mama.mai.ur.04.2004 19.06.04, 22:00 POZNALAM KOLEZANKE, KTÓRA TAK DALA NA IMIE SWOJEJ CORECZCE! W USC ZAAKCEPTOWALI! CZY ZNACIE RÓWNIE PIEKNE BAJKOWE IMIONA NADANE DZIECIOM ?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 19.06.04, 22:12 Dlaczego krzyczysz (tzn. piszesz wielkimi literami)? W USC niestety bywają idioci... Nie podzielam Twojego poglądu ("piękne, bajkowe imię"). Już widzę, jak małej będą dokuczały dzieci. A jedno ze skojarzeń - śmietana śnieżka. Jak dla mnie, mało bajkowe. Heh, i próbuję sobie wyobrazić np. prof. Śnieżka Kowalczyk, pani dyrektor Śnieżka Maciejewska itd. Nie odradzałaś koleżance...? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.mai.ur.04.2004 Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 19.06.04, 22:18 Nie slyszalam o smietanie sniezce, za to o Królewnie Sniezce owszem. Co by nie powiedziec o tym imieniu - jest bardzo oryginalne i milo sie kojarzy. Moja Maja pochodzi od pszczólki Maji... Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 19.06.04, 22:20 Ale się nasłucha dowcipów o krasnoludkach.... Może tez tak ponazywam swoje dzieci? Córki Kopciuszek i Śpiąca Królewna, a synów Królewicz i Głupi Jaś... Odpowiedz Link Zgłoś
mama.mai.ur.04.2004 Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 19.06.04, 22:24 Jas - to bardzo ladne imie - a czy glupi to sie okaze. Kopciuszek raczej nie wchodzi w gre... A Krolewna to nadany tytul a nie imie... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 20.06.04, 10:50 Śnieżka??? Wow, chcialo sie kobiecie dzieciakowi przypał robic. Wszedzie beda sie pytali:"Śnieżka gdzie zgubilas siedmiu krasnoludkow?!". Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 20.06.04, 11:15 braciszka nazwa rodzice pewnie wyrwidab albo waligora? niektorzy ludzie przesadzaja. to tak jak nadac corce imie "dziwa". rozumiem, kraszewski i te sprawy... ale skojarzenie dla 99% osob bedzie zupelnie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.mai.ur.04.2004 Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 20.06.04, 11:37 A co powiecie na JANOSIK... Mam same dobre skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.mai.ur.04.2004 Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 20.06.04, 11:39 ...a, ze zbój? Przeciez dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
bei jejku.... 24.06.04, 11:52 jak ktos chce sie przyczepic- to będzie nabijał sie i z Adama czy Jolanty.....Śnieżka- bardzo oryginalne- a jak sie kogoś lubi- to nawet imię Hermenegilda jest niezauważana jako imie dziwne.....Mała Śnieżka...duża Śnieżka...cały czas brzmi ładnie Gorzej jest z Kruszyną- gdy ma nadwagę- ale mądrzy nie komentują w głupi sposób...pozdrawiam.....Ciebie...i kolezanke ze Śnieżką....mmmm jest taka pyszna czekolada Śnieżka- a dziewczynki są takie slodkie Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 24.06.04, 13:23 Hej. W sumie troche sie zdziwiłam, ale imię - sprawa indywidualna, jesli rodzicom sie podoba to niech bedzie Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 27.06.04, 12:06 Witajcie ! Ja uwazam,ze to przesada. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
pimienta Re: SNIEZKA - to imie istnieje !!! 28.06.04, 22:50 Wychowawczyni mojej córki w przedszkolu ma na imię Śnieżanna ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Śnieżanna 28.06.04, 23:18 pimienta napisała: > Wychowawczyni mojej córki w przedszkolu ma na imię Śnieżanna ) O mój Boże! Robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Śnieżanna 29.06.04, 09:42 Ciekawe, skąd rodzice tej wychowawczyni wytrzasnęli takie imię? Odpowiedz Link Zgłoś