Dodaj do ulubionych

Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pytajcie

28.05.09, 11:20
Obserwuj wątek
    • julianna2003 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 17:32
      witam,
      będę wdzięczna za wszelkie info na temat tego hotelu, wybieramy się
      tam z 6-letnią córką na początku lipca,
      • dorotani5 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 19:07
        ja rownież proszę o wszelkie informacje, o czystośc pokoi, o
        klimatyzację - w jakich godz działa.Jade od 1 lipca z 2 dzieci i
        dopiero niedawno zwróciłam uwagę na tą centralnie sterowaną klimę,
        rozważam zmianę hotelu - czas mam do poniedziałku ;-)
      • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 22:41
        Hotel wart jest ceny-piekne ogrody, super zadbane rośliny, trawniki, hotel
        czysty jak na Turcję, jedzenie wysmienite, osobno dani dla dzieci i dla osób na
        diecie nawet. Na bieżąco pan robi pizzę, więc można zjeść prosto z
        pieca.Oczywiście ciast wybór ogromny!
        W pokojach klima nie działała jeszcze-nie pamiętam od kiedy włączają-ale
        faktycznie sterowana jest centralnie-w pokoju jest pilot do regulacji klimy.
        Mielismy pokój w Villi nr 4, na parterze, bylo nawet chlodno, cały dzień cień.
        Jeśli macie dzieci małe warto wziąć wózek, sa spore odległosci na terenie
        hotelu. Plaża zadbana, ale piasek gruby, dużo kamyków, zejscie do morza po
        kamieniach, niezbyt przyjemne. Koniecznie po plaży trzeba chodzić w klapkach, bo
        piasek niesamowicie się nagrzewa-sparzyłam sobie stopy już w maju!!!Dużo
        animacji, wieczorem gra muzyka na żywo, występy kabaretowe były. Obsługa miła,
        panie sprzątały co dzień.
    • bigi27 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 21:35
      Jedziemy tam z dwojgiem dzieci 2,5 i 5 lat już 10 czerwca z Orbisem.
      Bardzo proszę w wszelkie istotne informacje.Min. na temat
      klimatyzacji, obsługi, odległości od plaży, które pokoje są
      najlepsze , czy mają balkony, czy wystarcza lezaków itp.
      • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 22:48
        Leżaków zazwyczaj wystarczało na plaży, ale przy basenach było gorzej-nie wiem
        jak w sezonie, bo teraz nie było kompletu gości. Na plaży jak zabrakło leżaków
        to można było polozyc sobie sam materac na piasku. Pokoje mają balkony, nasz
        miał, ale są różne ville, w niektóych taras był nie ogrodzony. My na recepcji
        zaznaczylismy żeby był balkon z ogrodzeniem, bo bylismy z małym dzieckiem.
        Obsługa bez zarzutu. W pokoju nie ma czajnika
        • bigi27 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 23:33
          Dziękuję za wszelkie informacje.Napisz jeszcze proszę czy aby dostać
          dobry pokój, z balkonem, blisko plaży trzeba w recepcji zapłacić czy
          wystarczy poprosić ?
    • Gość: Iwona Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.olsztyn.mm.pl 28.05.09, 21:36
      Wybieramy się w lipcu. Jakie wrażenia z pobytu? Czy hotel wart swojej ceny? Będę
      wdzięczna za informacje.
      • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 22:53
        My jestesmy zadowoleni, piękny hotel z cudowną zielenią(polecamy widoki z wieży
        nad recepcją), Wart tej ceny ,duzo dobrego jedzenia, miła obsługa. duzo atrakcji
        dla dzieci, wieczorem dla dorosłych również. Blisko od lotniska-to tez zaleta!
        Na zakupy można dojechac busikiem bez okien:) za 1 $ -jakies 15-20 minut jazdy.
        Plaża niestety żwirkowa, duzo kamieni przy brzegu.
        • bigi27 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 23:35
          Dziękuję za wszelkie informacje.Napisz jeszcze proszę czy aby dostać
          dobry pokój, z balkonem, blisko plaży trzeba w recepcji zapłacić czy
          wystarczy poprosić ?
          • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 08:32
            Szczerze mówiąc nie wiem, bo nie dawaliśmy nic w recepcji prosząc o pokoj z
            balkonem. Co prawda proslismy o pokoj z łożem małżenskim,ale nie dostalismy-więc
            może trzeba było dać coś!
        • bigi27 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 28.05.09, 23:40
          Jakie wycieczki organizowane na miejscu polecasz?
          Bardzo proszę o odpowiedź.
    • Gość: Jj Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.net.stream.pl 28.05.09, 23:46
      jeśli masz czas do poniedziałku na zmianę hotelu i nie poniesiesz
      kosztow to zmień bo od 1 lipca przy watpliwej klimatyzacji wszystkie
      inne zalety nie będą miały znaczenia . Nie wiem jak cenowo ale
      zmieniłabym na cokolwiek z klimatyzacją sterowaną indywidualnie /
      nawet na grecję jeśli nie mają w Turcji. jesli zostaniesz wybieraj
      pokoj na parterze bo wtedy nieco chłodniej.
      • Gość: Aga Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: 217.17.32.* 29.05.09, 09:25
        Jaka jest głębokość basenów, czy zjeżdżalnie są dostępne cały czas
        czy tylko w wyznaczonych godzinach? Czy codziennie czyszczą baseny?
        Czy są ręczniki plażowe hotelowe czy trzeba mieć swoje?
        • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 10:00
          Baseny są o róznej głebokosci od 35 cm , 120cm, 140cm a ile jest w najgłębszym
          miejscu to nawet nie wiem-bylam z dzieckiem wiec głownie na tych płytszych
          przebywałam. Zjeżdzalnie są dostępne od 10 do 12 i pozniej od 14 do 17.30.
          Baseny są czyszczone i woda jest naprawde czysta i nawet mało czuć chlor.
          Ręczniki hotelowe-plażowe są wydawane za okazaniem specjalnej karty, ktora
          dostaje sie przy meldowaniu się. Można je wymieniac kiedy tylko się chce w
          specjalnym punkcie. A w pokojach oczywiscie sa reczniki w łazience.
          • Gość: salamandra 2203 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 12:32
            Witam,
            -czy oddzielne łóżka można złączyć w jedno malżeńskie? Jeżeli tak to
            czy powstanie między nimi niewygodna belka po środku?
            -czy woda butelkowana jest dostepna cały czas i bez ograniczeń?
            -czy ville położone blisko plaży są jednocześnie daleko od
            restauracji?
            -których villi nie polecasz ze wzgledu na duży hałas ( mam małe
            dziecko przyzwyczajone do spania w ciszy i chciałabym aby się
            wyspało)
            -czy sejf w pokoju jest pŁatny?
            -którą restaurację a la carte polecasz?
            -czy wymiana walut w hotelu jest po zwykłym czy zawyżonym kursie?
            -czy rzeczywiście pokoje są paskudne?( spotkałam się z takimi
            opiniami forumowiczów)
            proszę o odpowiedzi
            pozdrawiam

• miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 12:57
              Łózka można połączyc i praktycznie nie ma czuje sie przerwy-nie ma belki
              ponieważ materac wystaje duzo ponad ramę łózka. Woda jest dostepna w każdej
              ilość bezpłatnie-mini bar jest tez bezplatny, wiec oprocz wody dostajesz colę,
              fantę, sprite za darmo. Kazdy budynek nazywa sie tam Villa z odpowiednim
              numerem. nie pamiętam teraz wszystkich numerów villi które sa oddalone od
              restauracji, napewno villa nr 4, 3,2,1 i 20 sa na uboczu-ja bylam w 4 i bylo ok,
              troche hałasowały małe traktorki, ktorymi jeżdzą ogrodnicy no i ptaki o
              świcie(kosy ładnie śpiewają ale nie o 4 rano....). Sejf jest bezpłatny w pokoju.
              Nie byliśmy w restauracji a la carte-z małym dzieckiem to bez sensu-moje jest
              zbyt ruchliwe. Nie wymieniałam pieniędzy w kantorze, wiec nie wiem, ceny w
              sklpikach byly wysokie. Mój pokoj nie był zły, meble nie zniszczone, posciel
              czysta, byc moze trafilam na porządny pokoj, ale nie sądzę aby inne były gorsze.
    • Gość: Aga Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: 217.17.32.* 29.05.09, 13:53
      Mam jeszcze pytanko o okolicę hotelu, czy jest jakieś miasteczko czy
      pustka i tylko kolejne hotele obok. Podobno w pobliżu jest wspaniały
      aquapark ”TROY” z kompleksem zjeżdżalni i delfinarium, czy to prawda?
      Pisałaś, że plaża kamyczkowa i że lepiej buciki wziąć bo i piasek
      parzący a jak z zejściem do morza, łagodne?
      • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 14:31
        Raczej same hotele w okolicy i pola golfowe. Do maisteczka Kadrya jedzie sie
        busikiem ok.20 min-mozna zrobic zakupy-pamiatki, ciuchy itp. Nie bylismy w
        Troyu-nic na jego temat nie wiem. Zejscie dosc lagodne, ale dosc szybko robi sie
        gleboko-dla dzieci troche za szybko robi sie gleboko. Kamyki parzą
        bardzo-koniecznie klapki trzeba zakladac.
        • Gość: Aga Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: 217.17.32.* 29.05.09, 14:35
          A jak samolot i przelot, bez opóźnień?
          • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 14:38
            lecielismy Sun Express i opoznienia byly w obie strony-to przez Turków-oni robia
            dokldne kontrole i wszystko pozniaja, nawet wody mineralnej w oryginalnie
            zamknietej butelce nie mozna bylo wniesc na poklad-tak bylo w antalyi. W Polsce
            bez problemu wodę i soki mozna bylo miec. sam lot ok.nic zlego sie nie
            dzialo.malo miejsca na nogi w samolocie
            • Gość: Aga Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: 217.17.32.* 29.05.09, 14:51
              Ale szybciutko odpowiadasz. Dzięki za info. A ile czasu to
              opóźnienie godz, dwie?
              • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 14:56
                godzinne opoznienie.mojaała śpi wiec moge napisac:)
                • Gość: Aga Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: 217.17.32.* 29.05.09, 15:12
                  Ale przy powrocie do PL ze względu na kontrole napojów ta godzinka a
                  wylot o czasie? Mieliście catering w samolocie? Serdecznie
                  pozdrawiam i zazdroszczę opalenizny:_)
                  • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 15:18
                    wylot byl godzine pozniej niz w planie-ciezko powiedziec dlaczego tak sie
                    ociagali z otwarciem bramki, a potem dlugo przeszukiwali nasze bagaze
                    podreczne.Mielismy catering (ze Scan jechalismy)-kanapka i napoje
                    darmowe.Pozdrawiam!
                    • Gość: Aga Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: 217.17.32.* 29.05.09, 15:27
                      A ile trwał transfer z lotniska? Na która dotarliście do hotelu?
                      • Gość: rema Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:53
                        My bylimy w Clubie asteria 2 lata temu,potwierdzam wszystko co
                        pisala miszel.Hotel jest wypasiony ,zadowoli nawet najbardziej
                        wybrenych. Jedzenie,obsluga,pokoje,baseny,animacje-wszystko na
                        wysokim poziomie.Nie wiem tylko jak z polskimi animatorami-bo wtedy
                        w hotelu bylo tylko 2 poskie rodziny-jestem ciekawa opinii miszel-
                        bo w tym roku wybieramy sie tam po raz kolejny tylko w wiekszym
                        gronie.Jaka temp.jest tam teraz?
                        • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 17:07
                          teraz bylo tam ponad 30 stopni-upal juz doskwieral, ale za to wieczory i poranki
                          byly przyjemne. Nie bylo polskich animatorów, chyba dopiero w czerwcu maja byc.
                        • julianna2003 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 17:08
                          mam pytanko do osób które były w Club Asteria w lipcu lub sierpniu,
                          jak jest z klimatyzacją w pokojach? w ciągu dnia i w nocy, byłam już w
                          Turcji w pełni sezonu i szczerze mówiąc kiepsko widzę funkjonowanie w
                          pokoju bez włączonej klimy, czy znajdzie się ktoś kto rozwieje moje
                          obawy/

• miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 17:05
                        okolo pol godziny, szybciutko, w hotelu bylismy ok.20:30
                        • dorotani5 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 22:02
                          ponawiam błagalne pytanie - co z tą klimatyzacją, może ktoś wie w
                          których godzinach ją wyłączają w sezonie? Decyzję muszę podjąc do
                          poniedziałku ;-)
                          • Gość: Aga Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.centertel.pl 29.05.09, 22:05
                            Gdzieś na forum czytałam, że w porannych godzinachjest wyłaczana
                            klima w pokojach.
                          • miszel73 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 29.05.09, 22:47
                            juz pisalam, że klima nie dzialala jeszcze od 20 maja do 27 jak my bylismy. nie
                            wiem kiedy włączają, pewnie zalezy od temp. na zewnatrz. Slyszalam, ze wyłączaja
                            w nocy-ale nie jest to pewna informacja-więc może dowiedz sie w biurze podrozy
                            lub napisz maila do hotelu.Pozdrawiam!
                            • Gość: TOMEK Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 23:48
                              JAKA WALUTE ZABRAĆ NAJLEPIEJ EURO CZY DOLCE
    • Gość: JJ Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.net.stream.pl 29.05.09, 22:38
      Dlaczego dotej pory nie wyjasniłas w biurze. przecież to co było w
      ubiegłym roku w sezonie nie musi powtorzyc się w tym . wiazacy jest
      katalog i ewentualnie to co Ci napiszą w umowie . z jakiego biura
      jedziesz. i co Ci proponują na zamianę.
      • Gość: rema Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 10:04
        My bylimy tam w polowie lipca,wiec byl zar niemilosierny,ale nie
        bylo tragedii z klima-bylam z 2 dzieci.Teraz nie pamietam w jakich
        godz.ja wylaczali/zdaje mi sie ze nad ranem/,ale prawda jest taka ze
        nie siedzielismy w pokoju w ciagu dnia-tylko przy basenie albo na
        plazy.Dzien tam jest wypelniony roznymi atrakcjami,sa
        piekne,zacienione ogrody i miejsca w ktorych mozna odpoczac od
        slonca i nie bylo potrzeby wracac do pokoju.
        • julianna2003 Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 30.05.09, 12:00
          bardzo dziękuję za odpowiedź,
    • robertzgor Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt 02.11.09, 14:03
      mixhotel.pl/hasteria_belek.html - tutaj macie kilka zdjęć
      obrazujących hotel.
      • Gość: wiola Re: Wróciliśmy z hotelu Cluib Asteria w Belek-pyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 08:58
        cześć
        mam pytańko - czy klima we wszystkich pokojach jest włączana centralnie?? czy
        może są pokoje z klimat.indywidualną
        oraz jak daleko jest do Belek - sklepy-bazar??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka