molo000 06.02.05, 13:39 Czy ktoś z Was był w tym hotelu na Jukatanie? jezeli tak - bardzo prosze o opinię czy warto tam się zatrzymac - jak sam hotel, otoczenie, plaża, baseny, rozrywka? Ijak all inclusive - warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grażka Re: hotel Viva Maya Beach w Playa del Carmen? IP: *.mech.pg.gda.pl 07.02.05, 09:09 Hej, widziałam hotel Viva Maya Beach, bo tam było spotkanie przed nurkowaniem. Hotel z zewnątrz bardzo ok. (w pokojach nie byłam). Ładne otoczenie, bardzo ładny basen, kolorowe budynki. Ja mieszkałam w Viva Azteka. Opiszę "mój" hotel, standard ten sam, sieć ta sama, hotele prawie obok, bardzo podobna zabudowa, więc i reszta pewnie podobna. Hotel super. Piękna plaża, cudownie biały piasek, leżaki pod palmami, kolor wody obłędny. Wyżywienie rewelacyjne. Ogromny wybór i wszystko smaczne. Do śniadania soki ze świeżych owoców-arbuzowy, pomarańczowy, grejfrutowy, z melona, pomimo, że w katalogu było napisane, że w all alkohole tylko lokalne (spory wybór i dobre) to niektóre alkohole międzynarodowe były również(campari, malibu i coś tam jeszcze). Pokoje ładne, przestronne, odpowiadające standardowi 4*. Mieliśmy pokój z cudownym widokiem na morze. Dużo ładna łazienka. Nie zastanawiaj się tylko jedź. Tam jest cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: hotel Viva Maya Beach w Playa del Carmen? 07.02.05, 09:27 Dzieki za info. Zastanawiam się jeszcze nad Iberostarem Paraiso del Mar, ale ponieważ jest o 2 tysiace droższy, więc chyba względy finansowe przeważą - będzie kasa na nurkowanie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: hotel Viva Maya Beach w Playa del Carmen? IP: *.mech.pg.gda.pl 07.02.05, 11:19 Iberostar Paraiso del Mar jest taki bardziej "wypasiony" (nie przepadam za tym ostatnio modnym określeniem, ale chyba tutaj dość pasuje). Olbrzymie baseny, wiele restauracji, barów itd. Hotel o bardzo wysokim standardzie. No i bary w Iberostarze są czynne całą dobę (jeżeli to ma znaczenie). Ale z drugiej strony "Vivom" też niczego nie brakuje. Nie mają takich imponujących basenów jak Iberostar czy RIU ale raczej przebywa się na plaży (u nas przy basenie było prawie pusto), bo byłoby ciężkim grzechem leżeć przy basenie, kiedy plaża taka piękna. Tak ja pisałam drinki świetne, jedzenie bardzo smaczne, nie do przejedzenia, ja przez 9 dni pobytu (+4 dni byłam na objazdówce) nie zdążyłam wszystkiego spróbować. W minibarze tylko napoje bezalkoholowe. Wszystko mi się tam podobało. Ach, jak miło powspominać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibik a jak wygladaja cenowo te hotele IP: .1.* / *.allianz.pl 07.02.05, 12:20 wybieram sie w kwietniu na objazdiowke po M i zastanawiam sie co by na pare dni zakotwiczyc w takim przybytku rozkoszy. Zastanawiam sie tylko czy przy malym oblozeniu ( tak podobno jest na przelomie kwietnia i maja ) mozna sie targowac w hotelach co do cen Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: a jak wygladaja cenowo te hotele 07.02.05, 12:49 ja znam tylko ceny całyh wycieczek z przelotem z neckermanna. Dwa tygodnie w viva 7000 - 7500 a w Iberostarze 8500-9200, Odpowiedz Link Zgłoś
pociopotek Re: a jak wygladaja cenowo te hotele 31.03.05, 21:50 www.vivaresorts.com/property_vm.html można dokonać rezerwacji przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość77 Re: hotel Viva Maya Beach w Playa del Carmen? IP: *.rev.vline.pl 11.04.05, 00:03 a co myślicie o wyjeździe w czerwcu? zastanawiamy się nad wyjazdem ale tam trwa wtedy pora deszczowa, podobno to nic groźnego, deszcze są przelotne i nie ma się czym przejmować,ale szczerze przyznam, że jednak wolę usłyszeć to nie tylko od pracownika biura podróży... ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pociopotek Re: hotel Viva Maya Beach w Playa del Carmen? 11.04.05, 08:31 Witaj, z żoną wybieramy się do Meksyku pod koniec czerwca. Nie chcę przynudzać, ale napiszę czym kierowaliśmy się 1. Chcieliśmy pozwiedzać min. 10 dni, i to nie tylko jukatan, ale także sam Meksyk, podskoczyć do Acapulco, zobaczyć trochę stanu Ciapas, Teotihuacan, Palenque, itp. 2. Chcieliśmy odpocząć na plaży - będziemy w tym kompleksie hotelowym, 3. Chcieliśmy polskojęzycznego pilota i przewodnika, 4. Chcieliśmy żeby było to zorganizowane przez biuro, które nie padnie, najlepiej specjalizujące się w wycieczkach w tamte rejony z swoją filią na miejscu w Meksyku. 5. Na trasie wycieczki chcieliśmy mieć zapewnione min przyzwoitości czyli posiłki, transfery, wstępy do zwiedzanych obiektów. Zbaleźliśmy to czego oczekiwaliśmy, jeśli chcesz namiary na biuro to napisz maila - nie chcę reklamować tutaj biura z którym jedziemy. Co do pory deszczowej to nic strasznego, deszcze padają pod wieczór i nocą i raczej odświeżają powietrze. Oczywiście może zdarzyć się dzień z opadami, ale raczej rzadziej niż ciężej. Odpowiedz Link Zgłoś