Dodaj do ulubionych

Recenzja Marianos w Wyborczej

• chiara76 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 17:24
      coś więcej?
      Co napisali?
      • volta2 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 17:28
        że kurczak wyborny, i że cataplana też super
        • jan-w Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 17:36
          Cataplana jest bardzo dobra. Szczególnie ta z mięsem. Byliśmy tam całą rodziną i
          nie narzekamy.
          • jan-w Vox populi, vox dei. 03.12.06, 16:27
            Każdy ma oczywiście prawo do własnego zdania. Miażdżącą przewagę na forum mają
            przeciwnicy Mariano's, ale nam naprawdę smakowało. Cała restauracja była pełna
            ludzi i gdybym nie zrobił rezerwacji, nie mielibyśmy szans na stolik. Jest jakiś
            powód dla którego tylu ludzi tam przychodzi. Ja nie mam zastrzeżeń. Smaczne
            jedzenie i dobre wino. Byliśmy tam kiedyś z Rubeusem na piwie i nie mieliśmy
            problemów z kelnerką.
        • iova MARIANOS - nie polecamy! 03.12.06, 12:31
          Jakiś czas temu udaliśmy się do Marianos, specjalnie żeby spróbować tutejszych
          potraw. A że było to latem, więc zajęliśmy stolik na zewnątrz lokalu. Po długim
          oczekiwaniu, w czasie którego kelner udawał, że nas nie widzi, wreszcie podszedł
          do naszego stolika, podał menu i przyjął zamówienie na piwo. Po kilkunastu
          kolejnych minutach podano nam piwo. Mimo upłynięcia ok. 20 kolejnych minut,
          kelner nie pofatygował się do stolika, więc żeby nie przedłużać tego żenującego
          spektaklu, po prostu zapłaciłem za piwo w środku lokalu. Nikt z personelu ani
          nie przeprosił mnie za co najmniej półgodzinne oczekiwanie na przyjęcie
          zamówienia, ani nie zdziwił się że klient rezygnuje już po pierwszym kontakcie z
          tą knajpą. Najciekawsze, że w czasie naszego pobytu w tym miejscu, oprócz nas,
          na zewnątrz lokalu był zajęty tylko JEDEN stolik. OBSŁUGA po prostu CAŁKOWICIE
          IGNORUJE KLIENTÓW - czułem się tam jak intruz. A skoro najwazniejsze jest
          PIERWSZE WRAŻENIE, więc nie wybieram się tam po raz kolejny i odradzam ten lokal
          innym.
    • volta2 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 17:27
      No i za szybko się wcisnęło entersmile
      Czytaliście recenzję Nowaka w co jest grane? Całkiem sporo miejsca poświęcił
      naszej lokalnej knajpce, i przyznam szczerze, że jestem zdziwiona, iż tak
      wszystko mu smakowało. Z tego co pamiętam, knajpa wsród forumowiczów nie
      cieszyła się dobrymi opiniami. Ja też tam na jedzenie raczej się już nie
      wybiorę, ale ja zboczona jestem, bo mi tylko jakoś tak ślimaki w galu
      podpasowałysmile
      • ygreko Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 10:02
        ja niestety nie miałem okazji spróbować ichniejszego jedzenia.
        jak wszyscy wiemy, knajpa nie jest zbyt duża, więc komunikacja między kelnerem a kuchnią nie powinna być trudna.

otóż któregoś dnia chciałem spróbować co tam dają. zamówiłem kurczaka (dokładnie nie pamiętam które danie, to było ponad rok temu). byłem potwornie głodny i poprosiłem kelnera o sprawne przygotowanie dania, poza mną w lokalu znajdowała się jeszcze jedna parka, która już zamówiła, więc sądziłem że w miarę sprytnie wszystko zostanie podane.
        po 15 minutach (dokładnie tyle, bo patrzyłem na zegarek) podszedł kelner i powiedział, że się skończyły kurczaki i on mi proponuje filet. ja mu zaproponowałem, żeby się gonił i nigdy więcej tam nie poszedłem.

mam także inne przykłady na naciąganie klienta w tym lokalu
        • chiara76 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 10:26
          ygreko napisał:

>
          > jak widać udział w reklamach leku na prostatę przynosi za mało kasy i pan
          aktor
          > -właściciel musi sobie dorabiać nieuczciwym podejściem do nic nie
          spodziewający
          > ch się klientów...

żeby nie uprawiać kryptoreklamy, możesz na priva napisac mi o jaką reklamę
          chodzi? Pozdrawiamwink
      • ygreko Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 10:05
        jeszcze jedno
        • lewaloff Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 05.12.06, 10:16
          zgadzam się z ygreko, Maciej Nowak jest bardzo charakterystyczny, a co za tym
          idzie silnie rozpoznawalny. Widziałam na własne oczy jego wizytę w Browarmii -
          3 kelnerki skakały wkoło i uwijały się jak w ukropie, podczas gdy do nas jedno
          dziewcze "turlało" się 15 minut, po czym nie potrafiło powiedzieć nic o
          produkowanych na miejscu gatunkach piwa.
          Nie można się sugerować jego oceną jedzenia i obsługi, bo my nie jesteśmy
          recenzetami kulinarnymi poczytnej ogólnopolskiej gazety, co oczywiście nie jest
          winą pana Nowaka.
    • rubeus Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 21:13
      O tu jest tekst -> serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33251,3763893.html
      • malgoszac Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 00:27
        tez sie dziwie. Dalam im szanse pare razy (2lub 3) i ani razu nie podali nic co
        by mi smakowalo naprawde...bylo znosne, ale znam lepsze knajpysmile
      • effa.d Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 05.12.06, 12:39
        "piekarnia Zapiecek" mnie się podoba :o)
        • getin Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 06.12.06, 09:44
          ... chyba PIEROGARNIA "Zapiecek"?
          • effa.d Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 06.12.06, 15:58
            w linkowanym artykule jak byk stoi "PIEKARNIA"
    • anthonka Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 10:50
      Też jestem mocno zdziwiona takim entuzjastycznym podejściem.
      Byłam tam tylko jeden raz (spotkanie forumowe, kto był ten pamięta) i więcej
      wizyt nie planuję.
      Rezerwacja stolika wprawdzie była, ale krzeseł już zabrakło i dwie osoby
      siedziały na parapecie, moja przystawka była niejadalna - równie dobrze mogłam
      sobie zamówić bryłkę soli bez dodatków, ale i tak clou programu okazał się
      kawałek cebuli wyłowiony przez jednego z biesiadujących z bitej śmietany w
      deserze.
      Jedyną "atrakcją" był przystojny pan kelner, teraz po przeczytaniu poprzednich
      wątków rozumiem, że to jakiś aktor, tak?
      • rubeus Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 14:30
        tym ktosiem byłem ja... Naprawdę cebula w bitej śmietanie
        to nie jest coś czego się można spodziewać.
    • pianissima Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 16:54
      W Marianos jak dotad nie jadlam, bo skutecznie zniecheca mnie barowe wnetrze
      taj knajpki, ktorej z pewnoscia nie nazwalabym restauracja. Natomiast mam spore
      doswiadczenie w porownywaniu recenzji p. Nowaka z rzeczywistoscia. Niestety,
      recenzent kulinarny, ktory jest rozpoznawany, to zaden recenzent. Jest
      calkowicie niewiarygodny.
      • chiara76 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 18:32
        pianissima napisała:

> W Marianos jak dotad nie jadlam, bo skutecznie zniecheca mnie barowe wnetrze
        > taj knajpki, ktorej z pewnoscia nie nazwalabym restauracja. Natomiast mam
        spore
        >
        > doswiadczenie w porownywaniu recenzji p. Nowaka z rzeczywistoscia. Niestety,
        > recenzent kulinarny, ktory jest rozpoznawany, to zaden recenzent. Jest
        > calkowicie niewiarygodny.

otóż to, zgadzam się z Tobą!
        • malgoszac no tak: skrzydelko czy nozka? :D n/t 03.12.06, 23:30
          • piotrek-81 Re: no tak: skrzydelko czy nozka? :D n/t 04.12.06, 10:36
            Przechodziłem tamtędy w piątek wieczorem, po ukazaniu się recenzji - w lokalu
            nie było żywej duszy. Czyli marketing słabo zadziałał smile
    • brov_arek Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 04.12.06, 11:38
      W Mariano's byłem kilkakrotnie. Jestem zdziwiony tak negatywnymi opiniami na
      forum, ponieważ ja ZAWSZE byłem zadowolony zarówno z jedzenia (pyszne smile)) )
      jak i z obsługi.
      Ostatnio miałem okazję odwiedzić Mariano's ze znajomymi, którzy stwierdzili, że
      jest to jedna z przyjemniejszych knajpek smile))
    • biljana Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 04.12.06, 11:56
      ja mam niezbyt mile doswiadczenia z ta knajpasmile
      poszlam tam latem z rodzicami celem zjedzenia obiadu, bo akurat wpadli a mi sie
      nie chcialo nic gotowac. Bylo cieplo, wiec usiedlismy na dworze. Obok nas
      siedziala tylko jedna parka. Przez 10 minut nikt z obslugi nie wyszedl zeby
      chocby podac menu. Wiec my wyszlismysmile)
      W konsekwencji nie moge sie wypowiedziec na temat jakosci dan serwowanych
      tamzesmile
    • jarek352 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 20.02.07, 14:12
      Bardzo słabe jedzenie!!! Zamówione jedzenie zostało przeze mnie zwrócone. Nikomu
      nie polecam tej knajpy,ale jak widac świeci pustkami. Chyba juz większość
      mieszkanców przekonala sie, ze Marianosa trzeba omijać z daleka.
      • monique775 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 20.02.07, 15:10
        Potwierdzam. Daleko omijać Marianosa!!! Naciągają klienta i podają beznadziejne
        jedzenie.
        • slonecznyslonecznik Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 26.02.07, 18:08
          najlepszy byl deser, za 12 zl dostalismy budyn migdalowy z karmelem na
          wierzchu, wg pana z obslugi mial to byc krem brule smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka