Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o "Serii niefortunnych zdarzeń"?

06.03.04, 22:01
Jeszcze w ubiegłym roku przeczytałam bardzo pozytywną recenzję i
wypożyczyliśmy 2 pierwsze tomy. Mój syn przetrwał pierwsze trzy bodajże
rozdziały i stwierdził, że jak dalej będzie czytać, to umrze znudzony;-) Ja
byłam wytrwalsza- doszłam do połowy tomu drugiego, ale przyznam się, że
reakcję miałam podobną. Dla mnie jakieś to monotonne- jak powtarzany do
znudzenia refren. Zmęczyło nas, choć bardzo się starałam :-(
A czy ktoś jeszcze czytał to razem z dzieckiem?
Iwona
Obserwuj wątek
    • agnieszka_azj_edziecko Re: Co sądzicie o "Serii niefortunnych zdarzeń"? 08.03.04, 19:31
      Niewiele moge powiedzieć, bo nie zaglądałam do środka. Wiem,. że czytają to
      dzieci z klasy Ani, bo był konflikt z Pania od polskiego o wpisywanie tego do
      zeszytu lektur. Ania na wakacjach przeczytała jeden tom, pożyczony od koleżanki
      i jakoś nie sięga po następne, ale było to juz po Tolkienie i wogóle był
      problem, ze znalezieniem lektury, która by jej przypadła do gustu.
      Oglądalam kiedyś program o książkach dla dzieci w telewizji Puls i tam pani
      Joanna Olech, do której ocen mam zaufanie, mówiła o "Serii" w samych
      superlatywach.
      • green_eye Re: Co sądzicie o "Serii niefortunnych zdarzeń"? 12.05.04, 15:57
        Może są już za dorośli poprostu...
        Mój 6,5 letni bratanek uwielbia wręcz! Jesteśmy przy 7 części. Ale on jest
        takim cierpliwym i spokojnym dzieciaczkiem i widzę, że łatwo poddaje się
        nastrojowi tych książek...
        Najbardziej dziwi mnie, że bawi go "czarny humor", bo to maluch jeszcze
        przecież.
        • oqo_loco Re: Co sądzicie o "Serii niefortunnych zdarzeń"? 16.01.15, 11:33
          Czyta ktoś jeszcze tytuły tej serii? Widziałam, że są wznawiane, więc z pewnością ktoś zna. Będę wdzięczna za "współczesne" opinie.
          • sylwina76 Re: Co sądzicie o "Serii niefortunnych zdarze 16.01.15, 12:13
            Mój syn czytał w II klasie - 2 albo 3 tomy., więc chyba go nie porwało....
          • anna_mrozi Re: Co sądzicie o "Serii niefortunnych zdarze 18.01.15, 09:41
            Czytają, czytają :)
            JA został "zmuszona" do wypożyczenia z osobistej biblioteki syna - nie mam czasu jednak, żeby "przyłożyć się" do lektury. 9latek bardzo na "tak" (jakiś rok temu). Choć przeczytał i nie wrócił.
            Podsyłam//odsyłam >> absolutnienieperfekcyjna.blogspot.com/2014/05/lsnicket-seria-niefortunnych-zdarzen.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka