Dodaj do ulubionych

Opinie użytkowników o quinny buzz.

27.01.06, 16:43
Bardzo proszę o opinie, jak się sprawdza, jak amortyzacja, czy to składanie
rzeczywiście jest takie łatwe, no i chyba przede wszystkim, czy jest wygodny
dla dziecka, bo jakoś mnie zastanawia to siedzisko i spanie z nogami do góry.
Obserwuj wątek
    • muszta Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 03.02.06, 12:12
      Witam,

nie jestem użytkownikiem, ale byłam zachwycona tym wózkiem. Dopiero w 3 sklepie
      dowiedziałam się, że ten wózek nie nadaje się na chodnik, do parku i etc.. To
      jest tzw. wózek galeriowy, czyli po galeriach handlowych możesz nim jeździć, a
      po parku zimą, jesienią nie dasz rady.
      Druga wada, to właśnie nie rozkładane na płasko siedlisko od spacerówki. Trochę
      nienaturalna pozycja. Sprzedawca stwierdził, że to błąd producenta.
      Także jak w jednym sklepie zachwalają, to warto się przejechać do innego. Tam
      może spotkasz uczciwego sprzedawcę.

Pzod.
      • jbar2 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 10.02.06, 18:55
        mam quinniego buzza od pol roku. na razie korzystam z fotelika samochodowego i
        gondoli. ale znaczenie ma tak naprawde stelaz.
        to prawda ze wozkiem idealnie jezdzi sie po sklepach bo obraca sie w miejscu
        praktycznie. Ale bylam z nim rowniez w lesie i w sniegu i w blocie. pchalo sie
        go chwilami ciezko ale nie wiem jaki wozek bedzie dobrze jezdzil w 20 cm
        sniegu. ze mna byla kolezanka z wozkiem ktory ma 4 duze dmuchane kola i tak
        samo chwilami musiala mocniej pchac.
        po takim spacerze kazdy wozek ma kolka do mycia a w buzzie ja sama jestem w
        stanie wszystkie odpiac, i umyc. nawet to przednie kolko gdzie w miejscu obrotu
        kolka zbiera sie piach.
        poza tym mieszkam w dzielnicy gdzie chodniki sa bardzo nierowne i wozek radzi
        sobie swietnie.
        naprawde dosc mocno eksploatujemy ten wozek.
        sklada sie szybko, poszczegolne czesci na stelaz naklada sie bez wysilku.
        przeszkadza mi troche jedynie brak koszyka na zakupy ale zarzucam po prostu
        dodatkowa torbe na raczke i tyle.

mysle ze kazdy wozek ma dla kazdego inne wady i inne zalety.
        dla mnie buzz byl wymarzony i tyle. z przyjaciolka jak wybieralysmy wozki
        bylysmy strasznie skolowane. w koncu stwierdzilysmy ze to jak z pomadka.
        nie ma co dyskutowac, bo kazda kobieta ma swoja ulubiona.
        wiec teraz jak ktos mnie pyta o wozek mowie ze ma sie jej podobac bo to jak
        druga torebka, bedzie z nim chodzic wszedzie, wiec ma byc taki akurat i fajny.

aha i jeszcze wazna rzecz!!!!! ja moj kupowalam w Koloni w niemczech. w polsce
        komplet 3 czesciowy plus spiworek kosztuje 3500. w Niemczech zaplacilismy 2200.
        naprawde taka jest roznica.

pozdrawiam,
        JUSTYNA (jakby co moj mail jbar@konto.pl)
        • quinny5 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 15.02.06, 23:48
          kosz na zakupy można już dokupić, w sklepach od lutego za ok. 70 zł. duży nie
          jest ale to chociaż coś.
          • edyta0806 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 19.04.06, 08:42
            A czy możecie mi powiedzieć, w jaki sposób montuje się ten dodatkowy kosz na
            zakupy, bo jakoś nie mogę do tego dojść
        • goo11 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 03.03.06, 18:27
          Można już kupic koszyk do Buzza ok 65zł, chyba na www .swiat dziecka.pl
    • barbaragoralska Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 01.03.06, 16:42
      taki wózek jest dobry dla starszych dzieci takich od 1,5 roku w zwyż.
      • femian a jak się sprawuje przednie kółko w Buzzie? 10.04.06, 13:07
        A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak buzz się sprawdza na wertepach, na
        plaży, w górach, lesie? Mam ten wózek zamówiony i cały czas mnie nurtuje to
        przednie podwójne kółko. Może lepiej gdybym wybrała np Speedy? Tylko w Speedym
        nie odpowiada mi brak możliwości odwracania siedziska. Czy rzeczywiście Speedy
        tak dużo lepiej sie prowadzi na wertepach?
        • axela Re: a jak się sprawuje przednie kółko w Buzzie? 10.04.06, 21:53
          co to znowu za naciagana teoria z tym, ze buzz sie tylko do galerii handlowych
          nadaje
          Moja sasiadka ma buzza i szaleje z nim po parkach, okolicznych laskach, sama
          prowadzilam go po sniegu i po piachu i jest rewelacyjny:)
          Koszyk na zakupy ma do kitu - niestety, ale poza tym idealny:)
          • femian Re: a jak się sprawuje przednie kółko w Buzzie? 11.04.06, 00:09
            Ale jak myślisz, czy może Speedy by się lepiej nadał na wertepy, parki, lasy,
            plaże? Tak się zastanawiam, czy dokonałam dobrego wyboru zamawiając Buzza... W
            Speedim to przednie koło fajnie się kręci, jest duże. Siedzisko spacerówki
            niekoniecznie lepsze, bo nie da się obracać i nie ma pałąka. Ważą właściwie
            tyle samo oba wózki. Buzz ma wiele zalet jakich nie ma Speedy, i odwrotnie. To
            przednie kółko nie daje mi spokoju. A gdyby założyć, że wózek powinien się
            nadawać także na wycieczki górskie (raz do roku) i morze (2x w roku), to jaki
            byłby najlepszy?
            • betty1234 Re: a jak się sprawuje przednie kółko w Buzzie? 11.04.06, 10:47
              My użytkujemy buzza już prawie od roku i szczerze to jestem (jesteśmy)
              zadowoleni. Co do speediego to nie mam porównania bo niestety tym drugim nie
              jeździłam.
              Buzzem byliśmy nad morzem (oczywiście nie jeździlismy po suchym piasku),
              jeździmy często nad jezioro i do lasu i naprawdę nie ma z nim problemu.
              Wkurzaja mnie opinie osób, które jeżdziły nim tylko w sklepie i z góry
              zakładają i wszem i wobec informują, że wózek nadaje się tylko na wyjście do
              galerii.
              Przednie kółko rzeczywiście mogłoby być większe i najlepiej pompowane ale
              niestety nie można mieć wszystkiego :)
              Co prawda buzz nie jest naszym jedynym wózkeim ale jest tym, którego używamy
              najczęściej.
              (tu fotki mojego młodego w buzzie -
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13807971&a=24786143
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13807971&a=24786197
              Możesz porównać obok wózek driver 4 xl - niby z pompowanymi czterema kółkami a
              koleżance wcale nie prowadziło się go lepiej na tej śceżce niż nam.
              Siedzisko tez wg mnie jest o wiele fajniejsze i większe niż w driverze.

• axela Re: a jak się sprawuje przednie kółko w Buzzie? 11.04.06, 11:52
                Ciezko mi cokolwiek powiedziec o speedy bo nigdy nim nie jezdzilam.
                Sama nie mam dzieci ale na dzien dzisiejszy jakbym kupowala wozek to tylko
                buzza.
                Oczywiscie po galeriach handlowych rowniez prowadzis sie wysmienicie, ale na
                plazy sprawdzal sie swietnie. Co do wycieczek w gory, to zalezy gdzie chcesz
                jezdzic.
    • elf76 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 11.04.06, 18:23
      podciągam bo temat mnie interesuje...

zwłaszcza czy to przednie kólko w dziury chodnikowe nie wpada i jak sprawuje się ten wózek z gondolką
      • femian Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 11.04.06, 19:21
        No więc kolejny raz oglądałam i porównywałam wózki w sklepie, oglądałam
        bebeconfort high treck, bebecar tracker, Quinny Speedy, Quinny Freestyle no i
        Buzza. Muszę powiedzieć, że najlepiej wyważone i najlżejsze w prowadzeniu były
        dla mnie Speedy, Buzz oraz bebeconfort high treck (dokładnie w tej kolejności
        od najlżejszego w prowadzeniu, choć te różnice były niemal żadne), Freestyle
        już za ciężki, bardziej się trzymał ziemi i trudny do podważenia. Może sprawia
        wrażenie bardziej solidnego, ale nie dla mnie taki ciężar. Bebecar to już dla
        mnie "wypasiony potwór" - choć świetnie wyposarzony, to za cieżki i za wielki,
        również nie dało sie lekko podważyć przedniego kółka. Powiem tak, żaden z
        wózków nie prowadził się tak lekko i nie był tak dobrze wyważony jak Speedy i
        Buzz. Tak wiec ostatecznie porównywałam te dwa pod kątem innych zalet niż
        lekkość prowadzenia (w warunkach sklepowych). Ostatecznie wygrał znowu Buzz
        (pomimo moich wątpliwości co do przedniego podwójnego kółka) bo jest moim
        zdaniem wykonany solidniej (materiał o żywszym błyszczącym kolorze i nie widać
        tych miejsc spawania), siedzisko - owszem węższe niż w Speedy, ale to chyba
        jednak zaleta, bo dziecko (4 letnie) i tak ma dosyć miejsca, a młodsze
        przynajmniej w nim nie będzie "latać", budkę w spacerówce można ustawiać
        bardziej swobodnie pod różnym kątem i latem myślę nie będzie potrzebny parasol.
        Poza tym, w Buzzie jest możliwość ustawienia większej ilosci pozycji (przodem i
        tyłem do kierunku jazdy), od leżącej do normalnej siedzącej. W Speedy dziecko
        przyjmuje pozycję półlezącą-półsiedzącą, co może mu odpowiadać lub nie.
        Zdecydowanie to co mi sie najbardziej w Speedy podoba to wyważenie stelaża i
        koła. Siedzisko spacerówki mogłoby być bardziej dopracowane, także blokada
        przedniego koła mogłaby być umiejscowiona w rączce (tak jak w Bebeconfrot High
        Treck), przydałaby się też tzw. smycz, aby wózek nam nie "uciekł" np z górki,
        siedzisko spacerówki powinno być obracane przodem i tyłem do kierunku jazdy z
        pałąkiem. Ogólnie siedzisko Buzza wydało mi się bardziej funkcjonalne i
        wygodniejsze w obsłudze (zwłaszcza przy młodszym dziecku), chociaż Speedy może
        ma lepsze podparcie do stóp dla starszego już dziecka. Siedzisko w Speedym
        jednak nie zyskuje wcale przez to, że jest szersze (mój spory 4 latek miał w
        nim trochę za szeroko i za płytko, brakowało mu chyba możliwści siedzenia
        prosto i szybko uciekał w wózka, w Buzzie udało mi sie go nieco dłużej
        przytrzymać), ale możliwe, że w warunkach, kiedy matka się bardzo śpieszy lub
        biegnie, to Speedy z takim wlaśnie siedzeniem spacerówki sprawdzi się idealnie.
        Buzz - to wózek, z którym chyba nie da sie aż tak szybko biec jak ze Speedym,
        ale... wydaje mi się, że prowadzi się prawie tak samo lekko, może nie jest to
        wózek nastawiony na bardzo szybki bieg, ale bardzo ważne jest to, że pozwala
        się bardzo swobodnie prowadzić, jest super skrętny, świetnie wyważony i chyba
        na codzienne warunki (również nasze trudne chodniki) idealny - ale na razie
        tylko tak sobie mniemam. Nie wiem jak się sprawdzi np w warunkach biegu po
        górach czy po plaży. Pozostaje mi to sprawdzić. Liczę bardzo na to, że to
        przednie kółko okaże się zaletą a nie wadą.
    • gosiaczek_79 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 12.04.06, 21:44
      Ja też czytałam przeróżne opinie o buzzie. Dlatego dzisiaj postanowiłam go
      przetestować ze starszym synem (3 lata), bo na dzidziusia jeszcze muszę
      poczekać, choć wózek już mam.
      Ani ja, ani mąż nie mamy do niego zastrzeżeń, a doświadczenie z wózkami jakieś
      już mamy, bo synek miał wózków pięć. Sprawdziliśmy jak się prowadzi ze
      spacerówką założoną i przodem, i tyłem. Jest świetnie wyważony i niezależnie od
      położenia bardzo dobrze się prowadzi i bez problemu unosi się przednie koło.
      Jeździliśmy po polbruku, asfalcie, chodniku, kocich łbach, kostce brukowej i
      nigdzie nie było problemów. Na niewysokie krawężniki podjeżdża nawet bez
      podnoszenia przedniego koła, świetnie sobie radzi z nierównościmi i dobrze
      amortyzuje niedoskonałości chodników. Przednie koło zblokowało się nam raz na
      naprawdę sporych wertepach, ale tam nie było żadnego chodnika czy drogi. Poza
      tym wystarczyło nieznacznie unieść przednie koło i świetnie poradził sobie na
      tylnych.
      Bardzo dobrze się nim manewruje i skręca, a ja nie miałam trudności z
      prowadzeniem, choć jestem w ciąży a mój synek waży 15kg. Dodam jeszcze, że
      synkowi było wygodnie, bo siedzisko jest wystarczająco głębokie i szerokie,
      nawet dla dość wysokiego trzylatka.
      Teraz spokojnie czekam na dzidziusia i jazdę z godolką, ale czekam spokojnie, bo
      jestem przekonana,że będę zadowolona.
      pozdrawiam
    • nati1980 Przednie kółko, a rocznik 13.04.06, 09:05
      Gdzies wyczytałam, że na początku to praednie kólko w Buzzie było plastikowe, a
      potem zaczęli produkować gumowe... Chcę kupić model z 2005 roku i nie wiem,
      jakie kółko tam bedzie... bo jeśli plastikowe, to chyba lepiej doplacic troche,
      co?
      • betty1234 Re: Przednie kółko, a rocznik 13.04.06, 10:58
        hej my mamy buzza z maja 2005 i nasze kolko mialo wade fabryczna - przestalo
        sie blokowac po jakims czasie ale poniewaz mialam jeszcze gwarancje wymienili
        mi je w serwisie za darmo i mamy juz to nowe
      • gosiaczek_79 Re: Przednie kółko, a rocznik 13.04.06, 11:51
        Ja mam model z 2005r i kółko jest gumowe.
    • olciamaz Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 17.04.06, 20:43
      Nie jestem uzytkownikiem, ale jutro chyba pojade go obejrzec. Nie spie juz po
      nocach , bo nie wiem kompletnie na jaki wozek sie zdecydowac :( kuzynka ma
      mutsy i jest zachwycona, znajomi twierdza ze emmaljunga jest najcudowniejsza
      (ale mega mega okropna!!!!!). Podzielam zdanie jbar2 ,ze wozek tez musi sie nam
      mamusiom podobac ;) . Zreszta do lasu niestety nie bede za czesto chodzic, a w
      parkach sa przeciez asfaltowe alejki, po ktorych kazdym wozkiem jest wygodnie
      jechac, nad morzem mam zamiar byc dosyc czesto - ale po piachu chyba nic sie
      dobrze nie prowadzi.Dzidzi powinno byc wygodnie, a nam mamom powinno sie
      wygodnie uzytkowac i prowadzic. Niebede przeciez chodzic po mega wertepach , bo
      jeszcze mi moja corcia wypadnie... rozne rzeczy sie zdarzaja.
      Chce fajny , nowoczesny, lekki poreczny wozek i z tego co juz widzialam w
      sklepach ten jest chyba najladniejszy. Speedy SX niestety odpada ze wzgledu na
      okropne ślady tych spawań.
      • starling25 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 18.04.06, 15:23
        obecnie jest tak ogromny wybór asortymenty dla dzieci oraz tak ogromne
        zróżnicowanie cen, że głowa pęka, i ... mam nadzieję, że nie obraże żadnego
        użytkownika, ale osobiście, żeby mi dopłacali to bym tym "bzykiem" na ulice nie
        wyjechała.
    • weronka77 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 20.04.06, 00:41
      Ja widziałam dzisiaj w sklepie w Krakowie spakowane Buzzy do reklamacji i
      powodu wadliwych kółek przednich..podobno to nie pierwszy raz.
      • betty1234 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 20.04.06, 10:42
        kołka wymieniaja w serwisie za darmo - podobno była na początku jakaś wada
        fabryczna i po jakimś czasie blokada przestawała działać. Tak było u nas ale
        juz mamy wymienione i jest ok.
        • femian Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 20.04.06, 13:07
          A to mnie martwicie tym przednim kółkiem w buzzie :( Ja na dniach mam odbierać
          buzza i cały czas się zastanawiam, czy jednak nie zamienić na Speedy. Cały czas
          będę drżeć czy mi się nie trafi jakiś wadliwy egzemplarz. Tylko te dwa wózki
          (Speedy i buzz) wchodzą w grę bo musi do nich pasować fotelik maxi-cosi. Zależy
          mi na wózku, który by dobrze działał w różnych warunkach. Często spaceruję
          zarówno po gładkich powierzechniach jak i trawnikach i piasku. Zaczynam się
          obawiać, czy jak się piasek dostanie w to przednie kółko buzza to mi się będzie
          blokować. Czy mogłabym prosić użytkwoników Buzza o dokładną inormację, na czym
          polega to lokowanie się przedniego koła? Niektórzy mówią, że wtedy zupełnie nie
          da się ujechać. Chociaż Buzz wydaje się lepiej "odrobiony" niż Speedy to jednak
          to kółko mnie strasznie martwi. Co niby jest zmienione na lepsze w tych
          nowszych buzzach, że koła się mniej blokują? Przepraszam, że tak pytam, ale
          bardzo mnie interesują szczegóły techniczne i użytkowe. Proszę o pomoc, bo
          najpóźniej do poniedziałku muszę podjąć decyzję.
          • weronka77 Re: Opinie użytkowników o quinny buzz. 20.04.06, 18:40
            Ja dzisiaj oglądałam Quinny bo akurat miałam chwilkę.SPeedy moim zdaniem
            wzbudza większe zaufanie-moje przynajmniej;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka