xosiek 02.11.05, 18:53 jaki jest krótko jeszcze nie czytałem ... ale to kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniak31 Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 02.11.05, 19:51 według mnie to jedyna książka Coehlo którą można przeczytać (nie mówię że warto ale żeby mieć swoje zdanie o autorze to trzeba przeczytać) próbowałam czytać jeszcze inne ale albo nie dotrwałam do końca (np."Nad brzegu rzeki...) albo skończyłam czytać z miesznymi uczuciami (np. "11 minut") ale to jest tylko moje zdanie bo wśród znajomych są osoby które uwielbiają wszystkie książki które napisał Coehlo... Odpowiedz Link Zgłoś
ajtra Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 02.11.05, 20:08 Mnie rozczarowało zakończenie. Spodziewałam się czegoś niebanalnego, a tu masz ci los! Ale czytaj, czytaj. Może Ciebie zachwyci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milak Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:26 no nie wiem nie wiem...moim zdaniem strata czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 02.11.05, 21:11 nie zachwycam się "A", ale kol. polonistki a jakże; dla mnie najlepsza jest "Piąta góra" Odpowiedz Link Zgłoś
atramentowa_ja Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 02.11.05, 20:25 przeczytać wszystko warto, chociażby po to aby wyrobić sobie własna opinię...moja opinia o tej książce i autorze jest jak najbardziej negatywna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocka Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? IP: *.eltronik.net.pl 02.11.05, 22:06 można, można, daje wytchnienie, chociaż wielką literaturą nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 02.11.05, 23:08 ksiazka na jeden letni wieczor chociaz znam takich, ktorzy wracaj do niej z uporem maniaka i zakreslaja "zyciowe" cytaty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 03.11.05, 08:30 takie to cienkie i w dodatku z szerokimi marginesami, więc tekstu tam nawet mniej niż się na pierwszy rzut oka wydaje, więc przeczytać, zwłaszcza, że dobrze się to czyta. A że arcydziełem nie jest... Nawet o tym warto przekonać się samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 03.11.05, 11:10 TAK . Bo ogólnie warto czytać . Co do "A" , to bez rewelacji , ale dla zabicia czasu - nie zaszkodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
annia4 Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 03.11.05, 12:08 Slyszalam o tej ksiazce takie wspaniale opinie, ze spodziewalam sie CZEGOS! Szczerze mowiac, ksiazka nie zrobila na mnie wielkiego wrazenia, a juz na pewno nie odmienila mojego zycia (jak sie zdarza u niektorych po jej przeczytaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
octavius2 Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 03.11.05, 19:14 Czyta się dosyć łatwo i przyjemnie, ale jak dla mnie jest dość banalny. Ot, książeczka na jeden letni wieczór, jak tu ktoś już ładnie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
wdeszczurosne Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 03.11.05, 19:54 Mialam wrazenie, ze autor pozyczyl sobie pare prostych prawd chociazby z Biblii i postanowil je odswiezyc. Ksiazka jako caloksztalt zdecydowanie mnie nie zachwycila i az trudno mi sie przekonac by siegnac po kolejna tego autora. Nie wiem skad te achy i ochy. Moze dlatego, ze Alchemik sprawil, ze ludzie sobie o paru prostych a waznych rzeczach przypomnieli..? Ale przeczytaj. Nie stracisz a moze tez sie zachwycisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maska Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 21:11 Też uważam, że przeczytać nie zaszkodzi ,ale mnie znudziła osobiście. Natomiast dobre, chociaż nieco dołujące wrażenie zrobiła na mnie książka "Weronika postanawia umrzeć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:59 WARTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hogata Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? IP: *.zaleska.dwtele.pl / 80.239.246.* 04.11.05, 13:43 Jeśli czytałeś już jakieś książki pana Coelho to "Alhemik" raczej Cię nie zaskoczy a być może tak jak mnie - rozczaruje. Coelho jest schematyczny, powiela wciąż te same myśli a tekst z "wszechświatem, który potajemnie sprzyja Twoim pragnieniom" może człowieka doprowadzic do szału, kiedy znajdujesz go "na co drugiej" stronie.To miła, lekka i przyjemna lekturka, chciaż polecałabym raczej książkę "Weronika postanawia umrzeć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hogata Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? IP: *.zaleska.dwtele.pl / 80.239.246.* 04.11.05, 13:44 Ale walnęłam byka! Przepraszam wszystkich, których oczy musiały oglądać słowo "Alchemik" przez samo "H" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 22:29 moim zdaniem nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
maniusia76 Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 04.11.05, 22:34 nie polecam. jest nudna. nawet pisac mi sie nie chce dlaczego. jest tyle dobrych i ciekawych ksiazek, ze na takie nudy naprawde szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
negishi Re: "Alchemik" warto przeczytać czy nie? 04.11.05, 23:45 Mi sie ksiazka podobala. Pozwala zwolnic, odetchnac i dodaje jakiejs wiary. Odpowiedz Link Zgłoś