beata2802 01.11.07, 13:13 Gdzie się kupuje takei fajne duże piłki, na których podobno dobrze jest siedzieć i poruszać w I fazie porodu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izolllda Re: Piłka 01.11.07, 20:03 Widziałam je w sklepie ze sprzetem rehabilitacyjnym i chyba w decatlonie, albo innym duzym sklepie sportowym. Niestety nie zwróciłam uwagi na cenę. A na allegro patrzyłaś? Pozdrawiam Odpowiedz Link
eps Re: Piłka 01.11.07, 20:04 na allergo jest duży wybór, no i w większych sklepach sportowych tez powinny być. Odpowiedz Link
beata2802 Re: Piłka 01.11.07, 20:49 Dzięki. A wiecie może jaka ta piłka powinna być? Jaka wielkość (mam 170 cm wzrostu)? Rodzaj? Odpowiedz Link
h_o_s_h_i Re: Piłka 02.11.07, 13:01 Jeśli zamierzasz używać jej później do siedzenia np. przed komputerem lub telewizorem (dużo zdrowsze dla pleców niż kanapa - kręgosłup cały czas musi pracować) to kiedy siedzisz na piłce powinnaś mieć kąt prosty w kolanach Odpowiedz Link
sugarxxx Re: Piłka 02.11.07, 18:29 Najtańsza jaką widziałam była w Tesco, niewiele droższa w Auchanie. W Tesco w ogóle masz bajecznie tani sprzęt do fitness bardzo dobrej jakości (hantle, gumy, obciążniki, piłki do pilates i te duże do fitness, maty itp) Jeżeli chodzi o rozmiar sprawdź sobie na stronie thera band. Sprawdziłam, wychodzi że przy 170 cm wzrostu średnica powinna być 72cm. Odpowiedz Link
beata2802 Re: Piłka 06.11.07, 20:20 sugarxxx napisała: > Najtańsza jaką widziałam była w Tesco, niewiele droższa w Auchanie. W Tesco w > ogóle masz bajecznie tani sprzęt do fitness bardzo dobrej jakości (hantle, gumy > , > obciążniki, piłki do pilates i te duże do fitness, maty itp) > > Jeżeli chodzi o rozmiar sprawdź sobie na stronie thera band. Sprawdziłam, > wychodzi że przy 170 cm wzrostu średnica powinna być 72cm. Bylam w Tesco i widzialam piłki za 20 i 30 zł, ale wszystkie miały 55 cm. Nie wiem, czy 55 są najpopularniejsze i dlatego nie sprzedają większych, czy po prostu trafiłam na zły dzień. Odpowiedz Link
sugarxxx Re: Piłka 06.11.07, 21:56 Beata, źle Ci napisałam - powinnaś mieć piłkę 65 cm, spisałam ze strony nie tą liczbę co potrzeba. W tesco mogą nie mieć większych. Ja się akurat ucieszyłam, bo dla mnie właśnie 55 jest idealna. Wydawało mi się, że mają większe... ale nie jestem pewna. Pozostaje Ci jeszcze allegro i (to drożej) therapyshop.pl Odpowiedz Link