Dodaj do ulubionych

kiedy druga kreska...

02.03.05, 18:56
robiłam juz 4 testy i wciąz tak samo kreska kontrolna wyrazna a testowa blada
i kierdy nasapi owulacja bo nie wiem co mam robic juz jestem w 16 dc i
powinnam zaczac brac duphaston i nie wiem czy czekac czy zaczc barc.bralam
CLO i estrofem.co mam robić. pomożcie. czy jescze wystapi owulacja.
Obserwuj wątek
    • agabilinska2 Re: kiedy druga kreska... 03.03.05, 08:09
      witam cię serdecznie widze, że mamy ten sam problem ja zaczęłam testować od
      niedzieli i ani sladu nawet bladziutkiej kreseczki powoli zaczynam wątpić gdzie
      ta owulacja dziś 14 dc jajniki pobolewają co sugerowałoby na jej nadejście, ale
      jakoś nie wierzę w to... no i został mi ostatni test.. zastanawiam się czy mam
      go dzisiaj robić czy tez może wstrzymać się ... nie wiem napisz co ty o tym
      sądzisz i co sam bedziesz robić pozdrawiam Aga
      • kmalczyk Re: kiedy druga kreska... 03.03.05, 09:30
        witam
        ja oczywiscie jescze sie powstrzymuje z braniem duphastonu bardziej mi zalezy
        na owulacji. a ty masz brac leki? to juz moj 17 dc.od wczoraj powinnam brac
        duphaston i nie wiem jak to bedzie.i mi tez zostal 1 test normalnie paranoja.
        juz sama nie wiem co sie dzieje .pozdrawiam
      • agabilinska2 Re: kiedy druga kreska... 07.03.05, 10:39
        witam chce Wam powiedzięc , że w końcu 15dc pojawiła sie druga kreseczka!!
        kochane dziewczyny cierpliwości pozdrawiam,; teraz fajnie mi sie gada...smile
    • ewa.analityk1 Re: kiedy druga kreska... 03.03.05, 09:43
      a iludniowe masz cykle
      • kmalczyk Re: kiedy druga kreska... 04.03.05, 21:42
        do tej pory mialam cykle 48 dniowe ale teraz pownno sie zmienic bo biore leki
        taze jest inaczej.pozdrawiam pa
        • ewa.analityk1 Re: kiedy druga kreska... 06.03.05, 09:12
          na wykresach wychodzi niedomoga ciałka żółtego czy miałaś badane jakieś hormony
    • goko1 Re: kiedy druga kreska... 04.03.05, 23:16
      Dziewczyny nie testujecie za często? Nie testujcie dwa razy w ciągu dnia, bo na
      tę najważniejszą chwilę zabraknie Wam testów! Zgodnie z instrukcją odejmijcie
      17 dni od liczby dni cyklu, np. w moim przypadku (mam cykle 38,37,39 dniowe)
      było to 38-17=21. Jest w tym trochę prawdy, bo 21 dc wyszły mi dwie kreski, 22
      dc również, 23 dc już raczej negatyw, słabo widoczna ta druga. Nadmienię, iż
      srawdziłam również w 18 dc (19 i 20 nie sprawdzałam, może też by były nie wiem)
      i wówczas nie było nic, jedna samotna kreseczka.
      A jeżeli te obliczenia w Waszych przypadkach się nie zgadzają, to może
      zacznijcie testować co dwa dni.
      Teraz jestem już 8 dpo (za niecałe 50 minut będzie to już 9 dpo) i czekam kiedy
      mogę zrobić test. Boje się go zrobić, żeby znów się nie załamać negatywnym
      wynikiem.
      Polecam Wam również codzienne mierzenie temperatury i skorzystanie z programu
      www2.fertilityfriend.com/home/MKKOS (pod tym adresem jest akurat mój
      wykres, ale każda z Was przez 30 dni może ten program użytkować całkowicie
      gratis - zresztą pewnie już to wiecie smile

Ewuniu!!! jeżeli tutaj zajrzysz, a może przypadkiem akurat się uda, napisz
      kiedy mogę zrobić pierwszy test ciążowy (poranny) (fertilityfriend proponuje
      dopiero 15 marca - a to tak daleko!!!, chyba nie wytrzymam do 15-tego, @
      planowo powinnam dostać ok. 13 marca, wg. programu wychodzi, że 11 marca)

Życzę Wam powodzenia i ujrzenia wreszcie tych dwuch kreseczek na testach owu i
      trzymajcie za mnie kciuki.Pozdrawiam.
      • goko1 Re: zrobiłam test-niestety negatywny 06.03.05, 08:13
        Witajcie, zrobiłam test ciążowy od Ewy, dzisiaj jest 10dpo, niestety tylko
        jedna samotna kreska, buu...sad((
        • ewa.analityk1 Re: zrobiłam test-niestety negatywny 06.03.05, 09:11
          jeszcze za wcześnie smile ostatnia zaciążona 13 dpo miała 1 krechę a 15 dpo już
          dwie smile zobacz na lsitę zaciążonych ile takich osób było
          • goko1 Re: zrobiłam test-niestety negatywny 06.03.05, 10:42
            Witaj Ewo, dajesz mi nadzieję (niby sama jej nie straciłam, ale ta jedna
            kreseczka mnie jednak zdołowała sad ). Ewuniu jak możesz zajrzyj na mój wykres
            co o tym myslisz, niby wg. programu szanse są wysokie, ale jak to się ma do
            rzeczywistości?

www2.fertilityfriend.com/home/MKKOS
            • ewa.analityk1 Re: zrobiłam test-niestety negatywny 06.03.05, 13:45
              czy długo dię starasz? ja ten wykrs już opisywałam nie wygląda za dobrze, mamy
              tu doczynienia ze słabą pracą ciałka żółtego, zębami i innymi paskudstwami, ale
              widziałam ciążę u osób z gorszymi wykresami
              • goko1 Re: 06.03.05, 15:59
                Ewo! ten wykres jest trochę niekompletny, powiem szczerze, że wszystko się
                zgadza, tylko moje obwserwacje śluzu (itp.) nie są kompletne (nie za bardzo
                przyłożyłam się do tego), pierwszy miesiąc robię ten wykres i myślałam, że na
                podstawie samej temepratury coś mi się uda wywnioskować. To mój pierwszy
                miesiąc starań z Twoimi testami. Poprzedni był bez testów na podstawie
                obserwacji, ale bez pomiaru temp. Ogółem to 2 cykl starań. Jakie badania
                powinnam zrobić, miałam tylko robione badania podstawowe morfologię, magnez,
                jonogram i hormony tarczycy. Czy coś powinnam jeszcze zbadać?
                Co to znaczy "zęby" - czy to moja temperatura taka "zębata", czy to o coś
                innego chodzi? i jakie inne "paskudztwa"?
                • ewa.analityk1 Re: 08.03.05, 00:02
                  napisz mi wynik
                  zęby mogą być efektem prolaktyny, masz bardzo powolny wzrost temperatury co
                  oznacza, że ciałko żółte źle pracuje a zatem niski progesteron i mogą być
                  problemy
              • goko1 Re: zrobiłam test-niestety negatywny 07.03.05, 15:15
                Ewo! napisz mi dokładniej co Cię zaniepokoiło (tylko weź pod uwagę, żę nie
                notowałam skrupulatnie obserwacji śluzu itp.). Przestraszyłaś mnie, czekam na
                info
                • goko1 Ewo moje wyniki 08.03.05, 00:08
                  TSH 3,12
                  NA+ 142
                  K+ 3,9
                  Mg 2,1
                  czy morfologię też napisać i które wartości?
                  Co proponowałabyś zbadać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka