Dodaj do ulubionych

Dziewczęca (mała) macica - ?????????????????

IP: *.crowley.pl 03.08.06, 10:45
Moja ginekolog po raz kolejny podczas wizyty stwierdziła "mała, dziewczęca
macica" (mam 29lat). Za pierwszym razem spytałam sie o co chodzi (to było
kilka lat temu) i z jej odpowiedzi (dość niejasnej dla mnie) wynikało, ze moge
mieć problem z donoszeniem ciąży do końca. czy słyszałyście coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • jonal Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? 03.08.06, 12:17
      je też usłyszałam od lekarza, że mam małą macicę (mam 30-kę w grudniu). Zapisał
      mi jakieś zastrzyki, zaprotestowałam wtedy, bo stwierdziłam, że nie mam jeszcze
      stałego prtnera z którym chciałabym zajść w ciążę. Powiedział, że i tak
      spokojnie kuracja może trwać kilka lat. w celu powiększenia macicy. Dodam, że
      jest to bardzo znany i szanowany lekarz na Śląsku.
      • Gość: aga Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? IP: *.crowley.pl 03.08.06, 12:25
        czyli że nie można tak tego zostawić? Oj, muszę się przejść do mojej pani gin.
        bo nic nie wspominała o leczeniu...(oprócz tego, ze polecała tabletki z ciut
        większą dawką hormonów w celu powiększenia) A czy lekarz mówił Ci o ew.
        konsekwencjach w przypadku nieleczenia?
        • jonal Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? 03.08.06, 12:48
          jedynie, że bedę miała problemy z donoszeniem ciąży. Narazie zbagatelizowałam
          problem. Pozdrawiamsmile
    • itwrobel Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? 03.08.06, 12:48
      Też usłyszałam to kilka lat temu od gina, nie leczyłam się, w maju tego roku
      urodziłam synka (3 dni po terminie, ciąża przebiegała prawidłowo), po czym na
      kontrolnej wizycie popołogowej usłyszałam znowu że mam bardzo małą macicę. I nic
      z tego nie wynika. Zanim poddacie się leczeniu poradźcie się kilku lekarzy,
      pozdrawiam.
      • Gość: gosc Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? IP: *.crowley.pl 03.08.06, 12:57
        dzięki - jakoś nie uśmiecha mi się leczenie "na szybcika"
      • Gość: gość Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? IP: *.onecik.pl / *.onecik.pl 03.08.06, 12:58
        Ja dowiedziałam się , ze mama małą macicę, gdy już urodziłam - o dwa miesiace
        za wcześnie. Nie bagatelizujcie tego, by potem nie pluć sobie w brodę.
        • londynianka1 Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? 03.08.06, 13:33
          Banialuki!Ja i moja siostra blizniaczka obydwie uslyszalysmy og gina ze mamy
          mala macice. Moja siostra urodzila juz dwoch synow (mamy po 27 lat) i w obu
          przypadkach ciaza przebiegala prawidlowo i dzieci sa sliczne i zdrowe. Mnie
          rowniez gin ostatnio znowu powiedzial ze mam mala macice, ale nie zalecil
          zadnego leczenia. Ja sie nie martwie, bo skoro moja siostra blizniaczka nie
          miala problemow, to i ja nie...
          • Gość: DeskJet Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:09
            Ja tez na swojej pierwszej wizycie u gina(pół roku temu) usłyszałam ze macica
            jest mała.Jak sie zapytałam czy wszytsko OK powiedział ze tak.Więc sama nie
            wiem.Dodam ze mam 22 lata i jestem dziewica.I teraz sama sie zastanawiam i
            troche obawiam czy w zwiazku z tym nie bedzie zadnych problemów z ciąża.
            Rozmawiałam o tym z mama(mama jest pielegniarka) to powiedziała mi tyle ze jak
            bedzie trzeba to sie w ciąży rozciągnie i zebym sie nie martwiła.Niby mnie
            uspokoiła ale ja dalej sie zastanawiam.
            Pozdrawiam
            • kasiulek_mysiulek Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? 03.08.06, 14:38
              Dziewczyny, ja na piewrszej wizycie u ginegologa też dowiedziałam się, że mam
              małą macicę, i powiedział jeszcze że się w takim razie nie dziwi, że mam
              trądzik. Przepisał mi na trzy miesiące Dianę 35 i po wizycie kontrolnej
              stwierdził, że jest ok. Żaden lekarz potem nie zgłaszał żadnych uwag co do
              wielkości macicy.
    • Gość: gość Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? IP: *.crowley.pl 03.08.06, 15:27
      Problemem jest to, że co lekarz to inna opinia. A głupio tak na sobie
      eksperymentować... i bądź tu człowieku mądry. Cóż - na razie postanowiłam sie
      nie martwić - następna wizyta za pół roku, wtedy wrócę do tematu u gina.
      • Gość: ja Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? IP: 12.40.253.* 03.08.06, 16:20
        Ja tez to slyszalam od lekarza jak jeszcze dzieci niemialam. Teraz mam 3 i
        ciazy byly wzorowe, dzieci urodzone w terminie.

Pozdr.
      • Gość: ja Re: Dziewczęca (mała) macica - ????????????????? IP: 12.40.253.* 03.08.06, 16:20
        Ja tez to slyszalam od lekarza jak jeszcze dzieci niemialam. Teraz mam 3 i
        ciazy byly wzorowe, dzieci urodzone w terminie.

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka