volta2 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 17:28 że kurczak wyborny, i że cataplana też super Odpowiedz Link
jan-w Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 17:36 Cataplana jest bardzo dobra. Szczególnie ta z mięsem. Byliśmy tam całą rodziną i nie narzekamy. Odpowiedz Link
jan-w Vox populi, vox dei. 03.12.06, 16:27 Każdy ma oczywiście prawo do własnego zdania. Miażdżącą przewagę na forum mają przeciwnicy Mariano's, ale nam naprawdę smakowało. Cała restauracja była pełna ludzi i gdybym nie zrobił rezerwacji, nie mielibyśmy szans na stolik. Jest jakiś powód dla którego tylu ludzi tam przychodzi. Ja nie mam zastrzeżeń. Smaczne jedzenie i dobre wino. Byliśmy tam kiedyś z Rubeusem na piwie i nie mieliśmy problemów z kelnerką. Odpowiedz Link
iova MARIANOS - nie polecamy! 03.12.06, 12:31 Jakiś czas temu udaliśmy się do Marianos, specjalnie żeby spróbować tutejszych potraw. A że było to latem, więc zajęliśmy stolik na zewnątrz lokalu. Po długim oczekiwaniu, w czasie którego kelner udawał, że nas nie widzi, wreszcie podszedł do naszego stolika, podał menu i przyjął zamówienie na piwo. Po kilkunastu kolejnych minutach podano nam piwo. Mimo upłynięcia ok. 20 kolejnych minut, kelner nie pofatygował się do stolika, więc żeby nie przedłużać tego żenującego spektaklu, po prostu zapłaciłem za piwo w środku lokalu. Nikt z personelu ani nie przeprosił mnie za co najmniej półgodzinne oczekiwanie na przyjęcie zamówienia, ani nie zdziwił się że klient rezygnuje już po pierwszym kontakcie z tą knajpą. Najciekawsze, że w czasie naszego pobytu w tym miejscu, oprócz nas, na zewnątrz lokalu był zajęty tylko JEDEN stolik. OBSŁUGA po prostu CAŁKOWICIE IGNORUJE KLIENTÓW - czułem się tam jak intruz. A skoro najwazniejsze jest PIERWSZE WRAŻENIE, więc nie wybieram się tam po raz kolejny i odradzam ten lokal innym. Odpowiedz Link
volta2 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 17:27 No i za szybko się wcisnęło enter Czytaliście recenzję Nowaka w co jest grane? Całkiem sporo miejsca poświęcił naszej lokalnej knajpce, i przyznam szczerze, że jestem zdziwiona, iż tak wszystko mu smakowało. Z tego co pamiętam, knajpa wsród forumowiczów nie cieszyła się dobrymi opiniami. Ja też tam na jedzenie raczej się już nie wybiorę, ale ja zboczona jestem, bo mi tylko jakoś tak ślimaki w galu podpasowały Odpowiedz Link
ygreko Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 10:02 ja niestety nie miałem okazji spróbować ichniejszego jedzenia. jak wszyscy wiemy, knajpa nie jest zbyt duża, więc komunikacja między kelnerem a kuchnią nie powinna być trudna. otóż któregoś dnia chciałem spróbować co tam dają. zamówiłem kurczaka (dokładnie nie pamiętam które danie, to było ponad rok temu). byłem potwornie głodny i poprosiłem kelnera o sprawne przygotowanie dania, poza mną w lokalu znajdowała się jeszcze jedna parka, która już zamówiła, więc sądziłem że w miarę sprytnie wszystko zostanie podane. po 15 minutach (dokładnie tyle, bo patrzyłem na zegarek) podszedł kelner i powiedział, że się skończyły kurczaki i on mi proponuje filet. ja mu zaproponowałem, żeby się gonił i nigdy więcej tam nie poszedłem. mam także inne przykłady na naciąganie klienta w tym lokalu Odpowiedz Link
chiara76 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 10:26 ygreko napisał: > > jak widać udział w reklamach leku na prostatę przynosi za mało kasy i pan aktor > -właściciel musi sobie dorabiać nieuczciwym podejściem do nic nie spodziewający > ch się klientów... żeby nie uprawiać kryptoreklamy, możesz na priva napisac mi o jaką reklamę chodzi? Pozdrawiam Odpowiedz Link
lewaloff Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 05.12.06, 10:16 zgadzam się z ygreko, Maciej Nowak jest bardzo charakterystyczny, a co za tym idzie silnie rozpoznawalny. Widziałam na własne oczy jego wizytę w Browarmii - 3 kelnerki skakały wkoło i uwijały się jak w ukropie, podczas gdy do nas jedno dziewcze "turlało" się 15 minut, po czym nie potrafiło powiedzieć nic o produkowanych na miejscu gatunkach piwa. Nie można się sugerować jego oceną jedzenia i obsługi, bo my nie jesteśmy recenzetami kulinarnymi poczytnej ogólnopolskiej gazety, co oczywiście nie jest winą pana Nowaka. Odpowiedz Link
rubeus Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 02.12.06, 21:13 O tu jest tekst -> serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33251,3763893.html Odpowiedz Link
malgoszac Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 00:27 tez sie dziwie. Dalam im szanse pare razy (2lub 3) i ani razu nie podali nic co by mi smakowalo naprawde...bylo znosne, ale znam lepsze knajpy Odpowiedz Link
effa.d Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 05.12.06, 12:39 "piekarnia Zapiecek" mnie się podoba :o) Odpowiedz Link
getin Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 06.12.06, 09:44 ... chyba PIEROGARNIA "Zapiecek"? Odpowiedz Link
effa.d Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 06.12.06, 15:58 w linkowanym artykule jak byk stoi "PIEKARNIA" Odpowiedz Link
anthonka Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 10:50 Też jestem mocno zdziwiona takim entuzjastycznym podejściem. Byłam tam tylko jeden raz (spotkanie forumowe, kto był ten pamięta) i więcej wizyt nie planuję. Rezerwacja stolika wprawdzie była, ale krzeseł już zabrakło i dwie osoby siedziały na parapecie, moja przystawka była niejadalna - równie dobrze mogłam sobie zamówić bryłkę soli bez dodatków, ale i tak clou programu okazał się kawałek cebuli wyłowiony przez jednego z biesiadujących z bitej śmietany w deserze. Jedyną "atrakcją" był przystojny pan kelner, teraz po przeczytaniu poprzednich wątków rozumiem, że to jakiś aktor, tak? Odpowiedz Link
rubeus Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 14:30 tym ktosiem byłem ja... Naprawdę cebula w bitej śmietanie to nie jest coś czego się można spodziewać. Odpowiedz Link
pianissima Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 16:54 W Marianos jak dotad nie jadlam, bo skutecznie zniecheca mnie barowe wnetrze taj knajpki, ktorej z pewnoscia nie nazwalabym restauracja. Natomiast mam spore doswiadczenie w porownywaniu recenzji p. Nowaka z rzeczywistoscia. Niestety, recenzent kulinarny, ktory jest rozpoznawany, to zaden recenzent. Jest calkowicie niewiarygodny. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 03.12.06, 18:32 pianissima napisała: > W Marianos jak dotad nie jadlam, bo skutecznie zniecheca mnie barowe wnetrze > taj knajpki, ktorej z pewnoscia nie nazwalabym restauracja. Natomiast mam spore > > doswiadczenie w porownywaniu recenzji p. Nowaka z rzeczywistoscia. Niestety, > recenzent kulinarny, ktory jest rozpoznawany, to zaden recenzent. Jest > calkowicie niewiarygodny. otóż to, zgadzam się z Tobą! Odpowiedz Link
piotrek-81 Re: no tak: skrzydelko czy nozka? :D n/t 04.12.06, 10:36 Przechodziłem tamtędy w piątek wieczorem, po ukazaniu się recenzji - w lokalu nie było żywej duszy. Czyli marketing słabo zadziałał Odpowiedz Link
brov_arek Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 04.12.06, 11:38 W Mariano's byłem kilkakrotnie. Jestem zdziwiony tak negatywnymi opiniami na forum, ponieważ ja ZAWSZE byłem zadowolony zarówno z jedzenia (pyszne )) ) jak i z obsługi. Ostatnio miałem okazję odwiedzić Mariano's ze znajomymi, którzy stwierdzili, że jest to jedna z przyjemniejszych knajpek )) Odpowiedz Link
biljana Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 04.12.06, 11:56 ja mam niezbyt mile doswiadczenia z ta knajpa poszlam tam latem z rodzicami celem zjedzenia obiadu, bo akurat wpadli a mi sie nie chcialo nic gotowac. Bylo cieplo, wiec usiedlismy na dworze. Obok nas siedziala tylko jedna parka. Przez 10 minut nikt z obslugi nie wyszedl zeby chocby podac menu. Wiec my wyszlismy) W konsekwencji nie moge sie wypowiedziec na temat jakosci dan serwowanych tamze Odpowiedz Link
jarek352 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 20.02.07, 14:12 Bardzo słabe jedzenie!!! Zamówione jedzenie zostało przeze mnie zwrócone. Nikomu nie polecam tej knajpy,ale jak widac świeci pustkami. Chyba juz większość mieszkanców przekonala sie, ze Marianosa trzeba omijać z daleka. Odpowiedz Link
monique775 Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 20.02.07, 15:10 Potwierdzam. Daleko omijać Marianosa!!! Naciągają klienta i podają beznadziejne jedzenie. Odpowiedz Link
slonecznyslonecznik Re: Recenzja Marianos w Wyborczej 26.02.07, 18:08 najlepszy byl deser, za 12 zl dostalismy budyn migdalowy z karmelem na wierzchu, wg pana z obslugi mial to byc krem brule Odpowiedz Link