Dodaj do ulubionych

Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na NSK?

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.12.04, 11:39
Tu i tam na "wałbrzyskim rynku pracy" słychać że NSK nie przyjmuje ludzi z
Toyoty. Ponoc NSK informuje Toyote o chęci zmiany pracy przez jej
pracowników ;-)). Nie wiem czy to plotki czy prawda. Z czystej ciekawości
pytam bo nie robię nai tu ani tu.
Jeżeli ktoś wie coś ...
Obserwuj wątek
    • Gość: trollik Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.12.04, 22:33
      Nikt nic nie wie?
      • Gość: ewa Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.12.04, 10:17
        podobno tak jest w całej strefie, że firmy nie przyjmują pracowników z innych
        zakładów "strefowych". Tak samo, jak pracownicy Auchana podpisywali lojalkę, że
        nie pójdą do Castoramy.
        • Gość: trolik Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na N IP: 217.30.143.* 15.12.04, 18:59
          W strefie mozna przechodzić z zakładu do zakładu. Tylko ten mix japoński między
          NSK a Toyota dziwi.np. Toyota bierze ludzi z Cersanitu, a sama...
          • Gość: oko Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.12.04, 09:31
            Coś w tym jest.Słychać ale słabo.
            • Gość: dur Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.12.04, 18:15
              jest tak.
    • Gość: truten Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.12.04, 18:37
      przecie to logiczne
      jak cie firma wyszkoli to straci kiedy odejdziesz
      a kicajce wspieraja sie w tym ( na to wyglada )
      • Gość: jacek01g ale taka praktyka jest niezgodna z prawem IP: *.zigzag.pl 21.12.04, 18:57
        A co jeśli firma do mojego szkolenia nie dołożyła ani złotówki? To co wtedy?
        • Gość: trolik Re: ale taka praktyka jest niezgodna z prawem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.12.04, 20:25
          wiesz nawet jak dołożyła to co? Przecież istnieje ustawa o ochronie danych
          osobowych a i tak sie wymieniają. przynajmniej na to wygląda
          • Gość: truten Re: ale taka praktyka jest niezgodna z prawem IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.12.04, 22:26
            Gość portalu: jacek01g napisał(a):

> A co jeśli firma do mojego szkolenia nie dołożyła ani złotówki? To co wtedy?
            --------
            Gość portalu: trolik napisał(a):

> wiesz nawet jak dołożyła to co? Przecież istnieje ustawa o ochronie danych
            > osobowych a i tak sie wymieniają. przynajmniej na to wygląda
            -------

Czy dolozyla czy nie - wychodzi na Trutniowe!
            juz dawno toyote tu okreslilem
            ale jak sobie przypominam jacek01g
            nie popieral mojego negatywnego stanowiska
            w sprawie toyoty, tak czy inaczej oto kapitalizm
            z jego najgorszymi cechami ale mamy to co chcielismy.
            • Gość: bailon23 Re: ale taka praktyka jest niezgodna z prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:56
              Truten,
              Wiem ze to nie argument ale.. w dupie byles gowno widziales. Idz se tyrac u
              niemca - tam masz zdrowy, europejski kapitalizm. Tfu...
              • Gość: truten Re: ale taka praktyka jest niezgodna z prawem IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 27.12.04, 06:54
                bailon 23
                gdybys czasem bywal tu i czytywal to nie kazal bys mi isc do niemca
                dlaczego ? ano dlatego ze nienawidze szwabow
                ale cos tam czytasz bo zaczynasz od slow wytlomaczenia " wiem ze to nie ... "
                Kapitalizm wszedzie jest taki sam ,
                jak dupki ktore bywaly wszedzie i wszystko wiedza
                z wyjatkiem jednego wlasnego nicka,
                jak juz musisz lizac dupe japoncom,
                to nie wstydz sie tego, wszyscy w twym otodczeniu to widza
                wiec podpisz sie pod swym listem - swym prawdziwym nickiem
                • Gość: bailon 23 Re: ale taka praktyka jest niezgodna z prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 09:26
                  Truten,
                  kapitalizm jest wszedzie taki sam, jak dupki ktore wszedzie byly i wszystko
                  wiedza - bzdura - kapitalizm jest nie wszedzie taki sam - rozumiem ze brak
                  elementarnej wiedzy z historii ekonomii sprawia ze tak piszezsz...

Porownania z dupkami to juz nie za bardzo rozumiem...

Wiesz - lizanie dupy i praca dla kogos to dwie rozne sprawy - jezeli dla ciebie
                  sa one tozsame to obrazasz osoby, ktore pracuja. Chyba ze chodzi tylko o
                  toyke... To wtedy obrazasz tylko osoby itd... W sumie bez sensu.
                  Jeszcze raz - dla mnie praca w jakiejkolwiek firmie nie jest tozsama z lizaniem
                  dupy (bialej, zoltej czy czarnej :))

Wytlumaczenie "wiem ze to nie..." - alez Trutniu ja nie mam ochoty ani powodu
                  sie tlumaczyc i prosze traktuj zwrot nie jako wlumaczenie a jako zagajenie
                  raczej...:)

Podpisanie sie swoim nickiem - a niby czemu to nie moj nick? A nawet jesli to
                  czemu mialbym uzywac innego?
                  A w ogole to wszystkiego naj w Nowym Roku...
    • Gość: jacek01g potwierdzam, że taka zmowa istnieje IP: *.chello.pl 03.01.05, 02:37
      wiem to od kumpla ktory pracował dla jednej z firm ze strefy. Co do
      supermarketów (Auchan, Castorama) to też o tym słyszałem. Nie wiem czy owo
      porozumienie jest rozszerzone również na Tesco, Real, Kaufland itp.

Wydaje mi się ze firmy naruszają prawo (przetwarzając dane osobowe niezgodnie z
      przeznaczeniem) albo naruszając art. konstutucji o swobodzie podejmowania
      pracy. No bo jak NSK sprawdza że osobnik X pracował w Toyocie? Jesli napisze to
      w cv sprawa jest prosta. Jeśli nie napisze tego w cv to firma się nie dowie
      chyba że wie ze pracował. No a skąd wie? Jeśli firma wie ze delikwent pracował
      w Toyocie a nie napisał tego w cv to znaczy że NSK dysponuje bazą byłych i
      obecnych pracowników a tu już mogą być naruszenia ustawy o przetwarzaniu danych
      osobowych i może w to wkroczyć GIODO. Tyle że udownic firmowm coś takiego
      będzie bardzo ciężko... wystarczy zmowa milczenia...

Problem może zaniknąć jesli ludzie (czyt. "tania siła robocza") będą częściej
      wyjeżdżać na zachód do pracy i wtedy jak nie będą mogli nikogo znaleść zmięknie
      im rura. Może juz im mięknie? Ostatnio ktoś tam miał depresję ze ludzie
      (czyt. "tania siła robocza") nie chce się zgłaszac po cukierki czyli pracę w
      Toyocie bo ich warunki odstręczają.

Nie zmienia to faktu, że dobrze ze jest taka Toyota i wiele innych firm w
      Strefie. Można narzekac na nich ale w polskich firmach są jeszcze gorsze
      warunki pracy...
      • Gość: truten Re:Objawy przepracowania w toyocie IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 03.01.05, 21:54

Gość portalu: bailon 23 napisał(a):

> Truten,
        > kapitalizm jest wszedzie taki sam, jak dupki ktore wszedzie byly i wszystko
        > wiedza - bzdura - kapitalizm jest nie wszedzie taki sam - rozumiem ze brak
        > elementarnej wiedzy z historii ekonomii sprawia ze tak piszezsz...
        >------------------
        problem jest taki :
        ja o krwiozerczym kapitalizmie
        a ty o historii ekonomi a wczesniej o gownie i dupie
        rozumiem ze uczyles sie tego?

raz jeszcze powiadam ze wyzysk jest wszedzie taki sam

> Porownania z dupkami to juz nie za bardzo rozumiem...
        ---------------
        przeczytaj sobie swoj post do mnie a wtedy zrozumiesz
        a jesli nadal bedziesz mial z tym problem
        to oznaka ze juz twoj umysl odmawia posluszenstwa
        nie wiem co na to poradzic, tak ci wyprali umysl?

> Wiesz - lizanie dupy i praca dla kogos to dwie rozne sprawy - jezeli dla
        > ciebie sa one tozsame to obrazasz osoby, ktore pracuja.
        --------------
        ja nie pisalem ze sa one tozsame, to twoj pomysl
        wiec nie obrazaj itd........

> Chyba ze chodzi tylko o
        > toyke... To wtedy obrazasz tylko osoby itd... W sumie bez sensu.
        ----------------
        jak sam wiesz ze bez sensu to po kiego bazgrzesz?
        masz problem to pewne, usytulowany on jest w glowie twej
        wyprali ci wyprali oj biedaku,

> Jeszcze raz - dla mnie praca w jakiejkolwiek firmie nie jest tozsama z
        > lizaniem
        > dupy (bialej, zoltej czy czarnej :))
        -----------------
        juz wyjasnilem ze to twoj pomysl
        nigdzie nie napisalem ze praca i lizanie dupy to to samo
        jestes stukniety i to dobrze, wyprali ci umysl?

> Wytlumaczenie "wiem ze to nie..." - alez Trutniu ja nie mam ochoty ani powodu
        > sie tlumaczyc i prosze traktuj zwrot nie jako wlumaczenie a jako zagajenie
        > raczej...:)
        =============
        OTO ZAGADNIENIE :

Gosc portalu: bailon 23 napisal(a):

truten
        > wiem ze to nie argument ale.. w dupie byles i gowno widziales
        > idz se tyrac u niemca - tam masz zdrowy europejski kapitalizm. Tfu...

====
        teraz pytanie: czy twoje zagadnienie dotyczy gowna czy dupy?
        Chyba ze byl to wyklad na temat wiedzy z historii ekonomii
        uczyles sie tego w akademickim kiblu za kloake robiles?

> Podpisanie sie swoim nickiem - a niby czemu to nie moj nick? A nawet jesli to
        > czemu mialbym uzywac innego?
        ================
        bo nie widze cie tu, zjawiles sie - dales wyklad z ekonomii, gowna i dupy
        a teraz probujesz sie tlumaczyc.

> A w ogole to wszystkiego naj w Nowym Roku...
        -----------
        wzajemnie i wracaj do tasmy bo skrzynie cza skrecac:)))
        • Gość: tyrka ciekawostka z forum Wrocław IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 22:16
          "to nie jest takie rózowe na jakie wygląda. Mój kolo tyrał rok w Toyce przez
          agencję tymczasową i go wywali. A miało byc tak pieknie Toyota nie zwalnia
          ludzi. Mieli po roku mu dać umowę z Toyotą. Ale z agencji nie dośc że mają mała
          kasę to jeszcze takie numery. Wkręcili mu ze nie ma etatu dla niego. Na drugi
          dzień zatrudnili kogos innego też przez agencję.Ponoć mnóstwo ludzi tak pracuje
          na umowę z agencją pracy tymczasowej w Toyocie. Sorki ale zajrzyjcie na te
          forum poczytajcie."
          ładne kwiatki. A miało być tak pięknie ;-)))
          • Gość: biger Re: ciekawostka z forum Wrocław IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.01.05, 18:15
            Ale jaja. Do czego to doszło.
            PS
            Japońcy maja to w 4 literach i tak wsio jest w pariadkie.
            • Gość: leny Re: ciekawostka z forum Wrocław IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.05, 10:46
              To nie toyote trzeba winic tylko posrednika ktory ma gdzies kogo byle sztuka
              sie zgadzala a pieniadze na konto leca.
              • Gość: biger Re: ciekawostka z forum Wrocław IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.05, 23:15
                chyba żartujesz. Toyota przyjmuje ludzi z agencji pracy. Mami ich przez rok
                mozliwością przejścia na umowę z Toyotą po czym w ostatnim dniu 12 miesiąca
                pracy mówi mu pa...
                Pozdrawiam naiwnych. (wiem jednak jak jest na rynku pracy więc to i
                zdesperowani)
                • Gość: truten Re: ciekawostka z forum Wrocław IP: 17.255.240.* 09.01.05, 01:04
                  gdzie sa ci co tak toyote wychwalali pob niebiosa?
                  ja juz dawno napisalem ze toyota nikomu laski nie robi
                  i kieruje sie li tylko tanimi kosztami produkcii
                  tylko czekac jak zaczna uciekac ze strefy na ukraine he he
                  jakos dupolizow skosnych nie widac na forum?
                • Gość: bailon 23 Re: ciekawostka z forum Wrocław IP: 194.205.82.* 11.01.05, 21:13
                  Nie wiesz o czym piszesz. Agencaja pracy to agencja pracy. Kazdy kto podeimuje
                  prace poprzez taka agencje powinien sie z tym liczyc ze moze przestac pracowac.
                  Taki 9czysty) uklad.
                  Chyba w koncu lepiej pracowac przez agencje niz nigdzie.
                  A z drugiej strony - nie jedna toyka chyba do pracy przyjmuje, a kazdy ma wolny
                  wybor...
        • Gość: niewolnik Re:Objawy przepracowania w toyocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 23:42
          tyramy tam jak niewolnicy za jedyny 1000 zl netto niczym sie toyota nie rozni
          od innych firm na strefie
          • Gość: ewunia Re:Objawy przepracowania w toyocie IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 14:43
            Pracuję w instytucji finansowej i otrzymuję od pracowników produkcyjnych z
            Toyki zaświadczenia o zarobkach - 1500 zł. Nie jest to mało, zwłaszcza, jeżeli
            dotyczy osób bez wykształcenia
            • Gość: jacek01g 1500 brutto czy netto? IP: *.zigzag.pl 15.02.05, 16:28
    • Gość: xxx ludzie z wyż.wykszt robią fizycznie, a w biurze IP: 156.17.44.* 07.01.05, 12:30
      dopiero studiujący zaocznie. Ciekawe kto im tu robotę załatwił? Bo to jeszcze
      nawet nie ludzie z Wałbrzycha tylko z Krakowa, Wrocławia itp.
      Powoli polaczki dochodzą do władzy i japończyki już niedługo nic tu tak
      naprawdę nie zdziałają.To jest prawdziwa Polska.Tylko znajomości i złodziejstwo
      • Gość: jacek01g nie, nie... chwila moment! IP: *.zigzag.pl 07.01.05, 21:08
        1. Zakładasz, że ktoś mający wykształcenie zaoczne jest z góry skazany na pracę
        fizyczną, że jak tylko ktoś się zgłosi się po studiach dziennych to
        tego "zaocznego" mają go wy....bać?

2. Widocznie ktoś okazał się lepszy i firma ma prawo znaleść najlepszych
        pracowników do swojej firmy. A że nie zawsze są z Wałbrzycha? Nie ma tak że z
        samego tytułu, ze mieszka się w Wałbrzychu nalezy się komuś miejsce w strefie.
        Zazdrościsz że ktoś był lepszy? To trzeba było pójść na studia do Krakowa,
        Wrocławia. Mam bardzo dużo sympatii do Wałbrzycha, w koncu to moje rodzinne
        miasto, że uczelnie w tym miescie uwazam za słabe. No sory....

3. Mam 4 znajomych (w tym jedna osoba z Wrocławia) ktorzy pracują w Strefie
        (niekoniecznie u Japońców) i żadna nie znalazła jej po znajomości.

4. Taka dygresja - im bardziej SLD i inne partie mówiły na pocz. lat 90, że
        wszyscy kradną i Solidarność wyprzedaje kraj tym cześciej realizowały
        hasło "grab zagrabione". Efekty widać dzisiaj. Dlatego mówiąc "kto im te pracę
        załatwił" nie wierzę w twoje szczere intencje, ze jakbyś miał taką mozliwośc to
        najpierw "pozałatwiałbyś" prace wszystkim swoim znajomnym. Byłbys dokładnie tym
        kogo krytykujesz. Nie przyjmujesz do wiadomości że dobra pracę czasami można po
        prostu znaleść z ogłoszenia? mając odpowiednie doświadczenie i wykształcenie
        itp.

5. Nie ma obowiązku pracy w Toyocie, NSK ani żadnej innej firmie.

Polecam wątki (prymitywne ale zawsze) o tym, jak "wsioki" i "buraki" zabierają
        dzielnym i młodym warszawiakom pracę przyjeżdżając do tego miasta, spiąc po 10
        w kawalerce i jedząc zarcie z obrzydliwych słoików ktore im mama przyszykowała.
        A przecież nie można pracowac za mniej niż 2000 netto bo to minimum biologiczne
        a gdzie kino, kluby, teatr, nowe ciuchy co miesiąc itp.

Polecam również wątki (konczące się zwykle niczym) o tym, co jest lepsze -
        studia zaoczne czy studia dzienne.

Nie odkryłeś Ameryki kolego...
        • Gość: likwidator Re: WYNOCHA!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.01.05, 13:54
          A najlepiej zlikwidowc tą całą strefę, oddtworzyc kopalnie na nowo!!!...
          Wywalić kapitalizm i powrócić do socjalizmu!!!!..i tow.Gierka
          Co nam tutaj japonce będą się szwendać.....WYNOCHA!!!!
          Jak ruskie byli to było super....i takie trutnie dopiero dup... im lizały....
          Ja jednak wole ten kapitalizm niż pierogi ruskie w barze z PRL-u
          • Gość: truten Re: WYNOCHA!!!! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.01.05, 01:15
            wystarczy przeczytac twoj nick a wszystko wiadomo

jak beda likwidowac strefe to pewnie myslisz ze na tym tez sie nazresz?

wy wszedzie sie nazrecie gdzie jest tylko jakakolwiek likwidacja
            --------------------------

Gość portalu: likwidator napisał(a):
            • Gość: bailon 23 Re: WYNOCHA!!!! IP: 194.205.82.* 11.01.05, 21:08
              truten, a moze tak kilka argumentow zamiast klepac bez sensu jak to zwykle u
              ciebie?
              popieram likwidatora
        • Gość: xxx bzdura IP: 156.17.44.* 11.01.05, 08:44
          to wytłumacz mi np fakt że nagle w biurze pracują 2 sostry i to nawet nie z
          Wrocławia tylko gdzieś jeszcze skąś tam.Ale Ty pewnie uważasz że obie były tak
          dobre, że nikt inny by się nie nadał.A Ci Twoi znajomi- to też dziwne że tak o
          nagle sie tam dostali( 3 znajomych w jednym zakładzie ciekawe- i bez
          znajomosci). I to pewnie jeszcze bez doswiadczenia żadnego.A masa inzynierów
          robi tam na taśmach bo kto takiemu da szansę, bez doświadczenia zawodowego i
          przede wszystkim bez znajomego wysoko u góry.
          • Gość: 11 Prawda!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.05, 23:17
            Wszystko to prawda i z NSK i prawda z Toyką. Niestety takie czasy . Bykle pętak
            z psiej wólki po koguciej szkole z plecami może się wbic na stanowisko a
            inzynierowie tyrają na produkcji albo nie mogą się dostać do zadnej pracy.zymam
            za Was Kciuki młodzi pręzni. Do przodu i nie załamywać się nie jeden zakład
            Toyota jest na świecie.
            • Gość: Alex 11 Re: Prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 00:27
              Ty, a skad ty to wiesz? Musisz miec niezle uklady i w toyce i w nsk... Dasz namiary?
              • Gość: truten Re: Prawda!!! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 12.01.05, 19:55

> truten, a moze tak kilka argumentow zamiast klepac bez sensu jak to zwykle u
                > ciebie?
                > popieram likwidatora
                --------
                bailon bucu jeden a co ci sie z mojej odpowiedzi na ten list nie podobalo?
                mozesz zacytowac? czy zapomnisz jezyka w gebie?

Gość portalu: likwidator napisał(a):
                > A najlepiej zlikwidowc tą całą strefę, oddtworzyc kopalnie na nowo!!!...
                > Wywalić kapitalizm i powrócić do socjalizmu!!!!..i tow.Gierka
                > Co nam tutaj japonce będą się szwendać.....WYNOCHA!!!!
                > Jak ruskie byli to było super....i takie trutnie dopiero dup... im lizały....
                > Ja jednak wole ten kapitalizm niż pierogi ruskie w barze z PRL-u
                • Gość: bailon 23 Re: Prawda!!! IP: *.toyotafr.com 12.01.05, 20:11
                  truten bucu pierwszy,
                  prosze bardzo -
                  1) nie podobalo mi sie to ze na nicku budujesz swoja opinie o likwidatorze
                  2) kolejny raz klepiesz nie merytoryczne argumenty
                  nie chce mi sie jeszcze raz czytac takiego badziewia wiec nie bede cytowal

• Gość: truten Re: Prawda!!! IP: 17.255.240.* 12.01.05, 23:18
                    ale likwidator sie nie obrazil
                    a ty obronca ucisnionych co ?
                    poprzednio pisales ze nie mam argumentow,
                    teraz ze sa nie merytoryczne
                    a za chwile napiszesz ze ty miales co innego na mysli,
                    a cytowanie zostaw innym co potrafia czytac
                    i wracaj do tasmy bo skrzynie czas skladac
                    • Gość: likwidator Re: Prawda!!! IP: 81.168.209.* 13.01.05, 10:19
                      Gość: truten napisał 12.01.2005 23:18 + odpowiedz
                      ale likwidator sie nie obrazil
                      a ty obronca ucisnionych co ?

Trudno na durnia się obrazac....jak zwykle t(d)rutniu brak ci jakichkolwiek
                      argumentów więc używasz obelg doswoich adwersaży a myslisz jak Leper
                      Balcerowicz musi odejść a wszyscy oprócz oczywiście Ciebie to złodzieje i durnie
                      Poza tym napisz mi definicje ''krwiożerczego kapitalizmu'' bo w encyklopedi nie
                      znalazłem
      • Gość: zNIEsmaczony Re: ludzie z wyż.wykszt robią fizycznie, a w biur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 00:25
        xxx,
        nie szafuj tak słowem znajomości i złodziejstwo, bo latwo anonimowo kogoś g...
        obrzucic. Moze sie przyklei co?
        • Gość: truten Re: ludzie z wyż.wykszt robią fizycznie, a w biur IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 12.01.05, 20:12

> truten, a moze tak kilka argumentow zamiast klepac bez sensu jak to zwykle u
          > ciebie?
          > popieram likwidatora
          ======================
          wiesz co zamiast mi zazucac ze klepie bez sensu i bez poparcia argumentami
          to nie zapomnij odniesc sie do tego, bo zapomniales, chyba ze argumentow ci
          zabraklo?

> Truten,
          > kapitalizm jest wszedzie taki sam, jak dupki ktore wszedzie byly i wszystko
          > wiedza - bzdura - kapitalizm jest nie wszedzie taki sam - rozumiem ze brak
          > elementarnej wiedzy z historii ekonomii sprawia ze tak piszezsz...
          >------------------
          problem jest taki :
          ja o krwiozerczym kapitalizmie
          a ty o historii ekonomi a wczesniej o gownie i dupie
          rozumiem ze uczyles sie tego?

raz jeszcze powiadam ze wyzysk jest wszedzie taki sam

> Porownania z dupkami to juz nie za bardzo rozumiem...
          ---------------
          przeczytaj sobie swoj post do mnie a wtedy zrozumiesz
          a jesli nadal bedziesz mial z tym problem
          to oznaka ze juz twoj umysl odmawia posluszenstwa
          nie wiem co na to poradzic, tak ci wyprali umysl?

> Wiesz - lizanie dupy i praca dla kogos to dwie rozne sprawy - jezeli dla
          > ciebie sa one tozsame to obrazasz osoby, ktore pracuja.
          --------------
          ja nie pisalem ze sa one tozsame, to twoj pomysl
          wiec nie obrazaj itd........

> Chyba ze chodzi tylko o
          > toyke... To wtedy obrazasz tylko osoby itd... W sumie bez sensu.
          ----------------
          jak sam wiesz ze bez sensu to po kiego bazgrzesz?
          masz problem to pewne, usytulowany on jest w glowie twej
          wyprali ci wyprali oj biedaku,

> Jeszcze raz - dla mnie praca w jakiejkolwiek firmie nie jest tozsama z
          > lizaniem
          > dupy (bialej, zoltej czy czarnej :))
          -----------------
          juz wyjasnilem ze to twoj pomysl
          nigdzie nie napisalem ze praca i lizanie dupy to to samo
          jestes stukniety i to dobrze, wyprali ci umysl?

> Wytlumaczenie "wiem ze to nie..." - alez Trutniu ja nie mam ochoty ani powodu
          > sie tlumaczyc i prosze traktuj zwrot nie jako wlumaczenie a jako zagajenie
          > raczej...:)
          =============
          OTO ZAGAJENIE :

Gosc portalu: bailon 23 napisal(a):

truten
          > wiem ze to nie argument ale.. w dupie byles i gowno widziales
          > idz se tyrac u niemca - tam masz zdrowy europejski kapitalizm. Tfu...

====
          teraz pytanie: czy twoje zagajenie dotyczy gowna czy dupy?
          Chyba ze byl to wyklad na temat wiedzy z historii ekonomii
          uczyles sie tego w akademickim kiblu za kloake robiles?

> Podpisanie sie swoim nickiem - a niby czemu to nie moj nick? A nawet jesli to
          > czemu mialbym uzywac innego?
          ================
          bo nie widze cie tu, zjawiles sie - dales wyklad z ekonomii, gowna i dupy
          a teraz probujesz sie tlumaczyc.

> A w ogole to wszystkiego naj w Nowym Roku...
          -----------
          wzajemnie i wracaj do tasmy bo skrzynie cza skrecac:)))
          • Gość: bailon 23 Re: ludzie z wyż.wykszt robią fizycznie, a w biur IP: *.toyotafr.com 12.01.05, 20:23
            truten,
            ok. +kapitalizm (wyzysk)jest wszedzie taki sam+ otoz nie wszedzie jest taki sam:
            1) popatrz na rozne podejscie roznych firm do pracownikow (np. przecietna firma
            skandynawska a przecietna firma amerykanska).
            2) to tak jakbys uwazal ze socjalizm jest wszedzie taki sam (per analogam)

do czego wiecej w twoim poscie sie odniesc? Do +wypranego umyslu, robienia w
            akademickim kiblu za kloake+ ? Przerzucanie sie slowami...
            • Gość: truten Re: ludzie z wyż.wykszt robią fizycznie, a w biur IP: 17.255.240.* 12.01.05, 23:51
              bailon
              Qrwa my nie jestesmy w np.Norwegii czy USA tylko w strefie
              zanim toyota zaczela zatrudniac wypisywano peany nie tylko na tym forum
              o tradycjach w Japonskich firmach i co z tego mamy?
              wielkie propagandowe gowno wyszlo,
              jak ktos znajdzie zatrudnienie w firmie toyota to bedzie szczesliwy do konca zycia,
              napisz to tym co nie zalapali sie na nastepna umowe o prace a wiesz dlaczego sie nie zalapali ?
              bo toyota ma w dupie tradycje i tylko wyzyskiem sie kieruje,
              oczywiscie w japoni jest inaczej ale my jestesmy w strefie w Walbrzychu,
              wyzysk wszedzie jest taki sam a kapitalizm i socjalizm nie rozni sie zbytnio,
              w obydwu przypadkach chodzi o zniewolenie czlowieka,
              wiesz ze w fabryce toyoty w californi pracownicy sa zobowiazani do robienia zakupow
              w sklepie ktorego wlascicielem jest toyota, ale z californi nie bardzo maja sie gdzie przeniesc.
              w Walbrzychu sklep nie powstanie a to dlatego ze likwidator moglby za duzo nazrec sie
              jak beda sie zwijac na Ukraine,
              dobrze ze powstaja miejsca pracy ale zle ze ludzi tak sie traktuje,
              gdzie jest napisane ze mamy przyjac u siebie zwyczaje amerykanskie a nie skandynawskie?
              ciekawe czy toyota u siebie w Japoni zatrudnia pracownikow na miesiac?
              wyzysk to osiagniecie maksymalnego zysku przy minimalnych kosztach
              sa kraje w ktorych nie pozwolono by na takie praktyki np. skandynawskie,
              dlatego fabryki powstaja w strefie a nie tam, to nie znaczy ze tam nie ma wyzysku
              tam ludzie pracowali od podstaw nad tym kapitalizmem i jest taki jaki jest.

czy chcesz powiedziec ze toyota kieruje sie interesem pracownikow?

co do kloaki to przypomne ci durniu ze pierwszy napisales ze w dupie bylem itd....
              wiec nie wybielaj sobie pyska slowami " przerzucanie sie slowami"

i zap.....aj skladac skrzynie.
              • Gość: bailon 23 Re: ludzie z wyż.wykszt robią fizycznie, a w biur IP: *.toyotafr.com 13.01.05, 15:41
                > Qrwa my nie jestesmy w np.Norwegii czy USA tylko w strefie
                > zanim toyota zaczela zatrudniac wypisywano peany nie tylko na tym forum o
                tradycjach w Japonskich firmach i co z tego mamy? wielkie propagandowe gowno
                wyszlo, jak ktos znajdzie zatrudnienie w firmie toyota to bedzie szczesliwy do
                konca zycia, napisz to tym co nie zalapali sie na nastepna umowe o prace -
                zanim tak napiszesz sprawdz sobie cwoku o czym piszesz - 2 osoby? 100 osob? nie
                zalapalo sie na nastepna umowe? Dla informacji: toyka z tego co wiem zatrudnia
                okolo 1000 osob.
                >a wiesz dlaczego sie nie zalapali ? - nie ale ty pewnie wiesz... Pytanie skad?
                z tego postu co mowi o jednym gostku? Brawo.... Najpierw sprawdz a potem pisz
                baranie
                > bo toyota ma w dupie tradycje i tylko wyzyskiem sie kieruje, - jezeli chodzi
                wyzysk: tak, przy twojej definicji wyzysku (ponizej) zgadzam sie z tobą. jezeli
                chodzi o tradycje - nie sadze... i wystarczy przesledzic nasza prase zeby
                zobaczyc ze toyka zachowuje sie (ogolnie) inaczej niz inne firmy (nie tylko w
                strefie)
                > oczywiscie w japoni jest inaczej ale my jestesmy w strefie w Walbrzychu,
                wyzysk wszedzie jest taki sam a kapitalizm i socjalizm nie rozni sie zbytnio,
                > w obydwu przypadkach chodzi o zniewolenie czlowieka,- tak, pomyslmy co mamy
                zamiast kapitalizmu czy socjalizmu... feudalizm? jaki system nie zniewala?
                > wiesz ze w fabryce toyoty w californi pracownicy sa zobowiazani do robienia
                zakupow w sklepie ktorego wlascicielem jest toyota, ale z californi nie bardzo
                maja sie gdzie przeniesc. - nie wiem, ale znajac troche stany nie wyobrazam
                sobie aby pracownicy byli do tego zobowiązani...
                > w Walbrzychu sklep nie powstanie a to dlatego ze likwidator moglby za duzo
                nazrec sie jak beda sie zwijac na Ukraine, - o jakim sklepie mowisz?
                spozywczym, z samochodami, hipermarkecie? czy jeszcze innym? i po co mialby
                powstac?
                > dobrze ze powstaja miejsca pracy ale zle ze ludzi tak sie traktuje, - tzn.
                zle sie ludzi traktuje? w tej chwili jest dosyc duze ssanie w strefie i nie
                tylko w jednej firmie mozna znalezc prace. Jezeli ludzie uwazaja ze sa zle
                traktowani to powinni odejsc do innych firm (cersanit, faurecia, takata itp.).
                > gdzie jest napisane ze mamy przyjac u siebie zwyczaje amerykanskie a nie
                skandynawskie? - nigdzie osle. Pracujac w firmie skandynawskiej jest duza
                szansa ze beda panowac zwyczaje skandynawskie, w amerykanskiej ze amerykanskie.
                Z polska okrasa...
                > ciekawe czy toyota u siebie w Japoni zatrudnia pracownikow na miesiac? - Nie
                wiem. a ty wiesz? A w Walbrzychu zatrudnia na miesiac? Na pewno? Sprawdziles?
                > wyzysk to osiagniecie maksymalnego zysku przy minimalnych kosztach -
                idiotyczna definicja wyzysku. Zdradzisz skad?
                > sa kraje w ktorych nie pozwolono by na takie praktyki np. skandynawskie, -
                jakie praktyki? Jak nie znasz tematu o ktorym piszesz to nie pisz. Po prostu,
                qrna nie pisz.
                >dlatego fabryki powstaja w strefie a nie tam, to nie znaczy ze tam nie ma
                wyzysku - nie wiem czym kieruja sie firmy budujac zaklady w strefie ale
                przypuszczam ze checia osiagniecia zysku. I tak jest wszedzie - nie tylko w
                strefach - roznica pomiedzy strefa a tzw. gdzie indziej jest taka ze strefa
                oferuje lepsze warunki dla maksymalizacji zysku poprzez zwolnienia podatkowe...
                > tam ludzie pracowali od podstaw nad tym kapitalizmem i jest taki jaki jest. -
                Tak, masz racje.
                >
                > czy chcesz powiedziec ze toyota kieruje sie interesem pracownikow? - Nie mam
                zielonego pojecia. Trzeba spytac kogos kto pracuje w toyce.
                >
                > co do kloaki to przypomne ci durniu ze pierwszy napisales ze w dupie bylem
                itd .... wiec nie wybielaj sobie pyska slowami " przerzucanie sie slowami" -
                czytaj uwaznie burku i mysl qrna, mysl.
                > i zap.....aj skladac skrzynie. - ok. niestety nie skladam skrzyn w toyce, a
                chyba to masz na mysli ale wspolpracuje z nia.
                NB. w toyce nie ma tylko montazu (skladania) skrzyn ale produkuja skrzynie od
                poczatku do konca wlacznie z obrobka komponentow. jeszcze raz - nie wiesz to
                sie spytaj a nie pieprz niesprawdzonych glupot.
    • Gość: komar Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: 217.30.143.* 13.01.05, 13:24
      toyota dostosoawała sie do warunków przyjmowania do pracy tak samo jak gdzie
      indziej. posmaruj dobrze a jestes pracownikiem, miej dobre znajomości tez
      jestes pracownikiem. Nic nowego, a systemy zarzdzania jakości zostawy w innych
      krajach, bo w Polsce jest tak: nie narobic i duzo zarobić. na zachodzie jest
      odwrotnie ale tam chociaz płaca godziwie za harowke a w Polsce nie.
      • Gość: corgan to jak jest na Zachodzie? IP: *.zigzag.pl 13.01.05, 16:37
        > bo w Polsce jest tak: nie narobic i duzo zarobić. na zachodzie jest
        > odwrotnie

to jak jest na Zachodzie? żeby się narobić a nic nie zarobić czy jak? np.
        najlepszą ku temu zajęciem w Niemczech jest praca przy szparagach ale dziwnym
        trafem Niemcy się do tego nie pchają.

W ogóle co jest złego w tym aby sie nie narobic a zrobić? Wzrost produktywnosci
        to klucz do sukcesu hehe
        • Gość: polo temat jest ciekawy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.01.05, 17:37
          ale sorki no tak jest że jak nie smarujesz nie jedziesz. smutne ale prawdziwe.
          Teraz następna sprawa. To że nie przyjmuja po roku na stałe to pierwsze słysze,
          Wiem że umowy są na rok. Są przypadki że na krócej?
          • Gość: truten Dopuki pisales bailon z wlasnego komputera.... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 13.01.05, 19:18
            to moglismy pogadac ale ty piszesz juz z firmowego
            czyli bierzesz za to kase, jestes tuba propagandowa toyoty?
            a moze dajesz mi znak ze nie skrecasz tych skrzyn
            jestes lepszy siedzisz za biurkiem co? ale z ciebie dupek
            jezeli to twoja praca to powinni cie na zbity pysk wywalic
            a jezeli robisz to z wlasnej inicjatywy tos dupoliz

) ) Qrwa my nie jestesmy w np.Norwegii czy USA tylko w strefie
            ) ) zanim toyota zaczela zatrudniac wypisywano peany nie tylko na tym forum o
            )
            ) tradycjach w Japonskich firmach i co z tego mamy? wielkie propagandowe gowno
            ) wyszlo, jak ktos znajdzie zatrudnienie w firmie toyota to bedzie szczesliwy do
            ) konca zycia, napisz to tym co nie zalapali sie na nastepna umowe o prace -
            ) zanim tak napiszesz sprawdz sobie cwoku o czym piszesz - 2 osoby? 100 osob? nie
            )
            ) zalapalo sie na nastepna umowe? Dla informacji: toyka z tego co wiem zatrudnia
            ) okolo 1000 osob.
            =======================
            to kiepsko wiesz jak tam pracujesz powinienes wiedziec dokladnie dupku

) )a wiesz dlaczego sie nie zalapali ? - nie ale ty pewnie wiesz... Pytanie s
            ) kad?
            ) z tego postu co mowi o jednym gostku? Brawo.... Najpierw sprawdz a potem pisz
            ) baranie
            ============================
            jezeli nie mozna sie odniesc do postu gostka?
            to dlaczego nalezy odnosic sie do twoich postow dupku?

) ) bo toyota ma w dupie tradycje i tylko wyzyskiem sie kieruje, - jezeli cho
            ) dzi
            ) wyzysk: tak, przy twojej definicji wyzysku (ponizej) zgadzam sie z tobą.
            ===========================
            no przynajmniej w jednym sie zgadzasz!
            ale nie dostaniesz za to pramii bo trutnia w toyocie nie lubia
            i nie nalezy sie z nim zgadzac.

) jezeli
            ) chodzi o tradycje - nie sadze... i wystarczy przesledzic nasza prase zeby
            ) zobaczyc ze toyka zachowuje sie (ogolnie) inaczej niz inne firmy (nie tylko w
            ) strefie)
            ===========================
            to fakt nikt nie opisuje takich praktyk w innych firmach,
            tylko toyota jest tu obsmarowywana he he
            nie tylko przezemnie!

) ) oczywiscie w japoni jest inaczej ale my jestesmy w strefie w Walbrzychu,
            ) wyzysk wszedzie jest taki sam a kapitalizm i socjalizm nie rozni sie zbytnio,
            ) ) w obydwu przypadkach chodzi o zniewolenie czlowieka,- tak, pomyslmy co ma
            ) my
            ) zamiast kapitalizmu czy socjalizmu... feudalizm? jaki system nie zniewala?
            ===================
            czyli zgadzamy sie w drugim punkcie, oj premi nie dostaniesz

) ) wiesz ze w fabryce toyoty w californi pracownicy sa zobowiazani do robien
            ) ia
            ) zakupow w sklepie ktorego wlascicielem jest toyota, ale z californi nie bardzo
            ) maja sie gdzie przeniesc. - nie wiem, ale znajac troche stany nie wyobrazam
            ) sobie aby pracownicy byli do tego zobowiązani...
            ======================
            byc moze znasz stany z tasmy produkcyjnej gdzie byles na przeszkoleniu
            i nie zdazyles ich poznac,
            Qrwa przeciez sam niedawno napisales ze kapitalizm w USA jest najgorszy !
            chyba ze skandynawski jest jeszcze gorszy ale nie to miales na mysli co?

) ) w Walbrzychu sklep nie powstanie a to dlatego ze likwidator moglby za duz
            ) o
            ) nazrec sie jak beda sie zwijac na Ukraine, - o jakim sklepie mowisz?
            ) spozywczym, z samochodami, hipermarkecie? czy jeszcze innym? i po co mialby
            ) powstac?
            ========================
            jak ty mozesz za biurkiem siedziec?
            brak podstawowych oznak myslenia!
            po co mialby powstac? przeczytaj post na ktory odpowiadasz a dowiesz sie.
            a zagajenia o likwidatorze tez nie kapujesz?

) ) dobrze ze powstaja miejsca pracy ale zle ze ludzi tak sie traktuje, - tzn
            ) zle sie ludzi traktuje? w tej chwili jest dosyc duze ssanie w strefie i nie
            ) tylko w jednej firmie mozna znalezc prace. Jezeli ludzie uwazaja ze sa zle
            ) traktowani to powinni odejsc do innych firm (cersanit, faurecia, takata itp.).
            ========================
            ja tez tak mysle jak sie nie podoba to sadamy i tyle.
            znow sie zgadzamy he he he

) ) gdzie jest napisane ze mamy przyjac u siebie zwyczaje amerykanskie a nie
            ) skandynawskie? - nigdzie osle.
            ====================
            dlatego toyota stosuje polskie zwyczaje co ?
            umowy na czas okreslony i albo nastepna albo wynocha?

Pracujac w firmie skandynawskiej jest duza
            ) szansa ze beda panowac zwyczaje skandynawskie, w amerykanskiej ze
            amerykanskie. Z polska okrasa...
            ====================
            a pracujac w Japonskiej masz zwyczaje Polskie he he he

) ) ciekawe czy toyota u siebie w Japoni zatrudnia pracownikow na miesiac? -
            ) Nie
            ) wiem. a ty wiesz? A w Walbrzychu zatrudnia na miesiac? Na pewno? Sprawdziles?
            ====================
            w tym poscie juz pisales o tym, dlaczego sie powielasz?

) ) wyzysk to osiagniecie maksymalnego zysku przy minimalnych kosztach -
            ) idiotyczna definicja wyzysku. Zdradzisz skad?
            ======================
            znasz lepsza to zacytuj,
            jak nie to przyjmij do wiadomosci ze nie wszystkiego sie nauczyles w zyciu

) ) sa kraje w ktorych nie pozwolono by na takie praktyki np. skandynawskie,
            ) jakie praktyki? Jak nie znasz tematu o ktorym piszesz to nie pisz. Po prostu,
            ) qrna nie pisz.
            =================================
            powielanie umow o prace wystarczy?

) )dlatego fabryki powstaja w strefie a nie tam, to nie znaczy ze tam nie ma
            ) wyzysku - nie wiem czym kieruja sie firmy budujac zaklady w strefie ale
            ) przypuszczam ze checia osiagniecia zysku. I tak jest wszedzie - nie tylko w
            ) strefach - roznica pomiedzy strefa a tzw. gdzie indziej jest taka ze strefa
            ) oferuje lepsze warunki dla maksymalizacji zysku poprzez zwolnienia podatkowe...
            =================================
            nie wiesz ale przypuszczasz, przeczytaj wszystkie tematy z tego forum na temat
            toyoty i strefy a bedziesz wiedzial i nie dziekuj za informacje tylko sie ucz.

) ) tam ludzie pracowali od podstaw nad tym kapitalizmem i jest taki jaki jes
            ) t. -
            ) Tak, masz racje.
            ===============
            QRNA znow sie zgadzamy he he he
            moze kumplami zostaniemy co he he he

) ) czy chcesz powiedziec ze toyota kieruje sie interesem pracownikow? - Nie
            ) mam
            ) zielonego pojecia. Trzeba spytac kogos kto pracuje w toyce.
            ==============================
            kolejmy raz piszesz ze nie wiesz
            gdybys przeczytal nawet wlasne wypociny - powinienes wiedziec
            ale ty zapie..sz na akord z tym pisaniem chyba co ?

) ) co do kloaki to przypomne ci durniu ze pierwszy napisales ze w dupie byle
            ) m
            ) itd .... wiec nie wybielaj sobie pyska slowami " przerzucanie sie slowami" -
            ) czytaj uwaznie burku i mysl qrna, mysl.
            ============================
            jestes ograniczony trzeba ci wszystko wyjasnic lopata
            pisales o dupie i gownie
            a nie pomyslales ze to gowno moze sie do ciebie przylepic?
            pewnie nie bo z mysleniem to u ciebie kiepsko

) ) i zap.....aj skladac skrzynie. - ok. niestety nie skladam skrzyn w toyce,
            ) a
            ) chyba to masz na mysli ale wspolpracuje z nia.
            ================
            ja sadze ze jaednak tam pracujesz

) NB. w toyce nie ma tylko montazu (skladania) skrzyn ale produkuja skrzynie od
            ) poczatku do konca wlacznie z obrobka komponentow. jeszcze raz - nie wiesz to
            ) sie spytaj a nie pieprz niesprawdzonych glupot.
            =====================
            ja nie napisalem nigdzie w tym watku ze toyota tylko sklada skrzynie
            ale ty musisz sie pochwalic co tam robicie nie ? he he
            wiec kto pieprzy glupoty durniu?

nie popisales sie tym postem nie bedzie premii he he

ps. polo napisal ze sa umowy na rok i krotsze
            on tez nic nie wie ?

JESLI JESTES PRACOWNIKIEM toyoty TO POKAZ ZE ZASLUGUJESZ NA PRACE W TEJ FIRMIE,
            BADZ CZLOWIEKIEM HONORU BO TAKIMI SA W WIEKSZOSCI JAPONCZYCY,
            POZNALEM ICH TU WIELU, CZLOWIEK HONORU PISZE PRAWDE I NIE KLAMIE ZA PIENIADZE,
            JEZELI NADAL TAM BEDZIESZ PRACOWAL TO ZNAK ZE toyota NA PSY SCHODZI Z TRADYCJAMI
            A CZYM JEST DLA JAPONCZYKOW TRADYCJA TO PRZECZYTAJ SOBIE W KSIAZKACH.
            • Gość: bailon 23 Re: Dopuki pisales bailon z wlasnego komputera.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:03
              buha, ha, ha, ha.
              Ale ty jestes ograniczony... chopie - nie warto z toba sie poscic.
    • Gość: wałbrzyszanin toyota to już polski zaklad IP: 156.17.44.* 14.01.05, 10:18
      to już polskie znajomości, to już polskie wszystko, co tu dużo więcej mówić.
      Japończycy powinni się dowiedzieć co więszość o tym myśli.Myślę że japończyki
      nawet nie pomyśleli o tym że ich wspaniali, tacy uczciwi i najlepsi pracownicy
      ( bo aż z Krakowa Poznania Rzeszowa) , dla których liczy się tylko dobro firmy,
      wciskają tam tylko swoich znajomych, i to nie ważne że dopiero się uczą,
      studiują, nie mają doświadczenia zawodowego. A te testy co niby tak ciężko
      przejść to kolejny pic na wodę. Zresztą szkoda o tym pisać.
      • Gość: runin Re: toyota to już polski zaklad IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.01.05, 18:17
        Pracujesz tam?
        • Gość: truten Re: toyota to już polski zaklad IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.01.05, 06:31
          IP: *.toyotafr.com NAPISANE O 15:41 wiec byles chyba w pracy co?
          ====================

TO MOZE TWOJ ADRES bailon ?

dupku glupi nawet nie wiesz co zostawiasz po sobie
          piszac na tym forum,
          znaczy to ze jestes ograniczony do kwadratu
          Jak taki debil moze tam pracowac?
    • ledwozipie Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na 16.01.05, 11:36
      A ja jeżdzę Toyotą i jestem bardzo zadowolony, Ładne, ekonomiczne i
      bezawaryjne auto. :-)
      Pozdrawiam
      • Gość: Pazdzioch Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.05, 11:56
        ledwozipie napisał:

> A ja jeżdzę Toyotą i jestem bardzo zadowolony, Ładne, ekonomiczne i
        > bezawaryjne auto. :-)
        > Pozdrawiam

Podjeżdża ledwozipie pod hotel Sudety, wysiada, opiera się ręką o samochód i
        dumnie mówi: To yo tą syrenką przyjechołem :)
        • ledwozipie Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na 16.01.05, 12:00
          Hahahahah :-)

Sory starym troszkę się spóźniłeś. Sudety już zamknięte. teraz jeżdże pod
          Rivendela.
          Pozdrawiam
          • Gość: truten Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.01.05, 19:06
            ja tez mam toyote truck jest calkiem niezla
            malo pali nie robi niespodzianek

ale nie pisze z tego powodu peanow na temat toyoty
            zwlaszcza tej w Walbrzychu
            a bailon pewnie zajezdza poloneza i pisze
            w godzinach pracy klamstwa za marne grosze
            i nawet nie wie ze kazdy moze sobie sprawdzic
            z kad klika wciskajac odpowiednie klawisze
            zajmuje to jakies niecale 5-10 minut

toyota fajowym autem jest
            ale bywaja jeszcze lepsze
            • ledwozipie Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na 16.01.05, 19:51
              Gość portalu: truten napisał(a):

> toyota fajowym autem jest
              > ale bywaja jeszcze lepsze

A i oczywiście :-)
              Mi to się marzy Land Roverek :-)
              • Gość: truten Re: Czy to prawda że nie można zmienić Toyoty na IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.01.05, 20:56
                lubisz takie duze ?
                one pala jak diabli!
                • Gość: q Bailon pracujesz w TOYOTA FRANCE??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.05, 21:30
                  • Gość: bailon 23 Re: Bailon pracujesz w TOYOTA FRANCE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:51
                    taaa, oczywiscie :))
                    • Gość: truten Re: CO ZABRONILI CI PISAC Z PRACY HE HE HE IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 17.01.05, 08:05
                      • Gość: ewa Re: odbiegliście od głównego tematu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 11:58
                        więc jak z tą pracą i jej zamianą w strefie?
                        • Gość: dj ej Re: odbiegliście od głównego tematu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.01.05, 22:01
                          no właśnie.
                          • Gość: weli co z tą Toyotą i NSK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.01.05, 18:31
                            • Gość: up Re: co z tą Toyotą i NSK IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.05, 18:17
                              ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka