Dodaj do ulubionych

acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilżanie?

IP: *.chello.pl 01.11.05, 15:26
Słuchajcie, Towarzyszki Niedoli:)
Właśnie przyszło mi do głowy coś....
Acnedermu używałam od grudnia do września. Na początku drobne efekty, za to
cierpienie nie do opisania. Przestał działać. Teraz próbowałam effaklaru k. nic.
wcześniej jeszczej robiłam złuszczanie TCA [efekt zerowy, nerwy zszarpane],
był Davercin, Clindacne, antybiotyki doustne... długo by wymieniać.

Uswiadomilam sobie, ze najlepszy byl clindacne, bo byl...zelem. Moja cera
[wrazliwa, tradzikowa, naczynkowa, rozszerzone pory, zaskórniki, ufff!]
najlepiej znosi żele.
Wpadłam zatem na pomysł.
Na noc lekki krem nawilżający [jednak zawsze krem zatyka pory], do mycia - zel
Normaderm [może zamienię na Ivostin], a na dzien Skinoren żel. Bez babrania
sie w tej maści. Co z tego, ze tansza, skoro to mazidło. A i tak opakowanie
jest zdaje się mniejsze, niz skinorenu.

I tu pytanie: moze któraś z Was juz ma za soba taką zamianę: Acnedermu na
Skinoren [nie odwrotnie] i mogłaby sie podzielic wrażeniami?
Albo w ogóle cos w temacie: rozszerzone pory a żele kontra maści [kremy]?
Obserwuj wątek
    • Gość: mysia Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:22
      siema, ja wlasnie uzywam acnedermu na noc i metronidazolu tez na noc-zamiennie,
      na dzien-clindacne. jak narazie jestem pozytywnie nastawiona,powoli zaczynam
      dostrzegac rezultaty. Opowiedz o swojej kuracji tym
      • Gość: jo Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż IP: *.chello.pl 01.11.05, 22:50
        metro- nie znam. acnederm.... mam wrażliwa skórę, więc przez dwa, trzy miesiące
        piekło mnie to strasznie, łzy z oczy leciały, miałam chęć wrzeszczeć. ale drobne
        zmainy były. stopniowo i bardzo delikatnie złyuszczały sie przebarwienia i lekko
        domknęły blizny, takie bardziej rozszerzone pory, nie umiem inaczej tego opisać,
        takie pozostałości po dwóch wycisnietych krochach na policzku. wiec to sie
        zmniejszylo.
        bylam bardzo konsekwentna, stosowalam na dzien i na noc, ale gdy tylko przestalo
        szczypac, przestalo tez dzialac. jedynie zatykalo pory, twarz miala szarobury
        kolor, a jak to dziala na psychike - wiadomo.

a clindacne - swietne. tylko, ze zrazilam sie do lekarza, bo poza tym ze to
        przepisal, popelnil wszystkie szkolne bledy, no i drogie to bylo. malo wydajna
        tubka 20 pare zl. dzialalo bardzo dobrze, ale... doraznie. tzn. tylko wtedy,
        kiedy stosowalam. zadnych dlugofalowych efektow.
        • Gość: mysia Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 19:27
          no te leki sa spoko. do tego stosuje super peeling i jest ok.
          • Gość: jo a ja ponawiam pytanie... IP: *.chello.pl 02.11.05, 20:11
            ...bo moze pozostało niezauważone. Czy któras z Was [mająca problemy z
            rozszerzonymi porami] zauważyła róznicę między Acnedermem [masc] i Skinorenem [żel]?
            Dziewczyny, zależy mi.... proooooszę, podzielcie sie doświadczeniami.
    • justa_79 Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż 02.11.05, 20:13
      Acne Derm to tańszy odpowiednik Skinorenu, zatem jeśli nie odpowiada Ci tylko
      konsystencja maści, a wolisz żel, to zamiana niewiele pomoże, jeśli Twoja skóra
      źle toleruje substancję czynną, która w obu preparatach jest identyczna - kwas
      azelainowy. a co do stosowania rano czy wieczorem, to kwasy stosuj tylko na
      noc, gdyż w trakcie ich stosowania na dzień powinnaś używać zawsze kremu z
      dobrym filtrem. po godzinie od nałożenia Skinorenu możesz nałożyć jakiś lekki
      krem nawilżający, jeśli czujesz taką potrzebę.
      • Gość: jo Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż IP: *.chello.pl 02.11.05, 20:17
        widzisz, troche nie o to mi chodziło [ale wielkie dzieki za odp:)]. to dziala,
        ale powoli. a szybciej sa widoczne niekorzystne efekty zatkanych porów.
        Więc to nie jest "tylko". to jest naprawde ważne.
        Jeśli ktos nie ma problemow z rozszerzonymi porami to trudno mu to zrozumiec.
        • justa_79 Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż 02.11.05, 20:37
          a mi chodziło o to, że na co Ci odetkane pory, skoro będziesz cierpieć? ;)
          pisałaś, że cierpiałaś po Acne Dermie - myślałam, że chodzi o wrażliwość skóry
          na ten kwas. Skinoren ma identyczny skład. jeśli cierpieniem nazwałaś
          pojawianie się zaskórników, to wybacz, inaczej zinterpretowałam to określenie.i
          skąd założenie, że nie mam problemy z rozszerzonymi porami?
          • Gość: jo Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż IP: *.chello.pl 02.11.05, 21:24
            moge pocierpiec [pieczenie] ale z sensem. nabylam skinorem wlasnie, podziele sie
            obserwacjami.
            a jak sobie radzisz z porami?
            • justa_79 Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż 02.11.05, 21:31
              właśnie przy pomocy kwasów - w tej chwili dwustopniowy peeling Anew Avonu - to
              10% kwas glikolowy. przez pierwsze 5-6 aplikacji było po nałożeniu b.
              nieprzyjemne uczucie na skórze, ale teraz już jest OK, a pory są widocznie
              zwężone, skóra mniej błyszczy, dłużej pozostaje matowa. zaskórniki też trochę
              mniej widoczne.
              • Gość: jo Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż IP: *.chello.pl 02.11.05, 21:33
                dzięki.
    • Gość: casjopeja Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż IP: 80.51.242.* 03.11.05, 20:05
      a próbowałaś myć twarz płatkami owsianymi? dla skóry to nie jest dobre ciągłe
      papranie takimi maźidłami w stylu skinoren i cała reszta , sama kiedyś miałam
      ten problem i niestety nic nie pomagało, teraz przezuciłam sie na kosmetyki
      mniej inwazyjne, bardzo tez pomogła mi sauna.
      • Gość: jo Re: acnederm a skinoren, a gdyby.....ŻEL + nawilż IP: *.chello.pl 03.11.05, 21:07
        platki - probowalam, zadnych efektów
        sauna - mam cere naczynkowa, naczynka baardzo kruche i na koncie nieudane
        zabiegi zamykania popekanych naczynek [w renomowanej klinice dermatologicznej].
        sauna nie dla mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka