barbie4 Re: WSZYSTKO O TRIREGOL - pytajcie i radzcie 08.11.05, 12:41 brałam przez 5 lat bardzo dobrze sie po nich czułam (po jednofazowych tragedia) bezbolesne miesiaczki, oczywiscie regularne, co do dnia i prawie godziny teraz staramy sie o dzicko, mam nadzieje ze nie rozwaliły mojego organizmu Odpowiedz Link
hondzia Re: WSZYSTKO O TRIREGOL - pytajcie i radzcie 20.01.06, 08:59 bardzo dobre pigułki- biorę ją od 8 lat,zadnych skutków ubocznych-polecam Odpowiedz Link
doki2 Re: WSZYSTKO O TRIREGOL - pytajcie i radzcie 15.02.06, 23:28 Mam pytanie odnośnie tego tematu: czy można wcześniej skończyć zażywanie tabletek Tri Regol np po 14 pigułce, aby tydzień wcześniej wywołac krwawienie? potem 7 dni przerwy i nowe opakowanie od początku? czy lepiej wziąć po rząd dwa opakowania...? Słyszałam jeszcze, że można przedłużyć 3 fazę cyklu, biorąc dłużej pigułki z następnego opakowania, ale tylko z 3 fazy? Która z metod jest najbardziej bezpieczna ? Dokładnie podczas 7 dniowej przerwy mam slub i wolalabym obyc sie bez krwawienia w tym czasie...czy jest to mozliwe? Odpowiedz Link
bo.tak Re: WSZYSTKO O TRIREGOL - pytajcie i radzcie 16.02.06, 14:07 triregol jest preparatem trójfazowym. jeżeli chcesz wcześniej miec okres to mozesz zrezygnowac z 2 góra 3 _ostatnich_ tabletek. (po 14 wykluczone!) jeżeli chcesz go przesunąc na później, to mozesz przedłyżyć okres brania tabsów, ale tylke tymi z _trzeciej_ fazy! obie metody są dozwolone, ale nie za często, tzn nie co cykl. > Dokładnie podczas 7 dniowej przerwy mam slub i wolalabym obyc sie bez > krwawienia w tym czasie...czy jest to mozliwe? zalezy - policz dokładnie. Odpowiedz Link
anucha29 Re: WSZYSTKO O TRIREGOL - pytajcie i radzcie 15.04.07, 09:05 chciałam się spytać o przesuwanie miesiączki. przed tri- regolem brałam tabletki jednofazowe i tam aby przesunąć miesiączkę trzebabyło wziąść następne opakowanie, bioroąc tri-regol zrobiłam tak samo czy to błą i czy może to jakoś negatywnie wpłynąć na mój organizm albo na ich działanie?? Odpowiedz Link
xxevexx Re: WSZYSTKO O TRIREGOL - pytajcie i radzcie 17.03.08, 14:20 chcialam sie zapytac po jakim czasie od wziecia 1 tabletki tri-regol zaczyna w pewlni dzialac ? Odpowiedz Link
wisienka1979 Re: WSZYSTKO O TRIREGOL - pytajcie i radzcie 19.11.06, 18:38 Polecam, super samopoczucie, brak skutków ubocznych (u mnie przynajmniej), w 3 cyklu po odstawieniu (brałam 3,5 roku) zjawiło się maleństwo bez problemów...teraz znowu biorę i mam nadzieję że przy następnym będzie tak samo. Odpowiedz Link
aneta_domagala Re: Pomózcie w podjęciu decyzji 07.10.08, 13:14 Tri Regol to pigulki super!!! niestety wykupiłam tylko 1 op. bo ponoć zostały wycofane z rynku czy na dobre tego nie wiem. Popadłam w rozpacz,ale aptekarka poleciła mi inne trójfazówki na resztę op. z recepty o identycznym skladzie jak tri regol mianowicie triquilar.Tak też zrobłam i wykupiłam triquilar choc jestem sceptyczna co do nich, gdyz moja ginekolog właśnie po wcześniejszym spr. wyników badań zamierzała mi je przepisać, ale stwierdziła że miała po nich przypadek ciąży u pacjentki więc nie chcąc ryzykować przepisała mi tri regol.Jestem teraz w trakcie 7 dniowej przerwy i 8 dnia chyba zażyję te nowe pigulki i zobaczymy co się będzie działo... Z moją dawną (9 lat temu - dziecko jest w takim wieku)p. doktor nie mam kontaktu, a tak naprawdę jej tylko ufalam. Dziewczyny poradzicie co robić. Z góry dziękuję Odpowiedz Link
turzyca sklad 07.10.08, 22:06 Nie jestem pewna, czy to w ogole mozliew, by aptekarka wydala Ci lek o innym skladzie niz ten na recepcie. Jakos wydaje mi sie, ze mozna tylko zaproponowac lek o tej samej substancji czynnej. Wg informacji dostepnych w sieci triregol i triquilar maja ten sam sklad, rozni sie tylko producent: -Triquilar, Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl. jasnobrązowa 0,05 mg + 0,03 mg, biała 0,075 mg + 0,04 mg etinylestradiolu, pomarańczowa 0,125 mg + 0,03 mg, Schering AG -Tri-Regol, Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl. żółta 0,05 mg + 0,03 mg, morelowa 0,075 mg +i 0,04 mg, biała 0,125 mg + 0,03 mg Gedeon Richter Odpowiedz Link
kolaczek13 Re: WSZYSTKO O TRIREGOL - pytajcie i radzcie 28.10.08, 22:21 witam, czy jezeli nie wzielam pierwszej tableki i nie bralam jej az do wieczora dnia nastepnego do godziny, w ktorej powinnam wziac juz druga tabletke, to czy powinnam zaprzestac ich brania przez caly nastepny cykl czy moge zaczac od drugiej tabletki i przez kolejne 7 dni uzywac dodatkowego zabezpieczenia> dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi. pozdrawiam, Monia Odpowiedz Link