Dodaj do ulubionych

Ile placicie za wizyte gin.?

20.01.06, 18:45
JA za wizyte lekarska + USG plaze jedynie 30zl (z cytologia 40zl). Jedynie bo
tak sobie czytam WAsze wypowiedzi i: jedne placa 80zl, drugie 50zl zas inne
100zl. I tak sie zastanawiam: skad ta roznica?

W kazdym razie mnie to bardzo cieszy, ze "moj" lekarz bierze jedynie 30zl.smile
I mam nadzieje,ze po NR nie "zdrozal"
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Ile placicie za wizyte gin.? 20.01.06, 18:47
      A w jakim mieście?
      • liguanka Re: Ile placicie za wizyte gin.? 20.01.06, 18:52
        Miasto zalicza sie do duzych (ponad 110 tys. mieszkancow)
    • Gość: wr Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 19:06
      Wroclaw, Centrum Zdrowia Kobiety Corfamed
      wizyta - 40zł. W cenę wizyty wliczone usg. Cytologia - 10zl.
      • kocio-kocio Re: Ile placicie za wizyte gin.? 20.01.06, 21:20
        No to może tylko Warszawa taka droga?
        Taniej niż za 60 zł to trudno się do internisty dostać, a co dopiero do
        ginekologa.
        • zosiasamosia6 Re: Ile placicie za wizyte gin.? 20.01.06, 22:59
          jak na razie nie płace bo to gin państwowy .
    • liguanka Re: Ile placicie za wizyte gin.? 20.01.06, 23:12
      Wiecie co dziewczyny... to 30zl to tak jakos malo mi sie wydaje. Nie to zebym
      narzekala ale skad ta roznica? Ja place za wizyte prywatna 30zl a po drugiej
      str. ulicy gin bierze 60zl!
      Oczywiscie ze "swojego" lekarza jestem jak najbardziej zadowolona (przynajmniej
      na razie).
      • Gość: e Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 09:26
        a gdzie masz takiego? wink ja jeżdzę dlatego z wawy do legionowa, i tam zamiast
        85 (wawa) płacę 50.
        • calineczka79 Re: Ile placicie za wizyte gin.? 21.01.06, 15:43
          ale lekarz to chyba coś niezbyt dobry bo ja mam odwrotnie z legionowa do
          warszawy bo jednak kasa kasą ale jednak dobry lekarz dla mnie ważniejszy!

PS. z tego co ja się orientuję to te wizyty po 30-40zł to są tzw. wizyty
          komercyjne - czyli w placówkach które mają umowy z NFZ ale np. wyczerpały się
          limity bądź są zbyt duże kolejki... no może nie wszystkie ale większość wink
          • liguanka Re: Ile placicie za wizyte gin.? 21.01.06, 20:13
            calineczka79 napisała:

> ale lekarz to chyba coś niezbyt dobry bo ja mam odwrotnie z legionowa do
            > warszawy bo jednak kasa kasą ale jednak dobry lekarz dla mnie ważniejszy!
            >
            > PS. z tego co ja się orientuję to te wizyty po 30-40zł to są tzw. wizyty
            > komercyjne - czyli w placówkach które mają umowy z NFZ ale np. wyczerpały się
            > limity bądź są zbyt duże kolejki... no może nie wszystkie ale większość wink
            >

Calineczka a moze jednak masz racje? Lekar do ktorego chodze prywatnie tez ma
            umowe z NFZ i moze dlatego tak tanio? Kurcze juz sama nie wiem...
            CZy to oznacza, ze lepiej powinnam zmienic lekarz.
            A skad masz te wszystkie info? (jesli oczywiscie to nie tajemnica)smile
            • calineczka79 Re: Ile placicie za wizyte gin.? 22.01.06, 00:29
              > Calineczka a moze jednak masz racje? Lekar do ktorego chodze prywatnie tez ma
              > umowe z NFZ i moze dlatego tak tanio? Kurcze juz sama nie wiem...
              > CZy to oznacza, ze lepiej powinnam zmienic lekarz.
              > A skad masz te wszystkie info? (jesli oczywiscie to nie tajemnica)smile

Nie wiem czy akurat w Twoim przypadku to jest powód tak niskiej ceny ale
              napisałm to bo często tak właśnie to wygląda. A skąd wiem? Bo też czasem
              chadzam do dr big_grin A dlaczego chcesz zmienić dr - chyba nie z powodu zbyt tanich
              wizyt?
              Wizyta komercyjna polega właśnie na tym że możesz dostać się do lekarza
              szybciej (bez oczekiwania w jakiś gigantycznych kolejkach) tylko musisz za to
              zapłacić (ale też nie tyle co za wizytę prywatną bo wtedy nie mialo by to
              sensu), taki dr może korzystać ze sprzętu oraz gabinetu przychodni, zlecać
              bezpłatne badania i nie dotyczy to tylko ginów ale wszelkiej maści dr smile
    • Gość: q Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 10:18
      100 zł - Katowice
    • Gość: Asia Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 10:49
      40 zl, Będzin
      • Gość: Magda Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: 217.75.54.* 21.01.06, 11:10
        50zl w tym usg lub cytologia,recepta na tabletki=druga wizyta za darmo!smile
        • Gość: sisi Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.06, 14:16
          Wroclaw
          corfamed - 40 zlotych (+usg)
          w szpitalu, jesli nie ma terminow, to prywatnie - 50 zlotych(+usg)
          ale np. w Vicie 50 zlotych na starym sprzecie, bez usg.

Wiem, ze w Warszawie sama wizyta ok. 80, usg tez cos kolo tego (kiedys kobieta
          chciala mi "promocyjnie" zrobic za 80, mimo, ze brala 90). Nie wiem, moze w
          duecie taniej wink
    • Gość: EWA Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:25
      70 zł Płock w tym USG
    • mjerominek ODPOWIEDŹ 21.01.06, 15:36

Płacę 70 zł majac zawsze abdanie lekarskie + USG.
    • marzenia11 Re: Ile placicie za wizyte gin.? 21.01.06, 21:00
      Do Twojej ceny dodaję jedno zero. 300zł - bdobry sprzęt, świetny fachowiec. Ale
      i tak dużo, bardzo. Nie zrezygnuje jednak.
      • Gość: K Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 00:04
        300 zl za 1 wizytę? to chyba jednak przesada!!!
        • Gość: m. Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.91.154.192.clearwire.be 22.01.06, 00:18
          100zl - W-wa...ale w sumie zastanawiam sie czy nie zmienic...moze w klinice
          Damiana na Walbrzyskiej ktos sensowny sie znajdzie?
          • Gość: kt Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 12:27
            w damianie tez zaplacisz 100zl
            na sobieskiego w instytucie zdrowia i urody wizyta 80zl i 30zl cytologia (35zl
            bez wizyty) usg 80zl
        • marzenia11 Re: Ile placicie za wizyte gin.? 22.01.06, 21:54
          Po ludzku rzec biorąc masz rację, po takich przejściach jakie miałam i po tym
          co ten lekarz dla mnie zrobił chodzę do niego bez zastanawiania i najmniejszego
          cienia watpliwości, a gdyby zabrakło mi pieniędzy to na pewno je pozyczę.
    • saskia_vera Re: Ile placicie za wizyte gin.? 22.01.06, 00:23
      warszawa, centrum medyczne LIM-100 zl
      wiem, ze w tej samej klinice w innych miastach jest znacznie taniej...
    • karolinek Re: Ile placicie za wizyte gin.? 22.01.06, 11:23
      Warszawa
      120 za wizyte 130 jesli z cytologia.
      Drogo, ale chodze, bo lekarka mila i kompetentna. O ewszystko wypyta, na
      badania kieruje bez problemu.
      gabinet nowoczesny, czysty.
      A poniewaz nie mam zadnych problemow zdrowotnych 2 razy do roku moge sobie
      pozwolic na taki wydatek
      • Gość: Ola Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.01.06, 13:42
        Częstochowa - 70 zł pierwsza wizyta, 50 zł kolejne, ceny z badaniem USG
    • saba76 Re: Ile placicie za wizyte gin.? 22.01.06, 22:03
      prywatnie z USG ( to norma u tej pani) 50zł, takze jesli jest to konieczne
      cytologia i inne badania sa wliczone smile
      za zalozenie spirali tez tylko płaciłam tyle co za wizytesmile
    • adzi25 Re: Ile placicie za wizyte gin.? 22.01.06, 22:34
      60 zł-Kielce-bez Usg i cytologii- za wszystko zapłaciłam chyba 120..
      • Gość: karmazynowa_dama Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 08:17
        normalne badanie 60zł; z cytologia 90zł;
        w ciązy promocja i tylko 45złsmile ale to chyba dlatego,
        ze wizyty wówczas są tak często...
        (miasteczko malutkie, prawie wioskawink)
        • niunka24 Re: Ile placicie za wizyte gin.? 23.01.06, 11:07
          Elbląg - wizyta od 50 zł, z USG 60-100 zł, cytologia to dodatkowe 20-30 zł.
          uważam,że to drogo. ostatnio leczę się intensywnie, do państwowego czekałam
          miesiąc i tak mnie zlano, brzydko mówiąc. przeciętnie za wizytę płącę 60-70 zł,
          ale jest wielu lekarzy,którzy biorą 100 zł, niekoniecznie ordynatorzy, a na
          pewno nie są to profesorowieuncertain
          • Gość: M Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.elk.mm.pl 23.01.06, 15:01
            Mam dobrą lekarkę i przyjmuje ona w panstwowej przychodni. Nic nie płacę za wizytę, mam w tym i cytologię, i USG pochwy. Stwierdziłam,że nie będę płacić,jeżeli tyle kasy pochłania obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne. Tym bardziej,że nie ma większych problemów z umówieniem wizyty i lekarka bardzo w porządku.
            • Gość: Kuleczka23 Re: Ile placicie za wizyte gin.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 08:05
              Ja też nic nie płacęsmile
              Jestem ubezpieczona i mam dobrego gina.
              A z badaniami w prywatnych laboratoriach jest różnie...mi się zdarzyło że źle
              zrobiono mi cytologię, dowiedziałąm się o tym od swojego lekarza, który
              poprostu z braku słów nie skomentował wykonanego badania przez panią z dyplomem
              w prywatnym laboratorium.....szok poprostu!
              Pozdrawiamsmile
    • morphia1224 a dobry panstwowy!? 24.01.06, 13:05
      czy ktoras z was zna jakiegos dobrego panstwowego? bede wdzieczna...
      • oxy_gen_86 Re: a dobry panstwowy!? 24.01.06, 14:23
        A skad jestes? Tzn. gdzie mieszkasz?

Tu masz "biala liste" ginekologow
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=254694
    • Gość: miriale Dobry jest?? IP: *.abplanalp.com.pl 25.01.06, 11:57
      A dobrym jest ginekologiem??Bo ja właśnie szukam dobrego i "nie droższego od
      pieniędzy"??Gdzie przyjmuje??
      • liguanka Re: Dobry jest?? 25.01.06, 16:27
        Mnie pytasz??
        A skad jestes?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka