Gość: Emi IP: 80.50.55.* 22.05.08, 11:33 Jadę w lipcu na obóz na Sycylię, ile euro musze abrać aby mieć na drobne wydatki (owoce, napoje, lody itp.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emi Re: Ile euro wziąść na Sycylię IP: 80.50.55.* 22.05.08, 14:14 Podobno jest tam drogo czy 10-15 euro to nie bedzie za mało ? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Ile euro wziąść na Sycylię 22.05.08, 15:19 wiec wez tyle ile bedzie ci potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ile euro wziąść na Sycylię 22.05.08, 15:34 Nikt nie poda Ci konkretnej wlasciwej sumy. Zalezy za co bedziesz placic: napoje mozna kupic w sklepie za pol euro albo w dyskotece czy na plazy za 5 euro. Jesli beda jakies bilety wstepu, to juz ponad 5 euro zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arise Re: Ile euro wziąść na Sycylię IP: 217.201.23.* 23.05.08, 11:42 Generalnie można powiedzieć, że ceny są warszawskie. Oczywiście jest trochę drożej niz w Polsce ale trudno tu mówić o jakiejś olbrzymiej różnicy. Drink w dobrej knajpie kosztuje ok 5 euro, czyli podobnie jak u nas. Chleb jest w większości na wagę ok 2 euro za kilo, czyli za bochenek wychodzi średnio 0,55 euro. Butla wody w sklepie poniżej 1 euro. Owoce...to zależy na co własnie jest sezon, ale nie ma tragedii. Jeśli będziesz mieć kaprys zjedzenia obiadu w restauracji - przystawka, danie główne i wino zmieścisz się w ok. 25 - 30 euro, zalezy gdzie i oczywiście nie mówimy o najlepszej restauracji w mieście. sycylia-przewodnik.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: Ile euro wziąść na Sycylię 26.05.08, 14:46 Proponuje podejsc tak - zdecydowanie więcej niż do Egiptu, dużo więcej niz do Tunezji, na pewno przynajmniej trochę więcej niz do Turcji, nieco więcej niz na wyspy greckie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 linn linn 10 euro dziennie???? IP: *.teleton.pl 26.05.08, 15:30 żartujesz sobie Juz o tym dyskutowaliśmy 50 euro na osobę (zakładając opłacone juz noclegi i oddzielne środki na benzynę...) mocno przesadziłaś.. :-( al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: linn linn 10 euro dziennie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:49 Arturze, o ile dobrze zrozumiałem Emi jedzie na obóz, czyli jest raczej osobą młodą. Twoje 50 Eur/osoby to jednak wersja dla osoby o konkretnych wymaganiach co do standartu. Emi pyta o to ile potrzebuje na napoje, lody, owoce itp, a nie na bilety wstępów, obiady w restauracjach itp. 10 EUR to może być za mało, ale wydaje mi się 15 EUR / dzień wystarczy, a 20 EUR/dzień pozwoli czuć się swobodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: linn linn 10 euro dziennie???? 26.05.08, 15:54 Jechac na oboz i brac ze soba 50 euro dziennie? To juz lepiej od razu oplacic porzadny pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: linn linn 10 euro dziennie???? 26.05.08, 17:27 skoro obóz i młodzież - ok - zgodzę się na 30 eur dziennie ale 10 czy 15? no way :-( al ps.musielibyście zobaczyć w akcji moją 11 letnią córkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: linn linn 10 euro dziennie???? IP: *.r.kbt.pl 26.05.08, 20:34 11-letnia córka w "akcji"......?????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: linn linn 10 euro dziennie???? 27.05.08, 08:36 Wierz mi, nie chcialabym zobaczyc jej w akcji. Nie nasz corka, nie nasze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 Re: linn linn 10 euro dziennie???? IP: *.centertel.pl 27.05.08, 12:54 Wierz mi, nie chcialabym zobaczyc jej w akcji. Nie nasz corka, nie nasze proble > my. -------- lin linn masz rację szkoda że nie masz elementarnego poczucia humoru będę brał na to poprawkę al Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: linn linn 10 euro dziennie???? 27.05.08, 16:26 Jezeli Ciebie smieszy zachwabie corki, to nam nic d tego. Z powyzszych powodow. Moim zdaniem, nie ma z czego zartowac. Biroac pod uwage co wyprawiaja w obecnych czasach dzieci 11-letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 linn naprawdę cos Ci się stało :-( IP: *.centertel.pl 27.05.08, 21:07 zachwabie? ??? śmieszy? stwierdzam, że 10 euro dzienie to za mało na CAŁODZIENNE atrakcje nawet skromne. Nie wiesz ile kosztuje cola, lody czy kawałek pizy??? I stwierdzam, na podstawie obserwacji mojej córki, że dziecko - zapewne i młodzież - ciagle chce pić czy jeść... Kończę ten temat definitywnie a Twoich wypowiedzi linn kompletnie nie rozumiem... eot al Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dark_angel ile kasy 28.05.08, 00:18 Będąc na obozie na sycylii na wlasne wydatki nie straciłam wiecej niż 100 E. zawsze lepiej jest mieć wiecej wrazie czego. 30 euro dziennie nie przesadzajcie! zakupy raz na dwa- trzy dni. lod na plazy z 2 euro;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ile kasy IP: *.mofnet.gov.pl 28.05.08, 08:32 Co to jest "zachwabie" ? Zachwalanie czy zachłanność ? :) No to jest kwestia wzgledna, ile brac dokadkolwiek - bywa tak ze w tanich krajach jest sie rozrzutnym, w drogich czlowiek trzyma sie za kieszen, tam gdzie tanio (np. Egipt) to tubylcy sa natretni i co chwile wolaja o bakszysz, chca cos wcisnac, sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: ile kasy IP: *.wro.vectranet.pl 28.05.08, 23:08 Podobno Cypr jest strasznie drogi, ale skoro auto na Cyprze 60 euro, a na Sycylii 70-80 za dzien... No oczywiscie nie o oboz 11-latki chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś