Dodaj do ulubionych

Hotel Mirtylos z Itaki (Kreta, Kissamos) - opinia

06.08.08, 09:28
Pomijam juz fakt, ze jedzenie ochydne i tak naprawde all inclusive sprzedawane przez Itake, to nabijanie w butelke, bo po kilku dniach i tak zaczyna sie chodzic jesc w pobliskich tawernach (to catering i jeden z restauratorow opowiedzial nam, ze Mirtylos chcial z nim podpisac umowe - 4 euro na os. na dzien, to niecale 2 piwa), ze lazienki przypominaja te w hotelach na Ukrainie, ze plaza do kitu, ze obsluga hotelowa to jakies podejrzane i paskudne typy i ze oficjalna kategoria pokoi to 1* a nie 3*, ze winda ciagle popsuta (podobno hotel rekomendowany dla rodzin z malymi dziecmi), ale najbardziej rozbawil mnie ten mail przeslany miedzy pracownikami Itaki (to odpowiedz na moje watpliwosci przed wyjazdem, po obejrzeniu strony piwowara):

-----Original Message-----
From: Magon Anna, OPR-IP
Sent: Thursday, June 26, 2008 1:50 PM
To: *********
Subject: RE: Hotel Mirtylos

Hej,
Nie doszly do mnie zadne skargi w tym sezonie a hotel dobrze sie sprzedaje,w maju kiedy bylismy tam ze study klienci byli zadowoleni.
W poblizu hotelu jest sklad budowlany ale zawsze tam byl a hotel mamy od paru lat, do tej pory nie stwarzalo to problemow reklamacyjnych.
Standard zakwaterowania jest OK, tu nie mozna sie przyczepic, tyle tylko ze lazienka jest niewielka, ale to 3 gw.

Zeby nie bylo samych zalow. Sklad budowlany obok hotelu moze estetyczny nie jest, ale kompletnie nie przeszkadza. Pokoje sa duze i to jest plus. Miasteczko tez jest fajne, takie nie zdominowane jeszcze przez turystow, wiec mozna poogladac jak sobie zyja Grecy.

Reasumujac, miejscowosc tak (ale nie dla osob spedzajacych czas w nocnych klubach i dyskotekach), hotel zdecydowanie nie.

Obserwuj wątek
    • neronka [...] 06.08.08, 12:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mytravels Re: Hotel Mirtylos z Itaki (Kreta, Kissamos) - op 06.08.08, 14:29
        "Shame" powiedzial o nim jeden z wlascicieli tawerny. Dziwna sprawa, bo ludzie w
        Kissamos b. sympatyczni i mili, a ten gosc to jakis totalny buc.
        • mytravels Re: Hotel Mirtylos z Itaki (Kreta, Kissamos) - op 06.08.08, 14:35
          Po tych wakacjach doszedlem do wniosku, ze nalezy sie wystrzegac hoteli, gdzie
          sa sami Polacy, bo moze sie okazac, ze taki hotel to najnizszy standard, z racji
          osczednosci biura.
          Bo nikt mi nie wmowi, ze 2900 zl za os. to nieduzo i nie powinno sie spodziewac,
          przynajmniej prezyzwoitego standardu.
    • michelle.z.ruchu.oporu Re: Hotel Mirtylos z Itaki (Kreta, Kissamos) - op 06.08.08, 21:12
      Zgadzam sie z dennym poziomem Mirtylosa - to SOFT ALL INCLUSIVE
      promowane przez ITAKE to pieniadze wyrzucone w bloto. Nastepne
      wakacje nie czekam na last minute - bo oferta wszystkich biur bardzo
      ograniczona (zwlaszcza z wylotami z Wroclawia).
      Oto moja opinia o Mirtilos:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=83078813&a=83078813
      • mytravels Re: Hotel Mirtylos z Itaki (Kreta, Kissamos) - op 06.08.08, 23:45
        Wiesz, mozna bylo gorzej trafic, a mianowice do Mediterranean (rowniez z Itaki)
        w Kasteli, a raczej 30 minut piechota od centrum, w szczerym polu, obok
        smierdzacej fabryki oleju. Z tego co widzialem to jedyny sklepik w poblizu
        hotelu to stacja benzynowa przy autostradzie :-)
        • michelle.z.ruchu.oporu Re: Hotel Mirtylos z Itaki (Kreta, Kissamos) - op 07.08.08, 09:53
          Zgadza sie - widzialam ten Mediterranean jak bylam na spacerku
          wzdluz morza - faktycznie niesamowicie wyizolowany. Za bardzo.
          Lokalizacyjnie Mirtylos jest w porzadku. Zachecam ITAKE do sprzedazy
          tylko i wylacznie w formie B&B.
          • Gość: małgosia Hotel Afrodite Beach z Itaki (Kreta, Kissamos) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 13:23
            czy ktoś z bywalców odwiedził Hotel Afrodite Beach (Kreta, Kissamos)-wykupiłam
            wycieczkę z Itaki i zaczynam się martwić:(
            • Gość: oliwka Re: Hotel Afrodite Beach z Itaki (Kreta, Kissamos IP: *.ptim.net.pl 10.08.08, 23:16
              Tak, ja byłam w Aphrodite w drugiej połowie czerwca i było ok.
              A dlaczego się martwisz?
              • Gość: Aga Re: Hotel Afrodite Beach z Itaki (Kreta, Kissamos IP: 77.223.200.* 21.08.08, 19:14
                Bo trzeba czytać komentarze, sprawdzać oceny. Najlepszy hotel w
                Kissamos to Peli z Itaki. Właśnie wróciłam. Byłam drugi raz. Cisza ,
                spokój , duży basen. Tylko sniadania więc nie jest się uziemionym.
                Zrobilam 1000 km wypozyczonym autem zwiedzając ukryte kościółki,
                mniej znane plaże i wąwozy.W Peli sa Polacy w 10 pokojach, w innych
                inne nacje-głównie Grecy. A od Mirtylosa w dół ulicy dochodzi sie
                dopromenady na której są tawerny , dobra zwłaszcza Papadikisa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka