Gość: czarnestopy
IP: *.ghnet.pl
21.06.08, 17:42
Witam!
Kilka dni temu wróciłam z wycieczki objazdowej Po Chorwacji i B&H z Almaturem. Nie będę opisywać kolejnych dni wyjazdu, a jedynie chciałbym podzielić się z forumowiczami ogólnymi wrażeniami.
1) WYCIECZKA - jestem pod wrażeniem bardzo sprawnej organizacji wyjazdu, ciekawie zaplanowanej trasy.
2) AUTOBUS I KIEROWCY - autokar bez zarzutu, kierowcy sprawnie i bezpiecznie wieźli nas do celu, nie było kluczenia i szukania drogi.
3) PILOT - pani Bożena - bardzo kompetentna, z dużą wiedzą o kraju bardzo dobrze pełniła swoją rolę.
4) REALIZACJA PROGRAMU - byliśmy we wszystkich miejscach, które zaproponowano w programie. Pilot zorganizował też dodatkowo rejs po rzecze Neretwie.
5) Zwiedzanie i czas wolny - myślę, że te dwa punkty były zrealizowane optymalnie. Był czas na spokojne zwiedzenie ciekawych miejsc, a jeśli coś mnie szczególnie zainteresowało, to było też odpowiednio dużo czasu wolnego, aby wrócić i "dozwiedzać" coś na własną rękę. Wracaliśmy też do hoteli w miarę wcześnie.
6) ZAKWATEROWANIE - hotel Medena ( Chorwacja)to relikt z PRL-u, szary, brudny, z "meblami", które dożywają swoich ostatnich dni. Hotel Neum w Bośni - aparthotel **** bardzo ładny i komfortowy, z przepięknym widokiem, zadowoliłby myślę niejednego wybrednego.
7)JEDZENIE - W obydwu hotelach jedzenie było bardzo smaczne.W Medenie był bufet - można było zjeść naprawdę solidnie.
Jesli mogę podsumować - wyjazd za tak niską cenę ten był powyżej moich oczekiwań. Obyło się bez większych wpadek. Jedyny minus to bus, którym jechaliśmy z Krakowa do Katowic. Nie mam nic przeciw takim połączeniom antenowym, jednak ten, którym jechaliśmy był bardzo brudny, oblepiony sierścią, co przy mojej alergii zaowocowało potężnym katarem.
Pozdrawiam wszystkich i życzę wielu pięknych chwil w Chorwacji.