokladna i to bardzo niedokladna...i nie ladna buzia....brrr brrr
        • Gość: kk Re: belgradzka 12 -sprawdzilam IP: 193.24.24.* 20.10.05, 09:00
          a moze masz namiary tel. z gory dziekuje
          • Gość: ma Re: belgradzka 12 -sprawdzilam IP: *.acn.waw.pl 20.10.05, 09:20
            do kogo to pytanie? bo jesli do mnie to dental - 6435769
            • radek0063 Re: belgradzka 12 -sprawdzilam 26.05.07, 22:03
              w dentalu przy dereniowej coraz gorzej lecza, tylko ceny coraz wyzsze, ale nie
              za dobrzy dentysci tam pracuja,chodzi przewaznie o kase ale dokladni to nie sa
        • Gość: kk Re: belgradzka 12 -sprawdzilam IP: 193.24.24.* 20.10.05, 09:25
          edkao prosba o namiary tele. dziekuje
          • aleksandra1977 Re: belgradzka 12 -sprawdzilam 20.10.05, 13:07
            chodzi o przychodnie ANIDENT na ul. Belgradzkiej 12, tel. (0-22) 43 66 123, 507
            300 900. www.anident.pl
            • Gość: kk Re: belgradzka 12 -sprawdzilam IP: 193.24.24.* 20.10.05, 13:52
              dziekuje
              • Gość: Lord Wejder Anident-Belgradzka 12 IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 04.11.05, 21:08
                niestety, ja do przychodni Anident nie mam zaufania.wiekszośc lekarzy (a nie
                doktorów - nikt tam nie ma tytułu doktora) jest dopiero po studiach
                (sprawdziłem, niektórzy dopiero w styczniu 2005 odebrali dyplom). W przypadku
                nieco skomplikowanych zabiegów (np. leczenie kanałowe nieco zakrzywionego zęba)
                w trakcie zabiegu lekarze konsultuja się nad głową pacjenta co z tym zębem
                zrobić, a pacjent z otwartymi ustami lezy i nie wie czy udawać, że nie słyszy i
                czy takiemu lekarzowi w ogóle zaufać.
                Wiem, że najmilej traktowani sa pacjenci z grubszym portfelem, czego przykładem
                jest moja znajoma, która zdecydowała się na uzupełnienie brakujących zębów.
                pozcatkowo, Gdy chodziło tylko o wyleczenie młego ubytku, traktowana była
                neutralnie, ot takie tam pogawędki- dzień dobry, czy ząb boli, troche gadki o
                profilaktyce, do widzenia. Kiedy jednak zaczęło sie droższe leczenie
                (wspomniane wcześniej uzupełnienia, które kosztowały ok 2000zł) zaczęły sie
                słodkie pytania, komplementy (typu: świetnie dziś Pani wygląda, tak
                promiennie), niewinne ploteczki itp.
                Pomijam szczegóły bo jako mężczyzna nie wnikam w nie,ale jeszcze jedna kwestia
                zasługuje na uwagę. Asystentki. Otóż, było to kilka miesiecy temu (dziś nie
                jestem pacjentem Anidentu)pamiętam, że przy obecności pacjentów lekarze często
                bardzo niepochlebnie (delikatnie mówiąc) odnosili się do swoich asystentek,
                zwracali im bardzo złośliwe uwagi, nawet kłócili się nie zwracając uwagę, że
                my - pacjenci- wszystko słyszymy!!!!
                Dla mnie to brak kultury, profesjonalizmu i bufoniarstwo!
                Dla tych i wielu innych powodów szerokim łukiem omijam Belgradzką 12!!!
                • vei Re: Anident-Belgradzka 12 23.11.05, 10:08
                  W Anident nigdy nie byłam, ale wole kiedy lekarz skonsultuje moj przypadek z
                  innym lekarzem niz podejmie niepewne dzialanie.
                • Gość: Borys Re: Anident-Belgradzka 12 IP: *.chello.pl 09.12.05, 00:03
                  Ja też leczę się w anidencie i mam zupełnie inne odczucia. Dla mnie to świadczy
                  o klasie lekarza, jeśli trudne przypadki konsultuje z innymi lekarzami.
                  Wolałbyś trafić do "ambitnego", który będzie udawał że wie wszystko i nie
                  wypełni ci do końca kanału bo jest zakrzywiony i nie będzie wiedział jak to
                  zrobić i przed tobą będzie udawał że wszystko jest w porządku? Poza tym nawet
                  profesorowie zwołują konsylia i radzą się innych, taka jest specyfika tego
                  zawodu.

Co do dyplomu to wykazałeś się maksymalną ignorancją. Otóż dla lekarzy i
                  dentystów równoznaczne z uzyskaniem "dyplomu" jest zdanie ostatniego egzaminu
                  podczas ostatniej letniej sesji - odpowiednik uzyskania absolutorium
                  na "zwykłych" studiach. Nie piszą oni żadnej pracy dyplomowej czy
                  magisterskiej. Potem tylko mają półtora roku stażu pod okiem innych lekarzy
                  zanim mogą pracować samodzielnie.

Co do asystentek, to mnie na szczęście nie przytrafiło się nic takiego, ale to
                  faktycznie chamstwo, jeśli coś takiego miało miejsce. Dobre przysłowie
                  mówi "pierz swoje brudy w swoim domu" i pacjent nie powinien być świadkiem tego
                  typu sytuacji.
                  • jan-w Scalenie wątków 09.12.05, 08:49

• Re: Co sądzicie o gabinecie ANIDENT? IP: (2551).chello.pl
                    Gość: kati 09.12.05, 00:07 + odpowiedz

Polecam, bardzo dobrzy lekarze i wysoki standard (ogromny lokal). Poza tym
                    niedrogo.

• Re: Co sądzicie o gabinecie ANIDENT? IP: (3860).kwadratowa.waw.pl /
                    213.17.162.(3860)
                    Gość: Lord Wejder 04.11.05, 21:13 + odpowiedz

wyszukaj na forum hasło Anident, ja zamieściłem swoją opinię na ich temat
                    (temat:Belgradzka 12)i przestrzegam przed nieprofesjonalnym portaktowaniem...

• Co sądzicie o gabinecie ANIDENT? IP: (1758).acn.waw.pl
                    patinka75 02.10.05, 16:22 + odpowiedz

Witam!
                    Zastanawiam się nad leczeniem zęba w gabinecie Anident na Belgradzkiej.Znalazłam
                    ich stronę i wygląda obiecująco.Byłabym bardzo
                    wdzięczna za opinie na temat Anidentu tych,którzy tam się leczyli.Z góry
                    dziękuję za pomoc.
                    Pozdrawiam!
                    Patinka75
                • magic778 [...] 24.06.14, 23:55
                  Treść postu jest niedostępna.
            • lukas.2000 Re: belgradzka 12 -sprawdzilam 26.04.06, 16:02
              W przychodni ANIDENT na ul. Belgradzkiej 12 pracuje przemile malzenstwo, ale
              super fachowcami to na razie niestety nie sa. Bylem u nich z miesiac temu z
              zebem i poradzili mi zabieg, ktory mial mnie kosztowac okolo 1.500 pln i zab
              mial przetrwac najwyzej kilka lat. Pojechalem na Mazury (do Pisza) do znajomego
              stomatologa, zrobil mi to za 200 pln i powiedzial, ze jak w ciagu pieciu lat
              cos mi sie stanie z tym zebem, to rzuca prace i idzie do zakonu. Przykro to
              mowic, ale niestety w Warszawce wiekszosc "fachowcow" jest kiepska, ale za to
              na ekonomii znaja sie doskonale.
              • bard_1 Re: belgradzka 12 -sprawdzilam 23.10.07, 10:08
                Swieta racja! zgadzam sie calkowicie z przedmowca!
                Bylam w Anidencie. Sa to bardzo mlodzi i aktywnie szkolacy sie
                lekarze wprawdzie ale.. no wlasnie.. plombe zmienila mi lekarka na
                szara wiec dziekuje bardzo za taka tania aczkolwiek do kitu usluge!
                ponadto owo "przemile malzenstwo" wcale nie jest przemile.. bo
                zostalam przez nich agresywnie napastowana za to ze rzekomo jestem
                wymagajaca bo nie spodobala mi sie szara plomba.. jak poszlam gdzie
                indziej to nawet asystentka sie spytala: kto pani wstawil tak
                brzydka plombe? wiec nie jest to moj wymysl a po prostu ich trefna
                robota. Mysle ,ze lekarze Anidentu musza sie duzo jeszcze nauczyc by
                stac sie dobrymi lekarzami.
    • babeta1 Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 25.04.06, 23:00
      Zadalam to pytanie na dwoch innych watkach (troche starych) zeby nie tworzyc
      specjalnie nowego, minelo juz kilka miesiecy i moze wrocimy do tematu? Czy ktos
      z Was ma jakies nowe dentystyczne doswiadczenia? Czy moze ktos korzystal z
      uslug gabinetu Dental Point - leczy tam bardzo mily dr Rojewski. Chcialabym sie
      dowiedziec jak tam jest z koronkami -bo czy sa ladne to dopiero widac na koncu -
      moze ktos z was robil protetyke lub koronke w tym gabinecie? A moze polecacie
      jakis inny gabinet? Bardzo prosze o wlasne "koronkowe" doswiadczenia.
      pozdrawiam
      • arubika Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 25.06.06, 14:08
        My rodzinnie leczymy sie u p. Tomasza Romańskiego, z gabinetu na ulicy KEN 86.
        Doktor miły, wszystko wyjaśnia, przegląd jest za darmo, ceny normalne (choć
        teraz nie pamiętam szczegółowo), rentgen na miejscu. jak dla mnie - bardzo
        zadowalająco.

Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie tez kiedyś p. Marcin Siemiątkowski,
        dentysta z Lecznicy na Symfoni4. Jeśli nadal tam pracuje, to też polecam.
      • pagart1 Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 29.07.07, 12:33
        Polecam gabinet Ekologiczna 1/22, pani doctor leczy zeby i robi bardzo ladne
        koronki...rozna porcelana a wiec rozne ceny...poradzi kazdemu
        indywidualnie...koronki na przednie zeby z innego materialu-bardziej
        kosmetyczne..sa sliczne...ale troche drozsze....gabinet maly lecz uslugi
        sa dobre...nowoczesny sprzet i mila sympatyczna bardzo delikatnie
        leczaca pani dentystka -polecam....moj brat juz tam byl i jest bardzo
        zadowolony....22/648 35 64
    • cristinka Neodent, Cybisa 4 29.04.06, 14:37
      polecam, super pan doktor, szybko, miło, bezboleśnie
    • jacuchna11 Dentysta na Ursynowie 03.05.06, 21:48
      Polecam jak niżej. Korzystałem i na prawde jestem zadowolony
      Dentic Art
      ul. Aleja Komisji Edukacji Narodowej 48 tel. (022) 4 36 36 36

pzdr
    • malwe Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 08.06.06, 22:06
      osobiscie polecam dr Gutkowska, przyjmuje przy ul. Małej Łąki 10, jak dla mnie
      świetny fachowiec, specjalista z zakresu chirurgii, usunęła ząb, a strasznie
      się bałam tego. Zupełnie bezbolesnie i nic potem się nie gnoiło. Jakby co służe
      telefonem
      • motyyylek Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 09.06.06, 13:15
        O rany!! Dental Point calkowicie odradzam, moze i dr Rojewski jest mily, ale co
        z tego. Na fotelu jak zajrzal mi w zeby, to wydawalo mi sie, ze widzi tam tylko
        pieniadze. Mialam zepsuta osemke, mozna bylo ja smialo wyrwac, ale pan doktor
        wymyslil, ze bedziemy ja leczyc- nie powiedzial mi oczywiscie, ze to leczenie
        kanalowe i bedzie mnie kosztowalo ok. 450 zl.
        Ucieklam stamtad i znalazlam (cudem) innego lekarza. Moge smialo polecic gabinet
        Alexdent na Surowieckiego 2. Gabinet moze nie nalezy do przytulnych, ale sprzet
        maja dobry, lecza szybko i bezbolesnie, a pani doktor moja osemeczke wyrwala,
        kiedy zaczelam wyc z bolu. Dodam, ze zrobila to w niedziele, kiedy wszystkie
        gabinety sa zamkniete. A ja spokojnie moge oddac jej moje uzebienie pod opieke z
        pelnym zaufaniem, ze zrobi wszystko, by bylo dobrze. Naprawde polecam :)
        • owocoskala Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 30.07.07, 17:10
          Mialam zepsuta osemke, mozna bylo ja smialo wyrwac, ale pan doktor
          > wymyslil, ze bedziemy ja leczyc- nie powiedzial mi oczywiscie, ze to leczenie
          > kanalowe i bedzie mnie kosztowalo ok. 450 zl.
          Sorry ale masz pretensje do lekarza który starał ci sie uratowac ząb i
          cieszysz się z takiego który od razu wyrywa? Toc implant kosztuje ze 2000 zł.
          Może rzeczywiście źle ze nie padło słowo "leczenie kanałowe" i ceny. Ale z
          czego tu się cieszyć? Zęba niet. Lecznie kanałowe niestety kosztuje i te 450 to
          nie jest jakaś max cena. Może należało pójść gdzie indziej gdzie sprawdza się
          wypełnienie kanałów od razu na rtg? Po wypełnieniu kanałów ząb może bolec przez
          kilka dni.
          Przy okazji musze powiedzieć że leczenie w państwowych przychodniach się nie
          sprawdza. RTg musi czesto byc od razu a nie za 3 tygodnie. Czasami po 3 latach
          okazuje się że plomba była za blisko zeba i nerw zamarł. Mielismy jedną niezłą
          ale jak otworzyła własny gabinet zaczęła odwalac byle jak robote państwową -
          zwłaszcza jeśli nie chcieliśmy prywatnie.
    • canarywharf Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 30.06.06, 20:49
      Polecam gabinet NeoDent na Cybisa 4. Profesjonalnie i bezstresowo.
    • lesmianica Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 26.10.06, 00:19
      Witam serdecznie!Dla wszystkich,dla których temat dobrego dentysty jest
      bolączką polecam,żeby odwiedzili nowy gabinet przy ulicy Stryjeńskich 19-
      Stomatologia-Adam Goliński.Nowy,bo w nowym miejscu,ale leczymy się tam całą
      rodziną juz od kilku lat.Dla dzieciaków polecam szczególnie właśnie
      Golińskiego.Ogromna wiedza,sprawne działanie a przy tym z dużą dawką
      humoru,czym mozna kupić małego pacjenta(dużego zresztą tez-wiem po sobie:)
      pozdrawiam i polecam:)
      • aga_wa1 Goliński 17.11.06, 11:37
        to fakt-Goliński ma podejscie.
        Mo syn stwierdzil -jak spytalam czy zmieniamy stomatologa, bo sie przeniósł-ze
        nie bo ma do niego ZAUFANIE-
        nowy gabinet jest ładny, duży, taki "lelegancki' niezle wyposazony
        ceny-jak ceny...ale mają mniejsze obłożenie niz kiedys i juz sie nie czeka na
        wizyte tydzien lub dwa...
    • dwiebabki Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 26.10.06, 00:40
      Polecam panią dr Fitak w klinice Dental Club na Dereniowej. Tanio tam nie jest,
      ale pani dr doskonale leczy i znieczula (jest nie tylko stomatologiem, ale i
      lekarzem medycyny).
    • fka1 Estedent 25.04.07, 13:21
      Ja polecam Estedent przy K.E.N. 96. Leczylam zeby u Dr Woroszylo - b mila a co
      zdecydowanie waznijesze w tej sytuacji znajaca sie na rzeczy.
    • wgrab dr Milik - ul. Polaka 3 27.05.07, 21:06
      Bardzo serdecznie polecam dr Milik :-)
      ul. Polaka 3
      tel. 0502 583 147
      • owocoskala Re: dr Milik - ul. Polaka 3 29.07.07, 15:41
        > Bardzo serdecznie polecam dr Milik :-)
        > ul. Polaka 3
        > tel. 0502 583 147
        Ha, ha , ha
        dr Milk to koszmar ! Chodziłyśmy tam z siostrą i naszymi dziećmi. Siostra
        trwała przy niej dłużej ale w końcu się przekonała do czego się nadaje to
        leczenie. Ja sie szybciej na niej poznałam, kiedy moja mała w wieku 4 lat
        histeryzowała no fotelu to pani dr twierdziała że nie ma ubytków - no bo po co
        sie męczyć z kłopotliwym dzieckiem. Ta pani to w ogóle ma problemy ze wzrokiem,
        nie widzi poważnych ubytów (u męża tak było), jej plomby wypadają, jej
        lakowania wypadają następnego dnia ! brrr. A i ceny ma z księżyca raz takie,
        raz inne. Ale i tak nic nie przebije dentystek na Romera co to boruja patrząc
        się cały czas w innną stronę, wstawiają plomby nie pod kolor które nie trzymają
        się nawet 24 h.
        • wgrab Re: dr Milik - ul. Polaka 3 30.07.07, 15:46
          Czy na pewno piszesz o tej samej dentystce?
          Mam z nią zupełnie inne doświadczenia - podobnie jak moja rodzina...
          • owocoskala Re: dr Milik - ul. Polaka 3 30.07.07, 16:56
            > Mam z nią zupełnie inne doświadczenia - podobnie jak moja rodzina...
            Ta sama, ona też przyjmowała na Romera :) Bardzo milutka i niektórzy przez
            dłuższy czas się nabierają. Myśle ze warto wypróbowac Gordent na Dunikowskiego,
            choc dobrego stomotologa mozna często ocenic dopiero po latach. Szefowa
            Gordentu uczy studentów na AM, jest bezinteresownie uczynna, choc bardzo
            zajęta. Ma niezły staff. Ceny normalne. Jeśli podczas leczenia kanałowego robi
            się rtg 2 razy, używa mikroskopu, a całość super dokładnie wykonywana trwa 1,5
            h to musi to coś kosztować.
    • janog Dr Grabowska w Centrum Medycznym LEK 02.08.07, 14:38
      Centrum Medyczne LEK mieszczace sie w Cenrtum Onkologii na dole. Wejscie C z
      tego co pamietam. Chodze tam do Pani dr Grabowskiej juz od paru ladnych lat i
      jestem bardzo zadowolony! Strasznie sympatyczna babeczka i plomby sie trzymaja
      dobrze :)
    • daktylek Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 04.08.07, 23:24
      Ja z czystym sumieniem mogę polecić dr Joannę Porębską - Stryjeńskich 17, tel
      22 816-81-67. Od ładnych paru lat korzystamy z jej usług całą rodziną i
      jesteśmy zadowoleni. Ceny średnie, atmosfera sympatyczna.
    • justynaaaa2 Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 23.10.07, 11:10
      A ja mogę polecić lecznicę dentystyczno-lekarską KEN-MED. KEN 105,
      ale wejście od osiedla ul. Wiolinowa. Ja chodzę (i cała moja
      rodzina) do dr Hanny Musielak, ale z tego co mi się wydaje wszyscy
      lekarze są ok (z każdym miałam do czynienia, gdy próbowali ulżyć mi
      w cierpieniu po wyrwanej ósemce). Ja nigdy w życiu nie byłam u
      innego stomatologa, od początku chodzę tylko do niej i nie wyobrażam
      sobie, aby kto inny miał mi "grzebać" w zębach. A poza tym ma
      fantastyczne podejście do dzieci, pracowała kiedyś w przedszkolu
      jako dentysta (kiedy jeszcze w każdej szkole i przedszkolu musiał
      być dentysta).
      Naprawdę polecam.
      • adolfekkk Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 03.11.07, 19:33
        dobrego dentyste znajdziesz na zielonym ursynowie, przy ul.
        tanecznej na grabowie. dentystka najlepsza jest tam p. malgorzata
        myszka nawrocka :)
        • anna_33 Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 29.12.07, 11:02
          Witam
          Przeczytalam wszystkie wypowiedzie i wiem, ze nic nie wiem.
          Co ktos napisze, ze dentysta jest dobry, to ktos inny mowi, ze
          wprost przeciwnie.
          Mam z tym duzy problem, bo panicznie sie boje...
          Mam tez duzy klopot z zebami. Sa dziury,nadzerki, jest szostka do
          wstawienia, osemka do wyrwania i od kilku dni potezna opuchlizna pod
          zuchwa..
          Wniosek: musze natychmiast do dentysty.
          Tylko gdzie?
          Czego szukam?
          Wiadomo, zeby ceny nie byly z kosmosu.Ale rozumiem, ze troche kasy
          musze szykowac.
          Cierpliwego i wyrozumialego dentysty.
          Sprawdzonego fachowca.
          Wszystko musi byc na miejscu, rtg itd.
          Mozliwosc przeprowadzenia zabiegu w narkozie.
          Nie wiem co z wstawianiem zeba, czy to bedzie koronka, czy inaczej.
          Ale zeby tez to bylo w tym samym gabinecie mozliwe.
          Dodam, ze to pilne((
          Bardzo prosze o sensowne rady.
          • melolonta.melolonta Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 31.12.07, 00:54
            MIAŁAM podobny problem i...... Jeżdżę na PRAGĘ.
            Daleko z Ursynowa - ale jestem zadowolona :-)).
            Twoja imienniczka
            • kkk_k Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 12.01.08, 21:59
              Ja również polecam dr Golińskiego.... moja córka chodzi do niego chętniej niż do
              jakiegokolwiek innego lekarza. A i ja się przekonałam że wizyta u dentysty może
              być przyjemnością.
            • agapin76 Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 19.01.08, 14:09
              Witam!
              Poszukuje wlasnie dobrego dentysty na Pradze. Czy moglabys podac
              namiary na swojego i jakie sa tam ceny? Poprosze na adres
              agapin@o2.pl
              Pozdrawiam
    • agnieszkaslow Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 18.03.14, 10:28
      Z własnej autopsji mogę polecić Kaldent na Ursynowie, od jakiegoś czasu posyłam tam całą moją rodzinę. Ja ostatnio wyrywałam ósemki. Wszystko ładnie się zagoiło i po problemie.
      Mój mąż zakładał tam plomby. Załoga profesjonalna i miła :) Szczerze mogę polecić.
      Pozdrawiam
      • iimpala Re: Dobry dentysta na Ursynowie - poradźcie! 13.10.19, 00:26
        a mozna polecić coś z cudzej autopsji?
        I jak to? "mąż zakladał plomby"? zakładał, w dodatku sam, naprawdę? czy moze raczej dentysta uzupełniał mu ubytki w zębach? czyli plombował zęby?
        To forum to juz dno i wodorosty, i tablica ogloszeń i reklam. W dodatku z wpisami głównie intelektualnych imbecyli.
        Nie warto wchodzic w ogóle.
    • pinnka Re: Dobry Dentysta na Ursynowie - poradźcie! 30.09.19, 18:55
      ja polecam Centrum Demed - moim zdaniem to jest klinika porządna i godna polecenia. I szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona ze trafiłam do nich!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka