Gość: Ciupazka IP: *.it-net.pl 14.07.03, 08:24 Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: 212.182.27.* 14.07.03, 17:09 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > > Co o tym sądzicie? To zależy od wychowania, ja jestem tolerancyjny i szanuję każdego człowieka, bo mnie tak wychowywano. Ale o szacunek dla siebie trzeba walczyć własną postawą przez całe życie, co nie jst łatwe. Potrzebne są wzorce, a o nie coraz trudniej.Też trzeba je wyszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 15.07.03, 09:28 TOLERANCJA - wyraz ten ma wiele znaczeń: 1) poszanowanie dla cudzych poglądów , wierzeń, upodobań, różniących się od własnych 2) pobłażanie dla nagannych zachowań lub zjawisk, osób zachowujących się nagannie np. tolerancja dla pijaków, tolerancja wobec marnotrawstwa, tolerancja dla nieuczciwych polityków i rządzących nami... 3) w biologii - tolerancja czyli zdolność żywego organizmu do znoszenia bez szkody dla niego (do pewnej granicy) bodźców chemicznych, fizycznych i biologicznych, np. na zmiany temperatury, na leki itp. 4) w technice wyraz ten określa dopuszczalne odchylenie od ustalonych wymiarów, typów lub jakości przedmiotów znormalizowanych Tak więc tytuł wątku zawęzimy do definicji tolerancji w punktcie 1 i w punktcie 2 . Zapraszam do dalszej dyskusji. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maka11 Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 15.07.03, 22:24 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > > TOLERANCJA - wyraz ten ma wiele znaczeń: > > 1) poszanowanie dla cudzych poglądów , wierzeń, upodobań, różniących się od > własnych > > 2) pobłażanie dla nagannych zachowań lub zjawisk, osób zachowujących się > nagannie np. tolerancja dla pijaków, tolerancja wobec marnotrawstwa, > tolerancja dla nieuczciwych polityków i rządzących nami... > > Tak więc tytuł wątku zawęzimy do definicji tolerancji w punktcie 1 i w > punktcie 2 . To ciekawe,że dopiero zestwienie przez Ciupazkę obok siebie tych dwóch znaczeń uświadomiło mi że: p.1 traktowany jest w Polsce generalnie na NIE .INNYCH należy zadziobać. Pewnie że zdarzają się wyjątki,ale one tylko potwierdzają regułę. p.2 traktowny jest w Polsce generalnie na TAK. Jest jakby dekalog -bis. Picie,bicie,złodziejstwo i wszelkie qrewstwo jest usprawiedliwiane. Czy Polacy mają rozdwojenie jażni? A ci co mieli świecić przykładem jakoś zgaśli :((( O matko!Ciemność widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 15.07.03, 23:22 Brak tolerancji,i "tolerancja" napawa smutkiem i mnie , ba prześladuje mnie wciąż bezsilność wobec wyżej wymienionych zjawisk w naszym społeczeństwie i nie tylko w naszym... Odpowiedz Link Zgłoś
maka11 Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 16.07.03, 16:05 Ten brak tolerancji i "tolerancja" to chyba są jakieś atawizmy z życia plemiennego.Wygląda na to że mamy straszne opóżnienie cywilizacyjne:) Ale ewolucja wciąż trwa...Więc może jest nadzieja że kiedyś ,w przyszłości inni nie będą zadziobywani a wszelkie picia,bicia,złodziejstwa i qrestwa zostaną nazwane po imieniu(choćby przez sądy-o co teraz trudno...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: 80.72.65.* 16.07.03, 16:24 Polski model jest nastepujacy: tam gdzie powinnismy byc liberalni - jestesmy radykalni choc w wiekszosci przypadkow jest to slomiany ogien, ale pozory zostaja zachowane. A tam gdzie powinnismy byc radykalni - jestesmy tolerancyjni i liberalni. I w ten oto sposob polski macho okazuje sie zwyklym mieczakiem i demonstruje agresje w celu ukrycia faktu, ze sromotnie daje dupy na kazdym kroku. Dlatego trudno dzis o tolerancje i poszanowanie, bo niestety w ostatnich czasach rzadza nami zupelnie inne - nizsze emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 17.07.03, 16:56 Skutki "tolerancji" zboczeńców - autor: wikul patrz Forum Aktualności. Polecam fakty tam przedstawione i dyskusję wokół tego problemu. Z mieszanymi uczuciami pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Skutki "tolerancji" zboczeńców IP: *.acn.waw.pl 19.07.03, 00:12 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Skutki "tolerancji" zboczeńców - autor: wikul patrz Forum Aktualności. Polecam > > fakty tam przedstawione i dyskusję wokół tego problemu. Z mieszanymi > uczuciami pozdrawiam. Nie wiem czy mój wątek pasuje do tej łagodnej i kulturalnej dyskusji ale na twoja prośbe podaję link zastrzegając że dotyczy on raczej patologii niż tolerancji i jest o wiele bardziej hm... emocjonalny . P.S. Troche potrwało nim znalazłem f.Zakopane . Muszę sie częściej ruszać z f.Aktualności . Pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=6862915 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Skutki 'tolerancji' zboczeńców IP: *.it-net.pl 19.07.03, 07:39 Dzięki, patologia wkracza także do kochanej Ojczyzny, a brak świadomości skąd to się bierze przynosi nieoczekiwane skutki, nieprawdaż? Jeszcze raz dziękuję Wikulowi, a nam Forumowiczom pozostaje czytać i myśleć ( oby zdrowo). Telo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych... IP: *.it-net.pl 20.07.03, 00:28 Projekt ustawy o rejestrowanych związkach partnerskich został skierowany do zespołu politycznego SLD, i będzie rozpatrywany w najbliższą środę. Senator Maria Szyszkowska (SLD) proponuje, by osoby o innej niż heteroseksualnej orientacji mogły zawierać związki małżeńskie. Nie wykluczone, że także zespół d/s wolności obywatelskiej zajmie się projektem w najbliższym czasie. Po zaopiniowaniu, trafi on do prezydium klubu SLD, gdzie zapadnie decyzja, czy projekt zostanie złożony do laski marszałkowskiej. Uregulowanie sytuacji prawnej homoseksualistów w Polsce ( w związku z wejściem do UE) pozwoli na nabycie związkom partnerskim wielu uprawnień, głównie o charakterze ekonomicznym (prawo dziedziczenia po zmarłym partnerze, prawo do ubezpieczenia zdrowotnego dla członków rodziny, prawo do wspólnego opodatkowania się, prawo do świadczeń po zmarłym partnerze, np. emerytury . Projekt nie przewiduje możliwości adopcji dzieci przez homoseksualistów. Wg badań przeprowadzonych w różnych krajach, homoseksualiści stanowią 4 - 10 % społeczeństwa. W Polsce liczba homoseksualistów wmoże wynosić ok, 1 -1,5 miliona osób. Czy tak jest rzeczywiście? Daje to do myślenia ... Brak poszanowania praw tak licznej społeczności może SLD drogo kosztować przy najbliższych wyborach. Stąd i pośpiech w ustawodawstwie... Wątek wikula( patrz link): Skutki "tolerancji" zboczeńców wyjaśnia pewne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul "Małżeństwo" gejów trwa średnio 1,5 roku IP: *.acn.waw.pl 20.07.03, 02:00 Na forum Aktualności znajduje się jeszcze jeden wątek o zbliżonej tematyce . Pzdr . Oto link : www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7023645 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 20.07.03, 09:51 Jeżeli rzeczywiście tak krótko trwa "małżeństwo" gejów (po przeczytaniu następnego wątku autorstwa wikula: "Małżeństwo gejów trwa średnio 1,5 roku "i dyskusji wokół tego problemu ) zastanawiam się jaki jest sens przygotowywanej ustawy i czy uwzględnia ona skutki prawne kolejnych, zawieranych małżeństw w związkach homoseksualnych. Bo tak naprawdę skutki prawne poniesie społeczeństwo. Za cudze fanaberie zapłacą znów emeryci i renciści i najbiedniejsza część społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.acn.waw.pl 21.07.03, 02:24 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Jeżeli rzeczywiście tak krótko trwa "małżeństwo" gejów (po przeczytaniu > następnego wątku autorstwa wikula: "Małżeństwo gejów trwa średnio 1,5 roku "i > > dyskusji wokół tego problemu ) zastanawiam się jaki jest sens > przygotowywanej ustawy i czy uwzględnia ona skutki prawne kolejnych, > zawieranych małżeństw w związkach homoseksualnych. Bo tak naprawdę skutki > prawne poniesie społeczeństwo. Za cudze fanaberie zapłacą znów emeryci i > renciści i najbiedniejsza część społeczeństwa. Tak , masz rację . Do tego można dodać jeszcze hipotetyczną mozliwość ewntualnych fikcyjnych zwiazków dla uzyskania korzyści podatkowych (wspólne opodatkowanie) , spadkowych itp . Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 21.07.03, 09:06 Cy my musimy furt, a furt wzorce brać z głuptoków? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 01:43 "Małżeństwo" www.wprost.pl/cover/?I=1076 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaaak.... Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 22.07.03, 07:56 Tolerujmy i szanujmy ich....??? W imię czego? Wolności? Demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 22.07.03, 11:49 Jesce nom kozom pokrywać z nasyk kiesyni te syćkie choroby (AIDS), bo od 40 - 60 % ś nik to som na nie chorzy, nei dońdom koszty nieudanyk tatuaży, ftore tyz trza lycyć na koszt społecny.... Ki pieron, od kiedy to inksy seks jest solom zycio dlo nos syćkich. Przestońcie nos syćkich terroryzować tom "tolerancjom" dlo takich. Ba, robicie ś nich autorytety? Dlo kogo? Jo sie mom prawo spytać : komu na tym zolezy?Fto za tym stoi? Dokąd zmiyrzo??? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 29.07.03, 10:45 Pierwsze liceum dla homoseksualistów (high school) zostanie otwarte w N.Y.Bloomberg. Jednym słowem zboczeńcy do innej szkoły niż normalni ? Nietolerancja ? I to w USA? No comments! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum Bydgoszcz Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 04.08.03, 18:02 Przeczytaj: "Ustawa gejowska" - co wy o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 19:28 Gość portalu: Forum Bydgoszcz napisał(a): > Przeczytaj: "Ustawa gejowska" - co wy o tym sądzicie. autor urlopuje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=7240954 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 05.08.03, 08:44 i tolerancyjo i posanowanie inksyk majom swoje granice, telo. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 05.08.03, 22:50 Przyznaje ci racje, Basisty. Jo całe zycie byłak przekonano, ze kij mo dwa końce i bije na dwie strony. Kie to syćko cytom, dochodze do wniosku, ze tyn kij okropecne sękaty jest i takim kie przywalom, toś chory na umór i nie wiada, cy z tego sie wylizes ..., cy bees musioł z bliznami zyć. Jak sie som nie usanujes, to ta nie wymogoj sacunku od inksych, ba jako. A z tom tolerancjom tak samo, jak ty bees kogosi inksego tolerowoł, to moze i tobie bedom tys tolerowali i dadzom ci spokój, choćbyś w ik ocak był siaki, owaki, jaki..., nei po prostu inksy... A wedle prawa syćka równi... cy zaś majom być równiyjsi, he? Jako uwozocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 06.08.03, 08:16 Ni mo prawa być równiyjsyk, nale som, duzy moze wiyncy kielo wiyncy zjys, o telo bees mioł wiynksy apetyt. Móndrości ludowe som wiecne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 06.08.03, 18:39 Cytołeś dzisiok GW? I o tym pastorze Gene Robinsonie ze stanu New Hampshire, zostoł piyrsym pastorym gejem w USA ( w kościele anglikaskim)? He? I na 62 biskupów jaze 45 głosowacke robiyło ZA. I co ty na to? TOLERANCJA I POSANOWANIE DLO INKSYCH. JO TELO I INO TELO. POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 07.08.03, 00:12 Zjadło wyraz :... biskupem gejem... Odpowiedz Link Zgłoś
cyperstein Re: Tolerancja i poszanowanie dla "innych"? 07.08.03, 00:31 Jestem tolerancyjny, ale dla osob swieckich; tym "czarnym" zza oceanu juz sie w dupach poprzewracalo, a nasi pewnie chca im dorownac... Abebe przynajmniej nie popelni grzechu uzywania srodkow antykoncepcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: Tolerancja i poszanowanie dla 'innych'? IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 07.08.03, 08:17 no dy niekze se bedzie gejem, jo mu brónił nie bem, lebo tyz do hereśtu byk go za to nie zawar, nale cymu ón mo być biskupym? Z takiego kościoła być sie hnet wypisoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Tolerancja i poszanowanie dla 'innych'? IP: *.it-net.pl 07.08.03, 13:21 Prowdeś Basisty pedzioł, i o to im chodzi. W kozdym Kościele mozno dokonać podziału kie zastosujes pewne pociągnięcia, cęść bee ZA , a cęść - PROCIW, ba jako. Dziel i rządź! I zaś tolerancja i posanowanie dlo inksych!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 18:47 Staram się tolerowac innych i szanowac ale są tego granicę i to nie tylko mój interes i dobro ale tak ogólnie , nie do granic absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 11.08.03, 10:37 Czy jesteśmy tolerancyjni?? W większości tak, jak najbardziej. Do momentu, kiedy rzeczywiście nie staniemy oko w oko z "problemem". Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 11.08.03, 11:05 Dlaczego nie mówimy o tym, co nas boli otwarcie Budowa ściany wokół siebie marna sztuka Wrażliwe słowo, czuły dotyk wystarczą Czasami tylko tego pragnę, tego szukam Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest by brać Życie nie po to by bezczynnie trwać I aby żyć siebie samego trzeba dać Problemy twoje, moje, nasze, boje, polityka A przecież każdy włos jak nasze lata policzony Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień, niech rzuci Daleko raj, gdy na człowieka się zamykam Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest by brać Życie nie po to by bezczynnie trwać I aby żyć siebie samego trzeba dać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 12.08.03, 21:37 ceper_pepper napisał: > Dlaczego nie mówimy o tym, co nas boli otwarcie > Budowa ściany wokół siebie marna sztuka > Wrażliwe słowo, czuły dotyk wystarczą > Czasami tylko tego pragnę, tego szukam > > Na miły Bóg > Życie nie tylko po to jest by brać > Życie nie po to by bezczynnie trwać > I aby żyć siebie samego trzeba dać > Problemy twoje, moje, nasze, boje, polityka > A przecież każdy włos jak nasze lata policzony > Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień, niech rzuci > Daleko raj, gdy na człowieka się zamykam > > Na miły Bóg > Życie nie tylko po to jest by brać > Życie nie po to by bezczynnie trwać > I aby żyć siebie samego trzeba dać Peperku! Cy syćka na jednom melodyje momy śpiywać, cy musimy śpiywać? Przecie nie, Prawa prawami , hale nie syćkie prawa musom rządzić nami. Kie natura mo swoje prawa, ba cłek ik nie stłamsi, to te prawa, ftore cłek ustanowio, musom uwzględniać i sanować prawa natury , hale ni mogom ci z tyk rzodkich przypodków w naturze narzucać prow nom . Telo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: 80.72.65.* 12.08.03, 21:56 I nikt nic nikomu nie narzuca a tylko daje pewne prawo tym, ktorzy do tej pory byli poza prawem. Kazdy ma tylko jedno zycie i pragnie przez nie przejsc tak, aby na koncu swojej ziemskiej wedrowki powiedziec sobie "bylem szczesliwym czlowiekiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 13.08.03, 12:20 Post umieściyłak w głównym wątku wikula - to cytojcie , jego tyz,. No, dyskusja tam idzie pełnom parom...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 13.08.03, 12:32 patrzoj: www1.gazeta.pl./forum/794674, 30353, 794652html?f=13 w=6862915 i cytoj...nei i dyskutuj! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Dlo innyk? 13.08.03, 12:46 Biere sie z tego co musis mieć go i dlo sobiye. Kie ni ma , kie sie ni ma jako patrzyć w łoci sobiy somemu, to jakos sukać i drugiygo? I nie fce sie i zabocone to co hej... Ino kie się ino na sobie patrzyć fces to tyz mało. Downi z jednego sie piło i sło jak septocek i nie stawało. Dzisiok mozna i uwidzieć co sie wadzom i dlo septocka i dlo śklonki. Kieby i wiyncy ik było... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: Dlo innyk? 13.08.03, 17:50 Czy jestem tolerancyjny?? Chyba tak. Z drugiej strony chyba są jakieś granice, a te potrafią być płynne. Czy potrafię tolerować odmienność seksualną?? Wydaje mi się, że tak. Jeden z moich znajomych jest homoseksualistą. Bardzo dobry kumpel. Postanowił kiedyś powiedzieć mi o tym. Jak sam twierdził, bał się przyznać, z drugiej strony czuł potrzebę powiedzenia mi prawdy o sobie. Wydawało mu się, że nie jest wobec mnie szczery i ja nie wiedząc o tym mogę czuć się oszukany. Prawdę mówiąc nic nie zmieniło się w kontaktach między nami. Poza tym, ze jemu jest lżej na duszy - tak mi powiedział. A tak wogóle, poczciwy z niego człowiek. I gdyby nie ta nasza rozmowa, nigdy w życiu nie podejrzewałbym go o odmienną orientację seksualną. :) Kiedyś spróbuję porozmawiać z nim o tym, co sądzi na temat propozycji zawierania małżeństw przez osoby tej samej płci. Może zdam później relację na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..Z kamerą wśród.... gejów.... IP: 212.182.27.* 13.08.03, 18:26 Peppe. przeczytałeś ten post wikula o powyższym tytule? Dotyczy wprowadzenia specjalnego programu dla gejów i lesbijek w TVP i dyskusję wokół tego tematu przestawicieli telewizji POLSAT i TVN. A może to znów temat zastępczy dla głupich, maluczkich, swary i spory i skierowanie opinii społecznej na boczne tory... Nawet Rada Programowa TVP wyraża zdziwienie i ma zastrzezenia co do pomysłów jednego z parlamentarzystów, pana Gadzinowskiego (SLD). Przeczytaj o tych pomysłach. Swoisty terror można zastosować nawet w stosunku do dzieci i młodzieży, już nie mówie o skrzywieniu ich psychiki. Niestety, czytam, czytam i mieszane uczucia mam... Widzisz, co sie robi, aby zostać posłem w przyszłości? Tylko patrzeć, jak założa partię gejów i lesbijek... W tym durnym kraju wszystko możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ..Z kamerą wśród.... gejów.... IP: 80.72.65.* 13.08.03, 20:41 Szukalem i nie znalazlem, ale przyszlo mi inne rozwiazanie: po co bawic sie w erzatze, niech od razu maja swoj kanal TV i to rozwiaze sprawe, bo kazdy kto nie ma zyczenia go ogladac moze zastrzec program (w pakiecie kablowki, zakodowac na odbiorniku satelitarnym itd.- sa sposoby o ile sie CHCE), np. tylko po to, aby dzieci nie mialy do niego dostepu. Moze jestem brutalny, ale wydaje mi sie, ze RM+TVTrwam liczebnie odpowiada rzeszy osob o odmiennej orientacji. Kto bedzie to finansowal? Oczywiscie ze oredownicy sprawy (i ich sponsorzy w szerokim slowa znaczeniu). I wilk syty i owca cala. Juz widze ataki na moj pomysl, ale ja tylko tak sobie glosno mysle, bo widze ile kasy idzie na rozne poronione pomysly - wytwory chorych mozgow zzeranych na dodatek grandomania ich "braci w symbiozie". Jezeli na to sa pieniadze to tym bardziej znajda sie na podobny projekt. Jestem przyzwyczajony do sytuacji poniewaz w moim srodowisku zawodowym az roi sie od ludzi o odmiennej orientacji seksualnej i w wiekszosci sa to wspaniali ludzie na ktorych zawsze mozna liczyc i nie wstydze sie powiedziec, ze sa moimi przyjaciolmi od wielu lat. Ich problem powinien zostac uregulowany, ale - poniewaz sa mniejszoscia - niekoniecznie za cene pozostalej czesci spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..Z kamerą wśród.... gejów.... IP: *.it-net.pl 13.08.03, 21:34 Patrz: autor( u mnie po raz pierwszy)wikul- skutki "tolerancji" zboczeńców, post 117., lub na F. Aktualności ten sam autor i tytuł. Przeczytać warto. Ja osobiście mam mieszane uczucia, a już kiedy Rumcajsie ty widzisz Radio Maryja i TVP TYRWAM O. Rydzyka, to wybacz, ale ja nie wytrwam, hehe. i buchne śmiechem...cha cha cha. Wyuzdana perfidia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ..Z kamerą wśród.... gejów.... IP: 80.72.65.* 13.08.03, 22:04 Ce la view - chyba tak sie to pisze... Ja wiem, ze prawda w oczy kole, a rzeczywistosc jeszcze bardziej... Pruderia niczego nie zalatwia, a niestety jest jedna z naszych gleboko zakorzenionych "na przestrzeni wiekow uksztaltowanych "cech""... Eeeeeeech! Skad my to znamy?... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..Z kamerą wśród.... gejów.... 13.08.03, 22:34 Czy ty naprawdę nie widzisz o co chodzi parlamentarzyście z SLD? A nie zaprzeczysz chyba ,ze tym tematem, to jak kijem w mrowisko - będą nas karmić mas media, w zasadzie już nas karmią przez dłuższy okres czasu, tak jak aferą Rywina, a przy okazji aferki się pochowa, o la boga... A ja już nie chce tego słuchać, zbiera mi sie na wymioty. Niech sobie oni wszyscy inni bedą, bo oni są, ale po jaką cholerę ja mam być tym terroryzowana. Sietniok, to sietniok, pedał to pedał, niek se bee,przecie w końcu tyz pomrze, hale beze mnie... Jo ik nie morduje sobom, a oni niek nie mordujom mnie. Są to tematy zastępcze, dawno był kułak, potem przestępca gospodarczy, teroz afery, inksy SEX i tak sie robi ludziom wode w mózgach. Manipulacja - tak to się nazywo? Debaty w Sejmie, w Senacie, wadzenie sie, gierki politycne, ba jako, a moze stworzom nowom partie lesbijek i gejówe. Syćko w tym durnowatym kraju możliwe. Jednym słowem : WIELGIE BICIE PIANY jaze do wyborów. DZIEL i RZĄDŹ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs- Cynicznie-ironiczny: ..Z kamerą wśród...gejów.... IP: 80.72.65.* 14.08.03, 00:05 Drodzy Forumowicze! Ten temat to jeszcze wiekszy szajs niz temat immunitetow senatorsko-poselskich na tle wydarzen aktualnych i te de. Uwazajmy, zebysmy sie nie poslizgneli na wlasnym gownie. "Oczywiscie"! Wszelkie polemiki mile widziane, ale nie zapominajmy ze moda niby sie zmienia, a mimo to "plaszczyki" dalej sa na topie! P.S. Pozwole sobie na jeszcze jeden "cynizm" rumcajsowy - jak maja byc jaja na skale ogolna, to niech przynajmniej beda prawdziwe! Do tej pory rzadzili nami supermani (tylko prosze bez dupnych mysli)... Moim zdaniem bardzo pseudo! Bedac i tak krolikami doswiadczalnymi sfer rzadzacych na przestrzeni wiekow (ostatnio XX/XXI - to nie malo czasu), przy wszystkich obecnych lewych interesach(!) - czy nie lepiej zeby rzadzili nami lewi z prawdziwego zdarzenia? Roznica miedzy lewymi i lewica zasadnicza, ale wierze, ze Polacy nie gesi i obce jezyki znaja i wica lingue sie dopatrza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ..Z kamerą wśród.... gejów.... IP: 80.72.65.* 14.08.03, 00:11 Ciupazko! Szkoda, zes tak pozno... Ale watek mimo wszystko bardzo "dalekobiezny" i nie doroslismy do niego jako spoleczenstwo RM- Trwajace... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Casu na cytanie syćkiego ni mom 14.08.03, 01:14 i ani mi sie fce. Bo i o cym godocka? O pedałak. Jo jes tolerancyjny co hej, ino pedałow jakosi nie lubiem. I jesce sie mi widzi co kie fto fce o nik godać i jesce fciołby dlo nik co, to niek im do. Som. I moze im o tym som cichuśko syćko rzec. Co fce. Mie sie nie widi coby dlo tolerancji patrzyć na cyjom rzyć, bo to rzyć mnijsości. Kie ik jes mało to niek sie mnożom mieyndzy sobom. Bedom z tego mieli i dudki, a syćka inksi bedom mieli ucieche. I jo tyz. A godajom cyrwoni o pedałak? No pewnie, a o cym majom godać. Godajom o tym co lubiom i co im pasuje. Słowa złego o nik nie powiym , znacy sie o pedałak, ino pokoze go psu. Pies lubi goniacke i do rzyci biere sie wartko... Jesce roz godom co jo tolerancje widzem po piyrse i przedesyćkiem, ino po ... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Casu na cytanie syćkiego ni mom IP: *.it-net.pl 14.08.03, 11:24 No wies trudny, ze Ty to Ty i nazywo sie do Cie, downo nie uśmiołak sie tak, choć to, coś napisoł, to syćko prowda, to cemu jo sie z tyj prowdy telo śmieje, he? Przyłónacyłeś tak PO NASEMU! Bars piyknie! Jesce mi sie śmoc fce, hehe. Choć jedyn mądrze napisoł, i nie bees klon, kie to syćko cytos? He? Ba jako!!! Jo by jesce poscuła psem, wrrrr wrrrr, how, how,how! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ciekawe ... IP: *.it-net.pl 07.09.03, 09:24 ...cy nase chłopy i babecki na Podhalu uprawiajom homoseksualizm) myślem o górolak z krwi i kości), bo jakosi nie słychno... Moze tak, a moze nie, ftoz wie? Ciekawe...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..imiona męskie...z komentarzem... IP: 212.182.27.* 24.09.03, 17:04 ADAM - nudny i ma małego pyrdka, suchar, nie myje uszu ADRIAN - ogląda kreskówki, a gdy nikt nie patrzy, biega w damskich ciuszkach ALBERT - uroczy i śmieszny, ale niestety pedał ALEKSANDER - ładnie i mądrze mówi, łasy na łapówki ALFONS - imię instytucja, niedomyty, ulizany krętacz ALFRED - zawodowiec w dziedzinie masturbacji ALOJZY - oślizgły typ, pewnie zoofil AMBROŻY - samotnik z brodą, miejscowe dziwadło ANDRZEJ - wie co w życiu najlepsze, jada wieprzmaki, chodzi jak gej ANATOL - od urodzenia łysy i w pinglach, szuja ANTONI - nudny i wali mu z pod pachy, często bezrobotny ARKADIUSZ - pierdoła, myśli że go wszyscy lubią, a w rzeczywisto¦ci jest na odwrót ARNOLD - mięczak i ciota, nosi damską bieliznę ARTUR - miły, koleżeński, pomaga innym, totalny frajer BARNABA - dobre imię dla osła, uczynny, miły wieśniaczek BARTŁOMIEJ - myśli że jest cwany, ale nieświadomie daje wszystkim dupy BARTOSZ - pustak jakich mało, ale dupy na niego lecą, śmiertelnie boi się robactwa BAZYLI - totalny zakręt z zadupia, straszny nudziarz BENEDYKT - straszny lamus, zazwyczaj ksiądz BENJAMIN - żyd z koszernym fiutem, nigdy nie porucha BŁAŻEJ - dziecinny i nudny, pracuje na trzy zmiany BOGDAN - typowy polaczek, lubi się najebać i dać komuś w mordę BOGUSŁAW - twardy skurwiel, dupy się do niego klejˇ BONIFACY - dobre imię dla kota, straszny z niego ciułacz i sknerus BORYS - wbrew pozorom, ląduje pod stołem po pierwszym piwie BOŻYDAR - niesłychany sztywniak, wcześnie chodzi spać BRONISŁAW - totalny lamus, zwykle mistrz gminy w oraniu pola BRUNON - zacny człowiek, pierdoła w stosunku do dziewczyn CEZARY - wkurwiający i dziecinny arogant, ma zjebane imię CYPRIAN - romantyczna dusza, pisze wiersze, do końca życia prawiczek CYRYL - okoliczna menda, wyrucha cię do cna, a ty nawet się nie zorientujesz CZESŁAW - fajny kumpel, jak przezwyczisz się do jego chujowego imienia DAMIAN - osiedlowy cwaniaczek, jezdzi do dupy za miasto, niedokochany DANIEL - uroczy gość, ale brzydal, sypia z facetami DARIUSZ - paser i krętacz, interesy z nim to przyjemność (tylko dla niego) DAWID - osiedowy kutafon, uwielbia kartofle i nigdy nie zamyka ryja DIONIZY - mądry facio, ale za duży sztywniak DOMINIK - frajer, wpieprza czekoladę kilogramami i zapycha kibel EDMUND - dobry z fizy, marszczy freda na klopie EDWARD - chciałby dużo poruchać, ale nie może, bo jest frajer EDWIN - Cicha woda, ma dużego pytona, ale laski go nie dostrzegajˇ EMIL - kumpel z zadupia, przyjeżdza do miasta poruchać miejscowe panienki ERNEST - Z pozoru spoko facet, ale debil jak dłużej pogadasz ERWIN - straszny skurwiel, dla kasy sprzedałby własną matkę ERYK - regularnie targa dziada, dużo podróżuje EUGENIUSZ - wstydliwy na trzezwo, po pijaku przerżnie nawet drzewo FABIAN - przystojny, ale w gruncie rzeczy frajer FELICJAN - straszny narcyz, z pozoru pedał, chociaż w rzeczywistości też gej FELIKS - twardy skurczybyk, umie dać po gębie, zaliczył każdą babę w swojej wsi FERDYNAND - zgrywa szlachcica, ale to zwykły wieśniak FILIP - domowy cwaniaczek, ciągle tnie na komputerze, straszny leszcz FLORIAN - sprzedaje warzywa na bazarze, syn kominiarza FRANCISZEK - krępa ciapa, często w okularach, wygląda jak borsuk FRYDERYK - tępak z siłowni, obżera się w mc'donaldzie GABRIEL - szaleniec, dużo gada, ale same głupoty, strasznie pobożny GODZISŁAW - ma wielgachną pałę, ale nie potrafi zrobić z niej użytku GRZEGORZ - tęgi frajer, mieszka na wsi i wali mu z gara, postrach krów w oborze GUSTAW - szlacheckie imię, wpieprza chleb ze smalcem HIERONIM - tępy szpanerek, regularnie męczy bena HILARY - lubi dupy z małymi szparkami, chodzi w pinglach HIPOLIT - zboczeniec, lubi się obnażać przed dziećmi HENRYK - cnotliwy i szlachetny, ma słabość do najtańszych jaboli, niedogolony HORACY - dobre imię dla konia, końskiego ma też fiuta HUBERT - dużo gada, ale w grunicie rzeczy spoko kumpel, lubi polować IGNACY - żadkie imię i zacne, ale to pedofil IGOR - cwany skurwiel, wie jak robić ciemne interesy ILDEFONS - przystojny, czuły, romantyczny zoofil IRENEUSZ - tęgi burak, obżera się na kolację, śmiesznie biega, pedał IZYDOR - Bezrobotny, ale nie umie pić, zwykle zbiera złom JACEK - WStydliwy i spokojny, rzadko myje nogi, lubi podglądać gołych chłopców JAKUB - DObre imię dla chomika, twardy skurwiel, każdemu nakopie, mimo że żyd JAN - samotnik, lubi torturować zwierzaki (najzęściej pytona) JANUSZ - Wąsaty kutas, myśli że wszystko wie, jezdzi polonezem JAROSŁAW - spokojny gość, lubi poruchać strsze panie JEREMIASZ - twardziel, żydowski charakter, żyłka do ciemnych interesów JERZY - BRzydal, brzydal, brzydal, do tego śmierdzi mu z pod pachy JOACHIM - żydowskie imię, żydowski charakter, straszny sknera JONASZ - smakosz śledzi, rzadko się myje, śpi w skarpetach JÓZEF - robotnik z fabryki, chleje jak słoń, jezdzi komarkiem, ale to równy facio JULIAN - Zniewieściały pantofel, mistrz w zmywaniu naczyń KACPER - myśli że jest sexowny, straszny pozer, leszcz na liścia KAJETAN - dobry pływak, kocha wodę, popuszcza w majty KAMIL - paker, dobry kierowca, idiotycznie się śmieje KAROL - myśli że jest cwany, ale to dupa na posyłki KAZIMIERZ - lubi poruchać wiejskie laski, zjada pomidorówkę, pierdzi przy jedzeniu KLAUDIUSZ - łysy pedał, myśli że jest spryciarz, a tak naprawdę straszny frajer KLEMENS - dobre imię dla kota, śmierdzący dziad i totalny frajer KLEOFAS - patrz alfons, do tego zamulacz KONRAD - twardziel, ale ma małego kutasa, wali tylko od tyłu KORNEL - cwaniaczek z nocnego, ma małego ptaka, ale rucha często KRYSPIN - rozpieszczona ciapa, mimo że ma kasę, laski go olewają KRYSTIAN - robi w supermarkecie, straszna złotówa, zamulacz KRZYSZTOF - równy chłop, żłopie piwsko hektolitrami i kradnie w delikatesach KSAWERY - słucha muzyki poważnej, lubi skórzane ciuszki, zboczeniec LECH - wąsaty buc, często wędkuje, lubi strzelić minetę LEON - pedał, zwykle łysy, ćpun i huligan, nie podciera tyłka LEONARD - wkurwiający palant, udaje że wszystko wie LEOPOLD - nocuje po rowach, złota rączka, przyjmuje zapłatę w naturze LESZEK - czuły i romantyczny, zwykle kierowca miejskiego autobusu, oszust LONGIN - cwaniak, wie jak kręcić wałki, intensywnie się poci LUCJAN - panienka w męskim ciele, podnieca go balet LUDWIK - dobry kumpel (do bicia) jezdzi fiatem 125p ŁUKASZ - geniusz w kilku dziedzinach, kiepski w szkole, nocuje pod delikatesami MACIEJ - menda społeczna, zgrywa cwaniaka, w rzeczywistości palant MAKSYMILIAN - wszystko maksymalne, tylko pyrdek minimalny MAREK - cichy i grzeczny, ale jak się najebie , wszystko rozpierdala MARCIN - przystojny i inteligentny, codziennie ostrzy pinokia MARIAN - robol fizyczny, ubiera się w lumpexach, rzadko trzezwy MARIUSZ - ma miłą mamę, codziennie bzyka ... gumową lalę, straszny prostak MATEUSZ - wysportowany, inteligentny, przystojny, pedał MAURYCY - uroczy, robotny wie¦niak, żeni się z najbrzydszą babą we wsi MARCELI - dziecinny frajer, zjada kozy, gejowo się ubiera MELCHIOR - typowy włóczykij, zwykle z wielką brodą, lubi cebulę i straszy dzieci MICHAŁ - przystojny dusigrosz, do tego pierdoła, wpieprza chińskie zupki MIECZYSŁAW - wali po mordzie (zwykle dziewczyny), pada dopiero po 2 litrach wódy MIESZKO - zacne, starodawne imię, częściej śpi po rowach niż w łóżku MIKOŁAJ - wieczny myśliciel, zdycha jako prawiczek, wcale nie lubi dzieci MIRON - dobry kumpel spod delikatesów, trochę tępy, zbiera butelki MIROSŁAW - jezdzi kraść do niemiec, ciˇgle najebany, lubi owłośone panienki MIŁOSZ - Strasznie miły gość, ale nigdy nie ruchał i nigdy pewnie nie porucha NIKODEM - sprytny naciągacz, ma małego pyrdka i fajną furkę NORBERT - blokers, jara trawę przed śniadaniem, myje dupę raz w tygodniu OKTAWIAN - rozpieszczona ciota, zadufany w sobie cieć OLAF - blondyn z krzywymi zębami, brzydal, jezdzi rowerem OSKAR - duża pyta, pusto w głowie, dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ..imiona męskie...z komentarzem... IP: 80.72.65.* 24.09.03, 17:10 Chlopy!!! Boccie! Ciupaga furcy! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. IP: 212.182.27.* 24.09.03, 17:11 OSWALD - dobre imię dla sutenera, przemądrzały frajer OLGIERD - miły, uczuciowy, chętnie wyruchałby ci siostrę PANKRACY - nikt się tak nie nazywa, to się znalazło tu przez przypadek PATRYK - Bardzo chciałby poruchać, ale panienki go olewają, bity w szkole PAWEŁ - dobry kolega, dużo rucha a potem opowiada kumplom, trochę ciapa piotr - inteligentny, ale nigdy nie porucha bo onieśmiela panienki i trochę przynudza PRZEMYSŁAW - pyskaty skurwiel, nigdy się nie zamyka, zjada salceson na śniadanie RADOSŁAW - zimny skurwiel dla kumpli, dla dziewczyn pantofel RAFAŁ - objada się białym serem, dużo zarabia i wszystko wydaje na dziwki RAINER - ma chatę w berlinie, jezdzi najnowszym merolem, zboczeniec RAJMUND - szczerbaty frajer, sprzedaje w kiosku, jezdzi daewoo REMIGIUSZ - dobry z matmy, chętnie wyruchał by ci matkę, strasznie się poci ROBERT - cichy, sztywny, w łóżku podobnie, lubi wielkie cyce, szybki inaczej ROCH - ma dzianych starych, kawał rozpiszczonego kutafona ROMAN - arogancki buc, beznadziejny w łóżku, a myśli że jest ogierem RUDOLF - totalny frajerzyna, chodzi na tirówki piechotą RYSZARD - równy chłop, lubi się zdrowo najebać, rucha sąsiadki, SEBASTIAN - ma małe jajca i żadnych kumpli, do tego śmierdzi czosnkiem SERGIUSZ - robi ciemne interesy, rucha się tylko na zwierzaka, maminsynek SEWERYN - szuja i krętacz, wyruchałby ci psa, goli się pod pachami SŁAWOMIR - mięczak, pije na krzywy ryj, oszust i trochę skurwysyn SŁAWOJ - chętnie by poruchał, ale nie ma czym, ksiądz lub katecheta SOBIESŁAW - ma smykałkę do interesów, jezdzi drogimi furami, rucha się po ciemku STANISŁAW - przystojny, inteligentny, dużo podróżuje, mało rucha STEFAN - sprzedaje w warzywniaku, zamulony frajer z zadupia, gra w totolotka SYLWESTER - lubi szpanować, ale ma małego i rucha tylko raz w roku SZCZEPAN - miłośnik pietruszki, frajer, chodzi w sandałach SZYMON - śmiedzący kudłacz, ciągle wisi komuś kasę, trochę zamulający TADEUSZ - łysawy, tęgi buc, myśli że jest najmądrzejszy, zapalony działkowicz TEODOR - miewa myśli samobójcze, pewnie z powodu małego fiuta TEOFIL - oślizgły zboczeniec, nie myje kutasa, do tego łamaga TOBIASZ - frajer, obżera się konserwami, pędzi bimbel w piwnicy TOMASZ - dużo imprezuje, zna dużo ludzi i wszystkim wisi kasę, zajebiście gra w nogę TOMISŁAW - szmugluje alkohol przez czeską granicę, ma pedalską fryzurę TYCJAN - przystojny, inteligentny, oszwabi cię tak, że nawet się nie połapiesz TYMOTEUSZ - przystojny, milutki, trochę pedałowaty, ale panienki się o niego biją TYTUS - dobre imię dla psa, straszny pantoflarz, ale dupy go lubią WACŁAW - Pyskaty cwaniak z dużym pytonem, mimo że brzydal laski na niego lecą WALDEMAR - zarozumiały i obrażalski, ciągle siedzi w kryminale WALERIAN - szarmancki wobec kobiet, preferuje wino w plastikowych kubeczkach WALTER - górnik z górnego śląska, śmierdzi i cwaniakuje że ma rodzinę w niemczech WIESŁAW - ciapa jakich mało, krzyżówka żółwia z człowiekiem, mała pyta WIKTOR - rusek pełną gębą, wysoki, przystojny ale non stop najebany WILHELM - myśli że zdobędzie wszystkie dupy, ale i tak nigdy nie porucha WINCENTY - konkretny twardziel, chociaż niepozorny, lepiej z nim nie zadzierać WIT - dzielny, waleczny, prawożądny osobnik, ma słabość do panienek z wąsami WITOLD - straszna szuja, ale jak się najebie świetny kumpel, robi na budowie WŁADYSŁAW - lubi zaglądać do kielona, fajny gość, lubi grube baby z dużymi cycami WŁODZIMIERZ - cieć komunista, obżera się mielonymi, jezdzi ładą WOJCIECH - typowy sołtys, próżny tępak, mały pyrdek i duży bęben ZBIGNIEW - potulny, miły, po prostu ideał, szkoda tylko że pedał ZDZISŁAW - cichy, z wˇsem, mieszka na zadupiu, jezdzi maluchem ZENOBIUSZ - docent, niedomyty, arogancki brzydal, do tego mało zarabia ZENON - ma prawko na kombajn, lubi się najebać, na lato kisi ogórki ZIEMOWIT - typowy rolnik, choduje świniaki, chodzi w kaloszach ZYGFRYD - zboczeniec, wali gruchę w windzie, uwielbia golonkę ZYGMUNT - lubi browary, zapalony krzyżówkowicz, bzyka tylko klasycznie Jak wam się podobają? Ściągnięte z netu.Hehe, jak to się ludziska wysilają... A czy to tolerować??? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_frankenstein Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. 24.09.03, 17:31 Dg./ Autor ma za duzo wolnego czasu, cierpi na niedowartosciowanie miotajac sie miedzy kompleksem Edypa i uwiadem starczym. Leczenie - lewatywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs- Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. IP: 80.72.65.* 24.09.03, 17:39 Ciupazka napisala: >Co o tym sadzicie? > Mnie sie wydaje, ze autor tych pierdolow powinien byc traktowany z wyjatkowa tolerancja... Najlepiej w kaftanie bezpieczenstwa. Moze byc w kwiatki! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. IP: *.it-net.pl 24.09.03, 19:32 A ja nie przestaję się śmiać, kie wlazły tu moje dzieci, ich koledzy i koleżanki, kupa śmiechu, jedno duże rżenie , po sprawdzeniu swoich imion. Dawno tak wszyscy nie śmialiśmy się. Tylko naprawdę zastanawiam się z czego? Pewnie odreagowanie zmęczenia... dobre i to. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. IP: 80.72.65.* 24.09.03, 19:39 Mimo mieszanych uczuc tez sie usmialem - niektore rzeczywiscie sa rozbijajace... Ciekawe kiedy powstanie lista imion zenskich? ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.03, 19:46 Na zicher je u Ciupazki pod kluczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. IP: *.it-net.pl 24.09.03, 19:48 A swoje zeście poznachodziyli??? Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.03, 19:56 ha,ha,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.03, 20:12 Ale, ale, Ciupazko - mosz ta lista ze mianami od dziouchow , he? hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ..imiona męskie...z komentarzem...c.d. 24.09.03, 20:16 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > A swoje zeście poznachodziyli??? Hehe... Ze Szwagra je rowerzysta jak zymie farorz!!! A co do reszty to by sie zgodzauo. pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans ..imiona żeńskie...z komentarzem... 24.09.03, 20:51 Ela - jes rubo jak bela Mirka - je chudo jak szpilka Agnieszka - wypuszczo skowronki z mieszka Izabela - w portki srzela Ana - cygana,zamknij sklep, pszidzie policja do ci w łeb. Psziszua policja nic niy daua, ino Ana połechtała. Aniela - kamela jutro bydzie niydziela Gertruda - mo pysk jak buda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.03, 20:56 zapomnious tysz Hilda - ta z abcybidra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.03, 20:57 abcybildra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... IP: *.it-net.pl 24.09.03, 20:57 A o mnie nic ni ma? Hehe...Widze, ze nieźle sie bawicie, dobrze, ze nie wiym jakie mocie syćka imiona,hehe... Cekoj, cekoj, jednego z wos wiym, hehe... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Ciupazka ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.03, 21:01 ... krziwo kryka czyli laska, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... 24.09.03, 21:09 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > A o mnie nic ni ma? Hehe...Widze, ze nieźle sie bawicie, dobrze, ze nie > wiym jakie mocie syćka imiona,hehe... > Cekoj, cekoj, jednego z wos wiym, hehe... > Hej! Tan´cowaua Magda z Wickiym, Wybiua mu zymby cyckym. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... 24.09.03, 21:29 Mariko - ty staro kryko. Mosz tyn zadek jak wertikoł! Marijola - je chudo jak fasola Maugocha - macocha, co dzieci niy kocha, lecz bije i katuje, a potym całuje Marta - niyporzoondno je Marta, bo mazeloonkau niyj podarta. Maryla - mo nos jak z badyla, a w nim soom kozy, duge jak powrozy. Maryna - Maryna cup, cup, uwarziua garniec krup. hodziyła po izbie, a co trocha puk! Rebeka - Ta nasza Rebeka wpadła do waszbeka. Regina - tak sie wygina jak w tan´cu Regina. Rozalija - chudo jak lelija. Sabina - mo ostro mina. Tekla - mo zadek z papyndekla. Odpowiedz Link Zgłoś
sabine o przepraszam... 25.09.03, 21:14 hanys_hans napisał: > Sabina - mo ostro mina. Wypraszam sobie :( Jestem urocza i z reguły się uśmiecham. Hanys'hans-ie ty łobuzie, nie psuj mi reputacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekla Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... IP: *.it-net.pl 26.09.03, 18:35 Tekla moskole piekła, upiekla siedem, mnie nie dala ino jedyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... IP: *.it-net.pl 24.09.03, 21:31 Ale zek wom dopiekła, teroz sie mścicie? Brać sie do roboty i na syćkie babskie imiona ułozyć komentarze, hehe i to alfabetycznie, coby my sie nie cuły pokrzywdzone, ba jako! Hej! Tolerancyjo, to tolerancyjo, ciekawe ino cy admin nowy zdzierzy, hehe, cały wątek o tolerancyji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... IP: *.lbo.de.add / 10.145.112.* 25.09.03, 13:14 Jesli o tolerancje chodzi, to napewno zauwazyliscie sie , co sie na Forum Gliwic i Katowic dzieje, rozpoczela sie nagonka na Slonzokow z publikacja prywatnach adresow i osobistym obrazaniem. Sa osobniki, ktore nie znaja znaczenia slowa Forum a kazdy wpis co nie po ich mysli jest, - kwituja nie jakims argumentem tylko obraza osobista. pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..imiona żeńskie...z komentarzem... 25.09.03, 15:59 -------------------------------------------------------------------------------- Agata - to zimna suka, która daje dupy tylko bardzo bogatym s****ielom. Agnieszka - to cicha woda, udaje cnotkę, a jest nimfomanką. Aldona - to typowa matka Polka. Bzyka się 2 razy w życiu i ma z tego dwójkę dzieci. Alicja - cicha, grzeczna, kulturalna, ale jak się na***ie, robi striptease na stole. Alina - lubi chodzić do koleżanek na pierdy. Wszystkim rąbie dupę, a najbardziej interesuje ją to, kto z kim śpi i kto kogo z kim zdradza. Aneta - jest otwarta na świat i nowe wyzwania - nie ma takiego dużego członka, którego nie próbowałaby włożyć sobie do buzi. Uwielbia odbijać chłopaków koleżankom. Aniela - to potencjalna zakonnica. Anita - wszystkich podpuszcza, a potem nikomu nie chce dać, no chyba że po ślubie. Anna - to ładna dupa, ale pasożyt, każdego faceta wycycka do ostatniego grosza. Asia - jest przemądrzała i inteligentna, wie komu dać, a komu nie. Barbara - to laska, z którą jest coś nie tak. Czeka godzinami na swojego faceta, a gdy ten juz przyjdzie, nie chce mu dać dupy. I jak z taką wytrzymać? Beata - lubi pozycję na pieska, głośno krzyczy w czasie orgazmu. Bernadeta - jest nudna i ma wąską cipkę, jest lesbijką. Bogna - jest strasznie dziecinna. Co do ręki, to do buzi. Bogusława - rzadko się myje, a potem się dziwi, że faceci nie chcą jej zrobic minetki. Bożena - jest strasznie pobożna, lubi leżeć krzyżem, a wtedy możesz z nią robić wszystko. Dominika - to krótko mówiąc alkoholiczka. Donata - to kobieta, której strasznie śmierdzi *****. Danuta - całe życie wszędzie szuka bolca, a na końcu zostaje starą panną. Dorota - jest ładna i elegancka, bez prezerwatywy jej nie przelecisz.Wskazany wyciąg z konta. Edyta - to nudziara i lodziara, dobra na raz, w dodatku tylko po pijanemu. Eliza - jest perwersyjna i mało inteligentna, wyznaje zasadę: byle z kim, byle gdzie. Elżbieta - całą kasę wydaje na ciuchy, ale majtek raczej nie nosi. Emilia - lubi się masturbować i często goli sobie cipkę. Ewa - wykorzystuje każdą okazję do uprawiania seksu. Wierna to ona nie jest. Gosia - jest arogancka, patrzy z pogardą na wszystkich facetów mających ****a krótszego niż 20 centymetrów. Grażyna - jest wysoka, ma małe cycki i duże kompleksy z tego powodu. Halina - ciekawy jestem, kto cię dyma, jak mnie ni ma? Hanna - jest słaba w łóżku i w kuchni, ale za to dobra, jeśli chodzi o wydawanie cudzej kasy. Helena - jest cholernie w****iająca, ubiera się w lumpeksie. Honorata - jest światową kobietą, dużo podróżuje i waliła się już na wszystkich kontynentach. Ilona - szuka ciągle kandydata na męża, marzy o solidnym bolcu, ale nie daje dupy. Irena - dobra z francuskiego, lubi szybkie numerki w samochodzie, uwaga: łapie na ciążę. Iwona - jest malutka, wesoła, nie stroni od zabawy i uciech cielesnych. Iza - złośliwa, obrażalska, nie wie, czego chce, a chce tylko kasy, głośno jęczy w czasie uprawiania seksu. Izabela - złośliwa, obrażalska, nie wie, czego chce, a chce tylko kasy, głośno jęczy w czasie uprawiania seksu. Jadwiga - znasz może przysłowie: komu wsadzi, jak nie Jadzi? Nie martw się, Jadziunia, ktoś ci w końcu wsadzi... Janina - ma staroświeckie imię i staroświeckie poglądy, bzyka się od święta i tylko po bożemu. Joanna - jest przemądrzała i inteligentna, wie komu dać, a komu nie. Jola - późno zaczyna życie seksualne, erotomanka- gawędziarka. Jolanta - późno zaczyna życie seksualne, erotomanka- gawędziarka. Julia - to romantyczna cipeczka. Czeka na swego Romeo, by w końcu w strachu przed staropanieństwem wyjść za Zdzicha-pijaka. Justyna - to straszna zdzira. Leci na kasę, a gdy już gościa wycycka do cna, rzuca go dla bogatszego. Kamila - chciałaby, żeby ktoś ją w końcu wydupczył, ale ma małe szanse, bo jest bardzo brzydka, lubi przebierać się za facetów. Karina - daje się obmacywać w tańcu i w ogóle lubi być macana. Karolina - ma zadatki na dziwkę. Katarzyna - lubi pozycję na jeźdźca, nie nosi stanika, chociaż ma duży biust. Kinga - to ładna laska z jędrnymi cycuszkami i fajną dupeczką. Wszystko chce wiedzieć, a nie wie, z kim rypie się potajemnie jej facet. Klara - to poczciwa stara klempa, z olbrzymimi, obwisłymi cycami. Klaudia - to miła dziewczyna, ale nikt jej jeszcze porządnie nie wyruchał i chyba już nie wyrucha. Krystyna - jest wesoła i rozrywkowa, faceci ja lubią (zwłaszcza ruchać). Lidia - to mała *****, ale lubi facetów z dużymi fujarami. Lidka - to mała *****, ale lubi facetów z dużymi fujarami. Lucyna - jest lekko opóźniona w rozwoju. Późno zaczynają jej rosnąć cycuszki, a jeszcze później pojawia się u niej owłosienie łonowe. Nadrabia inicjatywą, łatwo namówisz ją nawet na bardzo wyszukane numery. Łucja - to poważna kobieta, nie lubi się dymać, woli zostać dłużej w pracy."}; Magdalena - lubi się opalać topless i wcale się z tym nie kryje. Małgorzata - jest arogancka, patrzy z pogardą na wszystkich facetów mających a krótszego niż 20 centymetrów. Maria - to cichodajka, nikt na prawdę nie wie, ilu miała facetów i dlaczego tak dużo. Marianna - to ćpunka i miłośniczka mózgo***ów. Mariola - myśli, że wszyscy ją lubią, a wszyscy ją dymają i się z niej śmieją. Marzena - lubi robić lody i robi to dobrze. Maryla - to gruba krowa z wielką pipą, rozwaloną od notorycznego ruchania się z facetami obdarzonymi dużymi *****ami. Marta - lubi się rypać z małolatami. Milena - niby chce się pieprzyć, ale jak przyjdzie co do czego to *******la. Mirosława - ma męskie imię, to typowy babochłop, przeklina i pije wódę. Monika - to pyskata dziwka i tyle. Natalia - to typowa pracoholiczka. Zapierdala od rana do wieczora, a rypie się tylko w soboty. Olga - ma ruskie imię i ruski temperament. Stosuje też ruskie ceny: w paszczu trista, w ruru piatsa. Patrycja - jest ładna, cycata i wesoła, nie za bystra, ale dobra w łóżku i lubi ten sport. Paulina - ma duży, jędrny biust, daje się obmacywać, ale nie chce dawać dupy. Renata - to gaduła i plotkara. Jest kiepska w łożku, ale przynajmniej ma duże cycki i często daje. Róża - lubi przyrodę, śpi nago i najchętniej kocha się w kwiatach lub w krzakach. Sabina - ma ładne imię, ale dla psa, a nie dla kobiety Sylwia - jest przyjacielska, wesoła, naiwna, wszyscy ją ruchają Teresa - jest bardzo gadatliwa, swoim gderaniem potrafi każdego wyprowadzić z równowagi. Lubi spać w bardzo prześwitujących koszulkach nocnych, ale przeważnie na podpuszczaniu kończy się jej życie erotyczne. Urszula - jest bardzo wstydliwa, bzyka się tylko po ciemku. Wanda - łatwo zachodzi w ciążę. Co rok to prorok. Fajna babka: i do tańca i do ***ańca. Weronika - jest ładną kobietą i faceci na nią lecą, ale ona woli dziewczyny. Wioleta - to cipulka, która uwielbia pozycję na jeźdźca. (Wio! Leta!) Zdzisława - wie, jak trzymać faceta za jaja. Zofia - ma dużą kolekcję wibratorów. Zuzanna - ma duże cyce i pusty łeb. Coby panowie nie culi sie urazyni, momy cosi i dlo nos, hehe. Pytomy piyknie o tolerancje przy cytaniu!!! Hehehe, dobry zart tynfa wart, a teroz o to coroz trudniyj... no sami powiycie....kie przecytocie. Teroz wy panocki, gazdy i my gaździny, panie som kwita. Pośmiyjcie sie zaś z nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..Tolerancja i posanowanie dlo inksyk... IP: *.it-net.pl 21.10.03, 12:37 ...jak nobardziyj, ino nie nasym kostym, ba jako!To sie samo przez sie wie i rozumie. Zaś na casie w SLD? He? Hehe... Pukne ze śmiychu, hehe... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..Tolerancja i posanowanie dlo inksyk... IP: *.ar.lublin.pl 29.10.03, 19:50 www1.gazeta.pl/nauka/1093892,34148,1747576.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..Tolerancja i posanowanie dlo inksyk... IP: *.it / 62.233.189.* 13.11.03, 22:39 Dalszy ciąg dyskusji ...Sprawa coraz bardziej aktualna... trafi do Parlamentu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=9059873 Przyznom sie, ze juz mom dość tyk dyskusji. W koło Wojciechu... furt to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ..Tolerancja i posanowanie dlo inksyk... 14.11.03, 15:18 Trzeba jakoś odwrócić uwagę elektoratu, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ..Tolerancja i posanowanie dlo inksyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 20:34 Tolerancja, tolerancją, ale to już byłaby przesada. Ale ludziska naprawdę mają o czym gadać i "to je to" Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ..imiona męskie...z komentarzem... 15.04.05, 08:38 "Bronisław - mistrz gminy w oraniu pola" Tela że rymym robić to wola. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Casu na cytanie syćkiego ni mom 28.11.05, 16:26 trudny2002 napisał: > i ani mi sie fce. > Bo i o cym godocka? > O pedałak. Jo jes tolerancyjny co hej, ino pedałow jakosi nie lubiem. > I jesce sie mi widzi co kie fto fce o nik godać i jesce fciołby dlo nik co, to > niek im do. Som. I moze im o tym som cichuśko syćko rzec. Co fce. > Mie sie nie widi coby dlo tolerancji patrzyć na cyjom rzyć, bo to rzyć > mnijsości. > Kie ik jes mało to niek sie mnożom mieyndzy sobom. Bedom z tego mieli i dudki, > a syćka inksi bedom mieli ucieche. I jo tyz. > A godajom cyrwoni o pedałak? No pewnie, a o cym majom godać. Godajom o tym co > lubiom i co im pasuje. Słowa złego o nik nie powiym , znacy sie o pedałak, ino > pokoze go psu. Pies lubi goniacke i do rzyci biere sie wartko... > Jesce roz godom co jo tolerancje widzem po piyrse i przedesyćkiem, ino po ... > trudny A jak odsłoniom pewne rzecy to na Łoślom ławke! na ty przykłod to z FK: "PRAWDA O HOMOSEKSUALISTACH i PEDOFILACH. Autor: magnusg Data: 28.11.05, 13:11 + dodaj do ulubionych wątków Volker Beck,demonstrujacy w sobote przed polska ambasada w Berlinie i honorowy gosc organizatorow Parady Rownosci w Warszawie,a jednoczesnie czlonek Bundestagu z ramienia zielonych i szef frakcji tej parti w Bundestagu w swojej ksiazce,ktorej byl wspolautorem "Der Pädosexuelle Komplex" Wydawnictwo Foerster,Berlin 1988 domaga sie odkryminalizowania Pedoseksualnosci i dyskusji czy czynnosci seksualne z dzieckiem sa dla niego szkodliwe. I ktos taki chce pouczac Polakow o demokracji i prawach obywatelskich?? Holenderska organizacja gejow i lesbijek COC na swojej stronie internetowej dumnie sie chwalila,ze dzieki ich naciskom udalo sie obnizyc wiek dzieci z ktorymi czynnosci seksualne sa teraz legalne do lat 12. Holenderski psycholog Theo Sandfort,ktory w latach 80-tych publikowal swoje rozwazania o "pedofilnych zwiazkach jako alternatywny styl zycia dla dzieci" byl do 2001 roku szefem wydzialu zajmujacego sie studiami gejowsko- lesbijskimi na Uniwersytecie Utrecht. Helmut Graupner-jeden z najwazniejszych liderow ruchu gejowskiego w Austrii opublikowal na swojej stronie internetowej list,w ktorym domaga sie "seksualnej Autonomi dla dzieci"!!!Graupner domaga sie legalnosci pedofilli,jezeli zwiazek doroslego z dzieckiem opiera sie na wzajemnosci. Graupner byl szefem powolanej przez UE !!!!!!"Grupy ekspertow do walki z dyskryminacja z powodow orientacji seksualnej". W tym kontekscie bardzo polecam listopadowe wydanie "Detektywa",gdzie opisane sa inne grupy pedofilow i uklady je wspierajace. I jeszcze jedno.Kiedy w koncu organizatorzy warszawskiej parady rownosci zajma stanowisko w sprawie zaproszenia Pana Becka na ich parade??? I co nam powie Pani Jaruga i Pan Nałęcz,ktorzy razem z Beckiem maszerowali ramie w ramie na tej paradzie?? STOP PEDOFILOM Tótó wej tótó, tu prowda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f To już dziś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 10:37 info.onet.pl/828864,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:... link nieaktualny!... IP: *.it / 62.233.189.* 06.01.04, 15:11 ...i nie wiąże się z tematem wątku. Lepiej krótkie streszczenia robić, nie pierwszy raz się nabieram.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re:... link nieaktualny!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 23:30 Pewnie, że nie, coś się pokiełbasiło. Dzisiaj nie pisałam do tego wątku. Temat aktualny, ale to prawda, nie do tego wątku. Tego linku dziś nie brałam... Coś się w ich maszynach poknociło... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... 06.01.04, 23:56 i my też musimy to tolerować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 07:25 O tolerancji "Edukacja obywatelska wśród młodzieży - tolerancja i przełamywanie uprzedzeń wobec mniejszości" - to tytuł pięciodniowego seminarium, zorganizowanego w Kościelisku. Spotkanie zakończy się w piątek 16 stycznia. Podczas seminarium został przedstawiony projekt przygotowany przez Stowarzyszenie Młodzieży SMART. Dotyczy on głównie problemów związanych z nietolerancją w stosunku do mniejszości narodowych. Młodzież bierze udział w warsztatach, sesjach i debatach. Odbywają się też zajęcia w grupach międzynarodowych, które mają na celu integrację młodych ludzi. W seminarium biorą udział studenci i młodzież ze szkół średnich z Polski, Ukrainy, Białorusi i Rosji. Projekt powstał na bazie dotychczasowej współpracy z różnymi organizacjami z krajów Europy Wschodniej. Po zakończeniu spotkania młodzież - w swoich środowiskach lokalnych - zajmie się rozpowszechnianiem programu informacyjnego o tolerancji w stosunku do mniejszości narodowych. Zostanie też utworzona lista dyskusyjna w Internecie, która pozwoli na stały kontakt między uczestnikami seminarium. jof Dobrze, że się choć o tym trochę pogada. Jest większa nadzieja na tolerancję w przyszłości - bo teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... IP: *.it-net.pl 06.05.04, 10:47 A co Ola myśli o paradzie w mieście Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... 04.06.04, 14:33 Parada, nie parada, hale dyskusja sie tocy cy nada, cy nie nada? Hehe... info.onet.pl/931689,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... 27.06.04, 08:25 No to nom przyłozyli za brakn tolerancji dlo gejówe i lesbijek po ik paradzie w Berlinie. Dlo mnie to maskarada, haj , a dlo Europy - głosy wyborce, hehe. Fcieliby tak i u nos mieć takie poparcie w wyborach przez homoseksualistów , hale coz, kie ik za mało , nei stąd tyn głośny krzyk, a jesce do tego brak tolerancji wśród społeczeństwa dziwoków. Jee, jak sie ta som nie usanujys, to ta nie wymogoj od innyk coby cie sanowali. Niek se bedom inksi, jakiegoś Panie Boze stworzył, takiygo mie mos. Hale tacy rządzić nami nie bedom, haj. info.onet.pl/942059,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... 27.06.04, 11:21 Niych se lotajom jako chcom choby i sagate i niyh sie tam bydom chop z chopym i baba z babom, ale niych sie niy dziwiom jak ludzie sie z nich lachajom. Co to sie na tym swiecie wyrobio. Niydugo baba babie bajtla zrobi a chop bydzie we cionzy. We tyn czas mom nadzieja mie juz niy bydzie na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... 27.07.04, 19:39 laband napisał: > Niych se lotajom jako chcom choby i sagate i niyh sie tam bydom chop z chopym i > > baba z babom, ale niych sie niy dziwiom jak ludzie sie z nich lachajom. > > Co to sie na tym swiecie wyrobio. Niydugo baba babie bajtla zrobi a chop bydzie > > we cionzy. > > We tyn czas mom nadzieja mie juz niy bydzie na tym swiecie. A co powiesz Labandzie o człowieku nikczemnym, który wkłada mi w usta , używając mojego nicku i oczernia zboczeniem prawdziwe nazwisk jednej z obywatelek miasta Zakopanego, a to jest nieprawda? Jak tych ludzi nazwać??? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... IP: *.it / 217.153.209.* 12.10.04, 13:26 Eroticon? Forse wyłudzić jesce roz fcom? Precki ś nim. Tutok jo ni mom tolerancji...A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:..Tolerancja i poszanowanie dla innych... 03.12.04, 23:26 Senat za rejestrowaniem par homoseksualnych Prawa dla polskich homoseksualistów (03-12-04, 03:00) kid, pap 03-12-2004, ostatnia aktualizacja 03-12-2004 18:53 Senatorzy SLD przeforsowali projekt ustawy przyznający homoseksualistom prawo rejestracji związków w Urzędzie Stanu Cywilnego. Prawica zapowiada, że projekt z Sejmu nie wyjdzie. Pod projektem opracowanym przez Marię Szyszkowską (SLD) podpisało się 36 senatorów SLD-UP i wicemarszałek z Bloku Senat 2001 Kazimierz Kutz. W Senacie ustawa przeszła, ale choć SLD ma tu 59 głosów, a projektem było tylko 38 osób (przeciw było 23 senatorów, 15 wstrzymało się od głosu). SLD i SdPl zapowiadają, że w Sejmie poprą projekt. Krzysztof Janik (SLD) chce go jednak zmienić tak, by dotyczył także konkubinatów. Przeciwko temu na pewno będą PO, PiS i LPR, prawdopodobnie również PSL i Samoobrona. - Takie regulacje wynikają z przekonania, że za wszelką cenę trzeba manifestować własną odrębność seksualną - uważa Jan Rokita (PO). Zdaniem PiS projekt jest sprzeczny z konstytucją, która chroni małżeństwo, rodzinę i rodzicielstwo. Przeciw ustawie protestuje także ponad 300 kierowników USC. Deklarują, że nie będą rejestrować związków osób tej samej płci. Według Szymona Niemca, szefa Stowarzyszenia Gejów i Lesbijek, w Polsce jest około 600 tys. homoseksualistów zainteresowanych zarejestrowaniem swoich związków w USC. Zarejestrowanie związku w USC umożliwiłoby dziedziczenie po zmarłym partnerze oraz dałoby prawo do alimentów po wyrejestrowaniu związku. Partnerzy mogliby ustanowić wspólność majątkową, ale nie mogliby się wspólnie opodatkować. Osoba w związku partnerskim mogłaby dowiadywać się o stan zdrowia partnera przebywającego w szpitalu i decydować o sposobie jego leczenia. Mogłaby odbierać korespondencję partnera i powoływać się na prawo odmowy zeznań (jak małżonek). Partnerzy nie mieliby prawa adopcji, ale mogliby wychowywać dzieci jednego z partnerów. Osoby w zarejestrowanym związku nie mogłyby zawrzeć małżeństwa. Rejestracja związku nie byłaby uroczysta, a partnerzy nie mogliby przyjąć jednego nazwiska. W rozwiązaniu związku nie uczestniczyłby sąd, wystarczyłoby złożenie oświadczenia. Telo. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca 18.03.05, 13:18 A tak się wychowuje młodzież: "Tolerancja na żywo" W wyjątkowej lekcji tolerancji będą uczestniczyć uczniowie Gimnazjum w Łapszach Niżnych. Upłynie ona pod znakiem wielonarodowościowego i wielowyznaniowego spotkania, do szkoły zaproszono bowiem przedstawicieli różnych religii i różnych kolorów skóry. Podczas Dnia Tolerancji mowa będzie również o uprzedzeniach, zarówno wobec osób niepełnosprawnych jak i reprezentujących inne wyznania i rasy. Zaproszenie do udziału w spotkaniu przyjął pochodzący z Indii, a mieszkający na Podhalu Ashok Kumar Singh, a także ksiądz greckokatolicki z Osturni na Słowacji Radoslav Toth, Japonka Akiko Miwa z Dębna, pochodzący z Mongolii, a na co dzień mieszkający w Nowym Targu doktor medycyny naturalnej Myagmargarig Erdenejar oraz rabin z Jerozolimy Aron Halberstam. Gimnazjum chce również zaprosić pochodzącą z Mali w Afryce Fatimę. Gościem będzie też wójt gminy Łapsze Niżne Antoni Kapołka, Grażyna Rabiasz z nowotarskiej Delegatury Kuratorium Oświaty i Ewa Jaworowska-Mazur - dyrektor Zespołu Zamkowego w Niedzicy. To wielonarodowościowe i wielowyznaniowe spotkanie ma być okazją do dyskusji na temat tolerancji i uprzedzeń w stosunku do osób innych wyznań, innego koloru skóry czy osób niepełnosprawnych, podzielenia się własnymi doświadczeniami, spostrzeżeniami i odczuciami. Uczniowie łapszańskiego Gimnazjum specjalnie przygotowywali się do "Dnia Tolerancji", zdobywając informacje na temat różnych religii, ras ludzkich. Przygotowali też krótkie scenki, powiązane tematycznie z organizowanym spotkaniem. Będzie to także okazja, by rozstrzygnąć konkurs przygotowanych przez uczniów plakatów na temat tolerancji i zaprezentować miejscowy folklor, w planach jest bowiem występ zespołu regionalnego. Na tym jednak "Dzień Tolerancji" się nie skończy. Zaproszeni goście wezmą udział w lekcjach wychowawczych. Jutrzejsze spotkanie rozpocznie się o godz. 11. Jest ono jednym z elementów realizowanego przez łapszańskie Gimnazjum unijnego programu "Sokrates", w którym partnerują mu zagraniczne szkoły z Austrii, Estonii, Słowenii oraz Finlandii. Głównym założeniem projektu jest uczenie młodzieży tolerancji i likwidowanie uprzedzeń. (TEZ) Dz.P. Dunajec sie uciesy! Brawo Łapsze! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca 01.04.05, 11:09 ..Dunajca to akurat obchodzi... Hale wiecie , co Wom powiym, to Wom powiym, ze rusyła mnie dyskusja na F.Kraj na temat Jana Pawła II. I nie wiym , cy to powinni my to tolerować. Moze niek beskurcyje nieftore zamilcom , pasowałoby dzisiok , przecie to nas Rodak, Polak. Zodnyk ogranicyń? Tu cenzury ni ma?! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 12:42 Cenzury nie ma i nie będzie, takie prawa demokracji. Apelować można co najwyżej o autocenzurę wszystkich piszących i mówiących o Papieżu i jego chorobie. FK to ściek i jako taki powinien być traktowany, ale to co robią media z telewizją na czele ,moim zdaniem przekracza wszelkie granice zwykłej ludzkiej przyzwoitości. "Reality show" z Papieżem w roli głównej jaki serwują nam od wielu dni, prześcigając się w pomysłowości i "dokładności" relacji po prostu przeraża. Skomercjalizowano i wystawiono na pokaz gawiedzi ból i cierpienie człowieka, robiąc z tego niekończącą się transmiję jak z zawodów sportowych. Brak w tym widowisku autentycznego współczucia, pochylenia się nad ludzkim cierpieniem, powagi i milczenia w obliczu tego co ostateczne... Tzw. NEWS i poziom oglądalności stały się wszechwaładnymi bożkami. Najbardziej intymne ludzkie przeżycia postawiono przed kamerami, mikrofonami i wtłoczono pomiędzy bloki reklamowe... Może więc obok Dnia Tolerancji należałoby ogłosić DZIEŃ NIETOLERANCJI dla ludzkiej bezduszności, głupoty i zezwierzęcenia obyczajów? Ceper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca IP: *.it-net.pl 01.04.05, 13:11 Pzyznaję Ci w 100% rację, chociaż i ja obojętnie nie przeszłam w necie obok tego zdarzenia, czemu? Wydaje mi się, że przygotowują rozhisteryzowane społeczeństwa, zwłaszcza polskie, do następnego "reality show". Watykan też ma swoje tajemnice i też manipuluje nami...Cierpienia Papieża mają uszlachetnić nas? Może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:02 Może..., a może stajemy się pokoleniem, dla którego to co nie zaistnieje w mediach, w internecie tego po prostu niema? Może taka jest przyszłość? Starszych to razi, denerwuje, dla młodych jest oczywiste i naturalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 09.04.05, 02:17 ciupazka,dziwi mnie cos takiego,jak organizacja dnia tolerancji.przeciez to ponoc kraj chrzescijanski gdzie ludzie powinni miec juz od malego tolerancje w swych sercach,zbudowana na zasadach biblijnych nauk.milosc do Stworcy i do blizniego,to przeciez dwa najwazniejsze,kardynalne przykazania Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca IP: *.it-net.pl 09.04.05, 03:58 Z jednyj strony mos racje, hale z drugiyj to jo Tobie sie spytom , bo barz jek ciekawo, cy Ty tolerujys homoseksualistów i inkse odchyły. Nei temu tyn 1 dziyń musom mieć, hehe... I nie dziwota, ze go majom. Cy to jest sprzecność jako? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 11.04.05, 01:14 czym ktos jest po calej ziemi,to jego osobista sprawa.tolerancja takiej osoby polega na okazywaniu milosci do niego jako osoby,a nie do tego co czyni.przyklad Jezusa i Samarytanina.ktos jest homoseksualista,inny czym innym,jeszcze inni wierzacymi albo nie.pochodza z roznych kultur i ras.Bog i Jezus i Slowo Boze wyraznie mowi o milosci do bliznich i o nienawisci do tego co nie zgodne z wola Boga.tym bardziej jezeli ktos ma znajomosc Slowa Bozego,z milosci do kazdego blizniego,moze mu pomoc po przez wskazanie woli bozej,by dany czlowiek mogl rowniez zaczac toczyc boj o zycie wieczne,ktore to Stworca pragnie dla kazdego czlowieka po rowni,po calym obliczu ziemskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca IP: *.it-net.pl 11.04.05, 01:25 Nydyć sie i u nos godo: "jakiegoś mie Panie Boze stworzył, takiego mnie mos" i takiygo bliźniego trza nom tolerować, hale cy od razu miełoać , kochać. Tolerować tak, hale miełować to byłby przymus. Kie go nie odtrącom, to juz dość. Takiemu nie pomozes być inksym , przecie on z woli Bozyj jest on taki, jaki jest, haj. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 11.04.05, 01:52 jezeli dana osoba jest z woli Boga,taka jaka jest,to po co ofiara Jezusa? Bog wyraznie w Biblii mowi co czeka np.homoseksualistow.a przeciez pragnie zeby KAZDY byl ZBAWIONY.milowac blizniego,znaczy pomagac slowem i czynem.miec jednak nalezy w nienawisci zlo,czyli wszystko to co nie zgodne z wola Stworcy. Jezus nam wzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:..DZIEŃ TOLERANCJI . 15 marca 15.04.05, 09:08 A co godo Bóg o nik w Biblii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:.Dzień tolerancji . 15 marca IP: *.it-net.pl 01.02.07, 16:32 Póki co, to trzeba przeczytać...jak nami manipulują. www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070201&id=my11.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 15.04.05, 18:35 zwrocic uwage,co na temat tolerancji i poszanowania mowi Biblia,czyli Pismo sw. mozna sobie nawet porownac w Biblii wydanej po goralsku.kazdy wiec dobrze zrozumie i przygarnie wole Jahwe do swego serca.a przykladem w przyswajaniu woli bozej,Syn Stworcy,Jezus.proste.tylko potrzeba szczerosci i pokory serca. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 15.04.05, 20:06 A "Zgorsyniu" cytołeś? Jakoz by nie! Zgorsynie Ew.podług Sw. Marka 42-49. "42 Fto był przycynom grzychu dlo jednego s tyk małyk, co wierzom, temu byłoby lepiyj uwionzać kamiyń młyński u syje i wrócić do morza. 43 Kie twoja rynka jest dlo cie przycynom grzychu, utnij jom, lepiyj jest dlo cie ułomnym wyjść do zycio wiecnego, jako s dwoma rynkami iść do piekła w giyń nieugasony. 45 I jak twoja noga jest dlo cie powodym grzychu, utnij jom; lepiyj jest dlo cie chromym wyjść do zycio wiecnego, jako s dwoma nogami wruconymi do piekła. 47 Jak twoje oko jest dlo cie przycynom grzychu, wydłub go, lepiyj jest dlo cie jednookim wyjść do królestwa Bozego, jako z dwojgiym oców być wróconym do piekła. 48 Kany chrobok ik nie umiyro i ogiyń nie gaśnie. Bo kozdy ogniem bedzie posolony. 49 Dobro jest sól; ale jak sól swój smak straci, cym jom przyprawicie?. Miyjcie w sobie sól i zachowujcie pokój miyndzy sobom!" Kazik, som widzis, ze sól jest potrzebno dlo nieftoryk.traktuj to jako sól, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 16.04.05, 02:26 czyli tolerancja i poszanowanie blizniego[nie mylic z popieraniem tego,co nie zgodne z wola Boga]jest na miejscu.ciekawi mnie twe zdanie i postawa na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 16.04.05, 09:58 Jo nie od sądzynio... Znos EW.podług św. Mateusa 10-20 o "Prowdziwyj niecystości"? 10 Słuchokcie i pojmujcie: 11 "Nie to co wchodzi do gymby, robi cłeka niecystym, ale co z gymby wychodzi, to go robi niecystym". Ftej przystompiyli ku Niemu ucniowie i pedzieli: " Cy wiys, ze faryzeuse sie zgoesyli, kie słyseli to słowo?" 13 On zaś odpedzioł: "Kozdo roślina, co jyj nie sadziył mój Ociec niebieski, bedzie wyrwano. 14 Ostowcie ik! To som ślepi przewodnicy ślepyk. Jak ślepy wiedzie ślepego, oba wpadnom do dołu". 15 Ftej obezwoł sie Pieter i pedzioł do Niego: "Wytłumoc nom tyn przypowieść!" 16 On pedzioł: "To i wyście tego jesce nie pojyni? 17 Nie wiycie, ze syćko , co wchodzi do gymby, dostaje sie do wnuka i pote je wydolone do pola. 18 Ale to, co s gymby wychodzi, pochodzi ze serca , i to robi cłeka niecystym. 19 Ze serca pochodzom złe myśli, zabójstwa, cudzołóstwa , cyny nierzondne, kradzieże, fołsywe świadectwa, przeklyństwa. 20 Tóto robi cłeka niecystym. To, ze sie je nieumytymi rynkami, nie robi cłeka niecystym. Nei kaziku nie wymogoj ode mnie cobyk była niecysto i sądziyła inksyk, nie dawoj fołsywego świadectwa o bliźnim, tak godo biblia, co nie znacy ze jo mom syćkiemu przytakiwać i syćko popiyrać. Tak nie napisali nika! Haj! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 16.04.05, 17:17 ja prosilem o twe zdanie,a nie o osady.piekne cytaty biblijne,ktore daja nam tym bardziej do zrozumienia,by sie Biblia karmic[nie tylko samym chlebem]i umiec wydawac owoce Ducha,tak nasza mowa jak i uczynkami.tego oczekuje Jahwe[Jehowa] Bog od kazdego czlowieka po calym okregu ziemi.dlatego tez Jego Syn Jezus oswiadczyl,ze ta Dobra Nowina,bedzie gloszona az po krance ziemi,ludziom na swiadectwo.aby nikt nie byl bez wymowki. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 17.04.05, 15:16 Moje zdanie? Naprowde fces znać? To jedno: - precki z takimi. Oni ni mogom mi być wzorcem zywobycio ani nom syćkim. Ni mogom oni nos tyz terroryzować swojom inksościom i tyz w ramak stosunku ik do nos i tolerancji nos - tycy sie to nie nos, ba ik, hehe... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 17.04.05, 16:34 dziekuje za wpis.jednak nalezy rozumiec co to jest milosc do blizniego,nawet do nieprzyjaciela.Biblia nas uczy,by nie nawidziec zlo,a nie czlowieka.kazdy ma prawo byc takim czy innym.kazdy ma wolna wole.a czy ta wola jest zgodna z boza, to mozna samemu zauwazyc majac sumienie wycwiczone na podstawie Biblii.wiemy wtedy jaki koniec czeka tych,co odrzucaja wole boza.z naszej strony mozemy pomoc gloszeniem Dobrej Nowiny,po przez wskazanie takim ludziom na wole Boga, zamieszczona w Biblii dla korzysci kazdego czlowieka.dlatego za przykladem Jezusa i apostolow,jezeli chcemy byc Ich nasladowcami,idzmy do ludzi ze Slowem Bozym i proponujmy Im darmowe studium Biblii.jak sie ktos zgodzi,to ogromna nadzieja na poznanie prawdy dla czlowieka i dostosowywania zycia do woli Stworcy,na porzucenie tego co nie biblijne,min.homoseksualizmu.Jezus tez sie obracal posrod roznych ludzi i cieszyl sie bardzo,kiedy znalazl kogos co byl swiadomy pomocy i przyjal ja ze szczerym sercem.wskazywal rowniez swymi czynami na blogoslawienstwa Krolestwa Bozego,jakimi bedzie ludzkosc korzystac w tysiacletnim tego Krolestwa panowaniu na ziemi po Armagedonie.Jezusa czyny, jak i proroctwa sie wypelniajace,ogromna nam rekojma w tym,ze Biblia jest rzeczywiscie Slowem Bozym,najwyzszym autorytetem w zyciu czlowieka na codzien, na wiecznosc.[2Tym.3:16,17].jest takze rekojma zwyciestwa nad najgorszym wrogiem czlowieka,nad smiercia [Obj.Jana 21:4],a tym samym nad zwyciestwem Jahwe[Jehowy] Boga nad Jego przeciwnikiem i potwarca,Szatanem Diablem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 22.04.05, 15:55 Marsz Tolerancji odwolano!!! Był jednym z ważniejszych punktów programu trwającego właśnie festiwalu "Kultura dla tolerancji", którego organizatorem jest krakowski oddział Kampanii Przeciw Homofobii. Jednak po śmierci Papieża kampania wycofała się z pomysłu. - Pogrążony w żałobie Kraków nie jest teraz właściwym miejscem dla publicznej dyskusji o prawach społeczności LGBT - tłumaczyli przedstawiciele KPH i odwołali manifestację. Z tą decyzją nie zgodziła się część środowiska gejów i lesbijek, a organizację marszu wzięła na siebie Fundacja LGBT. Wladze miasta Krakowa także nie wyraziły zgodę , ze względu na brak programu i wcześniejszych uzgodnień. I cóż kaziku, te marsze tez popierasz w imię miłości bliźniego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 25.04.05, 22:23 marsze te nic nie maja wspolnego z miloscia blizniego.milosc do bliznich ma byc wyuczona na podstawie woli Boga.milosc do blizniego,i do tego co on czyni, to dwie zupelnie inne sprawy.a Biblia wyraznie mowi[czyli Bog],co jest koncem kazdego co nie idzie droga posluszenstwa wobec Stworcy.nie jestesmy sedziami ludzi[nawet Jezus bedac na ziemi tego nie czynil].sad nalezy do Boga,poniewaz nie ma nikogo powyzej Boga.lecz okazujac milosc blizniemu,mozemy mu pomoc w rozny sposob,a najwieksza pomoca jaka mozna blizniemu udzielic,to zwrocenie jego uwagi na Krolestwo Boze,ktore rozwiaze wszelka ludzka bolaczke na calej ziemi,czego 100%towe dowody dal Jezus bedac w swym czasie na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 05.06.05, 20:17 A pedały i lesby fort fcom masierować i to rowno o nazywajom tótó P a r a d o m Równości, hehe...Roz, dwa, i do lewa! Roa, dwa i do lewa! hehe... Mom nadzieje , zeście pojyntni... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 05.07.05, 14:20 Oddalibyście swoje dziecko pedałom, lesbom na wychowanie w razie zajścia takiej sytuacji??? Mom miysane ucucia w adopcji dzieci bez takik dewiantów. Cy ludziska chetki zatraciyli juz instykt samozachowawczy w nieftoryk krajak Europy, cy jako? Do cego im to "scęście" jest potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hatra Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.07.05, 13:20 e-politicus.net/viewtopic.php?t=361&start=4215 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 20.11.05, 01:38 Poznań 19.11.05 - "klęska i wstyd, zamach na demokrację, wolność - mocne słowa, wrogość zamiast równości..." To jedna strona medalu. Uczestnicy Parady Równości postawili na swoim, doszło do szarpaniny z policją . Policja zrobiła porządek, zgodnie z zarządzeniem wojewody. Czy homoseksualiści mają prawo nas terroryzować? Zakłócać spokój? Czy ulica służy do manifestacji swoich odmiennych postaw do życia? Napewno NIE! Pytań moc. Czy władze miasta ze względu na zapewnienie bezpieczeństwa dla innych mają prawo nie wyrażać zgody na tego typu marsze? TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 27.11.05, 10:40 Re: A ja się nie boję. acorns 25.11.05, 21:37 + odpowiedz Na przykład to: chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2004/dyke/img_6674.htm demoralizowanie małych dzieci www.boyzone2.com/chadzboyz/pride/2003/boyz/136_3699_r1.htm znieważenie symbolu narodowego www.chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2005/boyz/img_0818.htm Czy tak wygląda normalność? Czy myślisz, że oni tam w Kanadzie od tego zaczynali? Pewnie tak jak i u nas - tylko kolorowo, z transparentami, niby nic strasznego, ale z czasem pokażą swoje prawdziwe oblicze. Uczmy się na błędach innych." Przytaczam głos w dyskusji związany z tolerancją "Parady równości" Czy naprawde wszysy wiemy komu i czemu przytakujemy? Odnosze wrażenie, że nie. Może te głosy refleksji tutaj przytoczone z Forum dyskysyjnego na temat państwa policyjnego, niektórym to uprzytomnią. Policja ma takich chronić i o nich dbać, zeby im ktoś krzywdy nie zrobił? Paranoja... Czy musimy małpować z zachodu wszystko to co cuchnie? "Paradni" maszerują równo... przez całą Polskę. Są oni również organizatorami, prowokatorami wszelkiej maści, a potem dziwią się niektórzy, ze im poparcie w społeczeństwie spada przed wyborami. Puknijcie się syćka w colo, jak go mocie, pokiel cas. Przecie jakosi granica i tu musi być. KJraj , ftory wydol Jana Pawła II takie brewerie w Polsce toleruje... Ka rozum. do rozumu, no ka??? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 28.11.05, 10:24 Barometr tolerancji: Jesteśmy generalnie przeciwni małżeństwom homoseksualistów. Za umożliwieniem ich zawierania opowiada się tylko 21 proc. Polaków, 24 proc. Słowaków, 25 proc. Węgrów i 37 proc. Czechów - wynika ze wspólnego sondażu przeprowadzonego w czterech krajach. Polacy są wśród wymienionych nacji największymi przeciwnikami adopcji dzieci przez pary homoseksualne (84 proc. odpowiedzi ?nie?). Nieco mniejszy sprzeciw notuje się na Słowacji (77 proc.), w Czechach i na Węgrzech (po 71 proc.). Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 28.11.05, 18:58 Gość portalu: Ciupazka napisał: > > Co o tym sądzicie? base.google.com/base/items?oid=13771730224155340685 Odpowiedz Link Zgłoś
atsieta Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 28.11.05, 19:56 Wszystko ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 28.11.05, 20:23 Wywiad z Rocco Boutiglione na temat homo...: www.kosciol.pl/article.php?story=20041121124133325 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 29.11.05, 13:20 I zdanie Prezydenta L. Kaczyńskiego: www.kaczynskimamalegofiutka.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 15.01.06, 16:47 A my? Coz witomy inksości w Zokopanym, hehe, najazd gejów! Gość w dom hale cy to Bpg w dom??? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 07.02.06, 10:36 atsieta napisał: > Wszystko ma swoje granice. Cyzby? Dlo nieftoryk ni ma zodnyk... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 28.04.06, 10:11 Dzisiok parada równości w Krakowie! Zaś blokada, na Rynek wpuscom , cy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... 28.04.06, 10:23 Młodziez wszechpolska i i srodowisko lesbijsko-gejowskie do boju marsz! W Was i tylko w Was przyszłość Polski, hehe... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=12192121&a=25409566 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=32976287&a=32976287 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: .Geje kontra Wszechpolacy.. IP: *.it-net.pl 28.04.06, 15:30 Marsz homoseksualistów i ich sympatyków odbywa się w ramach Festiwalu "Kultura dla Tolerancji" / INTERIA.PL W centrum Krakowa spotkają się dzisiaj dwie manifestacje. Przez miasto maszerują geje i lesbijki oraz wszechpolacy. Ci ostatni zapowiadają, że będą "pokojowo" blokować marsz równości. Marsz homoseksualistów i ich sympatyków odbywa się w ramach trzeciej edycji Festiwalu "Kultura dla Tolerancji". Jego uczestnicy przejdą spod Barbakanu, Plantami i ul. Szewską na Rynek Główny. Tam mają na nich czekać członkowie i sympatycy Młodzieży Wszechpolskiej, którzy wyruszyli sprzed Collegium Novum UJ, by ul. Gołębią iść na Rynek. Dwa marsze Wszechpolacy deklarują, że będą się zachowywać spokojnie. Chcą blokować marsz tolerancji "pokojowymi" metodami. Sami czują się zagrożeni - wystąpili do policji o ochronę, a do prezydenta Krakowa i wojewody małopolskiego o zakazanie marszu równości. Ci jednak odmówili. - Chcemy się sprzeciwić terroryzowaniu polskiego społeczeństwa przez małą i nieznaczącą grupkę homoseksualistów. Protestujemy przeciw "homoterroryzmowi" - oświadczył sekretarz Młodzieży Wszechpolskiej Mariusz Tomczak. Demonstranci niosą transparenty: "Stop dewiacji", "Leczcie się", "Rynek krakowski nigdy gejowski" i krzyczą "Chłopak, dziewczyna, normalna rodzina". Manifestacja odbywa się pod hasłem "Rodzina daje życie". Dwa lata temu obie manifestujące grupy spotkały się pod Wawelem. Geje i lesbijki szli legalnie, Młodzież Wszechpolska - nie. W stronę marszu równości posypały się jajka i kamienie. Zamieszki przeniosły się na Rynek. Kilka osób zostało rannych. Policja zatrzymała 20 agresywnych sympatyków wszechpolaków. fakty.interia.pl/lok/malo/news?inf=743352 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: .Geje kontra Wszechpolacy.. 28.04.06, 17:15 Uczestnicząca w Marszu Tolerancji b. wicepremier Izabela Jaruga- Nowacka mówiła, że z roku na rok przychodzi na tę manifestację coraz więcej osób. I pod jyj patronatem sie pobili? "Kordon kilkudziesięciu policjantów rozdzielił odbywające się w Krakowie w piątek po południu dwie manifestacje. Jedna to zorganizowany przez Młodzież Wszechpolską Marsz Tradycji i Kultury, druga - Marsz Tolerancji organizowany przez środowiska gejowskie. Policja użyła pałek, najbardziej agresywni uczestnicy manifestacji są zatrzymywani....." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3313564.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych - Lesbijki 01.06.06, 08:43 Duńskie lesbijki i kobiety samotne będą mogły skorzystać ze sztucznego zapłodnienia - zdecydował parlament Danii, choć zaledwie większością jednego głosu. Projekt odpowiednich zmian w duńskim prawie wniosły partie opozycyjne; centroprawicowy rząd i prawica zapowiadały sprzeciw. Ostatecznie jednak czterech deputowanych z rządzącej Duńskiej Partii Liberalnej głosowało za, a pięciu wstrzymało się od głosu i projekt przeszedł stosunkiem głosów 53-52. Homoseksualiści od lat byli dyskryminowani przez publiczny system opieki zdrowotnej - powiedział Kamal Qureshi z Socjalistycznej Partii Ludowej, która popierała projekt. - Teraz się to skończyło. Lesbijki i równouprawnienie odniosły dziś w Danii zwycięstwo". Terminu wejścia w życie nowej ustawy jeszcze nie ustalono; najpierw podkomisja parlamentarna musi zdecydować, czy rząd będzie płacił za sztuczne zapładnianie lesbijek, tak jak płaci za to w przypadku kobiet heteroseksualnych. Dotychczasowe prawo stanowi, że lekarze mogą dokonywać sztucznego zapłodnienia tylko w przypadku kobiet zamężnych bądź pozostających w związku partnerskim z mężczyzną. Za sprawą luki prawnej ustawą ograniczającą sztuczne zapłodnienie nie zostały objęte położne i od siedmiu lat prywatne kliniki położnicze oferują duńskim lesbijkom sztuczne zapłodnienie. Dania jako pierwszy kraj na świecie usankcjonowała w 1989 roku związki partnerskie homoseksualistów. Państwowy Kościół luterański uznaje te związki, ale ślubów homoseksualistom nie udziela. (sm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egalite Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:47 A co z tolerancją i poszanowaniem innych na forum Zakopane? Odpowiedz Link Zgłoś
mania1119 Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych 01.06.06, 16:10 Gość portalu: egalite napisał(a): > A co z tolerancją i poszanowaniem innych na forum Zakopane? Inni muszą łyknąć żabę,nawet jeśli jej nogi utkną im w gardle... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych 01.06.06, 20:03 Gość portalu: egalite napisał(a): > A co z tolerancją i poszanowaniem innych na forum Zakopane? Mało Wos tu zaziyro? Kuko na swoje sobie ino znane sposoby, coby ino wlyźć , hale niekoniecnie na F.Z. Ej, Boze...telo powiym. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych 01.06.06, 20:59 A tu jakiyj tolerancji trza na tyk wycisonyk pedofilów w Holandii?! O zgrozo... Holandia: Pedofile zakładają partię polityczną Holenderscy pedofile zakładają partię polityczną, która ma dla nich wywalczyć obniżenie z 16 do 12 lat granicy wieku nieletnich, od której współżycie seksualne byłoby dozwolone. Nowa partia Dobroczynność, Wolność i Różnorodność (NVD), która planuje przeforsować w holenderskim parlamencie także m.in. liberalizację przepisów dotyczących pornografii dziecięcej i sodomii, zostanie zarejestrowana w środę - zapowiada witryna NVD. "Zakaz współżycia poniżej 16 lat wzbudza u dzieci ciekawość wobec seksu. Chcemy uczynić pedofilię przedmiotem debaty" - powiedział jeden z założycieli partii Ad van den Berg dziennikowi "Algemeen Dagblad". Holenderscy pedofile uważają, że posiadanie pornografii dziecięcej nie powinno być karane, aczkolwiek opowiadają się za zakazem handlowania takimi materiałami. Uważają, że filmy pornograficzne należy dopuścić do wyświetlania w telewizji przez cały dzień, z wyjątkiem materiałów zawierających sceny przemocy. Założyciele NVD opowiadają się za edukacją seksualną dzieci i młodzieży, oraz obniżeniem do 16 lat granicy wieku, od którego można występować w filmach pornograficznych lub wykonywać zawód prostytutki. Uważają, że zalegalizowana powinna zostać również sodomia, z wyjątkiem przypadków, w których zwierzęta zostają skrzywdzone. Ich program zakłada również prawo do pojawiania się nago w miejscach publicznych, pełną legalizację miękkich i twardych narkotyków oraz... bezpłatne przejazdy koleją dla wszystkich. Zdaniem van den Berga, pedofilia stała się w jego kraju tabu po sprawie Marca Dutroux z sąsiedniej Belgii, który w latach 1995-96 porwał, molestował, torturował i zgwałcił osiem dziewcząt w wieku od 8 do 19 lat, z których cztery zmarły. "Zostaliśmy uciszeni. Jedną drogą pozostaje parlament" - mówi założyciel pedofilskiej partii. A Wy sie ciupazkom przejmujycie , hehe...Do cego to dosło. Syćkiemu winowate PO, hehe i ta ta demokracyjo. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych 10.06.06, 23:12 Przejrzyści tyz, cy jako, na tyj piknikowyj demonstracji we Warsiawce? Uczestnicy Parady, w większości młodzi ludzie, nieśli hasła: "Każdy inny, wszyscy równi", "Stop homofobii", "Każda miłość jest świętością", "Łże-elita kaczki wita", "Prezydencie Kaczyński - gej jest twoim bratem", "Nie wierzę Wierzejskiemu", "Model rodziny: Jarek plus kot", "Miriam ma ptaka, a Kaczka kota". "Chodźcie z nami!" i "Kochamy was inaczej!". Na to z jednego z okien wychyliły się dwie kobiety i na uczestników marszu poleciał deszcz ulotek reklamujących dom publiczny. Na Marszałkowskiej wielu przechodniów machało i pokazywało wzniesione do góry kciuki. Uczestnicy Parady gwizdali, grali na trąbkach. Atmosfera manifestacji przypominała piknik, słychać było muzykę techno, w takt której podrygali uczestnicy i policjanci. W Paradzie wzięło udział wielu obcokrajowców: Niemców, Szwedów, Holendrów, Amerykanów i Irlandczyków. Widać było tęczowe flagi i kolorowe baloniki. - To nie tylko sprawa polska, ale międzynarodowa, cały świat patrzy - powiedział nam londyńczyk Craig Nelson, który do Warszawy przyjechał specjalnie z Anglii na jeden dzień. Grupa skinheadów kilkakrotnie obrzuciła uczestników Parady Równości jajkami, raz w stronę manifestantów poleciały kamienie. Doszło też do przepychanek między uczestnikami Parady i jej przeciwnikami. To najpoważniejsze incydenty, jakie zakłóciły manifestację środowisk homoseksualnych, która przeszła spod Sejmu na Plac Teatralny. Według policji wzięło w niej udział ok. 3 tys. osób, zdaniem organizatorów znacznie więcej. Ochraniało ich 2 tys. policjantów. Na zakończenie Parady przemawiała m.in. Klaudia Roth, szefowa współrządzących niemieckich Zielonych: - Dzisiaj jest dzień praw człowieka, wielkie święto demokracji. Polscy geje zawsze mogą liczyć na swoich przyjaciół z Europy. Manifestujący, to was sukces! Jak długo będzie potrzeba, będziemy wspierać polskie parady. Szef Kampanii Przeciw Homofobii Robert Biedroń ocenił w rozmowie z dziennikarzami, że demonstracja była "entuzjastycznym świętem różnorodności". "Przyszło mnóstwo osób. Pokazały, że nie wszyscy głosują na Kaczyńskich i Giertycha, że mają inne poglądy, a w różnorodnym kraju na te poglądy jest miejsce" - powiedział. Podziękował też warszawiakom za "przychylne przyjęcie" parady. Specjalnie i jo tam sie wybrałak coby tyk "przejrzystyk", za ftorymi stoi SLD, tyz uwidzieć. Nei co? Nei, godajom, ze ciekawość to piyrsy stopiyń do piekła, nie inacyj. Więcej szumu, jako wej to syćko worce. Teroz przydałaby sie parada choryk na raka. na syfa, na aids, na Aizheimera, syćkik niepełnosprawnyk, ba przestępców i więźniów, cemu nie, to tyz ludzie i fcom być dowartościowani paradom po Marszałkowskiej, przecie takie same majom prawa. Syćka paradujmy... Paranoja globalna, cy jako? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3408396.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych w PE IP: *.it-net.pl 23.06.06, 15:30 W Sejmie spór o odpowiedź na rezolucję Parlamentu Europejskiego dotyczącej rasizmu i homofobii w Europie. W tym kontekście wymieniona została także Polska. Posłowie koalicji twierdzą, że rezolucja PE krzywdzi nasz kraj i jest szkodliwa. Opozycja zarzuca rządowi, że nie zrobił nic, by bronić dobrego imienia naszego kraju i toleruje skrajne wypowiedzi niektórych jego przedstawicieli. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3436615.html#dalej Nagodali sie syćka na tyn temat...: hehe...forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=44074442 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych IP: *.it-net.pl 16.07.06, 11:43 Love parade z pajacami zaś ozkracuje sie w Berlinie, po dwók rokak przerwy. Igrzyska i telo.: serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35080,3486588.html?i=4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych IP: *.it-net.pl 16.07.06, 11:46 Love Parade. Cysto piyknie mozno sie ik przestrasyć: serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35080,3486588.html?i=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych IP: *.it-net.pl 26.07.06, 13:22 Tego jesce nie było... Na gejak mozno zarobić, hehe...Chicago szykuje się do roli gospodarza igrzysk olimpijskich w 2016 roku. Na razie - w ramach treningu - gościło igrzyska gejów - informuje dzisiejszy "Dziennik". VII Gay Games, czyli zawody osób o odmiennej orientacji seksualnej, zgromadziły na starcie 12 tysięcy sportowców z 70 krajów. Przez osiem dni rywalizowano w 30 konkurencjach. Poza tradycyjnymi dyscyplinami olimpijskimi, jak lekkoatletyka czy koszykówka były i takie jak jazda figurowa na lodzie par tej samiej płci. Pieniądze na rywalizację gejów wyłożyły takie firmy jak New York Times, Ernst & Young czy American Airlines. Publiczność miała wstęp wolny na większość zawodów. Bilety na najpopularniejsze pokazy, takie jak kulturystyka, rozeszły się błyskawicznie. Impreza przyniosła zysk po raz pierwszy od 1982 roku. Troche gorzej wyglądała kwestia osiągniętych wyników sportowych. Michael Burke z Kaliforni zdobył złoty medal w biegu na 110 metrów przez płotki pokonując ten dystans w czasie.. 19.1 s. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3504541.html I jako tu sie nie osmioć. Gębusia sama sie ozwiyro...No, wiycie, wiycie, pedzielibyście, prowde godajom , ze na g... tyz mozno zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych IP: *.it-net.pl 08.09.06, 12:37 Pedofilia w sieci mo sie dobrze?! Istnieją radia internetowe dla pedofilów, podejrzane organizacje charytatywne zbierające pieniądze na obozy dla dzieci z Europy Wschodniej, a nawet internetowe firmy jubilerskie handlujące wyrobami dla wtajemniczonych. W kwietniu dwie grupy znajomych dyskutowały w internecie na temat pracy na koloniach letnich. „Czy ktokolwiek z was wie coś o obozach dla dziewcząt, na których chcą zatrudnić dorosłych mężczyzn?” – pytał rozmówca z pierwszego forum. Uczestnicy drugiej dyskusji wyrażali tymczasem swą radość na wieść o tym, że jednemu z nich powierzono funkcję opiekuna grupy chłopców. Na pierwszy rzut oka te dwie rozmowy wyglądają niewinnie, wręcz pospolicie. Nikogo z rozmówców nie interesowała jednak sama praca. „Mam nadzieję, że będziesz miał okazję zobaczyć nagich chłopców – powiedział mężczyzna przedstawiający się jako PPC. – Powodzenia w powstrzymywaniu się od jakichkolwiek czynów” – dodał. Obie grupy tworzyli zdeklarowani pedofile – pierwsi zainteresowani dziewczynkami, drudzy chłopcami. Takie rozmowy toczą się na okrągło w różnych czat roomach, serwisach ogłoszeniowych i stronach internetowych przeznaczonych dla ludzi odczuwających pociąg do dzieci. Tyle, że nie jest to już jedynie zwykła pogawędka. To, co niemal dwadzieścia lat temu zaczęło się jako system wymieniania się materiałami z pornografią dziecięcą, przerodziło się w ostatnich latach w złożoną i zróżnicowaną społeczność internetową. Dziś pedofile znajdują w sieci porady, jak dostać się bliżej dzieci. Opowiadają sobie historie o codziennych spotkaniach z nieletnimi. Posługują się internetem, aby rozpowszechniać swoje poglądy. Rozsyłają między sobą książeczki dla nieletnich wychwalające zalety seksu z dorosłymi. Publikacje te można wydrukować i rozdawać dzieciom. Pedofile tworzący społeczność internetową postrzegają siebie jako awangardę rodzącego się ruchu, którego celem jest legalizacja pornografii dziecięcej i złagodzenie przepisów dotyczących wieku przyzwolenia na seks. Ludzie ci chcą być bojownikami o prawo dzieci do nawiązywania kontaktów intymnych z dorosłymi. Swoją walkę porównują do ruchu praw człowieka. I mimo że ich wysiłki przynoszą marne skutki, to ostatnio mieli powody do świętowania. W maju tego roku grupka Holendrów utworzyła partię pedofilów, a holenderski sąd zezwolił na jej rejestrację.c.d.: wiadomosci.onet.pl/1357302,720,2,kioskart.html I to też mamy szanować i tolerować? Precki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:58 hehehhe.. przez stulecia wszystkiemu byli Żydzi. I dzisiaj od czasu do czasu tez tak toś beknie. Kiedyś ćwiartowano homoseksualistów, dzisiaj Elton sciska się z Lechem za to huzia wszyscy na dorosłego Józia jeżeli zainteresuje się małolatą? Kto, kim jest małolata?. Wiadomo, w społecznosci cygańskiej 14, 15 latka to kobieta, tak samo w "ciepłych" krajach -granica płynna... PS Nie jestem za wykorzystywaniem dzieci, to jest moralne fuj, ale widze,ze dziennikarze i nie tylko znaleźli sobie temat i bombardują społeczeństwo a może i edukują, bo przecież opowiadają o sponsoringach rożnych dziadków i łatwym zarobku małolata. Te opisy panów redaktorów to prawie jak pornografia.. jak dotykał, gdzie dotykał...fuj literatura. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:Tolerancja i poszanowanie dla innych 10.01.07, 10:53 Gość portalu: . napisał(a): hehehhe.. przez stulecia wszystkiemu byli Żydzi. I dzisiaj od czasu do czasu tez tak toś beknie.. Nei, co? Wyziyro teroz, ze nie inacyj. Nei ka ta tolerancja dlo syćkik Zydów w Kościele Katolickim, i nie ino, he? Przecie sie widzi zmasowany atak na nik , Zydokomune i księży pochodzenia zydowskiego. A co nolepse w tym syćkim to toto, ze godajom, ze to Oni sami to robiom. No wiecie, wiecie... Telo nietolerancyjni nawet sami dlo sobie? Cemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:A moze leczenie w imię Boga ? IP: *.it-net.pl 29.01.07, 23:26 W Badenii-Wirtembergii chrześcijańskie stowarzyszenie próbuje "uwolnić" gejów od homoseksualizmu. Jego szefem jest były gej Martin Hoffmann. Jego zdaniem każdy gej może zostać "wyleczony". W dawnym miejskim domu kultury 44-letni teolog Martin Hoffmann kieruje stowarzyszeniem "Wüstenstrom" ("Strumień pustyni"). Jest on przekonany, że homoseksualizm jest wyrazem przebytej traumy i może przybrać znamiona uzależnienia. Jego zdaniem na szczęście nie jest on uwarunkowany genetycznie, a zatem "możliwy do wyleczenia". Kto, jak nie on, były gej, mógłby to lepiej ocenić? I wyleczyć - za 50 euro za godzinę! Ubrany w jeansy i sweter Hoffmann oprowadza po swoim domu i opowiada o swojej przemianie z homoseksualisty w heteroseksualistę. - Na parterze mieszka moja żona i dzieci - wyznaje wchodząc po drewnianych schodach na pierwsze piętro budynku - Jestem szczęśliwszy jako heteroseksualista. Za kolejnymi drzwiami słychać głosy. -Tu nasi wolontariusze udzielają telefonicznych porad - mówi. Między innymi wyjaśniają osobom szukającym rady, że gej - podobnie jak alkoholik - przez całe życie musi walczyć ze swoimi skłonnościami. W sali konsultacyjnej na poddaszu widać, w jaki sposób można wygrać z tym uzależnieniem. Na podłodze leżą hantle. Obok stoją wygodne fotele otoczone regałami pełnymi książek z dziedziny teologii. Wśród nich znajduje się także sfatygowana Biblia. Hoffmann w swojej pracy wykorzystuje tezy pochodzące z Pisma Świętego: "Nie będziesz cieleśnie obcował z mężczyzną jak z kobietą. Jest to obrzydliwością” - głosi Stary Testament. Oprócz tego czerpie argumenty także z innych źródeł, np. z antologii dzieł C. G. Junga, który po prostu uważał gejów za osoby cierpiące na zaburzenia w zachowaniu. Obecnie tę kwestię postrzega się inaczej. "Homoseksualizm nie może być rozpatrywany jako zaburzenie” - orzekła Światowa Organizacja Zdrowia (WHO). Za osobę o tego typu zaburzeniach uchodzi raczej ten, kto będąc gejem nie chce nim być. "Wüstenstrom" od 10 lat udziela porad w przypadku "problemów dotyczących seksualności i bycia chrześcijaninem". Hoffmann uważa, że można zmienić homoerotyczne uczucia u co trzeciego homoseksualisty, jeżeli ten tego chce. Jego tezę przyjmują przede wszystkim ortodoksyjne kręgi chrześcijańskie takie jak kościoły ewangeliczne. Nawet kościół ewangelicki w Niemczech zaakceptował obecność punktu informacyjnego stowarzyszenia "Wüstenstrom" podczas Ewangelickich Dni Kościoła w Hanowerze. Klienci Hoffmanna przybywają do Tamm z Niemiec, Austrii i Szwajcarii lub spotykają się w grupach samopomocy w ramach sieci przyjaźni, która zrzesza 150 członków z całych Niemiec. "Nikt nie rodzi się homoseksualistą. Homoseksualizm jest tylko oznaką szukania potwierdzenia swojej męskości." Od czasu, gdy media posądzają jego stowarzyszenie o przynależność do amerykańskiego ruchu byłych gejów, który "zmienia orientację seksualną" gejów i lesbijek przy pomocy spotkań modlitewnych i stacjonarnych terapii. Podczas tych terapii homoseksualiści są leczeni tak, jak osoby uzależnione i w ich wyniku powinny nauczyć się, w jaki sposób mają wyzbyć się homoseksualnych sposobów zachowania, np. homoseksualnego stylu życia. - Nie, nie zmieniamy orientacji seksualnej. Dokonujemy przemiany - odpiera zarzuty Hoffmann. Mimo to nadal zasiada w międzynarodowym gremium amerykańskiej organizacji "Living Waters", która oferuje przeprowadzanie "zmian orientacji seksualnej". - "Wspólnie troszczymy się o ludzi, którzy pragną przemiany" - wyjaśnia swoje zaangażowanie w działalność organizacji Hoffmann - "nawet jeśli spostrzegliśmy, ze amerykańskie metody nie są tu dobrze przyjmowane". Cytuje za: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74419,3882504.html Pecunia non olet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Pomniki dla prześladownych homoseksualistów IP: *.it-net.pl 30.01.07, 15:45 W Berlinie powstanie pomnik poświęcony homoseksualistom prześladowanym przez władze Trzeciej Rzeszy - poinformowały lokalne władze Monument zaprojektowali rzeźbiarze Michael Elmgreen z Danii i Ingar Dragset z Norwegii. Pomnik stanie w parku Tiergarten naprzeciwko Pomnika Holokaustu. Władze federalne przeznaczyły na realizację projektu 450 tys. euro. Bundestag podjął w 2003 r. decyzję o budowie pomnika upamiętniającego niemieckich gejów. Autorzy encyklopedii narodowego socjalizmu podają, że w latach 1933-1945 hitlerowcy zamordowali w obozach koncentracyjnych od 5 tys.000 do 15 tys. homoseksualistów. Około 2800 gejów zostało przymusowo wysterylizowanych. Szef SS i Policji Heinrich Himmler utworzył w 1936 roku "Centralne Biuro Rzeszy ds. Walki z Homoseksualistami". Zgodnie z nazistowską ideologią, uważano ich za "wrogów państwa", którzy deprawują młodzież i przenoszą choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:09 Re: Dlaczego forumowicze nie są w stanie zrozumi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: ciekawy 30.01.07, 15:18 + odpowiedz Jak byl w cieżkim stanie zdrowia to nie mogl byc szefem, po co meczyli czlowieka. • Re: Dlaczego forumowicze nie są w stanie zrozumi IP: *.it-net.pl Gość: Ciupazka 30.01.07, 15:28 + odpowiedz Nędzna kreaturo, dej pokój J. Pawłowi II. Bedom i Tobie męcyć...i som sie tyz. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=56410843&v=2&s=0. ..Tolerancja i poszanowanie dla innych....hm...tylko wiek może Cię ciupazko wytłumaczyć z takiego zachowania, takiej reakcji, bo jeżeli nie jesteś styrczała, to wstydź się albo lecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.it-net.pl 30.01.07, 20:19 A może i Wam wypadałoby wstydzić sie tego, co wypisujecie na Forum, zajmijcie sie swoją sektą i odczepcie się od KK. Szczyty nietolerancji to Wy sobą przedstawiacie. Pięknym za nadobne. Przestańcie judzić. Telo ino umiecie. Fto Wos do tego upoważnił. Nie podoba Wam sie w Polsce katolickiej, to wypad. Nifto Wos tu nie trzymo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:28 Poki co to nie jest jeszcze panstwo wyznaniowe i chwała bogu, chociaz w Twojej głowce widze ze juz jest. Jak bedzie wiecej takich głowek jak Twoja to nie bedziemy sie roznic od fundamentalistów na Wschodzie. Nie podobaja mi sie takie glowy jak Twoja, co nie oznacza, ze mam wypadac z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ...Tolerancja i poszanowanie dla innych.... IP: *.bois.qwest.net 30.01.07, 21:43 ciupazka,napisz na ten temat PRAWDA,czyli na podstawie stanowiska samego Boga. wyganiac z katolickiego kraju czy nawet innego,to nie przyklad Jezusa. milosc do Boga i KAZDEGO blizniego polega na milosci Stworcy do ludzkosci.tak historia biblijna,jak i przyklad Jezusa na ziemi,wyraznie wszystkim pokazuje roznice po miedzy dobrem a zlem,i co najwazniejsze,KTO sie zajmie sadem i wyrokiem nad zlem.wskazuje tez,na czym polega milosc pomocy bliznim,szczegolnie tym,ktorzy "rozumieja" jej potrzebe sami.a reszte,to juz Bog opisal w Biblii, co do w tym wypadku,homoseksualizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: „Europejski Rok Równych Szans”. 04.02.07, 00:49 Jeee, ftoz ik wyganio i ka? Jakiegoś mnie Panie Boze stworzył, takiego mnie mos!!! A UE o nik napewno barzej dbo, jako o nos. Nei jakoz Ty se kazik myślis, he? "Jeśli Unia Europejska chce by rok 2007 był „Europejskim Rokiem Równych Szans”, musi zapewnić gejom, lesbijkom, osobom biseksualnym i transpłciowym (LGBT) swobodne korzystanie z wolności wypowiedzi, wolności zgromadzeń i stowarzyszania się w krajach takich jak Polska i Łotwa.Amnesty International wyraża swoje zaniepokojenie faktem, iż - pomimo zainteresowania opinii publicznej ciągiem incydentów o charakterze homofobicznym, obejmującym m.in. działania i wypowiedzi przedstawicieli władz – mało zostało zrobione w Polsce i na Łotwie w kierunku zagwarantowania osobom LGBT możliwości korzystania z podstawowych praw" amnesty.org.pl/cms/komunikaty/unia-europejska-trzeba-zapewnic-poszanowanie-praw-mniejszosci-seksualnych-w-polsce-i-na-lotwie/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka : W-wa - Dni Równości 10 czerwca -legalne? 15.04.07, 11:46 Warszawskie Dni Równości rozpoczną się 10 czerwca Paradą, potem będzie afterparty z Jimmym Somerville'em i Michałem Wiśniewskim. Kilka dni potrwa festiwal filmów gejowskich i lesbijskich.Przyjedzie co najmniej pięć autobusów (już są zarezerwowane i pełne). W pociągach Berlin - Warszawa na 9 czerwca nie ma już miejsc Satyryk niemiecki Thomas Hermanns i redaktor naczelny miesięcznika "Siegesäule" Holger Wicht wymyślił nazwę "Pakt Warszawski". Zbierają pieniądze na warszawskie Dni Równości, organizują autokary. - Tu chodzi o prawa człowieka i demokrację. Lech Kaczyński dwa razy zakazał demonstracji gejów i lesbijek. Chcemy pokazać, że inne demokratyczne narody przyglądają się, jak nowy członek Unii Europejskiej przestrzega demokratycznych praw - mówi Wicht W tym roku niemieccy politycy z partii Zielonych: Klaudia Roth i Volker Beck wybieraja sie na Dni Równości do W-wy. Szwedzki minister ds. równości Jens Orback i może wicemarszałek Bundestagu Mechthild Rawert także obiecują odwiedzić W-wę. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3345435.html A czy Warszawskie Dni Równości w tym roku będą legalne??? Odpowiedz Link Zgłoś