pinia38 20.10.04, 12:06 Jak długo perfumy urzymuja swoją wartość???Rok,dwa...więcej...??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misscollins Re: jak długo "żyją" ??? 20.10.04, 17:26 Obok jest wątek z artykułem po angielsku jak długo żyją perfumy. Jak je dobrze traktować to równie długo jak koty - do dwudziestu kilku lat. Odpowiedz Link
mathilde17 Re: jak długo "żyją" ??? 20.10.04, 18:01 Na mojej półce - z napoczętych perfum - niezwykłą żywotnością wykazuje się Angel. Jest u mnie już 4 lata (używam go w minimalnych ilościach), zżółkł biedak trochę i nie jest już tak bosko niebieski, ale zapach nie zmienił się ani tyci... A artykuł przytoczony przez Forevermore bardzo mnie uspokoił - znaczy się, moja śliczna mała buteleczka Mitsouko w wersji "parfum" może sobie jeszcze stać...i stać...i stać... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: jak długo "żyją" ??? 20.10.04, 22:38 Akurat przez sorbeta, hih, tytulem sprostowania- nie tylko ja mam patenty na umieszczanie artykulow :-). A co do Angela, masz zupelna racje- ja tez mam juz wlasnie 4 lata jeden z flakonow Amena, i zapach, mimo braku srodkow ostroznosci, w ogole sie nie zmienil. To samo dotyczy Escady Collection i odpukac- 2000 et Une Rose. Na pewno krocej trzeba trzymac i na biezaco zuzywac probki- ich trwalosc jest mniejsza, chocby z uwagi na dostep na mniejsza sterylnosc opakowania- bywalo, ze szybko tracily zapach, a nawet zamienialy sie w paskudna, gesta ciecz. Wiec mimo ich, ze mam sporo- ostatnio nie oszczedzam :-) Odpowiedz Link
luloo1 Dobrze przechowywane i kilka lat 23.10.04, 09:55 Mam dwa zapachy, wstyd się przyznać, ale mają już ok. 10 lat. Ostatnio psiknęłam jeden z nich, wszystko z nim w porządku. Odpowiedz Link