gazetaforum 27.04.08, 21:03 za miesiac sama bede testowac ale moze ktroras z Was ma juz doswiadczenia??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sundry Re: Nuvaring czy ktoras z was stosuje??? 28.04.08, 15:19 Jest obszerny wątek na Zdrowiu Kobiety. Odpowiedz Link
doral2 Re: Nuvaring czy ktoras z was stosuje??? 28.04.08, 21:55 tu też było ze sześć razy wałkowane, skorzystaj z wyszukiwarki. Odpowiedz Link
dahlska Re: Nuvaring czy ktoras z was stosuje??? 08.05.08, 17:17 Ja stosuję Od już prawie 3 lat. Mieszkałam w Niemczech i tam właśnie po raz pierwszy przepisano mi tę metodę. Cieszę się, że w końcu dostępna jest ona takze w Polsce i kosztuje znacznie mniej niż w Niemczech (tam ok. 50 Euro). Stosowałam kiedyś pigułki, ale niestety zaostrzyły mi się objawy zespołu jelita drażliwego, na który cierpię, i w związku z tym musiałam odstawić pigułki, bo miałam cały czas biegunki. Nuvaring jest dla mnie o tyle wygodnym rozwiązaniem, że nie przechodzi przez jelita, jest więc o wiele bezpieczniejsza od tabletki - nie muszę się martwić czy stosować dodatkową metodę anty jeśli przytrafi mi się biegunka lub wymioty. Na początku znosiłam Nuvę nie za dobrze - w pierwszym cyklu miałam ciągle plamienie, czułam się też trochę senna, zmęczona, ale może to akurat wcale nie zależało od nuvy Ale przy trzecim cyklu w ogóle zapominałam, że ją noszę. Od ginekologa dostałam taki zegarek - cyfrową klepsydrę, która przypomina o zmianie krążka Bardzo wygodna sprawa. Myślałam, że będzie mi przeszkadzać podczas seksu, ale ja jej w ogóle nie czuje, mój facet z kolei troszkę tak, ale nie ma z tym żadnego problemu, nie wyciągam krążka na czas seksu. Ucieszyło mnie, że nie przybrałam na wadze, chociaż gdy kiedyś brałam Harmonet przytyłam 4 kg. Wówczas też miałam ciągle zły humor, może nawet lekką depresję, ale przy NR wszystko jest w jak najlepszym porządku. Na szczęście! Ale hormony jak hormony, każdy będzie reagował inaczej mam nadzieję, że tobie i też NR się spodoba, bo to faktycznie wygodna i pewna metoda antykoncepcji. Jeśli masz jakieś pytania o Nuvering, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link
lulu_akceliki Re: Nuvaring czy ktoras z was stosuje??? 24.06.08, 10:58 Ja te stosuje juz od jakiegos czasu i moge ci go spokojnie polecic. Wczesniej kiedy bralam tabletki bardzo tylam i ciagle bolala mnie glowa. Tu pewnie chodzi o to ze krazek ma duzo mniej hormonow niz inne srodki. Ale jest w 100% skuteczny. Wyprobowane! Odpowiedz Link