Dodaj do ulubionych

Mieszkalem w USA

IP: *.Astral.Lodz.PL 05.08.03, 14:42
Nie, to nie jest prowokacja typu "Mieszkam w USA"
Chce uswiadomic wszystkim ze w Ameryce nie zyje sie tak wspaniale jak to
pisza wszyscy prowokatorzy. Ja mam obecnie 49 lat i dwa lata temu wrocilem z
USA. Wyjechalem do Ameryki jak mialem 25 lat, glownie po to aby sie dorobic
bo w polsce nie dalo sie godnie zyc. Prace w Stanach znalazlem po 6
miesiacach poszukiwan w jednym z Nowojorskich biurowcow, byla to robota
papierkowa, zajmowalem sie bankowoscia, dzieki temu ze mialem wysokie
klasyfikacje szybko dostalem awans a potem zostalem dyrektorem i nie bede
ukrywal ze zarabialem duzo pieniedzy. Wystarczylo na kupinie domu, dobrego
samochodu i na codzienne sprawy a reszte oddawalem do banku. Po 10 latach
mialem na koncie chyba 8 mln dolarow. Jednak zarobiebie tych pieniedzy nie
bylo takie latwe jak wynika z mojej wypowiedzi, ja charowalem jak wol,
pracowalem po 20 godzin na dobe, nie spalem po nocach bo opracowywalem nowe
projekty, do domu wracalem moze 5 razy w miesiacu a reszte czasu spedzalem
nad praca, gdybym tego nie robil to nigdy bym sie nie dorobil takiego majatku
a niestety wiekszosc Polakow mysli ze jak wyjedzie do Ameryki to nic nie
bedzie robic a pieniadze same spadna im z nieba a to jest totalna bzdura a
prawda jest taka:
W Polsce ludzie zebym nie wiem jak ciezko pracowali to dostana za to pare
groszy a w Ameryce za ciezka prace zostajesz godnie wynagrodzony i na tym
polega cala roznica. W Ameryce tez trzeba ciezko pracowac, ale tu to jest
doceniane!!!
I naprawde nie myslcie ze jak wyjedziecie do Stanow to bedzie tak super, bo
zeby bylo super to trzeba pracowac dzien i noc i wtedy beda pieniadze i to
nie male. Mam nadzieje ze w Polsce tez niedlugo ludzie za ciezka prace beda
godnie wynagradzani, Tego zycze wszystkim Polakom!!!

Obserwuj wątek
    • afffa Poprosimy o szczegoly 05.08.03, 15:29
      Dla mnie to bardzo interesujace co piszesz.Zreszta i dla innych pewnie tez.
      Mieszkam w USA, w NY wlasnie i rowniez spedzilem pare lat w bankowosci. Dalej
      mam sporo kontaktow i robie czasami cos na part time w branzy.
      Napisz troszke szczegolow co robiles i gdzie pracowales.Rzuc nazwe instytucji
      lub chociaz przyblizony adres lub nazwe budynku- znam NY City i to mi
      wystarczy.
      Zakladajac, ze wlasnie wrociles do Polski i przepracowales "w jednym z
      biurowcow" 24 lata, musiales lekko liczac, zarabiac rocznie jakies 600 000
      dolarow. bardzo interesujaca kariera jak na imigranta.
      Interesuje mnie to, bo ciekawy jestem co czlowieka -profesjonaliste , ktory
      dorobil sie takiego majatku , popchnelo do powrotu i zamieszkania w Polsce.
      • Gość: @!@ Re: Poprosimy o szczegoly IP: 132.198.175.* 05.08.03, 15:39
        afffa napisała:

> Dla mnie to bardzo interesujace co piszesz.Zreszta i dla innych pewnie tez.
        > Mieszkam w USA, w NY wlasnie i rowniez spedzilem pare lat w bankowosci. Dalej
        > mam sporo kontaktow i robie czasami cos na part time w branzy.
        > Napisz troszke szczegolow co robiles i gdzie pracowales.Rzuc nazwe instytucji
        > lub chociaz przyblizony adres lub nazwe budynku- znam NY City i to mi
        > wystarczy.
        > Zakladajac, ze wlasnie wrociles do Polski i przepracowales "w jednym z
        > biurowcow" 24 lata, musiales lekko liczac, zarabiac rocznie jakies 600 000
        > dolarow. bardzo interesujaca kariera jak na imigranta.

affa nie daj sie nabrac, przeciez podatki i zakup domu i zycie na NY kosztuje

> Interesuje mnie to, bo ciekawy jestem co czlowieka -profesjonaliste , ktory
        > dorobil sie takiego majatku , popchnelo do powrotu i zamieszkania w Polsce.
        • afffa Re: Poprosimy o szczegoly 05.08.03, 15:42
          Gość portalu: @!@ napisał(a):

>
          > affa nie daj sie nabrac, przeciez podatki i zakup domu i zycie na NY kosztuje

Ja rowniez podejrzewam ;-)))
          Ale jak napisalem, jak gosc rzuci mi chocby lokalizacje "biurowca" to raczej od
          reki poznam czy zalewa.

>
          > > Interesuje mnie to, bo ciekawy jestem co czlowieka -profesjonaliste , ktor
          > y
          > > dorobil sie takiego majatku , popchnelo do powrotu i zamieszkania w Polsce
          > .
          • Gość: @!@ Re: Poprosimy o szczegoly - Bogus IP: 132.198.175.* 05.08.03, 16:30
            a zauwazylas za Bogus (bez kreseczki) - to po angielsku falszywy wymyslony
            • Gość: split Re: Poprosimy o szczegoly - Bogus IP: *.nas3.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 05.08.03, 16:46
              Gość portalu: @!@ napisał(a):

> a zauwazylas za Bogus (bez kreseczki) - to po angielsku falszywy wymyslony

Z kreseczka czy bez wyglada na kit :) Chyba ze investowal w ENRON
              i "wybailowal" na czas , ... Na pewno chodzil na ryby z Mr. Lay :)))
    • Gość: @!@ lyer, lyer IP: 132.198.175.* 05.08.03, 15:29
      mialbys po 2 mln na srednio na rok (he, he) a teraz co? fabryke w Lodzi kupiles?

milych snow
      • yagnieszka Re: lyer, lyer 05.08.03, 17:04
        Mnie najbardziej fascynuja te WYSOKIE KLASYFIKACJE Bogusia, dzieki ktorym
        dostal prace papierkowa. Jak go tak klasyfikowali wysoko to on moze powinien
        byl sie gdzies w NBL zaczepic a nie przy papierach - tam to 8 mln za kontrakt
        placa a nie za glupich 25 lat w ksiegowosci ;o)
        Alez niektorzy maja jednak wyobraznie i lubia snic o potedze!
        • afffa Krajowa wersja amerykanskiej kariery? 05.08.03, 17:32

Zauwazylem ze Bogdan pisze z IP Astral.Lodz.PL -Stowarzyszenie Milosnikow TV
          Satelitarnej- moze widzial "Boiler Room" i potem sie tak rozmarzyl ?
          Kariera w amerykanskiej bankowosci, wersja "na kraj"?
        • Gość: split Re: lyer, lyer IP: *.nas3.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 05.08.03, 19:12
          yagnieszka napisała:

> Mnie najbardziej fascynuja te WYSOKIE KLASYFIKACJE Bogusia, dzieki ktorym
          > dostal prace papierkowa. Jak go tak klasyfikowali wysoko to on moze powinien
          > byl sie gdzies w NBL zaczepic a nie przy papierach - tam to 8 mln za kontrakt
          > placa a nie za glupich 25 lat w ksiegowosci ;o)
          > Alez niektorzy maja jednak wyobraznie i lubia snic o potedze!

Praca papierkowa w banku , ... Czyt. zbieranie papierkow :) Te 8 to liczba
          osob na stancji , ...
          • Gość: @!@ 8 mln starych zlotych n/t IP: 132.198.175.* 05.08.03, 19:23
            • Gość: MM tak, tak - a swistak siedzi..... IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.08.03, 06:52
              wyjechal do USA za czasu komuny w '79, znalazl prace - odlozyl w 10 lat $8
              mln... wychodzi $800,000/rok nie liczac kosztow utrzymania...
              W tych czasach ludzie tak nie zarabiaja, a co dopiero w latach 80-tych
              (*pomijam prezesow duzych firm, ktorzy maja same premie wysokosci paru
              milionow..)
              w podsumowaniu - gratuluje wyobrazni
              MM
              • Gość: @!@ Ja juz wiem! IP: 132.198.175.* 06.08.03, 15:15
                on tyle zarobil grzebiac w papierach biur i szantazujac firmy - a mial tylko
                siekac papiery. Teraz go zlapali i wylecial
    • matrek Re: Mieszkalem w USA 07.08.03, 06:57
      Nie wiem, co popycha ludzi do takiego mitomaństwa.
      • Gość: Szybki Re: Mieszkalem w USA IP: *.proxy.aol.com 07.08.03, 07:03
        Naturalnie ze mozna zarobic(raczej dojsc do 8mln) lecz raczej nie z pracy tylko
        i wylacznie z inwestycji.... Pozd. z Kaliforni.
        • Gość: kartoflany Re: Mieszkalem w USA IP: *.sympatico.ca 08.08.03, 15:26
          Gość portalu: Szybki napisał(a):

> Naturalnie ze mozna zarobic(raczej dojsc do 8mln) lecz raczej nie z pracy
          tylko
          >
          > i wylacznie z inwestycji.... Pozd. z Kaliforni.

Wlasnie! Znajduje sie jednego ziemniaka. Trzeba go upiec i sprzedac, za
          uzyskane pieniadze kupic 2 surowe ziemniaki, upiec, sprzedac, itd. Pozniej juz
          piecze sie ziemniaki na skale przemyslowa i sprzedaje hurtem - samo sie toczy!
      • Gość: martita biedny bogaty człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 16:43
        mitomania to choroba trzeba mu to wybaczyc on musi zyc w tym swoim swiecie ma
        8 mln wchodzi do hotelu sklepu a tu buuum
        ciężkie ma człowiek zycie
        chorego trzeba zrozumiec
        podobno terapia pomaga
    • Gość: cracovian blah blah blah IP: *.bankofamerica.com 12.08.03, 17:29
      W bankowosci nie awansujesz tak szybko i tyle nigdy nie zarobisz - brakowaloby
      Ci doswiadczenia i ukonczonych szkol... Gdybys z Lodzi wyjechal wtedy kiedy
      mowiles to nadal bys dostarczal biurowa poczte w dzien, a sprzatal w nocy.

Nastepnym razem zanim zaczniesz pisac bzdury to przynajmniej dodaj, ze
      chodziles na uniwersytet wieczorami i po paru latach dostales MBA - to doda
      troszke wiarygodnosci.

Robisz z siebie kompletnego idiote i obrazasz tych emigrantow, ktorzy naprawde
      w nauke i kariere wlozyli cale swoje zycie...
      • Gość: marcin Re: blah blah blah IP: *.client.comcast.net 18.08.03, 07:30
        Gość portalu: cracovian napisał(a):
        Mieszkam w Stanach od dziesieciu lat i moge powiedziec ze jest tutaj mnostwo
        obywateli ktorzy mogli by zajmowac takie stanowisko, a oni akurat wybrali
        emigranta z Polski, ciekawe, lepiej powiedz ze ciezko pracowales i dobrze
        zarobiles lepiej niz w Polsce tylko nie zaokraglaj tej sumy do $8milionow.
        > W bankowosci nie awansujesz tak szybko i tyle nigdy nie zarobisz -
        brakowaloby
        > Ci doswiadczenia i ukonczonych szkol... Gdybys z Lodzi wyjechal wtedy kiedy
        > mowiles to nadal bys dostarczal biurowa poczte w dzien, a sprzatal w nocy.
        >
        > Nastepnym razem zanim zaczniesz pisac bzdury to przynajmniej dodaj, ze
        > chodziles na uniwersytet wieczorami i po paru latach dostales MBA - to doda
        > troszke wiarygodnosci.
        >
        > Robisz z siebie kompletnego idiote i obrazasz tych emigrantow, ktorzy
        naprawde
        > w nauke i kariere wlozyli cale swoje zycie...
    • Gość: Aga Re: Mieszkalem w USA IP: *.ab.hsia.telus.net 18.08.03, 07:46
      Masz racje, w USA za ciezka prace dostaje sie ciezkie pieniadze i nic z nieba
      samo nie spada, ale prawda jest jednak rowniez to, ze w wielu regionach Polski
      ludzie haruja za 2-3 zlote na godzine i nie wiem sama jak sa w stanie wiazac
      koniec z koncem. Pracowalam w Stanach troche i wiem o ile tam jest latwiej.
      Gruszek na wierzbie nie ma, ale pieniadze zarobic latwo. Pozdrawiam.
      • Gość: anika Re: Mieszkalem w USA IP: *.client.comcast.net 21.11.03, 03:29
        Naprawde ciekawi mnie gdzie jest tak latwo zarobic pieniadze
        w USA. Napisz, anika
    • Gość: Monie_pl Re: Mieszkalem w USA IP: *.stmnca.adelphia.net 21.08.03, 02:14
      Polecam ksiazke napisana przez Amerykanke pt. "Nckles and Dimes" gdzie bardzo
      dokladnie przedstawia swoje doswiadczenia z praca za 6-7$ na godzine, ktora to
      prace dostaje przecietny imigrant i nieimigrant, w kazdym razie
      niskowykwalifikowana osoba. Moze zejdziesz z tego "biurowca" na ziemie. A i
      zeby nie bylo watpliwosci, to nie zazdroszcze ci pieniedzy i gratuluje ci
      sukcesu, ale bardzo watpliwe jest czy teraz tez bys sobiet ak dobrze poradzil
      jak opisujesz, oczywiscie wszystko rpzy zalozeniu, ze to co piszesz jest
      prawda.

Pozdrowionka
      Monia
    • Gość: sara Powiedzmy ze wierzymy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 11:23
      Powiedzmy ze wierzymy panu ale jesli ktos jedzie do usa pracowac bo tu nie da
      sie odnie pracowac i zyc bo po prostu nie placa to chyba jedzie pracowac a nie
      szukac pieniedzy na ulicy. znam jednego tez Bogdan w Polsce skonczyl dwa
      kierunki rownolegle jeden z wyroznieniem (techniczne) siedzi w USA i charuje w
      piekarni po 15 godzin zarabiając 1500$ na tydzien minus mieszkanie bo zywi sie
      na campie u znajomych kucharzy gdzies w jakims malym miasteczku.

Chodzi o to ze wybitnie łupie jednostki "mysla" ze tam pieniadze leza na ulicy
      ludzie szukaja lepszego zycia a tutaj w tym kraju te chuje rzadzace niestety
      okradaja ludzi z ich ciezko zarobionych pieniedzy i rozkladaja rece a wille
      rosna i autostrad nie widac.

co sie robi z taką kasą?

brakuje czegos czy pienadze to wszystko?
      warto bylo?

P.S
      a moze jestes robotem z innego wymiaru wyslanym w celu zrobienia zamieszania
      R.S.P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka