Gość: triss IP: *.crowley.pl 03.06.05, 09:32 na produkcie clarinsa jedyna kombinacja cyfr, jaka znalazlam to: 710121 na olejku konkretnie. co to oznacza?? i czy produkt jest jeszcze swiezy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gradiscaa Re: CLARINS -DATA WAŻNOŚCI -POMÓŻCIE !! 03.06.05, 12:25 mam ten sam problem na samoopalaczu..:( nie ma daty ważności !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: CLARINS -DATA WAŻNOŚCI -POMÓŻCIE !! IP: *.crowley.pl 03.06.05, 12:33 ja mysle, ze data jest jakos zakodowana w tych cyferkach- tak jak np moj krem Clinique !74 to data produkcji lipiec 2004. tak sądzę... ale tego nie umiem rozszyfrowac! poniewaz olejek był kupowany na bezcłówce i miał wyjątkwo atrakcyjną cenę, to chciałabym sie upewnic, ile jest jeszcze wazny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: CLARINS -DATA WAŻNOŚCI -POMÓŻCIE !! IP: 213.241.34.* 06.06.05, 16:38 tu znajdziesz sposób szyfrowania dat ważności u Clinique: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=14166219&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
covery Re: CLARINS -DATA WAŻNOŚCI -POMÓŻCIE !! 06.06.05, 16:46 Dzwoniąć kiedyś tam do EL w Wawie otrzymałam taką odpowiedz na swoje pytanie: jak rozszyfrować kod B53 na pudrze. Odpowiedz: miesiące od stycznia do rześnia oznaczane są jako 1-9 czyli st-1, lu-2 itd natomiast mce od paź do grudnia to A, B, C (paź - A, list-B, gru-C) Litera B przy moim kodzie to kraj z jakie pochodzi produkt w tym przypadku Belgia, A- to Anglia. Termin ważności kosmetyków to 3 lata. Czyli mój puder ma datę produkcji Belgia maj 2003 rok (B53). Sądzę, że jeśli znajdziesz podobne oznaczenie z łatwością dojdziesz co i jak, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: CLARINS -DATA WAŻNOŚCI -POMÓŻCIE !! IP: 213.241.34.* 06.06.05, 17:15 możesz np. napisać do Clarinsa maila z prośbą o wyjaśnienie, mozesz pójść np. do Sephory, żeby Ci odszyfrowali datę Odpowiedz Link Zgłoś
matorato Re: CLARINS -DATA WAŻNOŚCI -POMÓŻCIE !! 13.06.05, 18:18 Witaj, Wychodzi na to, że Twój olejek został wyprodukowany w październiku 1997 roku a biorąc pod uwagę fakt, iż data ważności, to 3 lata od momentu wyprodukowania danego kosmetyku, to sama już widzisz.... lekko przeterminowany :( O rany, skąd Ty go wytrzasnęłaś??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: CLARINS -DATA WAŻNOŚCI -POMÓŻCIE !! IP: *.crowley.pl 13.06.05, 19:49 710121 to pazdziernik 97? wow? z czego to wynika? jesli tak, to niezly klops a kupila go kolezanka, nawet 2 sztuki, w sklepie bezclowym na lotnisku yyy- no takim zaraz obol Londynu, ale nie heatrow [czy jak mu tam ;)] ;) Odpowiedz Link Zgłoś
matorato Re: CLARINS -DATA WAŻNOŚCI -POMÓŻCIE !! 22.06.05, 10:22 710121, to październik 1997 roku :((( Odczytujemy, to tak: interesują nas trzy pierwsze cyferki, czyli w tym przypadku 710 i tak: - pierwsza cyfra, czyli 7, to rok a dokładnie ostatnia cyfra roku, w którym został wyprodukowany kosmetyk, czyli 1997 - dwie kolejne, to miesiąc, czyli 10 , to październik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kjkk hmm... 22.06.05, 10:45 a ja jakoś mimo wszystko nie moge uwierzyc, aby w sklepie na lotnisku, gdzie ruch jest spory jakis produkt clarinsa, czy innej firmy wysokopolkowej stal 8 lat!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
matorato Re: hmm... 22.06.05, 10:59 No niestety taka jest prawda jeśli chodzi o datę ważności tego produktu i dokładnie tak ją się odczytuje a co do tego czy on tam tyle stał, to inna kwestia, mógł stać krócej ale np dostarczono go już przeterminowanego, czasem zdarza się tak, że w magazynach nie jest pilnowany porządek i nie są odpowiednio ustawiane produkty i bywają takie właśnie wpadki albo towar jest przekazywany z perfumerii do innej perfumerii, bo takowego produktu akurat nie ma na stanie magazynu a w jakiejś innej perfumerii on się nie sprzedaje. Często też jest tak, że panie w perfumeriach nowy towar ustawiają z przodu a starszy autopmatycznie ląduje z tyłu i kiedyś trafia się taki dzień, że znajdzie się akurat w przodu... no różnie to bywa a jeśli chodzi o datę na Clarinsie, to uwierz mi została dczytana poprawnie- niestety :(( Odpowiedz Link Zgłoś