anusia0203 19.07.07, 19:24 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak przebiegają te badania. Jak długo należy czekać na wyniki i jaki jest koszt ??Bardzo proszę o odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dada Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.07.07, 19:26 wchodzisz, dajesz papier, placisz 30zł, bierzesz papier, wychodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
anusia0203 Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! 19.07.07, 19:29 dzięki za :) robiłaś te badania w Krk ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaa. Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: 82.139.52.* 19.07.07, 20:24 No sorry - zależy jakie badania i są one bezpłatne w wybranych placówkach.Za zwykłe zaświadczenia płacisz 30 zł, a za badania nawet ok. 150 zł prywatnie. Np. na medycynee robi sie az 4 badania: analiza krwi, spirometria, okulistyczne i zwykłe badanie lekarza medycyny pracy - prywtanie wychodzi ok 130 zł, ja zrobiłęm za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia0203 Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! 19.07.07, 20:57 No właśnie i tutaj pojawia sie kolejne pytanie. Czy na pielęgniarstwo wymagane jest zwykłe zaświadczenie czy szczegółowe badania o których wspomniał kolega wyżej.Jeśli jakaś przyszła pielęgniarka wie coś na ten temat to bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: 82.139.52.* 19.07.07, 21:04 Na pewno szczgeółowe na skierowaniu muszą być wyszczególnione, wiec oni juz beda wiedizec co i jak. Zwykłe zaswiadczenie sa na studia humanistyczne i pokrewne, matematyczne i pokrewne etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:22 hmm, serio wymagają takich badań? gdzie się dostałeś? mi dali tylko papier do lekarza medycyny pracy. on go wypełnił i tyle. bez żadnych dodatkowych badań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krosia Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.altec.pl 19.07.07, 21:37 A nie może być zwykły lekarz? Nie przyjmą takiego zaświadczenia? Ja 3 lata temu zdawałam na akademie muzyczną i tam przyjęli zwykłe zaświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:49 Ja będę studiowac pielegniarstwo na AM w Warszawie i przy składaniu dokumentów dostałam skierowanie na badania do lekarza medycyny pracy (kartka formatu A4).To badanie w niektorych placowkach jest bezplatne a w niekotrych sie placi 30zl!!!Jest to skierowanie i zaswiadczenie inne niz takie zwykłe co składa sie na uczelniach niemedycznych!!!To badanie ma tylko wtepnie okreslic czy np preparaty typu formalina z ktorymi bedziesz miala kontak na studiach nie zagrazaja twojemu zdrowiu badz czy nie jestes na nie uczulona!Jesli masz wiecej pytan to chetnie odpowiem!A Ty gdzie bedziesz studiowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia0203 Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! 19.07.07, 22:21 Dziękuję za odpowiedź. Ja dostałam sie na CM UJ. Jutro jadę dokonać wpisu .Niestety nie mam jeszcze tego zaświadczenia i stąd moje pytanie.Mam nadzieję że jutro uda mi się je zdobyć. Chciałabym mieć już te wszystkie formalności z głowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:29 To zaświadczenie dają kazdemu kto przywozi dokumenty! A jesli mozna wiedziec jaki był próg punktów na pielegniarstwo na UJ lub ile pkt Ty mialas???pytam z ciekawosci,aha i czy zdawalas wos i bilogie czy tylko jedno z nich?? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia0203 Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! 19.07.07, 22:39 Wiesz nie mam pojęcia jaki był próg natomiast mogę Ci powiedzieć, iż miałam 25 pkt. Zdawałam zarówno wos(poziom rozsz) jak i biologię (poziom podst). To wystarczyło aby sie dostać i równocześnie spełnić swoje największe marzenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:44 ja skladalam na uniwersytet medyczny i nie potrzebowalam zadnego badani krwi itp. badanie wzroku, sluchu, wywiad i tyle :D i badanie za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:45 w poznaniu lekarz medycyny pracy byl potrzebny tylko na medyczne kierunki i na awf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.07.07, 21:48 Na farmacje i analityke uj wlasnie takie "badania" trzeba było miec. 60zł razem dosłownie za nic Odpowiedz Link Zgłoś
anusia0203 Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! 19.07.07, 22:24 Mogłabyś mi powiedzieć czy wówczas gdy byłaś z tym zaświadczeniem u lekarza było dużo ludzi? Długo musiałaś czekać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trtre Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.07.07, 22:35 to było prywatnie w przychodni, zarejestrowalem sie 4 godziny wczesniej przez telefon i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Badania_Lekarz medycyny pracy!!!!!!! IP: *.eranet.pl 25.07.07, 02:15 To straszne, że ściągają z nas taką kasę! Poszłam dziś do lekarza , ale tego zwykłego rodzinnego (składałam na dziennikarstwo) i lekarz nawet mnie nie zbadał!!! Pytam się za co te 30 zł?! Interesuje mnie gdzie jest to napisane, że mogą pobierać te pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś