Dodaj do ulubionych

Melisa - ładne imię dla dziewczynki...

02.09.04, 22:58

Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 02.09.04, 23:03
      Ano ładne smile I rzadkie: Melisa nazywa się 114 osób, a Melissa - 56. Właściwie
      bardziej podoba mi się Melissa, tak jak wróżka z "Orlanda szalonego", ale
      Janowowa podaje formę Melisa. Ciekawe, co na to RJP smile
      • monikaj1 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 02.09.04, 23:13
        Ładne, takie kojącesmile
        • nicole777 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 02.09.04, 23:26
          Jak ten syrop smile
          • lunatica Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 02.09.04, 23:27
            - jaki syrop?
            • nicole777 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 03.09.04, 00:34
              melisa lekarska niemal na cały świat zasłynęła ze swego uspokajającego
              działania.
              • aka10 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 03.09.04, 08:40
                Znam jedna Melisse i bardzo sobie chwali swoje imie.Pozdrawiam.
              • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 03.09.04, 18:29
                nicole777 napisała:

> melisa lekarska niemal na cały świat zasłynęła ze swego uspokajającego
                > działania.

...niemniej nie jest syropem, tylko rośliną, z której robi się napary
                (herbatki).
                • lunatica gaudencjo 03.09.04, 21:47
                  wink
                  dzięki
    • kmianka Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 03.09.04, 11:14
      Znam jedną Melisę, dziewczyna taka jak jej imię wink. Gdybym miala córkę tak
      właśnie dałabym jej na imię.
    • kaoli Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 19.09.04, 23:04
      Mi również podoba się to imię, jest rzadko spotykane ale piękne. Ja równiez
      jestem Za MeliSSą !
    • amberangel ale zdajecie sobie sprawe z tego ze to drugie s 21.09.04, 06:00
      jest ciche i sie go nie wymawia, w wymowie tylko jedno ale rzeczywiscie
      pisownia wyglada lepiej z dwoma. A po grecku to...pszczolka. Zdrobnienia to
      Missy, Milly badz Lissa.
    • mareczek_70 Mam coreczke Melise... 29.09.04, 15:34
      Moja Melisa dla rodziny Mela, Meliska ma teraz 9 miesiecy i jest wspaniala.
      Zgodnie z imieniem jest spokojna i bardzo grzeczna.
      • szczekuszka Melisa 29.09.04, 19:07
        Czy Twoja coreczka urodzila sie w Polsce?! Jakie byl powod nadania jej tego
        imienia?!
        • mareczek_70 Re: Melisa 29.09.04, 20:51
          Mieszkamy w Krakowie. Melisa to ukochane imie meża, od lat mu się strasznie
          podobało. Zawsze wiedzieliśmy, że jak bedzie córeczka to tak własnie będzie
          miała na imie.
          • zossia Re: Melisa 30.09.04, 16:45
            Idzmy na calosc. Dla kolejnych potomkow proponuje Rumianek (cudne, cudne) i Miętka. Kozieradka tez brzmi nieźle.
    • hanna73 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 03.10.04, 10:46
      Mnie się kojarzy z ziołami na uspokojenie (moja mama wiecznie radzi mi bym piła
      melisę). Ale imie ładne smile I może faktycznie taka Melisa, to oaza spokoju.
    • remigia1 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 30.04.22, 18:27
      Odświeżam wątek.

Co sądzicie o Melisie? Mi ostatnio coraz bardziej się podoba. Przeszkadza mi w tym imieniu tylko jego rzeczownikowość.
      • emnilda.wolna Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 30.04.22, 19:36
        Bardzo mi się podoba, też mnie odstrasza współbrzmienie z nazwą pospolitą - z tego powodu rozumiem nadawanie Melity.
      • dalenia Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 02.05.22, 13:04
        Dla mnie trochę zbyt ziołowe i uspokajające wink Ale czemu nie? Myślę, że to kwestia osłuchania. O ile jest wiele nazw owoców czy kwiatów, które IMO nie nadają się na imiona, tak Melisa może być.
      • paula.anna Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 02.05.22, 18:15
        Mam podobnie.
        Melis(s)a brzmi nieźle, jednak nie lubię imion rzeczowników.
        Więc Melisa, podobnie jak Róża, Kalina itp- nie dla mnie.
      • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 06.05.23, 11:58
        Brzmieniowo ładne, ale raczej bym się spodziewała, że nadadzą ją zwolennicy Gai, ewentualnie Nadii.
        • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 06.05.23, 21:50
          Rozumiem, Melissa kojarzy się wróżkowo, uwielbiam imiona wzięte z natury.
          Nadia to moja polska kuzynka, podobnie jak Lena i nie mogę Ich naznaczać, ani innych niewinnych dzieci ale ja proponuję Nadzieję albo Helenę, Lunę, Selenę czy imię zawierające -lena, jeśli ktoś chce podobnie nazwać dziecko.
          Nadia i Lena występują międzynarodowo, i teraz ogólnopolsko, jednak rzeczywiście kojarzą się rosyjsko i co któraś Polka nosi takie popularne, mocno 'matrycowe' imię.
          Wracając do szlachetności Nikoli/ Nicoli - to imię kojarzy mi się ze zwycięstwem i obroną ludzi i dlatego go bronię. Być może komuś się nie podoba ( zawiera kłujące, jakby lodowe elementy w polskim odczuciu dźwięku) i ja nikomu nie narzucam swojego zdania, każdy ma do tego prawo.
          Gaja również ma wzniosłą treść, jednak wolę Kaję z powodu wymowy. Może nie każdy kieruje się popularnością, a po prostu ulubieniem melodii w imionach, tak jak ja.
          Nawet imię Itala jest dźwięczne, przypomina uderzenia fal morskich na wietrze. I tylko tymi kryteriami muzycznymi, czy znaczeniem interesują się świadomi istnienia, reszta jest tzw. 'followersami' powszechnych albo celebryckich gustów. Nie wybiorą np. wspomnianej Anicety, tylko albo bezpieczne 'neoretro' - Antoninę albo topową Avę czy Arię ( nie mam nic do tych imion, to są po prostu modne typy). Zrozumie mnie tylko ktoś, kto sam kocha muzykę i nie jest niczyim 'fanem', tylko sam wybiera, patrząc też na treść.
          • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 06.05.23, 23:52
            niii napisała:

> ę albo topową Avę czy Arię ( nie mam nic do tych imion, to są po prostu modne t
            > ypy).

Nie, te imiona nie są modne.
            • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 07.05.23, 12:56
              Są modne jako nowe trendy.
            • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 07.05.23, 13:08
              Nie mówię o najpopularniejszych ogólnie nadaniach, a o nazywaniu pośród polskich celebrytów, poszukujących imion mniej spotykanych w Polsce i o tego typu imionach( Arya, Aria) wprost z seriali. W Wielkiej Brytanii są akurat nadawane często ( wiem od kuzyna, którego Córeczka chodzi do tamtejszego przedszkola) i stąd duża ilość imitatorów u nas. Oprócz tego bardzo popularna jest np. Isla, ogólnie panuje moda na 3-4 literowe imiona oraz bardzo klasyczne, jak Ava, Emily, Olivia, Sophie, Lily. Nie mowilabym, nie mając informacji z pierwszej ręki z zewnątrz oraz bez wglądu w wariacje na temat imion w Polsce wink
              • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 07.05.23, 14:08
                niii napisała:

> Nie mówię o najpopularniejszych ogólnie nadaniach, a o nazywaniu pośród polskic
                > h celebrytów, poszukujących imion mniej spotykanych w Polsce

Nie jestem znawczynią celebrytów, ale oni nie są aż tak ochoczo naśladowani prze ludzi, żeby proklamować rodzącą się modę tylko dlatego, że jeden czy drugi nazwał tak dziecko. Wiśniewski też nazwał córkę Szczepaną (Étiennette), i kto go naśladował?

i o tego typu imi
                > onach( Arya, Aria) wprost z seriali. W Wielkiej Brytanii są akurat nadawane czę
                > sto

Nie jesteśmy w Wielkiej Brytanii.

> wnątrz oraz bez wglądu w wariacje na temat imion w Polsce wink

Kto napisał te wariacje na temat imion i na jaki instrument?
                • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 07.05.23, 17:31
                  Etiennette to raczej Stefania, choć tożsame imię. Ale najbardziej popisał się przy ostatnim dziecku - Falco Amadeus, brzmi jak lista przebojów.
                  Nie jesteśmy ale jest taki wpis, a nawet dwa o nadaniach blogerów, celebrytów w Polsce i właśnie oni preferują krótkie imiona, typu Lea, Mia, Leo, Aria, Ilia, Lira, Milo i do tego się odniosłam wink
                  • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 07.05.23, 23:11
                    niii napisała:

> Etiennette to raczej Stefania,

Raczej Szczepana. Zwróć uwagę na francuski odpowiednik tego hasła: pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99ty_Szczepan
                    Szczepan i Stefan to to samo imię, tylko Szczepan został wcześniej przyswojony i stąd np. wymiana "f" (którego kiedyś w polszczyxnie nie było) na "p" oraz ogólnie dalej posunięte modyfikacje fonetyczne. Analogicznie po francusku mamy Étienne'a i Stéphane'a.

> Nie jesteśmy ale jest taki wpis, a nawet dwa o nadaniach blogerów, celebrytów
                    > w Polsce i właśnie oni preferują krótkie imiona, typu Lea, Mia, Leo, Aria, Ilia
                    > , Lira, Milo i do tego się odniosłam wink

Nadania wśród celebrytów nie decydują o trendach społecznych. Kolejnym przykładem jest Alikia, czyli Alicja - też się w tej formie nie spopularyzowała.
                    • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 08.05.23, 17:10
                      Dzięki za wzmiankę o Szczepanie. Michał Wiśniewski niestety jeszcze bardziej naznaczy kolejne dzieci z obecną żoną w wieku potencjalnej córki. Dla mnie wszystkie te imiona, poza Wiedniem )Vienna) i Falco Amadeusem( dziwadło w takim zestawieniu) są po prostu regularnymi imionami europejskimi, tylko w zapisie obcojęzycznym, i u nas od dawna spolszczonymi - jest Fabia, Fabiana, Fabiola, jest Szczepania ew. Stefania, czy Ksawery( chociaż nie lubię imion kończących się na Y ale nie ze względu na archaizm, a przez osobiste odczucia, niemiłą dla mnie literę, głoskę kojarzącą się wizualnie z ogonem na końcu).
                      Córki MW były wyśmiewane pośród rówieśników z powodu imion, ciekawe, co będzie z Falco Amadeusem ( ten wykonawca, Falco, nie żyje, a piosenkę Discogs określa jako dość znaną).
                      Myślę, że następne dziecko może się nazywać Elisionette Pola(Pola po matce), czyli w skrócie mini wyrzutnia z pól elizejskich wink
                      • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 08.05.23, 19:54
                        niii napisała:

> Dzięki za wzmiankę o Szczepanie. Michał Wiśniewski niestety jeszcze bardziej na
                        > znaczy kolejne dzieci

Czym naznaczy? Zapomniałaś napisać.
                        • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 08.05.23, 22:08
                          Odmiennością i obciachowością, która udaje unikalność.To jest przykład pretensjonalności i bezmyślności. Za Synkiem MW mogą krzyczeć: Rock me, Amadeus! jak odkopią nagrania Falco z lat 80 XXw. Mógłby dostać na imię po prostu Amadeusz albo tylko Falco/n.
                          Nie mam nic przeciwko nazwom geograficznym, jeśli oznaczają piękne krainy, rzeki, góry, morza, miejscowości, a niekoniecznie są stolicami, jak np. Paryż, Wiedeń. To tak jakby komuś w Europie urodziła się córka Warszawa, i to w oryginalnym zapisie.
                          • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 09.05.23, 00:29
                            niii napisała:

> Odmiennością i obciachowością, która udaje unikalność.

Miałaś na myśli zapewne unikatowość.
                            "Unikalność" to rusycyzm.

To jest przykład pretensj
                            > onalności i bezmyślności.

Czytajcie, dziewczęta, i uczcie się na żywym przykładzie, jak się wysławia osoba, która nikogo nie nie potępia, nie piętnuje i jest wszechtolerancyjna, broni różnorodności.
                            • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 09.05.23, 12:53
                              Unikalność także występuje, podobnie jak unikatowość. Wysławiam się poprawnie i nie widzę tu błędu. Teraz nastąpi cytat: ' Określenia 'unikalny' użyjemy raczej w odniesieniu do pojęć abstrakcyjnych( metoda, system, widok, nazwa(, chcąc podkreślić wyjątkowość czy też wrażenie, jakie wywołują albo efekty. Unikatowe będą z kolei dzieła sztuki, przedmioty nieprzemyślane, dzieła, kolekcje'. Imię należy do świata nazw i idei, abstraktu jak i tożsamości, czyli w tym konkretnym przypadku chodzi o unikalność wink
                              Kolejny cytat:
                              'Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN akceptuje oba te słowa, choć przyznaje, że unikalne jest nadużywane w stosunku do unikatowego.
                              W Twoich zarzutach widać niepotrzebnie furię i fanaberię. Możliwe, że używasz też czasem rusycyzmow, kiedy nie jesteś tego w ogóle świadoma. Poza tym celowo korzystam akurat z tego słowa, bo chcę wyrazić coś subtelnego, bardziej mi podchodzi kontekstowo i nie przeszkadza mi to zupełnie, co o nim myślisz - jest zgodny z aktualnym polskim słownikiem. Dziewczyny, patrzcie jak łatwo kogoś dać pod publiczny pręgierz tylko dlatego, że dowolnie dobiera słowa albo używa słów, które bardziej się komuś podobają czy neologizmów. Czytaj jeszcze więcej książek, wtedy sama zobaczysz użycie także tego wyrazu w codziennych i mniej zwyczajnych sytuacjach wink Niestety nie wiesz, czym jest unikalność, a jedynie zachowawczość, rutyna, które to prowadzą nieuchronnie do stagnacji, a potem do regresu wink Tak, popieram rozmaitość ale nigdy nie powiedziałam, że kosztem wyparcia imion osadzonych w naszej tradycji, więc są to pretensje takie same, jak ma BLM wobec przyprawy pieprz czarny - urojone myśli o przecinku wink Nie działają na mnie Twoje próby skompromitowania mojego pisania czy poglądów, jak na razie to Ty mnie bacznie obserwujesz, jakbyś była moim kolejnym instagramowym followersem wink Zachowuję się w porządku, broniąc praw ludzi nazwanych różnorodnie i nie pozwalając na ich napiętnowanie.
                              Nie spotkałam też nigdy żadnej 'Szczepanii', chyba, że spieszącej się na szczepienia albo do toalety wink U nas od dawna funkcjonuje Stefania, a Szczepan i Szczepania to niestety fatalne spolszczenie.
                              • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 09.05.23, 20:03
                                niii napisała:

> nie widzę tu błędu. Teraz nastąpi cytat: ' Określenia 'unikalny' użyjemy racze
                                > j w odniesieniu do pojęć abstrakcyjnych( metoda, system, widok, nazwa(, chcąc p
                                > odkreślić wyjątkowość czy też wrażenie, jakie wywołują albo efekty. Unikatowe b
                                > ędą z kolei dzieła sztuki, przedmioty nieprzemyślane, dzieła, kolekcje'. Imię n
                                > ależy do świata nazw i idei, abstraktu jak i tożsamości, czyli w tym konkretnym
                                > przypadku chodzi o unikalność wink

Naucz się podawać źródło, z którego czerpiesz. Akurat w tym przypadku nie jest to żaden autorytet, a zaraz pod cytowanym fragmentem znajduje się błąd pisowni: "Jest Ci potrzebny tłumacz francusko polski, który wykona przekład fragmentów poezji,"

> ny z aktualnym polskim słownikiem. Dziewczyny, patrzcie jak łatwo kogoś dać po
                                > d publiczny pręgierz

Nie istnieje niepubliczny pręgierz. Słowa "pręgierz" używa się bez tego przymiotnika. Istotą pręgierza jest jego publiczność.
                                I nie jest to żaden pręgierz, zdrowo przesadzasz. Jest to normalna dyskusja, a jeśli masz z nią problem, to nie jest to forum dla ciebie.

> ) Tak, popieram rozmaitość ale nigdy nie powiedziałam, że kosztem wyparcia imio
                                > n osadzonych w naszej tradycji,

Dość brutalnie krytykowałaś niejednokrotnie imiona osadzone w naszej tradycji. Satysfakcjonują cię przede wszystkim neologizmy i dziwolągi imiennicze, najlepiej multi-kulti (że użyję twojego ulubionego słowa, choć sama go nie znoszę).

> Twoje próby skompromitowania mojego pisania czy poglądów, jak na razie to Ty mn
                                > ie bacznie obserwujesz, jakbyś była moim kolejnym instagramowym followersem wink

Taka rola admina. Gdyby nie ona, wygasiłabym sobie widok tych twoich wynurzeń, zdradzających chaos myślowy, a w ślad za tym językowy, a także jakieś ewidentne zaburzenia.

> Zachowuję się w porządku, broniąc praw ludzi nazwanych różnorodnie i nie pozwal
                                > ając na ich napiętnowanie.

Dość ohydnie wyrażasz się o wielu ludziach - z agresją, nienawiścią i pogardą. Staram się to kasować, ale nie zawsze nadążam.

> Nie spotkałam też nigdy żadnej 'Szczepanii',

Ja też nie, ale nie martw się - nie ma takiego imienia.

> ienia albo do toalety wink U nas od dawna funkcjonuje Stefania, a Szczepan[...] to niestety fatalne spolszczenie.

Fatalna jest raczej twoja polszczyzna, więc lepiej powstrzymaj się od oceniania, co jest fatalne, a co nie - zwłaszcza że jedną z tych form przed chwilą sama wymyśliłaś.
                                • niii [...] 09.05.23, 23:30
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 09.05.23, 23:48
                                    niii napisała:

> Istnieje też prywatny pręgierz

Nie, nie istnieje.

> Jestem copy writerem, piszę też teksty na zamówienie.

Współczuję zamawiającym. Nawet "copywriter" nie umiesz napisać poprawnie. Nareszcie jednak przyznałaś się do części prawdy, a więc - że nie jesteś 15-latką. Teraz jeszcze czas przyznać się do rzeczywistej płci.
                                    • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 10.05.23, 00:11
                                      Piszę z telefonu, który jest denerwujący i miga innymi aplikacjami jednocześnie. Napisałam też O zamiast I, to świadczy tylko o pospiesznym wpisaniu, po prostu o
                                      literówce i niezamierzonej spacji. Wybacz ale na tym również zarabiam i zamawiający są zadowoleni, skoro za to płacą i wciąż zamawiają. Potrafię docenić Ciebie i inne dziewczyny, szkoda, że nie działa to obustronnie. Siostra po zapoznaniu się z forum stwierdziła, że jesteś intrygująca.
                                      • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 10.05.23, 00:24
                                        niii napisała:

> jący są zadowoleni, skoro za to płacą i wciąż zamawiają. Potrafię docenić Ciebi
                                        > e i inne dziewczyny, szkoda, że nie działa to obustronnie.

Oczywiście, że działa obustronnie - doceniam tych, którzy wnoszą do forum ciekawy, istotny i wartościowy wkład. Był tu bardzo fajny skład osobowy, zanim przyszłaś, A i ty masz szansę na docenienie, wystarczy, że zaprzestaniesz trollowania, zaczniesz pisać rzetelnie w odniesieniu do faktów i po polsku, a także - że przestaniesz oczerniać ludzi o innych poglądach politycznych niż ty (w ogóle zrezygnuj z polityki na tym forum). Wiem, że może ci się to wydawać nie do przebrnięcia, ale spokojnie - dasz radę, nawet gdybyś miała tu pisać 1/20 tego, co do tej pory.
                                      • remigia1 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 10.05.23, 00:39
                                        OT: Ja dodam jeszcze, że gdy słyszę, ze ktoś określa kogoś lewicowym, to nierzadko zapala mi się w głowie "czerwona lampka", gdyż w Polsce bardzo często ludźmi o lewicowych poglądach są nazywane osoby o poglądach liberalnych lub chrześcijańsko-demokratycznych. Czyli de facto nie lewica.
                                        • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 10.05.23, 01:03
                                          Tak, a prawica światopoglądowa miewa lewicowe ekonomicznie poglądy. Karierę zrobiło też słowo "lewak", które jeszcze naście lat temu oznaczało wyłącznie członków grup terrorystycznych w rodzaju RAF - i nadal oznacza to samo, wbrew ludziom wypaczającym jego znaczenie.
                                          • remigia1 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 10.05.23, 01:39
                                            Korwin-Mikke chyba najbardziej wpłynął na wypaczenie tego słowa, nazywając lewakiem każdego, kto nie zgadza się z jego poglądami.
        • remigia1 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 07.05.23, 15:37
          Co masz na myśli, mówiąc: "zwolennicy Gai"? Czy chodzi Ci o ekologów i wegetarian? Czy o zwolenników imion krótkich, które obecnie są modne?
          • gaudencja Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 07.05.23, 23:05
            remigia1 napisała:

> Co masz na myśli, mówiąc: "zwolennicy Gai"? Czy chodzi Ci o ekologów i wegetari
            > an?

Raczej tak. Wśród dalszych znajomych regularnie o nim słyszę, choć wydawałoby się, że moda na to imię zaczęła się w tym środowisku już jakieś 30 lat temu, ale wciąż są ludzie, którym się wydaje, ze są nowatorscy i odkrywczy, kiedy się na nie decydują. Może nowi big_grin
        • remigia1 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 07.05.23, 20:05
          * a raczej: kogo
    • sulimira Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 30.04.22, 20:50
      Podoba mi sie. Czytajac i uczac sie o histori Grecji i Krety natknelam sie kiedys na informacje, ze jest to jedne z najstarszych zanotwanych imion w Europie. Podoba mi sie brzmienie i fajnie kojarzy z przyroda.
    • sulika Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 02.05.22, 21:56
      Podoba mi się.
    • annthonka Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 03.05.22, 09:41
      W moim odczuciu pretensjonalne, do tego kojarzy się z ziołami i butami. Zdecydowanie nie.
    • polik17 Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 03.05.22, 21:09
      Osobiście w ogóle nie podoba mi się to imię, jednak mam zbyt silne skojarzenie z herbatą😂 U kogoś doceniłabym je za oryginalność. Z imion zdrabnianych do Meli zdecydowanie wolę Amelię albo Melanię smile
    • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 04.05.23, 17:08
      Śliczne imię, uwielbiam w wersji Melissa smile
      Melita również miła ale Melissa bez porównania przyjemniejsza ( bardzo lubię końcówkę - ssa dla dziewczyn, brzmi bajkowo smile
      Vanessa, Inessa, Melissa, Anissa, Nessa - przykłady popularnych, i Lelissa - imię pochodzące od Leli.
    • n.ataleczk.aa Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 04.05.23, 19:04
      Imię przepiękne, mogłabym nadać, gdyby mojej miłości na tym zależało.
      • niii Re: Melisa - ładne imię dla dziewczynki... 06.05.23, 21:56
        Też tak uważam. Mogłabym nadać również smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.