Dodaj do ulubionych

fotoepilacja pulsującym światłem - doświadczenia?

03.02.05, 14:29
witam was serdecznie i proszę o pomoc!!

sposób wykorzystujący pulsujące światło jako emisję ciepła. szczegóły

www.luxona.com.pl/in.htm

proszę o rady czy ktoś stosował i jakie są skutki. Ja zamierzam, ale nie wiem
czy to ma tai sam efekt jak epilacja laserem

pozdrowionka
Aga

Obserwuj wątek
    • ruda_80 Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze 03.02.05, 14:44
      Ja byłam na pierwszym zabiegu tydzień temu. Część włosków wykruszyła się. Za 3
      tygodnie powtórka. Zobaczymy kiedy pozbędę się zupełnie paskudztwa :-)
      • Gość: heja Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:17
        czy bolało, i czyrzeczywiście dosć szybko?
        ile zabiegów trzeba na twarz/bikini
        • ruda_80 Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze 03.02.05, 16:29
          Miałam zabieg na twarzy. Nie bolało, czuć było tylko momentami ciepło i jakby
          ukłucie drobniutkich igiełek, ale depilacja woskiem jest wiele bardziej
          bolesna. Wszystko przebiega bardzo szybko, ok.10 min (pani która robiła to
          mówiła, że bikini trwa też ok. 10-15 min. Na razie nie wiem ile zabiegów
          wystarczy, sądzę że ok. 4.
        • ruda_80 Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze 03.02.05, 16:35
          A co do samego zabiegu, to wygląda to tak, że kosmetyczka ma urządzenie z
          uchwytem takie jak na zdjęciu w linku
          ahma.com.pl/warszawa/ramkaw.html
          przykłada to coś do epilowanej powierzchni, naciska jakiś guziczek wtedy błyska
          światło - właśnie w tym momencie czujesz to ciepło i igiełki (choć igiełki nie
          za każdym razem :-). No i trzeba założyc takie śmieszne duże okulary na oczy.
          • Gość: tralala Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.02.05, 16:50
            z tego co sie zdowiedzialam to epilacja jest mniej skuteczna, laser diodowy
            jest ponoc najlepszy, zrobilam wywiad, popytalam i poczytalam w necie, ide na
            laser diodowy za tydzien.

jedna z pan wykonujacych zabieg epilacji, powiedziala mi ze epilacja jest malo
            skuteczna na jasne wlosy, a wiec jesli masz bardzo delikatne owosienie i jasne
            fotoepilacja moze nie miec dobrych efektow.
            • agan_la Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze 04.02.05, 12:13
              mam ciemne, bardzo, co sądzicie,
              obawiam sie tej niskiej skuteczności
              chcialamisc na laser ale jest drozszy
              • Gość: tralala Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 12:31
                ja ide za tydzien na laser wiec ci napisze jak i co, jesli chcesz. ide do
                erisa, z tego co sie dowiedzialam, a obdzwonilam kilka salonow, to epilacja
                jest w tej samej cenie co laser, przynajmniej w tych salonach ktore obdzwonilam.
                • agan_la Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze 04.02.05, 15:56
                  w gdańku jest taniej, pojde na konsultację i zobaczymy
                • aniaa_23 Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze 05.02.05, 23:22
                  Z tego co ja wyczytałam ( abyło tego sporo)to diodowy jest raczej przestarzały.
                  Bardziej przekonuje mnie laser neodymowo-yagowy. Jak chesz poczytać o nim to tu
                  masz link
                  afrodytasalon.pl/
                  • agan_la Re: fotoepilacja pulsującym światłem - doświadcze 15.02.05, 11:38
                    hej, skusiłam sie na światło, było ok, rzeczywiście szybko ale bardzo gorące,
                    do wytrzymania, ile zabiegów trzeba, mam ciemne bardzo włosy, pani twierdzi ze
                    od 3 do 6 zabiegów, nie chce niczego obiecywać, bo klientki pozniej maja
                    pretensje, ale z obsługi jestem bardzo zadowolona, i czekam z niecierliwością
                    na next zabieg, napiszcie kolejne wasze doświadczenia i rezultaty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka