Gość: anka IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 09:56 Co moze mi dolegac jezeli w przerwie miedzy zazywaniem tabletek nie wystapil okres???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_ni Re: brak okresu w czasie przerwy 29.07.04, 10:00 mozesz byc w ciazy albo pigulki sa za "mocne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: brak okresu w czasie przerwy IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 10:57 Ale robilam test ciazowy i wyszedl negatywnie Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysica_krakow Re: brak okresu w czasie przerwy 29.07.04, 11:14 Jakie bierzesz pigułki?? Które to opakowanie?? Zażywałaś jakieś leki?? Stosowałaś pigułki regularnie?? Miałaś plamienia w trakcie przyjmowania opakowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahreshka Re: brak okresu w czasie przerwy IP: *.mofnet.gov.pl 29.07.04, 12:11 Hej! Podepnę się trochę pod ten wątek, bo mnie spotkało to samo, tj. nie miałam okresu w przerwie pigułkowej. Test ciążowy wyszedł negatywnie. Moje pigułki to Harmonet. Opakowanie któreś z kolei - biorę te piguły od ok. 3 lat. Leki - tak, zaczęłam terapię przeciwmigrenową. Regularnie przyjmuję krople (o czarodziejskiej nazwie), Cofecorn i Pramolan. Rozmawiałam o braku okresu z moją neurolg. W jej karierze nie miała takich przypadków, ulotki moich leków też nie wskazują na możliwość takiej reakcji. Co do regularności - myślę, że była (jest). Powinnam łykać pigułę o 20:00, ale zdarzają mi się 2 godz. poślizgi (wiem, że nie powinno to mieć wpływu na skuteczność piguły). Plamienia - tak! Po bezokresowej przerwie rozpoczęłam jak gdyby nigdy nic następne opakowanie Harmonetu. Potem od razu - bez przerwy - następne. Byłam na urlopie nad morzem i nie chciałam mieć na wyjeździe okresu. I właśnie w trakcie brania tego drugiego opakowania pojawiły się plamienia. I tak sobie plamię od mniej więcej 2 tyg. Podkreślam - to są tylko plamki, nie lająca się krew. Co to wszystko znaczy? Powinna zrobić jeszcze jeden test? Pozdrawiam! Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysica_krakow Re: brak okresu w czasie przerwy 29.07.04, 13:04 jahreshka!! Jeśli mialaś plamienia to okres nie musial wystapic. Kiedys tez tak mialam . Przerazona poszlam do gina a on powiedzial mi, że błona śluzowa złuszcza się podczas długotrwałych plamien jak podczas okresu - to taki okres w zwolnionym tepie i mniej nasilony. Później okresu nie ma bo organizm czuje ze on juz wystapil. Ciązy mozna obawiac się gdy nie wystąpi nic - ani plamienie w trakcie opakowania ani krwawienie w przerwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahreshka Re: brak okresu w czasie przerwy IP: *.mofnet.gov.pl 29.07.04, 13:20 wielgachne dzięki! pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: brak okresu w czasie przerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:30 Z tego co wiem to okres czasami może się nie pojawić i nie należy się tym martwić. Martwiące może jedynie być jeśli nie wystąpi 2x pod rząd, wówczas trzeba iść do ginekologa. A tak w ogóle masz migreny i bierzesz pigułki? Wszyscy lekarze z jakimi się spotkałam w moim już ponad ćwierćwiekowym życiu zgodnie twierdzili, że jeśli na pigułkach wystąpią migreny to należy pigułki natychmiast odstawiać, bo może to grozić udarem. Również jak się ma migreny to nie wolno brać pigułek jedynie można stosować zastrzyki i pigułki jednohormonalne (chyba minipigułki czy coś takiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: brak okresu w czasie przerwy IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 14:00 Biore Diane35,nie mialam zadnych plamien,to drugie opakowanie,po ktorm nie mam okresu.Boje sie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahreshka Re: brak okresu w czasie przerwy IP: *.mofnet.gov.pl 02.08.04, 08:29 Anko! Wielkie dzięki za troskę. Na szczęście z moimi migrenami nie jest tak źle. Nie mają żadnego związku z cyklem miesiączkowym-pigułkowym, występują niezależnie od okresu. Pojawiały się dużo wcześniej, nim zaczęłam brać pigułki. Jestem pod stałą opieką ginekologa i neurologa, więc nie powinno dziać się nic złego. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: brak okresu w czasie przerwy 29.07.04, 14:31 To ja się przyłączę. Też ostatnio nie miałam. 2 testy negatywne, dzień po tym jak miał się zacząć okres jedna symboliczna plamka na bieliźnie, plamień w trakcie opakowania brak, tabletki na pewno nie za mocne bo przy 2 opakowaniach branych pod rząd miałam normalne krwawienie, poza tym to tabletki z małą zawartością hormonów (Mercilon). No cóż, czekam na koniec następnego opakowania. Podobno czasami tak się zdarza i dopiero jeśli występuje kilka razy pod rząd należy się zgłosić do lekarza. H. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysica_krakow Re: brak okresu w czasie przerwy 29.07.04, 15:44 Jeśli zażywacie negatywnie i nie bierzecie rzadnych leków to raczej nie macie się czego obawiać. Szególnie jeśli testy wychodzą negatywnie!! Odpowiedz Link Zgłoś