Dodaj do ulubionych

Adriatyk Tour z Alamturem -opinia

IP: *.ghnet.pl 21.06.08, 17:42
Witam!
Kilka dni temu wróciłam z wycieczki objazdowej Po Chorwacji i B&H z Almaturem. Nie będę opisywać kolejnych dni wyjazdu, a jedynie chciałbym podzielić się z forumowiczami ogólnymi wrażeniami.

1) WYCIECZKA - jestem pod wrażeniem bardzo sprawnej organizacji wyjazdu, ciekawie zaplanowanej trasy.
2) AUTOBUS I KIEROWCY - autokar bez zarzutu, kierowcy sprawnie i bezpiecznie wieźli nas do celu, nie było kluczenia i szukania drogi.
3) PILOT - pani Bożena - bardzo kompetentna, z dużą wiedzą o kraju bardzo dobrze pełniła swoją rolę.
4) REALIZACJA PROGRAMU - byliśmy we wszystkich miejscach, które zaproponowano w programie. Pilot zorganizował też dodatkowo rejs po rzecze Neretwie.
5) Zwiedzanie i czas wolny - myślę, że te dwa punkty były zrealizowane optymalnie. Był czas na spokojne zwiedzenie ciekawych miejsc, a jeśli coś mnie szczególnie zainteresowało, to było też odpowiednio dużo czasu wolnego, aby wrócić i "dozwiedzać" coś na własną rękę. Wracaliśmy też do hoteli w miarę wcześnie.
6) ZAKWATEROWANIE - hotel Medena ( Chorwacja)to relikt z PRL-u, szary, brudny, z "meblami", które dożywają swoich ostatnich dni. Hotel Neum w Bośni - aparthotel **** bardzo ładny i komfortowy, z przepięknym widokiem, zadowoliłby myślę niejednego wybrednego.
7)JEDZENIE - W obydwu hotelach jedzenie było bardzo smaczne.W Medenie był bufet - można było zjeść naprawdę solidnie.

Jesli mogę podsumować - wyjazd za tak niską cenę ten był powyżej moich oczekiwań. Obyło się bez większych wpadek. Jedyny minus to bus, którym jechaliśmy z Krakowa do Katowic. Nie mam nic przeciw takim połączeniom antenowym, jednak ten, którym jechaliśmy był bardzo brudny, oblepiony sierścią, co przy mojej alergii zaowocowało potężnym katarem.
Pozdrawiam wszystkich i życzę wielu pięknych chwil w Chorwacji.
Obserwuj wątek
    • bluebright Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia 24.06.08, 23:05
      ja byłam na „Adriatyk Tour” w terminie 26.04-04.05. i potwierdzam,
      że wszystko było OK i miło ten wyjazd wspominam. Pozdroofka Misia
    • Gość: Ana Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: *.timplus.net 02.07.08, 13:33
      Hej!mam jedno pytanie:wybieram się na tę wycieczkę sama, czy dużo
      jest takich osób, które jadą bez towarzystwa?
      • Gość: anka Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: 80.51.94.* 02.07.08, 17:17
        Byłam na tej wycieczce 2 lata temu, solo było 8 osób.Też było fajnie.
        • Gość: Ania-Klb Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: 213.17.144.* 03.07.08, 21:49
          Mam pytanie czy osoby same są dokwaterowane do pokoju z innymi czy
          muszą wykupić 1.
          • Gość: anka Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: 80.51.94.* 04.07.08, 11:10
            Jeżdżę prawie zawsze sama na wycieczki objazdowe z różnych biur.Nigdy jeszcze
            nie kupowałam "jedynki". Zawsze jestem dokwaterowana do kogoś przypadkowo.Na
            razie trafiam na bardzo fajne osoby, najczęściej siedzę z nimi w autokarze.
            Czasami w biurze podróży pytają, czy chcę "jedynkę".Jeżeli nie, to automatycznie
            jest dokwaterowanie. Na wycieczce Adriatyk Tour mieszkałam z fajną babką z
            Warszawy. Zyczę powodzenia i udanej wycieczki!
            • Gość: AniaKlb Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: 213.17.144.* 04.07.08, 16:40
              Dziekuję bardzo za odpowiedź. A w tym roku gdzie się wybierasz?
              • Gość: anka Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: 80.51.94.* 04.07.08, 18:28
                Tym razem w lipcu z mężem do Grecji na 10 dni z Rainbowtours (przeważnie jeżdżę
                sama, ponieważ mężowi nie pozwala praca), a w sierpniu -już sama, po raz szósty
                do moich ukochanych Włoch (do Toskanii, w której już byłam , ale zawsze z
                przyjemnością wracam). Pozdrawiam!
                • Gość: AniaKlb Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: 213.17.144.* 04.07.08, 19:01
                  To życzę miłego wypoczynku. Pozdrawiam
      • Gość: czarnestopy Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: *.ghnet.pl 07.07.08, 16:08
        Witam!
        Na opisanym wyjeździe było bardzo zróżnicowane wiekowo towarzystwo, co bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, gdyż zazwyczaj jeżdżą w wybieranym przeze mnie terminie osoby starsze. Rozrzut wiekowy od 13 do 60 kilku lat. Byli i single (chyba 4 osoby), ale trudno mi powiedzieć na 100% czy byli zakwaterowani razem czy nie. Wydaje mi się, że panie chyba miały jedynki, a panowie dzielili razem dwójkę.
        Pozdrawiam i zyczę dużo radości w odkrywaniu Chorwacji:)
      • nooa Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia 01.08.08, 21:52
        dziewczyny a kiedy dokladnie jedziecie na ta wycieczke???
        • Gość: jumi Re: Adriatyk Tour z Alamturem -opinia IP: 83.142.207.* 04.08.08, 14:17
          ja wybieram się w terminie 6 - 14.09

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka