Dodaj do ulubionych

Badanie nasienia w Krakowie?

IP: *.net.autocom.pl 18.01.04, 17:07
Nie wiecie gdzie mozna zrobic i ile to kosztuje? Bo juz sporo czasu sie
staramy z moja zonka i nic sad Wiec ja pojde na "pierwszy ogien" sie przebadac.
Obserwuj wątek
    • avia29 Re: Badanie nasienia w Krakowie? 18.01.04, 21:27
      Możesz zrobić np na ul. Krakowskiej 11 u P.mgr Sporek.Codziennie między 9.00 a
      11.00-kosztuje 80 PLN.Możesz zrobić też w Macierzyństwie na ul
      Białoprądnickiej 8 ale nie wiem ile kosztuje i nie pamiętam kiedy
      robią,tel:415 88 00
      Powodzeniasmile
      • 1nova Re: Badanie nasienia w Krakowie? 19.01.04, 09:43
        Bylas kiedys na Krakowskiej? Brrr... Bylam tam odebrac wyniki i szczerze
        mowiac, to wyjatkowo obskurne miejsce. Moze na Bialopradnickiej jest lepiej.
        Nova
      • aleksandra3 Re: Badanie nasienia w Krakowie? 19.01.04, 09:52
        avia29 napisała:

> Możesz zrobić np na ul. Krakowskiej 11 u P.mgr Sporek.Codziennie między 9.00
        a
        > 11.00-kosztuje 80 PLN.Możesz zrobić też w Macierzyństwie na ul
        > Białoprądnickiej 8 ale nie wiem ile kosztuje i nie pamiętam kiedy
        > robią,tel:415 88 00
        > Powodzeniasmile
        Witam i pozdrawiam gorąco mądrego i rozsądnego pana!

W Macierzyństwie robią niestety raz w tygodniu w czwartki pomiędzy godz. 13 a
        15, słyszałam (bo nie sprawdziłam) że warunki są bardzo dobre, niestety tak z
        ulicy nie można przyjść, trzeba wcześniej zadzwonić i zapisać się na dany dzień
        z ok. tygodniowym wyprzedzeniem na badanie. Zwykły seminogram kosztuje 70 zł,
        natomiast badanie - tzw. test potrójny - w tej chwili już z 800 zł (to nie
        żarty, w maju 2002 kosztował tylko 180 zł). Rejestrując się telefonicznie
        należy wspomnieć że chodzi o zwykłe badanie nasienia (seminogram) a nie test
        potrójny. Wyniki do odebrania na następny dzień.

aleksandra
        • Gość: Zaniepokojony Re: Badanie nasienia w Krakowie? IP: *.net.autocom.pl 19.01.04, 20:40
          Dzieki za informacje, wybiore sie tam w takim razie smile

Mozecie mi zdradzic czego mam sie tam spodziewac? Jeszcze nie bylem w takim w
          sumie dosc specyficznym osrodku zdrowia i jestem troche hmmmm krepowany.....
          • Gość: Libra Re: Badanie nasienia w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:31
            Dodam, że warunki w Macierzyństwie są super (sprawdzone przez mojego męża), ale
            niektórzy lekarze, np. drKostyk, nie uznają tych wyników. Na pewno jest to
            najbardziej przyzwoite miejsce do tych celów, chyba, że o innych nie wiem.
            Libra
            • Gość: góral niskopienny Re: Badanie nasienia w Krakowie? IP: *.canpack.com.pl 20.01.04, 09:05
              A czy możesz wyjaśnić dlaczego niektórzy lekarze nie uznają tych wyników? Czy
              chodzi o to, że nie są one w 100% pewne?

Mam chyba podobny problem i niestety będę się musiał wybrać do tej przychodni sad
          • Gość: Tina Re: Badanie nasienia w Krakowie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.01.04, 13:14
            Co do Macierzyństwa - to nie wiem, my nie mieliśmy okazji spawdzić, ale skoro dziewczyny piszą, że warunki są dobre, to jest to prawdopodobnie cichy pokoik z "pomocami naukowymi" w formie monotematycznych gazetek. Dostaje się pojemniczek w recepcji (często z papierową torebką), wchodzi się do pokoiku, wychodzi się i oddaje pojemniczek dyskretnie ukryty we wspomnianej torebce. Ja piszę na podstawie wrażeń z Novum, ale myślę, ze w Macierzyństwie jest już podobnie. W niektórych miejscach można wejść z żoną, zawszeć to przyjemniej - zapytaj.
            W Krakowie zawsze ile razy robiliśmy badanie - robiliśmy je w domu z natychmiastowym dowozem (do pół godziny i trzymane w cieple). Chyba najmniej stresujący sposób. O ile dobrze pamiętam, mąż zawoził do Diagnostyki na Olszańską 5 (tam mamy najbliżej - diagnostyka ma kilka laboratoriów i punktów pobrań), tel. 413-64-57, 413-99-00, 624-35-86. Zadzwoń i zapytaj o szczegóły, bo istotne w dowożeniu jest, żeby nie "zepsuć materiału" po drodze. Powodzenia i dobrych wyników!
            • aleksandra3 Re: Badanie nasienia w Krakowie? 21.01.04, 10:37
              Tinuś aleś Ty to wszystko pięknie opisała!
              NIe wiedziałam o papierowych torebkachsmile
              Pozdrawiam
    • rexman Re: Badanie nasienia w Krakowie? 02.02.04, 03:03
      jeżeli to chodzi o kłopoty z płodnością męską...
      polecam genetyczne badanie na azoospermię - bezpłodność męska (brak plemników
      w nasieniu). wynik w ciągu 10 dni roboczych. Genetycznie sprawdzony w 100%
      pewny. Badanie można robić wysyłkowo. zamawia sie test, wysyła materiał i
      wszystko gotowe. szybko i przyjemnie.
      polecam Ogólnopolskie Centrum Genetyki w Wrocławiu 071 373 56 57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka