Gość: kolorek IP: *.wroclaw.mm.pl 14.09.04, 18:33 moim zdaniem fiolet, morelowy, błekit. jakie sa wasze propozycje??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiek_asiekowaty Re: JAKIE KOLORY cieni ABY PODKREŚLIĆ brązowe ocz 14.09.04, 18:39 Kurcze... Brązowe oczy to chyba najbardziej uniwersalne - wszytskie kolory do nich pasują. Beże i brązy są uniwersalne i w tym przypadku zasada kontradtu nie obowiązuje. Myślę, że szaroście wyglądałyby za ponuro. Ładnie wygląda brązowe oczko podreślone czarną kredką. Cienie kontrastowe, zimne, zimowe: fioletowe, niebieskie (ale z niebieskim bym uważała, lepiej jakiś spokojny, przygaszony niebieski albo rewelacyjnie wyglądające granaty i szafiry) albo cienie współgrające, ciepłłe: brązy, beże, subtelne przygaszone oranże, morele - kolory jesienne. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: JAKIE KOLORY cieni ABY PODKREŚLIĆ brązowe ocz 14.09.04, 18:42 Zreszta nie ma co się zastanawiać - trzeba próbować i sprawdzać, w czym ładnie, bo to też zależy od karnacji, włosów, ubrania. Generalnie jestem zdania, że do każdych oczu pasują każde cienie, ale umiejętnie dobrane i położone w odpowiednim miejscu na powiece i co ważne - w odpowiednich tonacjach i odcieniach (chłodne, ciepłe, żywe, zgaszone, ostre, subtelne, jaskrawe, "mliste", "mleczne", perłowe, matowe...). Nooo więć pobaw się, jak ja: jak sie bedziesz nudzić w domu, to sobie porób różne makijaże, a znajdziesz coś dla sebie. :) (ja keidys z braku niektórych kolorów cieni małowałam się kredami, hhe, ale tylko na chwilę oczywiście i tylko po domu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do asiekasiekowaty Re: JAKIE KOLORY cieni ABY PODKREŚLIĆ brązowe ocz IP: 195.94.206.* 15.09.04, 12:20 Mam pytanie z innej beczki:) z jakiego miasta jesteś, bo z kimś mi się kojarzysz:) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: JAKIE KOLORY cieni ABY PODKREŚLIĆ brązowe ocz IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 15:35 Yyyy w jakim sensie Cisię kojarzę? Jestem z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: JAKIE KOLORY cieni ABY PODKREŚLIĆ brązowe ocz 15.09.04, 16:09 Gość portalu: asiek_asiekowaty napisał(a): > Yyyy w jakim sensie Cisię kojarzę? Jestem z Krakowa. Miałam w podstawówce koleżankę, która wpisując się do pamiętników pisała zawsze asiek asiekowaty (jako że Asia miała na imię;)) ale nie był to Kraków;(( pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: JAKIE KOLORY cieni ABY PODKREŚLIĆ brązowe ocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:41 Niedawno był taki wątek. Poszukaj. :-) Odpowiedz Link Zgłoś