blg_p 03.07.08, 12:17 Od zawsze mowiono mi, ze przesadzam, mam niski prog bolu i takie rozne. Miesiaczki sa bolesne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: bolesne miesiaczki IP: 91.104.77.* 03.07.08, 12:48 Czasami i tak bywa,że człowiekowi się zdaje,że trafił na najlepszego lekarza, a tu konował- i odwrotnie. Dobrze,że chociaż wiesz co ci dolega. Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: bolesne miesiaczki 03.07.08, 16:31 Ja też miałam bolesne miesiączki, do tego stopnia, że potrafiłam zemdleć z bólu po zwykłym apapie... Dostawałam leki przeciwbólowe o wiele silniejsze, na receptę. Nic mi nie było tak naprawdę. Żadnej choroby, ot, właściwość organizmu. Również brałam przez parę cykli tabletki hormonalne, ale to nic nie zmieniło. Receptą na moje dolegliwości stała się ciąża. Po porodzie bardzo bałam się pierwszej miesiączki. Karmiłam piersią i wiedziałam, że przy bólu mogę pozwolić sobie tylko na parę tabletek apapu, paracetamolu, itp. Skończyło się na 4 tabletkach apapu pierwszego dnia. Do wytrzymania. Tak więc nie zawsze bardzo bolesne miesiączki muszą oznaczać mięśniaki, endometriozę i inne. Po prostu trzeba się zbadać a obecnie badania usg są przecież powszechne. Tylko, że to lekarze powinni wiedzieć jakie badania nam zlecać... Odpowiedz Link Zgłoś
bajadercia Re: bolesne miesiaczki 30.07.08, 10:35 szachula30 napisała: > Ja też miałam bolesne miesiączki, do tego stopnia, że potrafiłam zemdleć z bólu > po zwykłym apapie... Dostawałam leki przeciwbólowe o wiele silniejsze, na > receptę. Nic mi nie było tak naprawdę. Żadnej choroby, ot, właściwość organizmu > . > Również brałam przez parę cykli tabletki hormonalne, ale to nic nie zmieniło. > Receptą na moje dolegliwości stała się ciąża. Po porodzie bardzo bałam się > pierwszej miesiączki. Karmiłam piersią i wiedziałam, że przy bólu mogę pozwolić > sobie tylko na parę tabletek apapu, paracetamolu, itp. Skończyło się na 4 > tabletkach apapu pierwszego dnia. Do wytrzymania. Tak więc nie zawsze bardzo > bolesne miesiączki muszą oznaczać mięśniaki, endometriozę i inne. Po prostu > trzeba się zbadać a obecnie badania usg są przecież powszechne. Tylko, że to > lekarze powinni wiedzieć jakie badania nam zlecać... Oj, czytam Wasze posty i mogę pod każdym podpisać się obiema rękami. Od początku mam mega bolesne miesiączki, ych... Tragedia, ból niesamowity, miliony straconych imprez, wyjazdów i po prostu dni spędzonych w wyrze. Raz nawet straciłam w szkole przytomność z bólu… Żarłam tylko te Apapy i inne Ibupromy, ale równie dobrze mogłabym łykać witaminę C, takie były skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: bolesne miesiaczki IP: *.anonymizer.ccc.de 30.07.08, 10:55 Jeju wiedzialam ze dziewczyny miewaja bolesne miesiaczki, ale żeby az tak? zeby mdlec? na szczescie u mnie jest inaczej, okres mam wprawdzie dosc nieregularny, nawet polroczne przerwy mi się zdarzaly, ale raczej nie boli poza pierwszym dniem. Odpowiedz Link Zgłoś
baba.ryba Re: bolesne miesiaczki 30.07.08, 11:34 EHEHEHEHE TO CO TU ROBISZ JAK NIE MASZ BOLESNYCH A POL ROKU JAK MASZ PRZERWY TO MUSISZ DO LEKARZA ISC BO MOZESZ MIEC COS Z HORMONAMI Odpowiedz Link Zgłoś
bajadercia Re: bolesne miesiaczki 30.07.08, 12:25 No, ona ma rację, lepiej tak zrób. A wracając do tematu bolesnych miesiączek, to mam one question – brałam ostatnio ketonal i cieszyłam się, że działa, ale ostatnio jak chciałam kupić to nie było w aptece o.O Poszłam do drugiej i też ketonala forte niet, co więcej, farmaceutka powiedziała że mogę mieć trudności z kupieniem bo coś tam. Na szczęście mam zapas jeszcze w domu, ale generalnie – WTF? Któraś z Was bierze to może też się spotkała z deficytem ? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha-mucha666 Re: bolesne miesiaczki 30.07.08, 12:56 rzeczywiście brakuje ketonalu.farmaceutka u której byłaś to chyba niekompetentna osoba!!mnie w aptece wydali zamiennik Refastin.ma ten sam skład do ketonal forte i aptekarze teraz wydają go jeśli nie mają na stanie ketonalu. tylko trzeba dopilnować oczywiscie swojego interesu i zażądać wydania zamiennika, sami nie wpadna na to, hyh. Odpowiedz Link Zgłoś
baba.ryba Re: bolesne miesiaczki 30.07.08, 13:56 OOO NO WLASNIE TEZ MI NIEDAWNO WYDALI REFASTIN I JEST OK. A CO TO APTEK TO PRAWDA JEST IM SIE NIE CHCE PO PROSTU I TEZ PARE RAZY MUSIALAM SIĘ WYKLOCAC ŻEBY WYDALI ZAMIENNIK BO WMAWIALI ZE NIE MA TAKIEJ OPCJI. A PRAWDA JEST TAKA ZE JESLI NIE MA LEKU Z RECEPTY TO MUSZA WYDAC ZAMIENNIK. ŁASKI NIE ROBIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guadalajara Re: bolesne miesiaczki IP: *.globenet.org 31.07.08, 09:35 Nie ma chyba większego szitu niż okres. I do tego taki bolesny. Rzygac mi sie juz tym chce, nic na mnie nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: bolesne miesiaczki 03.07.08, 16:47 Niestety, trzeba pamiętać, że usg dopochwowe przyda się raz na rok. A "taka pani uroda" to chyba slogan, który jako pierwszy poznają na tej specjalizacji z ginekologii na studiach A odkąd wymyślono pigułki antykoncepcyjne jako remedium na wszystko, praktykę mogłaby prowadzić każda z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: bolesne miesiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 13:10 Ja po swoich przejściach chyba też mogłabym już przymować jako ginekolog i co najlepsze że mam wrażenie że nie raz umiałabym lepiej pomóc niż prawdziwi lekarze Odpowiedz Link Zgłoś