korniz 12.06.08, 11:27 Macie wczasy w ciepłych krajach a tu jak na złość przypadnie wam okres i co robicie.Dodam że to dla tych którzy nie stosują pigułek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubasekk Re: okres na wczasach co robicie? 12.06.08, 11:50 Biorę zapas tamponów Bo cóż można zrobić? Chyba tylko przeczekać ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 11:51 Jest jakaś niedogodność, ale bez przesady, to nie grypa czy angina. Nie rozumiem problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korniz Re: okres na wczasach co robicie? IP: 83.2.108.* 12.06.08, 11:58 jaka niedogność -no taka że nie wejdziesz swobodnie do basenu.Jeszcze nie używałam tamponów a może są takie do wody? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasekk Re: okres na wczasach co robicie? 12.06.08, 12:02 Wszystkie tampony są do wody. Tylko musisz założyć nowy przed wejściem, a zaraz po wyjściu zmienić. Nic skomplikowanego... Odpowiedz Link Zgłoś
kalincia nie każdy może stosowac tampony... 12.06.08, 12:34 a jak ktos nie moze używać tamponów ? nie potrafi uzywać, wymiotuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: nie każdy może stosowac tampony... IP: 195.33.121.* 12.06.08, 12:47 > a jak ktos nie moze używać tamponów ? nie potrafi uzywać, Tego sie mozna nauczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: nie każdy może stosowac tampony... 12.06.08, 12:52 Wymiotuje w związku z tamponami?jaka jest tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: nie każdy może stosowac tampony... IP: 91.104.77.* 12.06.08, 13:23 Może należy zauważyć,że tampony stosuje się dowcipnie, a nie doustnie-odruch wymiotny przejdzie jak ręką odjął Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: nie każdy może stosowac tampony... 14.06.08, 00:25 wlasnie, moze wklada do gardla? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: nie każdy może stosowac tampony... 15.06.08, 17:47 Poczytajcie ulotki - skoro jest o wstrząsie, tzn że jakies biedaczki tamponów z tego powodu używać nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: nie każdy może stosowac tampony... 15.06.08, 22:54 wstrzas jest spowodowany bakteria Staphylococcus aureus. zwykle jesli za dlugo trzyma sie tampon to moze dojsc do zakazenia. z tamponem nie mozna spac przez noc i nie mozna miec tego samego tamponu dluzej niz 8 godzin. wazne jest tez czy to mocno wsiakliwy tampon czy lekko - tampony powinno uzywac sie jak podpaski - 'mocne' na silne krwawienie. 'slabe' na lekkie. nalezy tez w miare mozliwosci np w domu zamiast tamponu uzywac podpaski. ale tego typu przypadki zdarzaja sie coraz rzadziej. co innego jak sie dostalo TSS (wstrzasu) a co innego "wymiotowac od tamponu". Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupi Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:54 > Nie rozumiem problemu. To widać. Co do autorki, to rzeczywiście tylko tampony mogą poprawić komfort. Wszystko zależy od tego, jak przechodzi się okres. Ja kiedyś zupełnie nie widziałabym w tym problemu, podobnie jak "k", ale teraz nie odważyłabym się na wejście do basenu w pierwszych dwóch dniach okresu, nawet z tamponem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 15:34 Gość portalu: jupi napisał(a): > > Nie rozumiem problemu. > To widać. Co widać? Jaki Ty widzisz w tym problem? Okres pojawia się co miesiąc i wielki problem na wczasach? Problemem to jest kiepska pogoda, a nie okres. > Co do autorki, to rzeczywiście tylko tampony mogą poprawić komfort. Wszystko > zależy od tego, jak przechodzi się okres. Ja kiedyś zupełnie nie widziałabym w > tym problemu, podobnie jak "k", ale teraz nie odważyłabym się na wejście do > basenu w pierwszych dwóch dniach okresu, nawet z tamponem... No właśnie, nie kąpiesz się i nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupi Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:22 > Gość portalu: jupi napisał(a): > > > > Nie rozumiem problemu. > > To widać. Bardzo wydatnie akcentujesz brak zrozumienia dla uciążliwości, jakie dokuczają niektórym osobom podczas okresu. Widać że w ogóle nie masz pojęcia, że "te dni" mogą odbierać radość z urlopu i odpoczynku (właściwie co to za odpoczynek). Możesz cieszyć się z tego, że Twój okres nie zakłóca Ci codziennego życia, ale wierz mi, wiele osób przechodzi to ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:57 Gość portalu: jupi napisał(a): > Możesz cieszyć się z tego, że Twój okres nie zakłóca Ci codziennego życia, ale > wierz mi, wiele osób przechodzi to ciężko. Tak się składa, że należę właśnie do tych osób, którym okres psuje 2 dni w miesiącu regularnie. Kiedyś były to bóle, teraz jest to obfite krwawienie. Trudno wyjść ze spokojną głową z domu. Tylko widzisz, ja nie robię z tego problemu, wiele razy byłam na urlopie podczas dokuczliwych dni i cóż, trzeba było jakoś starać się przetrzymać. Naprawdę gorszą sprawą na urlopie jest kiepska pogoda.Nie zarzucaj mi braku zrozumienia dla uciążliwości. Uciążliwość rozumiem doskonale, ale żeby robić z tego problem i jeszcze zawracać nim głowę na forum? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
25yoko Re: okres na wczasach co robicie? 08.07.08, 01:31 Denerwują mnie panienki które twierdzą, że okres na wakacjach to nie problem. Może dla ciebie nie. Dla mnie problemem nie jest samo krwawienie ale ból jaki się z tym wiąże, i jeszcze okropne samopoczucie. Pierwsze 3 dni mam wyjęte z życiorysu. Pomagały mi kiedyś jedynie tabletki anty-, teraz ich nie mogę brać i pozostają mi bardzo silne leki przeciwbólowe. Więc jeśli tak nie masz to jesteś szczęściarą i doceń to zamiast głupio pisać, że to żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:59 A co do diaska można zrobic, wziąć leki przeciwbólowe, przez dwa pierwsze dni nie przesadzać ze słońcem i szaleństwami. Poza tym chyba załapiesz się na kilka dni bez okresu na siedmiodniowym wyjeździe, co? A swoją drogą, ja do basenów hotelowych nie wchodze nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.4web.pl 12.06.08, 13:04 Popełniamy samobójstwo? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: okres na wczasach co robicie? IP: 91.104.77.* 12.06.08, 13:25 Żeby jeszcze bardziej krwawić?-choć zależy jak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: okres na wczasach co robicie? IP: 91.104.77.* 12.06.08, 13:27 Stosuję tampony i dalej szaleję, a jak nie mogę to wkurzam się jak dostaję okresu przez pierwsze 5 minut, a potem przestaję bo od samego wku.. okres mi nie przejdzie, a nerwów sobie szarpać nie będę żeby jeszcze bardziej sobie spieprzyć humor przez coś na co i tak nie mam wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: okres na wczasach co robicie? 12.06.08, 14:35 Macie wczasy w ciepłych krajach a tu jak na złość przypadnie wam okres i co robicie. wstrząsnę tobą - ja mam okres co miesiąc, nie tylko na wczasach w ciepłych krajach, i jakos z tym zyje od lat Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: okres na wczasach co robicie? 12.06.08, 15:38 zacznij brac tabletki, problem zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: okres na wczasach co robicie? 12.06.08, 17:21 nioma napisała: > zacznij brac tabletki, problem zniknie W jaki sposób?Ja biorę tabletki,i problem okresu jakoś mnie nie opuścił.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: okres na wczasach co robicie? IP: 91.104.85.* 12.06.08, 22:57 a ty zacznij chodzić do psychiatry-tabletki anty to nie dropsy owocowe-takie branie i nie-branie to najprostsza droga do z..ia sobie gospodarki hormonalnej-potem dopiero będzie płacz.... Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: okres na wczasach co robicie? 12.06.08, 15:46 Natychmiast pakuję się i wracam do domu Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasekk Re: okres na wczasach co robicie? 12.06.08, 17:44 Jest jeszcze szansa,że stres i zmiana klimatu wpłyną na Ciebie tak,że sam Ci się przesunie Tylko wtedy może pojawić się schiza ciążowa) Ja tam nie wiem co gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:18 zdazyly mi sie "okresy" i okresy.no coz mozna zrobic. zaopatrzyc sie w tampony lub i podpaski. jesli chodzi o yesly nt klimatu i zmiany daty okresu majac spirale nie mam schizy ciazowej w ogole i napewno nie mialabym. nawet jak mi sie "normalnie" przesunela miesiaczka o ok 7 dni, nie bylo tak ze test robilam czy chcialam robic. nawet sie cieszylam ze go nie mam(wiecej pieszczot z partnerem, partner nie izoluje sie ode mnie ) , choc bylam zdziwiona co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka agiee pustaku IP: 91.104.85.* 12.06.08, 23:01 ty się pusta pało zdecyduj w końcu czy masz tą spiralę czy jej nie masz bo ci dopiero chłopak założy po pierwszym porodzie-którego jeszcze nie doświadczyłaś bo nie masz dzieci-a nie pieprz ludziom dyrdymałów z palca wyssanych. twoja dzisiejsza wypowiedź-tak dla przypomnienia i wątpię,żeby się ktoś inny podszył pod to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=80707328&a=80796073 Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: agiee pustaku 13.06.08, 01:58 Mozna miec spirale i przed pierwszym porodem, i po zalozyc druga Co do pytania tytulowego - wkurzam sie. Nie znosze miec okresu, wiec wkurza mnie co miesiac, na wczasach wkurzenie razy dwa. General,nie staram sie wiec go przesunac, nie bedzie okres plul mi w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 Re: agiee pustaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:58 to ty jestes pusta baba, a gdzie ja napisalam ze mam spirale i nagle pisze ze nie mam spirali? mam spirale. czytaj ze zrozumieniem watki. a o drugiej spirali mowilam po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: agiee pustaku IP: 91.104.85.* 13.06.08, 09:01 Twoich wątków w ogóle się nie da czytać po pieprzysz jak potrzaskana dziewczyno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.chello.pl 12.06.08, 23:31 agiee1988 - prosimy, nie udzielaj sie wiecej na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:59 >agiee1988 - prosimy, nie udzielaj sie wiecej na tym forum zamierzam sie udzielac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: okres na wczasach co robicie? IP: 91.104.85.* 13.06.08, 09:02 Znajdź najpierw swoją piątą klepkę to wtedy zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:12 awet jak mi sie "normalnie" przesunela miesiaczka o ok 7 dni, nie bylo tak ze test robilam czy chcialam robic. nawet sie cieszylam ze go nie mam(wiecej pieszczot z partnerem, partner nie izoluje sie ode mnie ) , choc bylam zdziwiona co jest. agie, przestań juz bredzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.tczew.net.pl 13.06.08, 00:15 Czas nauczyć się stosować tampony, dla mnie to rewelacja i nie wyobrażam sobie funkcjonowania z podpaską w majtkach przy temp.30 stopni(obrzydliwe!).Nie musisz korzystać z basenu przez pierwsze 2 dni okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.acn.waw.pl 13.06.08, 00:54 Co tak wsiadłyście na dziewczynę? Jesteście niewyrozumiałymi babskami. Gdzie solidarność jajników? Nie u każdej z nas okres jest chwilową, bez bólową niedyspozycją. Często wyjeżdżam i znam problem pojawienia się miesiączki na wyjeździe. Nic fajnego, szczególnie w wysokich temperaturach i przy obfitych miesiączkach. Co wtedy robię? A używam tamponów max, (których nie znoszę)przez pierwsze 2,3 dni, nie wystawiam się na pełne słońce, oszczędzam się i czekam aż przejdzie a muszę dodać, że kwestii urlopów i okresu mam cholernego pecha. Życzę bezkrwawych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: okres na wczasach co robicie? 13.06.08, 09:35 Jak byś czytała ze zrozumieniem,to byś przeczytała,że dokładnie takie rady otrzymała.I u większości wypowiadających się (w tym u mnie) okres NIE JEST żadną bezbólową niedyspozycją.Ale nie mamy zamiaru z tego powodu się powiesić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezapominajka Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.radom.vectranet.pl 13.06.08, 17:44 swietnie dziala cyclonamine - skutecznie ogranicza krwawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.tczew.net.pl 13.06.08, 20:26 To może i wit.K ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: okres na wczasach co robicie? IP: *.dialog.net.pl 13.06.08, 21:42 ide do gina po recepte na 2-3 opakowania pigulek i biore w odpowiednim czasie ,dzieki temu mam urlop z glowy. w polsce sa kiepskie warunki sanitarne za granica troche lepiej chociaz korzystanie z wc na plazy nie jest najfajniejsze. x. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: okres na wczasach co robicie? IP: 91.104.85.* 13.06.08, 22:51 "ide do gina po recepte na 2-3 opakowania pigulek i biore w odpowiednim czasie ,dzieki temu mam urlop z glowy." gratuluję pomysłu na rozpieprzenie sobie gospodarki hormonalnej organizmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: ? IP: *.lanet.net.pl 15.06.08, 13:10 >>pomysłu na rozpieprzenie sobie gospodarki hormonalnej organizmu.... czemu od razu -rozpieprzenie może właśnie się ureguluje ta gospodarka, miesiączka będzie mniej dokuczliwa i krótsza , niekiedy hormony stosuje się do leczenia a nie tylko do antykoncepcji, pewnie jak ktoś ma regularnie jak w zegarku to i urlop moze sobie zaplanować odpowiednio do wystąpienia miesiączki ja żałuję że nie brałam wcześniej hormonów bo akurat kiedy zaczełam brać -właśnie z powodu -samoistnie- rozchwianej gospodarki po kilku opakowaniach musiałam przerwać -zagrozenie zakrzepicą i reakcja bólowa wątroby na hormon , ale te kilka miesiecy brania spowodowały że wreszcie miesiączki się uregulowały i ustąpiły inne doleglowosci menstruacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.06.08, 20:42 Tak kilka miesiecy brania, a nie dwie paczki przerwa, a potem znowu kilka paczek i przerwa. To,ze u ciebie nic sie nie rozregulowalo to jeszcze niczego nie dowodzi-takiego zbawiennego dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 10:39 >ciebie nic sie nie rozregulowalo z tego co pisze to się wyregulowało to co było rozregulowane-cykl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka ! IP: 91.104.114.* 17.06.08, 10:52 Z reguły w większości przypadków tabletki regulują cykl w momencie kiedy się je zażywa, a potem jak się je przestanie brać to różnie bywa-w większości przypadków wtedy się zaczynają cuda z organizmem. Poczytaj sobie posty dziewczyn które przestały brać i wtedy zobaczysz,których jest więcej o tym,że jej się wyregulowały cykle w porównaniu do tych co im się kompletnie rozregulowały. Tabletki to nie dropsy owocowe !!!-to hormony które zwłaszcza źle lub powiedzmy nieprecyzyjnie dobrane-na chybił-trafił -potrafią więcej kłopotów narobić niż pożytku przynieść-oprócz niechcianej ciąży oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 17:09 Poczytaj sobie posty dziewczyn > które przestały brać i wtedy zobaczysz,których jest więcej o tym,że jej się > wyregulowały cykle w porównaniu do tych co im się kompletnie rozregulowały. bo jak komuś nic nie dolega,to nie pisze o tym na forum piszą te, które chcą sobie ponarzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: ! IP: 91.104.114.* 18.06.08, 08:42 Zdziwiła byś się-widać nie czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: okres na wczasach co robicie? 15.06.08, 17:50 Nie lubię kąpieli morskich, w basenie, wszelakich poza wanną i prysznicem, nie lubię się smażyć na plaży. Dzięki temu okres w czasie urlopu to zwyczajne wydarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: okres na wczasach co robicie? IP: 212.160.99.* 18.06.08, 08:35 Ja mam tak, że uwielbiam pływac ponad wszystko i nie mogę znieść kiedy jestem na wczasach i nie mogę wejść do wody, wtedy nawet nie leże na plazy bo dla mnie to bez sensu skoro taka rozgrzana nie mogę się ochłodzić, do tamponów nie moge się przekonać, moja koleżanka miała wstrząs po nich, ale może sie przełamię jak okres mi się zdarzy na wczasach - na razie tylko raz sie męczyłąm z tym paskudztwem a tak zawsze planuję wyjazd kiedy akurat nie mam okresu (korzystam głównie z last minute).Doskonale rozumiem założycielke wątku, łażenie z pieluchą w upale gdzie wszystko się rozpływa jest ohydne, a nawet jak masz tampon to nie zawsze są warunki do jego zmiany a ja na wczasach nie chce sie przejmować absolutnie niczym i pływać cały dzień. No chyba że ktoś w hotelu siedzi pół dnia to faktycznie okres mu nie preszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kryszcz Do autorki wątku! 18.06.08, 11:17 Dziewczyno doskonale cię rozumiem, mialam ten sama problem miesiączka na wczasach w moim przypadku to katorga czuje się okropnie nie mogę jeśc wielu reczy raczejw syztsko gotowane a o to ciezko bedac na wczasach i muszac żywić sie w lokalach. Dzwonilam do swojej pai doktor potwierdziła sposob jaki znalazlam w internecie . Wklejam link do stron gdzie również opisywany jest ten sposób.I zapewniam cię że jednorazowe zastosowanie tej metody nie rozwali gospodarki hormonalnej. zdrowie.onet.pl/1168333,2042,,,,termin_miesi_czki_mozna_przesun_c,seks.html www.kobietaintymna.atupartner.pl/antykoncepcja/lato%20bez.html i wiele wieele innych Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Do autorki wątku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 10:22 ja was nie rozumiem, ja lubie miec okres bo wtedy chudne 3 kg poprzez wydalenie nadmiaru wody i w ogóle czuję się taka jakaś oczyszczona Odpowiedz Link Zgłoś