Dodaj do ulubionych

Kefalonia z którym biurem ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:02
Witam miłych forumowiczów wprawdzie jestem miłośnikiem Korfu jednakże
słyszałem dużo dobrego o Kefaloni czy może ktoś był lub wie jakie biuro
organizuje tam wyjazdy myślę o wrześniu ponieważ w czerwcu odwiedzam Korfu ,
z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • magdagi1 Re: Kefalonia z którym biurem ? 10.04.05, 16:26
      Przepraszam, że nie na temat, ale przeczytałam jeden z Twoich postów i myślę,
      że możesz mi trochę pomóc, więc piszę jeszcze raz tu, bo tam może nie
      zaglądniesz.
      Ja wybieram się na Korfu po raz pierwszy. Jedziemy na przełomie maja i czerwca
      z dzieckiem. Co powinnam wiedzieć? Bedziemy mieszkać w miejscowości Roda -
      podobno 2,5 km od Acharavii 32 od Kerkyry. Czy znasz ta miejscowość i możesz
      coś o niej powiedzieć? Czy dostępne będą na miejscu usługi - zgrywanie zdjęć z
      aparatu cyfrowego na płytę i ile ta przyjemność kosztuje? Czy płynąłeś promem
      linii Minoan? Będę wdzięczna za wszystkie informacje.
      • Gość: Roland Re: Kefalonia z którym biurem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:37
        Droga magdo skrótowo odpowiedziałem Ci na twoje pytania w innym poście jeżeli
        Cię to nie zadowoliło napisz na mój mail odpowiem bardziej szczegółowo
        roland_szot@op.pl
        • Gość: Rezydent z Korfu Re: Kefalonia z którym biurem ? IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 11:17
          Drogi Rolandzie.Kefalonia to droga wyspa ze wzgledu na swoja"dziewiczosc" i
          malo bazy.Nie sadze wiec by jakies polskie biuro porwalo sie na ten
          kierunek.Proponuje pojechac na dojazd wlasny bo na miejscu napewno cos
          znajdziesz.Musisz doplynac do Patras i pozniej promem wewnetrznym na
          Kefalonie.Bedziesz w tym roku na Korfu to wybierz sie na jednodniowa wycieczke
          na Kefalonie.Pozwoli Ci to zorientowac sie w realiach na tej przepieknej
          wyspie.Pozdrawiam
          • greeks Re: Kefalonia z którym biurem ? 11.04.05, 12:24
            A ja polecam czeskie biuro "Firotour" Jesli jestes gdzies z południa Polski,to
            mozesz spróbowac. Maja wyloty chyba z Ostravy.Ja byłem z nimi na Zakynthos i
            było bez zarzutu.Pozdrawiam
            ps.Kefalonia jest bomba!
    • czarodziejka1 Re: Kefalonia z którym biurem ? 11.04.05, 16:43
      Obawiam się, że żadne biuro nie organizuje wyjazdów na Kefalonię. Ja wybieram
      się w tym roku na Kefalonię z wyspy Zakynthos. Wyjeżdżam 21 czerwca na dwa
      tygodnie z Neckermann. Serdecznie pozdrawiam :)
      • bebiak Re: Kefalonia z którym biurem ? 11.04.05, 18:19
        Cześć,
        ja spędziłam na przełomie sierpnia/września 2004 roku 8 dni na boskiej
        Kefalonii (w tym jeden na Ithace), ale zorganizowałam to sobie indywidualnie:
        lot do Aten, następnie przejazd do Kilini na Peloponezie i stamtąd prom do
        Poros.
        Nocowałam: w Poros (3 doby), Fiscardo (2 doby)i Agia Efimii (3 doby)-
        zwiedzając odpowiednie części wyspy.
        Z wyspy wracałam promem z Sami [do Patry na Peloponezie].
        W tym terminie kłopotu z chatkami na miejscu nie było, troszkę musiałam się
        tylko nałazikować po uroczym Fiscardo, bo ceny tam lekko porażały ale przeżyłam
        jakoś.
        Powodzenia. B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka