certuska 06.05.05, 07:42 Witajcie, W czerwcu wybieramy się z dzieckiem do Kalabrii. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi szczególnie te dotyczace kampingów w tym regionie. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gunia997 Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping IP: *.master.pl 07.05.05, 18:24 polecam Wam TorreRufa Robinson niedaleko m Tropea /ok.8 km/w kierunku CapoVaticano.Wbij nazwe osrodka do GOOGLE a uzyskasz wiecej.JakSIE Wam spodoba to pytaj podam szczegoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DS Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping IP: 194.126.229.* 10.05.05, 16:49 Ja byłem na kempingu w samym Capo Vaticano, dużo kempingów, dość drogo ale piękna plaża, basen, skały Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping 10.05.05, 21:08 Baja di Riaci kemping polozony na bardzo wysokim klifie nad piękną piaszczystą, białą plażą. Do Tropei 15 minut spacerem. Cisza, spokoj, przepiękne widoki. Poniżej link do zdjęcia, które zrobiłem z tarasu widokowego kempingu: image09.webshots.com/9/1/97/23/123719723UolrVo_fs.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping IP: *.chello.pl 11.05.05, 01:06 Dwa pytania odnośnie campingu: * czy samochód można parkować koło namiotu? * czy jest możliwość podłączenia do prądu dla namiotowców? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping IP: *.chello.pl 11.05.05, 01:34 Z tego co znalazłem to niestety nie, jak daleko jest więc od miejsc parkingowych? Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping 11.05.05, 07:55 Jesli chodzi o opisywany wyzej Baia di Riaci to oczywiscie mozna. W 80% wloskich kempingow samochod moze stac przy namiocie. Z pradem nie ma problemow nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
certuska Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping 11.05.05, 08:55 Czy możesz też udzielić info nt bungalowów, czy warto? Napisz też trochę o okolicy. Co warto zwiedzić? Podziel się wrażeniami. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping 11.05.05, 15:15 www.emmeti.it/Welcome/Calabria/ProvVibo/Ricadi/Alberghi/Baia/baia3.it.html Co do okolicy to cała Kalabria warta jest zwiedzenia. Proponuje zapoznanie sie z opisami w przewodnikach, wybor odpowiednich miejsc i poznanie historii. Co do Tropei podziele sie pewna reflekcja - otoz jeszcze kilka lat temu bylo to miasto dla ludzi, ktorzy wiedza po co jada tak daleko na poludnie, dzieki temu m.in w sklepach nie bylo gumowo-plastkowego chłamu typu "termometr z kotwicą" lub dmuchany krokodyl, a królowała ładna bizuteria z korala. Wówczas witryny przypominaly mi sciany obwieszone votami w Czestochowie. Teraz jest inaczej Tropea powoli zatraca swoj klimat miejscowego uzdrowiska, ale mimo wszystko warto tam byc dla bialych plaz, szafirowego morza, architektury na klifach i klimatu, ktory mozna tam jeszcze znalesc zwlaszcza w czasie wieczornej passegiaty Odpowiedz Link Zgłoś
certuska Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping 13.05.05, 07:12 Dziękuję za te info. Zdjęcia na stronach tego campingu nie są zbyt liczne. Szukamy niezbyt szumnego miejsca, bez odgłosów disco w nocy, ale jednocześnie z dobrym zapleczem itp. Czy polecasz? Czy masz jakieś wskazówki co do dojazdu (samochodem, samolotem)? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping 13.05.05, 09:57 Opisany kemping lezy na uboczu, poza miastem, dlatego pisalem o tym ze do Tropei jest 15 minut spacerkiem. Ma przyzwoite zaplecze i z reguly jest na nim cisza i spokoj. W samym centrum, pod zabytkowym centrum i w atrakcyjnym widokowo miejscu jest jeszcze jeden kemping lecz na nim wlasnie jest całodobowy młyn zabawowo - dyskotekowy. Poniewaz nie gustuje w hałaśliwych zabawach nigdy na nim nie rozbijalem namiotu. Nie dysponuje wiedza nt. samolotu bo nigdy nim nie lecialem do Wloch, zawsze samochodem i tu moge polecic jazde autostrada. Pozornie jest to podroz drozsza z uwagi na oplaty, jednak jest to tylko pozorne. Pozostale drogi sa doskonale jakosciowo, ale z reguly niemilosiernie zapchane, nimi tez trzeba przebijac sie przez miasta. Jesli dysponujesz dodatkowym tygodniem na dojazd - prosze bardzo, ale nie zaoszczedzisz bo koszty dodatkowo spalonego paliwa beda mniej wiecej takie same jak koszty autostrady. Dojazd do kempingu jest prosty, zjezdzasz z autostrady w kierunku Tropei, przejezdzasz przez miasteczko, i zaraz za nim, po prawej stronie jest tablica reklamowa i zjazd do kempingu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping 13.05.05, 10:16 www.tropeabeach.it/desktop/index.php3# Odpowiedz Link Zgłoś
certuska Re: Kalabria-namiary na sprawdzony kamping 17.05.05, 07:08 Bardzo dziękuję za te informacje. Co na miejscu zwiedziłeś, co trzeb aobowiązkowo w oklicy zobaczyć. Mam już Pascala , który w wielu miejscach mnie nie zawiódł, ale info z pieerwsze ręki są niezastąpione. pozdrawiam Kasia PS. Gdzie wyruszasz w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś