Dodaj do ulubionych

PR RMF wciska kit

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 19:32
Pod adresem www.rmf.fm/dlaprasy.html?art=info&p=&nr=199 można
przeczytać:

PREMIERA WYJĄTKOWEGO DUETU
Kraków, 22 maja 2003
Premiera wyjątkowego duetu Myslovitz i Marek Grechuta na antenie Radia RMF FM
w piątek 23 maja o godzinie 8:50.

Zespół Myslovitz oraz Marek Grechuta i jego formacja Anawa nagrali nową
wersję kompozycji "Kraków" z longplaya "Miłość w czasach popkultury" wydanego
w 1999 roku. O aranżację zadbał właśnie Marek Grechuta.

Anna Kozłowska (PR)

Hmm.. A ja ten duet słyszałem przynajmniej 8 godzin wcześniej u
Kaczkowskiego, a i jakoś w ciągu tygodnia moje czułe ucho zarejestrowało
tenże kawałek (bodajże u Owczarka, a może u Kostrzewy, a może nawet w
niedzielnym Minimaxie). No ale niech RMF dalej żyje w swoim matriksie i
myśli, że to u nich miała miejsce premiera nowej wersji "Krakowa".
Obserwuj wątek
    • Gość: Teresa Re: PR RMF wciska kit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.03, 19:48
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

>
      > PREMIERA WYJĄTKOWEGO DUETU
      > Kraków, 22 maja 2003
      > Premiera wyjątkowego duetu Myslovitz i Marek Grechuta na antenie Radia RMF FM
      > w piątek 23 maja o godzinie 8:50.
      >
      >
      > Hmm.. A ja ten duet słyszałem przynajmniej 8 godzin wcześniej u
      > Kaczkowskiego, a i jakoś w ciągu tygodnia moje czułe ucho zarejestrowało
      > tenże kawałek (bodajże u Owczarka, a może u Kostrzewy, a może nawet w
      > niedzielnym Minimaxie). No ale niech RMF dalej żyje w swoim matriksie i
      > myśli, że to u nich miała miejsce premiera nowej wersji "Krakowa".

Ja też, dzisiaj po północy u Kaczkowskiego i 24 godziny wcześniej u Owczarka
      • viking73 Re: PR RMF wciska kit 23.05.03, 20:58
        A ja słyszłem wczoraj tj. w czwartek 22 V, ok.18 10 w krakowskiej Esce u
        Marcina Jędrycha podczas "Gorącej Dwudziestki - listy hitów Radia Eska".
    • Gość: Jureek Re: PR RMF wciska kit IP: *.proxy.aol.com 25.05.03, 10:44
      A czy to takie wazne, ze ktos cos nadal godzine wczesniej?
      Jura
      • Gość: Teresa Re: PR RMF wciska kit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.03, 12:16
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> A czy to takie wazne, ze ktos cos nadal godzine wczesniej?
        > Jura

To nie jest ważne kto nadał, ale jest ważne , że stacja zapowiada u siebie
        premierę, co nie jest prawdą.
      • Gość: & Re: PR RMF wciska kit IP: *.idzik.pl 25.05.03, 14:05
        A czy z tej muzycznej sieczkarni cokolwiek jest na serio ???????????
        Naprawdę wierzycie w to co tam się zapodaje ?????????????????????
        Radio Muzycznego Fajansu - trochę ponad 200 g...... kawałków od roku non, stop,
        na okrągło.
        Czy stacja (oczywiście oprócz Zetki) która popełnia takie harakiri ma
        jakikolwiek szacunek dla słuchaczy?.A co tych szefów od plajlisty obchodzi taki
        słuchacz. Ma być tabelka od sponsorów, ma być grane to co każe muzyczny sponsor
        i nie ma dyskusji. I tak to sie kręci powodując odruch wymiotny u co bardziej
        wrażliwych. Dlatego coraz mniej ludzi słucha RMF i Zet, datego coraz mniej
        ludzi wierzy w cokolwiek co się z tych studiów kiczu sączy.
        Za to "rankingi" są OK. A jakże !.Słuchalność na poziomie 99,9%.
        • Gość: astat wciskanie kitu - ogolniej IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 17:45
          Gość portalu: & napisał(a):

> A czy z tej muzycznej sieczkarni cokolwiek jest na serio ???????????
          > Naprawdę wierzycie w to co tam się zapodaje ?????????????????????
          > Radio Muzycznego Fajansu - trochę ponad 200 g...... kawałków od roku non,
          stop,
          >
          > na okrągło.
          > Czy stacja (oczywiście oprócz Zetki) która popełnia takie harakiri ma
          > jakikolwiek szacunek dla słuchaczy?.A co tych szefów od plajlisty obchodzi
          taki
          >
          > słuchacz. Ma być tabelka od sponsorów, ma być grane to co każe muzyczny
          sponsor
          >
          > i nie ma dyskusji. I tak to sie kręci powodując odruch wymiotny u co bardziej
          > wrażliwych. Dlatego coraz mniej ludzi słucha RMF i Zet, datego coraz mniej
          > ludzi wierzy w cokolwiek co się z tych studiów kiczu sączy.
          > Za to "rankingi" są OK. A jakże !.Słuchalność na poziomie 99,9%.

Ja bym to jeszcze rozszerzyla nieco. Pamietacie, jak prezydent wszystkich
          Polakow plasal radosnie w rytmie disco polo? Dzis mu lepperiada jakby mniej
          odpowiadala...
          Moze warto pomyslec o konsekwencjach i to nie tylko tych za miesiac czy rok,
          ale o tym co bedzie za lat pare tez troche. Szczepkowska, ktora nie godzi sie
          na upadek teatru TVP. Jozefowicz, ktory swierdzil w 3, ze nie zyczy sobie, zeby
          go reprezentowalo Ich Troje, i ze w sztuce demokracja sie nie liczy - jakos do
          mnie przemawiaja bardziej niż slupki sluchalnosci i ogladalnosci. Wole lekarza
          od znachora i Balcerowicza od pani Beger.
          Wracajac jednak do szeroko pojetej sztuki (choc to wszystko sie wiaze niestety)
          to te slowa o braku demokracji w sztuce zadedykowalabym wszysytkim, ktorzy maja
          jakiekolwiek oddzialywanie publiczne, dziennikarzom, radiowcom, nauczycielom,
          aktorom itd.
          Nie do populistow bede miala pretensje i nie do tych, ktorym zalezy tylko na
          forsie czy innych politycznych roszadach, ale do tych, ktorzy ich uformowali
          (sformatowali:), ktorzy WYBRALI zawody z zalozenia ksztaltujace i elity i
          poziom spoleczenstwa, kulture, poprawnosc, styl, klase. No i ponosza za to
          odpowiedzialnosc. A to oni coraz czesciej bezrefleksyjnie popieraja holote,
          schlebiaja radosnie jej gustom, promuja chlam i bylejakosc.
      • Gość: Tomek Re: PR RMF wciska kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 17:51
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> A czy to takie wazne, ze ktos cos nadal godzine wczesniej?
        > Jura

To jest ważne, gdyż stawia pod dużym znakiem zapytania wiarygodność tej stacji.
        Jeśli RMF mija się z prawdą, utrzymując, że na ich antenie będzie miała miejsce
        premiera danego utworu, to jak można mieć pewność, że prezentowane w "Faktach"
        informacje nie są równie kłamliwe, jak komunikat działu PR.
    • Gość: Confi Re: PR RMF wciska kit IP: 193.108.206.* 27.05.03, 08:03
      Zaraz, zaraz... Ale to była premiera na antenie radia, a nie premiera w
      ogóle... więc po co ta cała dyskusja. W komunikacie prasowym pisze: "premiera
      wyjątkowego duetu Myslovitz i Marek Grechuta na antenie Radia RMF FM
      w piątek 23 maja o godzinie 8:50". Z igły robicie widły, prosty komunikat
      prasowy czytacie wbrew intencjom jego autorki... Ludzie!
      • Gość: Szaman Premiera na antenie to nie premiera ogolnopolska IP: *.crowley.pl 27.05.03, 11:59
        Slusznie prawisz. Premiera na antenie radia, to nie to
        samo co premiera ogolnopolska.
    • Gość: sluchacz Re: PR RMF wciska kit IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 12:23
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Pod adresem www.rmf.fm/dlaprasy.html?art=info&p=&nr=199 można
      > przeczytać:
      >
      > PREMIERA WYJĄTKOWEGO DUETU
      > Kraków, 22 maja 2003
      > Premiera wyjątkowego duetu Myslovitz i Marek Grechuta na antenie Radia RMF FM
      > w piątek 23 maja o godzinie 8:50.
      >
      > Zespół Myslovitz oraz Marek Grechuta i jego formacja Anawa nagrali nową
      > wersję kompozycji "Kraków" z longplaya "Miłość w czasach popkultury" wydanego
      > w 1999 roku. O aranżację zadbał właśnie Marek Grechuta.
      >
      > Anna Kozłowska (PR)
      >
      >
      > Hmm.. A ja ten duet słyszałem przynajmniej 8 godzin wcześniej u
      > Kaczkowskiego, a i jakoś w ciągu tygodnia moje czułe ucho zarejestrowało
      > tenże kawałek (bodajże u Owczarka, a może u Kostrzewy, a może nawet w
      > niedzielnym Minimaxie). No ale niech RMF dalej żyje w swoim matriksie i
      > myśli, że to u nich miała miejsce premiera nowej wersji "Krakowa".

tez mialem wrazenie, ze juz gdzies kiedys ten utwor uslysalem, i rzeczywiscie to byl Mini Max.
      a co do tzw. premier - pmiatema jak pare lat temu Zetka zachwalala, ze u nich bedzie premiera nowej (wowczas) madonny - Frozen. tymczasem juz od rana utwor ten gral RMF jak swoj power-play.
      generalnie podchodze z lekkim usmiechem, gdy slysze, ze w jakims radiu jest "swiatowa premiera" czegos tam. prawdopodobnie oznacza, ze grali to juz wszyscy, tylko ta stacje, kotra zapowiada "premiere" chce na ten utwor zwrocic uwage, bo np. obejmuje pattronat nad wydaniem plyty.
      • Gość: az Re: PR RMF wciska kit IP: *.acn.pl 27.05.03, 13:28
        Z premierami piosenek jest tak samo, jak np. z szyldem "Centrum Obuwia" na
        małym sklepiku w bocznej uliczce, albo z reklamą np. "Wycieczki do ...(wstawić
        odpowiednia nazwę) tylko w naszym biurze podróży". To po prostu reklama, taka
        sama na całym świecie. Polega na chwaleniu siebie i niezauważaniu, że inni
        chcą sprzedać taki sam towar. Trzeba robić użytek z filtru między własnymi
        uszami i nie przejmować się durnymi tekstami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka