Dodaj do ulubionych

"fucki" dla CONNECTORA !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:31
Kochani,
czy korzystacie z usług firmy CONNECTOR? Ja się dałem wciągnąć i teraz za to
płacę - od trzech tygodni brak połączenia z internetem. To nic że ktoś
przyjedzie i wymieni przepalony układ w switchu jeżeli za 1-2 godz awaria
powraca. Tłumaczyłem panom technikom że problem tkwi gdzie indziej, ale ich
ignorancja i dyletanctwo przechodzi wszelkie granice. Albo CONNECTOR nie zna
się na tym co robi albo montują trefny sprzęt, który się szybko psuje.
Czy ktoś ma podobne przygody? Przez pierwszy miesiąc wszystko działało
dobrze - teraz to już jest po prostu żałosne!!!
Czekam na kablówkę TOYA..... nie polecam CONNECTORA !!!
i to by było na tyle - papa.
Obserwuj wątek
    • rychu_z_przemysla Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! 12.03.04, 11:37
      Ile cie to kosztuje?
      Ile kosztuje Toya?
      • Gość: kacyk Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:54
        abonament:
        connector za 128kbs - 39 pln [blokowane są p2p]
        Toya za 128kbs - 59 pln [bez blokowania, bez limitu transferu]

instalacja:
        connector - 250 pln
        toya - 1 pln [promocja jeżeli korzystałeś z innego dostępu i przedstawisz
        rachunki za 3 ostatnie miesiące]

• rychu_z_przemysla Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! 12.03.04, 12:04
          W Przemyslu jest drozej niz w Krakowie. Nie ma konkurencji...

• Gość: CzytX Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.comnet.krakow.pl 07.06.04, 14:07
            Wcale nie jest zle. W Krakowie kablowka Autocom - 139 pln/mc za sam inet, ale
            publiczne IP, GHnet - 55/mc, Comnet 48... ;)
            Ale ludziska wiecej zarabiaja....
    • Gość: Tomek Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 14:01
      Z firmą Connector wiąże się dość bogata historia, na podstawie której możnaby
      było nakręcić niezłą komedię, dorównującą - a może nawet w niektórych
      fragmentach pobijającą na łeb niejeden, kasowy Hit z Hollywood - i tu ciśnie mi
      się na usta "Głupi i głupszy".
      No właśnie tak się zastanawiam :kto w moim - już przeszło 12 miesięcznym -
      związku z "firmą"(zbyt szumna chyba nazwa)CONNECTOR jest głupi a kto głupszy.
      Czy Ci "profesjonaliści", których działalność kojarzyć się może z paranoicznym
      snem schizofrenika; czy Ja, dający się karmić nieustannymi obietnicami że
      będzie lepiej, że problemy są przejściowe.
      Kiedyś Ladislaus Boros powiedział "Tam, gdzie jaśnieje nawet najmniejszy płomyk
      nadziei, dostrzegalne jest światło z nieba"; i Ja przepełniony nadzieją na
      lepsze jutro, patrząc jak ten GŁUPI w niebo, korzystam (z długimi i częstymi
      przerwami oraz niskimi transferami)z tego okienka na świat, jakim jest "stały"
      dostęp do internetu.
      Czasami siedząc przed komputerem; podłączonym oczywiście do "sieci" "firmy"
      CONNECTOR; głodny wiedzy czekam z niecierpliwością na otwarcie mojej strony
      startowej - po chwili jednak budząc się z odrętwienia i widząc znany mi już do
      bólu tekst : "Nie można wyświetlić strony" - i wtedy wiem że na dziś już koniec
      przygody z internetem - odchodzę od komputera z miną dziecka któremu odebrano
      cukierka i zaczynam rozmyślać - kto tu jest jednak głupszy.
      Wkroczyliśmy już w XXI wiek, wchodzimy do nowej , lepszej Europy - a przy
      naszym boku mężnie kroczy i wspiera nas swą "fachowością"
      i "profesjonalizmem" "firma" CONNECTOR.
      A teraz poważniej; jeśli chcesz mieć stały dostęp do internetu to nie korzystaj
      z usług "firmy" CONNECTOR bo:
      - nie rozumieją pojęcia - "stały dostęp" (nie tylko do internetu ale i do nich -
      jak chcesz się dodzwonić to polecam Dzwon Zygmunta bo telefon odbierają co 100-
      ny)
      - nie wiedzą co znaczy słowo "umowa" - dla nich to chyba po chińsku
      - nie potrafią liczyć (128 Kbps jest poza zasięgiem ich percepcji)
      - nie znają pojęcia "terminowość" (z małym tylko wyjątkiem - chodzi o wpływ
      opłat do ich kasy)
      - żyją w innej czasoprzestrzeni (a dlaczego to tylko oni wiedzą)

To by było chyba na tyle bo jak poświęcę im za wiele swego czasu to faktycznie
      będę on nich głupszy - oni mi go aż tyle nie poświęcają.
      • Gość: motix Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 15:33
        oni odwalają straszną chece...nie mam tego shit-u ale z tego co mi znajomi
        mowią to przechodzi ludzkie pojecie,co administratorzy obiecują poprawe i w
        żywe oczy kłamią użytkowników tego o to CONNECTORA!!
    • Gość: Tomek Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.51.255.* 12.03.04, 15:56
      No tak właśnie wróciłem z pracy i chciałem zerknąć czy ktoś napisła coś nowego
      na temat CONNECTOR'a.
      No i wchodziłem na tę stronę przy "stałym" łączu które powinno być chyba lepsze
      od zwkłego analogowego modemy przez 15 minut.
      Nic dodać nic ująć - samo życie.
      A tak przy okazji puściłem do CONNECTOR'a linki do wszystkich wypowiedzi -
      ciekaw jestem czy ktoś od nich to skomentuje.
    • krystynamariag Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! 12.03.04, 22:24
      Myślałam,że już nigdy się nie zaloguję.Przez cale popołudnie usiłuję otworzyć
      stronę i napisać kilka słów na temat mojej współpracy z firmą Connector.
      Pierwsze spotkanie nastąpiło w grudniu 2002 roku i od podpisania umowy czekałam
      prawie trzy miesiące na podłączenie sygnału bo zawsze były jakieś
      przeszkody.Zwykle w środę lub czwartek dzwoniłam z pytaniem kiedy zostaniemy
      podłączeni do sieci i otrzymywałam odpowiedż,że z końcem tygodnia.Faktycznie w
      sobotę pokazywał sie ktoś z firmy,zaczynał coś robić i znikał.Z końcem lutego
      pojawił się sygnał a z nim same problemy.Od tego czasu wykonałam niezliczoną
      ilośc telefonów i jak w powiedzeniu "obiecanka cacanka a głupiemu radośc "
      słyszałam,że sytuacja już ulegnie poprawie bo zmieniane są łącza,przerwa jest
      chwilowa bo trzeba podłączyć innych użytkowników,że to tylko chwilowa przerwa
      itp.Uważam,że administrator sieci traktuje nas jak głupców lub
      intruzów.Zgłoszenie awarii "stałego łącza" jest niemożliwe ponieważ
      dodzwonienie się do Connectora to jak trafienie szóstki w Toto.Przy całodobowej
      usłudze powinna chyba istnieć możliwośc zgłoszenia awarii w chwili jej
      powstania a nie po dwóch dniach jeżeli ktoś raczy odebrać telefon.Początkowo
      była możliwośc dodzwonienia się na komórkę ale w miarę narastania problemów
      numery komórek przezornie zostały zmienione.Wystarczy spojrzeć na stronę
      Connectora,operator raczył nas łaskawie poinformować o przerwie 15 minutowej w
      dniu 2.03 ale zapomniano,że przez 9 dni nie było zupełnie sygnału. Regulamin
      zastrzegał możliwośc wystąpienia przerw w granicach 2% czasu w miesiącu na
      konserwację sieci,ale umowa obowiązuje chyba tylko abonentów a nie
      administratora.Gdy stwierdziłam,że abonentóm przysługuje bonifikata z tytułu
      przerw w działaniu sieci otrzymałam odpowiedż,że należy złożyć
      reklamację.Wydaje mi się to śmieszne bo Connector doskonale wie jak długo trwa
      przerwa i dodatkowa biurokracja jest bez sensu.Jedynym punktem regulaminu,który
      Connector realizuje bardzo szybko to wyłączenie sygnału mimo zapłaconego
      abonamentu co żle świadczy o firmie a nie abonentach.Bardzo wątpię w to,żeby
      właściciele Connectora ustosunkowali sie do wypowiedzi na forum ponieważ do
      chwili obecnej chowają głowę w piasek jak przysłowiowy struś ,pozostawiając na
      polu walki jedynie pracowników.Kończę łudząc się,że może uda mi się otworzyć
      jeszcze jakąś stronę.
      • Gość: kacyk Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.51.255.* 12.03.04, 23:21
        kochani,
        chyba podziałało bo po 3-ech tygodniach przerwy łączę się z CONNECTORA....
        o dziwo działa już 4 godz... siedzę i patrzę w monitor bo z tego szczęścia nie
        wiem co robić dalej... może nawet zadzwonie i podziękuję za włączenie
        sygnału....e tam pewnie nikt nie odbierze telefonu ;-)))
        lecę się nacieszyć stałym łączem...papa

ps. i tak przechodzę na kablówkę TOYA
    • Gość: Tomek Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.51.255.* 13.03.04, 00:00
      Jeszce raz ja.
      Z wielkimi trudami - i jeszcze większymi przerwami udało mi się porozmawiać ze
      znajomymi.
      Dziękuję za to z wszech miar firmie "CONNECTOR".
      To prawdziwy prezent na zakończenie dnia.
      Bądź pozdrowiona o firmo nad firmami.
      Idę spać bo mam już dosyć tych męczarni.
    • Gość: Toff Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.crowley.pl 13.03.04, 14:03
      Ja mieszkam w Katowicach i mam inną firmę, tzw. internet osiedlowy - łącze
      stałe. Przez pierwszy miesiąc było wszystko okej. Pozniej zaczely sie awarie a
      ja gnębiłem ich co awaria i gadałem z ich sekretarką automatyczną. Teraz jest
      lepiej, po dlugim czasie, ale jest. Problem jednak w tym ze net dostaje czkawki
      i zacina sie bo jest chyba zbyt duza liczba abonentow w tej wlasnie sieci. Ale
      nic tańszego i równie dobrego nie ma na razie. Ciekawe czy jak przyjdą burze w
      lecie to tez przyjdą braki w łączu internetowym? :D
      pozdr.
      Toff.
      pozdr.
      Toff.
      pozdr.
      Toff.
    • Gość: kacyk Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.51.255.* 13.03.04, 15:43
      hello,
      a czy ktoś już korzysta z ToYI?
      prosiłbym o podzielenie się wrażeniami;
      jakie transfery? czy są jakieś przerwy na łączu?
      itp..,itd...

bye-bye
      • Gość: KB Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.connector.net.pl 13.03.04, 20:03

Hej Kacyk czy twoje szczęście trwa nadal,bo ja zdążyłem zagotować wodę,zrobić
        kawę i już otworztła się strona,a szanowny Connector nadal milczy
    • Gość: oszukana Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 13:35
      Może ktoś z uczestników forum potrafi wytłumaczyć mi w jakim celu firma
      CONNECTOR oferuje promocyjne podłaczenie do sieci nowym abonentom, skoro nie
      potrafi zapewnić prawidłowego działania sieci już istniejącej.To już chyba
      jakas paranoja.
      • Gość: Mlody Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 15:14
        > w jakim celu firma
        > CONNECTOR oferuje promocyjne podłaczenie do sieci nowym abonentom

To bardzo proste. Liczy się dla nich ilość podłączonych ludzi=duża kasa, a nie
        jakość usługi :D
      • rychu_z_przemysla Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! 15.03.04, 15:16
        Naiwnych nigdy nie brak...
        A i abonamencik dodatowy wpadnie.
        • Gość: oszukana Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 07:17
          Na których osiedlach sieć działa bez zastrzeżeń?
          Może to tylko ja mam pecha, a może operator robi to złośliwie bo mam odwagę
          interweniować?
          • Gość: kacyk Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.51.255.* 16.03.04, 07:57
            hello,
            tak jak pisałem poprzednio, u mnie przez 3 tygodnie praktycznie nie było sieci -
            ale od piątku działa. teraz mam kompa włączonego nonstop i nadrabiam
            zaległości. zdarzają sie kilku sekundowe przerwy co wydłuża czas ładowania się
            stron, ale lepsze to niż całkowity brak sygnału.
            korzystałem kiedyś z connectora na glazera i tam było podobnie: rano przed godz
            8 spokojnie można było sie włączyć w sieć, ale nie daj boże później to już
            graniczyło z cudem. należało wlączyć rano kompa i nie wyłączać, nie resetować.
            zdarzały sie też sytuacje że ja miałem sieć a kolega piętro wyżej już nie.
            dodatkowo jeszcze przy instalacji fachowcy nie potrafili dobrze zrobić końcówki
            wtyczki do karty sieciowej i wyskakiwał mi błąd 'kabel sieciowy odłączony'.
            teraz mieszkam na 1 awp i niewiele sią zmieniło na lepsze jeżeli chodzi o
            jakość połączenia.
            zobaczymy teraz jak potraktuje connector moją reklamację braku sieci przez 3
            tyg - jakkolwiek, tak jak pisałem zmieniam na toye...
            papa
            pozdrowienia
            • Gość: Tomek Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 09:00
              znam przypadek że gość przez cały miesiąc miał zapewniony dostęp do sieci przez
              całe 12 dni i po złożeniu reklamacji uzyskał rabat do miesięcznej opłaty w
              wysokości aż 6 zł.
              był to blok 38 na Glazera.
              Tak że nie spodziewałbym się zbyt wysokiego upustu za rachunek :)
            • Gość: mataczu Re: Toya dla Kacyka IP: 217.113.224.* 21.03.04, 16:22
              Siema Kacyk od około 3-tygodni ciągne NET przez TOYE 512-na dwóch z kumplem i
              jak narazie jest o.k. za wyjątkiem wczorajszego dnia kiedy to nie było sygnału
              przez 15 godz.no ale mam nadzieję że to chwilowa wpadka operatora,zresztą w
              poniedziałek zadzwonię do panów z TOYI utwierdzić się w przekonaniu że to tylko
              chwilowe zamieszanie.Jeżeli chodzi o transfer to nie jest najgorszy ale na 512
              to mi nie wygląda....?? Myślę, że co do Connectora to nie ma się co zastanawiać
              tylko należy rozstać się z leserami którzy zarabiają na robionej przez siebie
              fuszerce przez pomyłkę tylko zwanej "stałym dostępem do internetu". Jeżeli TOYA
              będzie działać na tym poziomie co przez te 3-tygodnie i oczywiście bez wpadek
              to gorąco polecam ja narazie jestem
              zadowolony.Pozdrowionka
              PS.Umowa jest na 12-mcy i mam nadzieję że za jakiś czas nie będzie
              tematu: "fucki" dla TOYI.....?
              • Gość: Imac Re: Toya dla Kacyka IP: *.chello.pl 21.03.04, 18:07
                Ja nie chce sie wypowiadac na temat Toyi w Przemyslu. Mam tylko nadzieje, ze
                zachowaja tutaj standardy, jakie maja w Lodzi. Mialem ich lacze przez kilka
                lat, owszem bylo kilka wpadek, ale byly to sprawy innego rzedu... Pamietam np.
                ze mialem dluzsza przerwe po uderzeniu pioruna kolo domu ;)i wypalilo mi karte
                sieciowa (tylko, na szczescie).
                A co do transferow: moze wy zle przeliczacie kb/s ?
                W tej chwili mam lacze 512/128 w chello (niestety z limitem 15 GB) i transefery
                wcale nie sa rewelacyjne. W sieciach P2P okazyjnie miewam po 60 kb/s , ale tak
                naprawde wszystko zalezy od tego drugiego uzytkownika. Wiec jak sie sciaga od
                tych samych osob z szybkoscia np 2kb , to mozna nie zauwazyc, ze posiada sie
                inne lacze ;)
    • Gość: ZooM Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 21:54
      Słuchajcie ale tak nie może być, żeby firma tak lekceważyła klienta >:[ A może mały artykuł w lokalnej prasie na ich temat. To może pomoc, bo poszkodowanych jest naprawde wielu :(
      • Gość: Misiek z herbu Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:18
        > A może mały artykuł w lokalnej prasie na ich temat. To może pomoc, bo
        poszkodowanych jest naprawde wielu :(

To jest bardzo słuszna koncepcja. Trzeba sie za nich wziąć.
    • Gość: ex_uzytkownik Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.244.141.* 06.04.04, 21:40
      Mogłbym wiele pisać o próbach dodzwonienia się do Conectorka.Było juz o tym
      wiele pisania..
      Umowa.. działa w jedną stronę PŁAC i spadaj..
      Ale już zupełną przesadą ze strony "firmy" było to,że na 12 miesięcy(o ileż za
      długo) trwania umowy 5-krotnie zostałem witany napisem na swym
      monitorze,że "Twój dostęp do Internetu został zablokowany". Poza tym że
      świadczyło to o działaniu netu, to nie miało to nic wesołego. Bo jak miałem
      udowadniać,że nie jestem wielbłądem.. Rachunki, mimo że w umowie (HIHI -umowa)
      było jak wół do 10-go każdego miesąca były płatne, opłacałem już 5-go(by nie
      dać im pretekstu), ale nic to nie dało..A potem się jeszcze dodzwonić i trafić
      na swoją kolej odebrania telefonu..
      Jak juz się dodzwoniłem, to na pytanie czemu jestem odcinany, bo gdybym nie
      zapłacił w terminie(a jak głupi płaciłem terminowo) to w umowie jest mowa o
      odsetkach, to wesołek z Conectora,że oni nie liczą odsetek, bo to się nie opłaca
      (ciekawe więc po co umowa). Po interwencjach podłączali, ale słowa przepraszam
      to nie znali oj nie...
      Jak już, nie mając ochoty na spotkanie twarz w twarz, wysłałem mailem
      wymówienie umowy, z której tylko moja strona się wywiązywała, to natychmiast
      przeczytali jednak umowę i przypomnieli, że wymówienie nalezy przedłożyc w
      formie pisemnej w siedzibie firmy.. (jednak mają egzemplarz jakiejś umowy)..
      A ja głupi jeszcze zapłaciłem za okres wymówienia(no umowa, to umowa)...
      I aby było śmieszniej to jak któregoś dnia grubo po 10-ym marca sprawdziłem
      kabelek (bo jeszcze go nie uciąłem) to net działał...
      Jestem podpięty w Toya, w wersji Mini (128kbs), o marcu nie bede mowic, bo za
      darmo i ciągle jakieś "testy" ale jedno jest pewne zupełnie inna obsługa ze
      strony instalatorów przychodzących do domu, jak i kwestia dodzwonienia się po
      porade do admina.. niebo a ziemia.
      Umówione prędkości gwarantowane są wewnątrz sieci TOYA..
      Uj przypomina mi to powiedzenie "kup pan kozę" Ci co znają to wiedzą...
      • Gość: Misiek z herbu Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 23:31
        Czyli podsumowując. DeConnector to amatorszczyzna, żeby nie powiedzieć h..nia.
        Ja natomiast cieszę się, że mam neo, jestem bardzo zadowolony z tej usługi,
        zero problemów.
        • Gość: fucker Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 212.160.233.* 07.04.04, 10:16
          jestem użytkownikiem "firmy" jeśli można to tak nazwać ... a wszyscy wiedzą ,
          że to grubo przesadzone ... od ok 8 miesięcy i pomijając fuckt , że średnio w
          miesiącu sieć działa ok 8 - 10 dni to jeśli w ogóle "działa" to jak stwierdza
          umowa z firmą (dis)connector powinno być (128kbs)a w 90% przypadków jest
          zledwie (10kbs) ... co oznacza srednio od kliknięcia do otwarcia ok 30 min ...
          więc ostrzegam wszystkich chętnych na umowę z connectorem !!!
          • Gość: fucker Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 212.160.233.* 07.04.04, 10:24
            ... i jeszcze jedno !
            nic się w connectorze nie zmieni , aż pojawi się na rynku dostawców konkuręcja !
            jak narazie jest tepsa i toya - jeżeli toya się sprawdzi to panowie z tej
            badziewiarskiej firmy jaka jest connector zostaną bez klientów ... 20 zł wiecej
            za toyę to nie jest znowu tak wiele !!!
            • Gość: kacyk Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.51.255.* 07.04.04, 19:00
              hello,
              się rozwinęła dyskusja ładnie... ale ja nie o tym chciałem:

- fajna ta TOYA tylko aby się podłączyć należy mieć pakiet podstawowy TOYA TV
              [czyli 40 pln] i dopiero wtedy masz NET [60 pln] - a ja akurat nie używam TOYA
              TV [chociaż mam kabelek pociągnięty do mieszkania] bo korzystam z SAT TV i jest
              problem...

- inna sprawa to również przeciążenie ich sieci bo chętnych jest więcej niż
              mogą obsłużyć [serwer na 300 osób] i nie nadążają z instalacją zamówień
              [podobno mogą instalować tylko 6 terminali dziennie - zarządzenie z Łodzi]

takie doszły mnie słuchy...
              póki co connector się poprawił przynajmniej u mnie przyzwoicie działa już dwa
              tygodnie...
              "...dziękujemy ci droga firmo connector...."

pozdrawiam, do nastepnego napisania
      • Gość: ex_uzytkownik Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 217.97.144.* 06.07.04, 12:22
        I dalszy ciąg swoich potyczek... W lutym napisałem wymówienie ale za marzec
        zgodnie z umową zapłaciłem abonament i od kwietnia calkowicie przestawilem sie
        na ToyaNet.
        W czerwcu przychodzi jakis pan z COnectorka i usiłuje mi wcisnąć wezwanie do
        zapłaty za styczeń, kwiecień i maj tego roku... pokazawszy mu kwit ze stycznia
        i wymówienie (oczywiście kopia swojego listu) puśiłem go. Tłumaczył sie że on
        tylko dostarcza owe listy.
        Ciekaw jestem czy ciąg dalszy (tfu) nastapi??
    • Gość: grzech Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 18:41
      Niechciałbym być złośliwy. Ale logo connectora przypomina mi logo eurobanku.
      A wam jak się wydaje?
      • rychu_z_przemysla Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! 28.04.04, 11:33
        To idz z tym do eurobanku :)))))
    • Gość: kacyk Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 11:12
      hello,
      polecam "aktualną" do bólu stronę CONNECTORA:

www.connector.net.pl

święta, święta, święta.... fajnie że mamy już maj ;-))))

i to by było na tyle
      • Gość: am Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.connector.net.pl 15.05.04, 01:02
        Mam neta z conektora , fakt jest różnie, ale jest coraz lepiej. Jednak nie o
        tym chcę pisać. Toya ma klijentów ?????, wiec jakoś chodzi, zobaczymy jak
        bedzie gdy wzrosnie ilosc kjlientów (przez ten kabel wiecej sie nie da)
        sprwadzcie sobie transfer przez strony: www.numion.com/YourSpeed/ lub
        www.dsl.cz/
        • Gość: tira-rira Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 195.150.164.* 15.05.04, 22:34
          Nie wiem czy wiecie ale conektor schodzi prawie całkowicie z radiówki, będą ciągnąć kabelkiem między innymi światłowodem ale technika ich pracy jest powalająca (widziałem jak robili przewieszki ze światłowodu między blokami :))
          Nie ma co się dziwić że radiówka w konektorze się sypie jak się ma 100 do 150 osób wpiętych do switcha. A btw w Toyi 512 kilo już się zapchało. Burdel panowie aż miło...ale ponoć ma się poprawić,
          ze względu na to że nie będą już korzystać z polpaka tylko z łączy innego dostawcy (firma telenergo czy jakoś tak). Pożyjemy zobaczymy. Ja i tak na razie korzystam ze starego dobrego mimo że wolnego HIS'a.

Pozdroofka
          • Gość: morphine Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.51.255.* 17.05.04, 08:35
            gdzie ty widziałeś 100-150 osób wpiętych do jednego switcha,skoro powszechnie
            używa się 5-8 portowych
          • Gość: zozole Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 09:54
            Daliby w kablowce bbc prime, a nie jakies gownianie 4funtv. A z ich dostepu do
            netu nie skorzystalem bo niech sobie limity w buty wsadza i conector tez niech
            sie w buty schowa.
          • Gość: on Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 10:14
            Tel-Enego ??? Pierwsze słysze żeby był inny dostawca niżeli TP SA z polpakiem:)
            Tak nawiasem to HIS to badziew teraz jest do tego kompletnie nie opłacalny....
            Pozdrawiam wszytskim uzytkowników Internet DSL-a :)) ja jestem zadowolony i nie
            miałem poroblemów z ta usługa przez ponad 8 miesiecy:) Pozdrawiam:)
            • Gość: Kuba Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: 80.51.255.* 17.05.04, 11:38
              No to malo slyszales. Google twoim przyjacielem.
          • Gość: Misiek z herbu Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 13:49
            "...ale conektor schodzi prawie całkowicie z radiówki, będą ciągnąć kabelkiem
            między innymi światłowodem..."
            O co to - deConctor do podziemia schodzi :D. Może lepiej niech tpsa nie
            udostępnia im studzienek bo jeszcze mi neta spie...lą!

"...Nie ma co się dziwić że radiówka w konektorze się sypie jak się ma 100 do
            150 osób wpiętych do switcha..."
            Heh no tak szczególnie jak się ma taki porządek :P.
            • rychu_z_przemysla Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! 17.05.04, 13:52
              Sama radosc taki connector...
              • Gość: wrrr Re: "fucki" dla CONNECTORA !!! IP: *.hexen.przemysl.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 21:42
                fuckt, ze do kitu dziala ten ich internet jest niepodwazalny - jedno jest
                pewne - jak beda dalej tak dzialac jak dzialaja i olewac klientow tak jak
                olewaja to dlugo nie pociagna z takim barbarzynskim postepowaniem
                jeszcze jedna sprawa zamiast ratowac tych ludzi co juz maja i zrobic zeby to
                dzialalo bezawaryjnie to przylaczaja nowych uzytkownikowdo tego bajzlu co jest,
                jak dla mnie to zenada.....
                ponoc ma sie cos zmienic (w koncu weszlismy do ch...ni europejskiej:))
                pozdrawiam wszystkich i zycze wesolych transferow :D
    • Gość: kacyk Światłowody w CONNECTORZE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 13:46
      hej,

podobno connector zmienia kable na światłowody.
      czy ktoś coś wie na ten temat?
      w związku z tym brak połączenia z internetem :(((
      jak długo to potrwa?

pozdrowienia
      • Gość: oti Re: Światłowody w CONNECTORZE !!! IP: *.range81-155.btcentralplus.com 28.05.04, 00:40
        czlowieku co daje zmiana kabla na swiatlowod? skoro panowie
        szanowni "specjalisci" robia z swiatowodu ktory wogole sie do tego nie nadaje
        przewieszki miedzy blokami podwieszajac go do linki zwykla izolacja?? pelen
        profesjonalizm... dodatkowo po obu stronach konwentery ktore i tak
        upierdzielaja sygnal do 100mb. ale dla pewnej osoby to jest zajebista siec
        swiatlowodowa. jeden "czlowiek" z drugim uwaza ze cos wie na ten temat, ze
        dobrze by bylo dostarczac interenet do domow ludziom i kosic za to gruba
        kase... no coz nie kazdy sie do tego nadaje, moze co niektorzy powinni isc do
        jakiegos baru - bylo by to odpowiedniejsze miejsce dla nich, bo jak kiedys
        zobaczycie ekipe z conectora (nie obrazajac wszytskich - chyba jest wyjatek) to
        nie zobaczycie nic innego jak pijakow i drobnych cpunow .... wspolczucia ...
        lepiej juz chyba byc w tpsa
        • Gość: ciekawski1 Re: Światłowody w CONNECTORZE !!! IP: *.connector.net.pl 31.05.04, 22:59
          Witam !
          Nie jestem znawcą tematu światłowodów , ale wypowiedź tego Pana sugeruje u
          niego głęboko zakorzenioną nienawiść do tej firmy. Czyżby był to zaginiony
          systemx? Opisując tych ludzi w ten sposób jak to zrobiłeś dajesz dowód swojego
          poziomu intelektualnego i braku czystej cywilnej odwagi. Otwierając nastepny
          sklep czy bawiąc się w internet pamietaj, że ludzie nie dadzą już się tak łatwo
          nabrać. A poza tym Przemyśl jest mały, w końcu trafi się jakiś wierzyciel który
          utnie ci cohones...
          Jestem zdania że powinniśmy wspierać każdą inicjatywę, której celem jest
          obalenie monopolu tpsy, kto myśli inaczej albo nie wie co mówi, albo świadomie
          mąci. T o że poziom usług connectora jest taki jak widać to zupełnie inna
          sprawa, ale mimo to nie powinniśmy oceniać ludzi w ten sposób jak robisz to ty.
          • krystynathier Re: Światłowody w CONNECTORZE !!! 06.06.04, 13:10
            No jasne najlepiej to mówić jak się nie wie o czym.Trzeba było "speców" od
            Connectora zobaczyć na własne oczy to byś wiedział ,jacy są super
            przygotowani.Jak zgłosiłam awarie,to przyszli naprawić.Tylko co chwile złazili
            do mnie po jakieś narzędzia, a to klucz,a to młotek,a potem miotła i
            zmiotka,żenada.Poza tym u mnie connector działa na tej zasadzie że jak
            przestaje mieć dostęp do internetu,to muszę zejść na dół i resetować korki od
            głównego zasilania, bo im się coś przegrzewa.Tak właśnie działa connector.A jak
            się człowiek dodzwoni, to jeszcze z pretensjami że jak u mnie nie działa
            internet to ja na pewno mam wirusa.DOdatkowo ,nie wiem czy ktoś czytał tą ich
            mądrą umowę,gdzie zastrzegają sobie iż jeśli się do nich osobiście do kasy
            przyjdzie zapłacić, to dodatkowo wezmą prowizję w wysokości 1.50zł.Ja to olałam
            sikiem falistym,bo kto to widział aby firma brała prowizję za to że ja im
            osobiście wpłacę- jakiś kretyn to chyba wymyślił.No można im jeszcze wpłacać do
            MBanku,ale to przez internet bez prowizji,tylko najpierw trzeba ten internet
            mieć.Oto włąśnie connector.
            • Gość: herbatkazprądem Re: Światłowody w CONNECTORZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 14:35
              Info ze strony Deconnctora:
              27.05.2004
              Dzisiaj w godzinach przedpołudniowych nastąpiła przerwa w dostępie do Internetu
              spowodowana brakiem prądu w serwerowni. Za utrudnienia przepraszamy.
              -------

Im się pewnie też korki przegrzewają :D.
              • Gość: zaciura Re: Światłowody w CONNECTORZE !!! IP: *.connector.net.pl 10.06.04, 01:31
                Mi działa w porządku. Przerw owszem kilka było, ale po wykonaniu telefonu i
                poproszeniu o sprawdzenie sygnalu wszystko wracalo do normy (za chwilę!). Nie
                narzekam, bo nie mam powodu. A moze brakiem powodu jest to, ze pierdze w fotel
                calkiem niedaleko od siedziby? :]
                Transfery sa ok., ostatnie 2 tygodnie to srednio po 300 kb/s (przy standardowym
                pakiecie) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj 25 megowy plik zassalem w niecale dwie
                minuty.
                Mozna wysnuć naciągana teorię, że zwały, które u was ciagle występuja są
                powodem odległości większej niz np. promień 300 metrów od siedziby firmy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka